smutek

(9 wyników)
  • Dziwna jest natura człowieka. Jedni reagują jak na gorszy, czy lepszy film. Inni przeżywają bardzo głęboko, to co spotyka przyjaciół, bliskich, znajomych, a nawet nieznajomych. Taka ich natura i nadwrażliwość powiedział psycholog, a ktoś doradził "zdrowy egoizm" i skupienie się nad swoimi sprawami. Jeszcze ktoś wtrącił kwestię o zastępczym życiu cudzym życiem, choć nijak się to ma do kogoś, kto ma własne, ciekawe życie, ale i tak nie potrafi się uwolnić od przeżywania cudzych ...
  • Nie jestem zbyt radosną kobietką.Czuję się osamotniona.Dzieci wyjechały na studia, dom pusty,mąż zajęty sobą,swoją pracą dla mnie ma mało czasu.Mam ciężkie dni nie potrafię sobie z tym radzić.Całe moje dotychczasowe życie było podporządkowane rodzinie, a co teraz?Wiem że muszę znależć dla siebie nowe zajęcia ,żeby móc normalnie żyć i cieszyć się życiem ale to takie trudne.Brak mi oparcia w kimkolwiek
  • Zawsze wtedy mnie dopadają, czemu wtedy????Normalnie jestem osobą wesołą czasem nawet energiczną a w listopadzie niknę, najchętniej zamykam się w 4 ścianach, zasuwam rolety, zapalam lampy i rozmyślam, wspominam, rozpamiętuję inaczej mówiąc rozdrapuję stare rany.Czemu wtedy???Czemu w ogóle ???i czemu zawracam Wam tym głowę??? nie wiem.Może szukam potwierdzenia, ze nie tylko mnie dopada wtedy chandra, ze to pogoda, szarość ,ciemność potęgują uczucie beznadzieji i bezsilności.Za jakiś czas...
  • :((?)? :))
  • Depresja to dziwna choroba. Okrada ludzi z radosci zycia, poczucia wlasnej wartosci, wyniszcza, sprawia taki bol, ze nie chce sie dluzej zyc. Kazdy z nas bywa czasem smutny. Czy to tylko chwilowy zly nastroj, kolejny dolek. czy juz choroba? Dopadaja Was czasami takie mysli?
  • "Zwykle pojawia się w grudniu albo już w listopadzie. Odbiera chęć do aktywnego życia, spotkań z przyjaciółmi, czasem nawet nie pozwala normalnie spać." Jak się objawia? "Na wiele sposobów. Najczęściej zaczyna się od dojmującego, niczym nieuzasadnionego uczucia smutku. Bywa, że towarzyszy mu niepokój, a nawet lęk. Osoba cierpiąca na depresję unika ludzi, nie potrafi się skoncentrować, łatwo wpada w gniew. Mimo ośmiogodzinnego snu budzi się zmęczona. Nic ją nie cieszy, wykona...
  • Jak wszyscy będą tylko pisać o sukcesach? o tym jacy są ładni i wspaniali? Na forum trzeba pisać o smutkach, o tęsknotach, o bojaźniach. Bo właśnie na forach dysksyjnych można powiedzieć więcej o sobie nie bojąc się wyśmiania. Oczywiście mówię tu o forach normalnych gdzie ludzie nie wyśmiewają drugiego człowieka (przykład z takiego jednego forum gdzie ludziska śmiali się do łez gdy jeden taki "Adonis" nazwał mnie ciepłąkluchą) Dlatego po przeczytaniu innego wątku gdzie miła pani ...
  • [b]I wcale nie z powodu zaczepki Super w stosunku do mnie. Po niej jakoś dziwnie nie spodziewałam się od początku niczego sensownego i stąd nie zauważałam lub nie chciałam zauważać kąśliwości. A jednak po jej kolejnych zachwytach nad odświeżaniem atmosfery i rozdwojeniem jaźni - poczułam się jak w tytule i nie ukrywam zdziwienia. A jak może czuć się Delwa ? Nie każdą plamę można wyprać. [/b]
  • Is, nie zamykaj się w sobie! Udzielaj się na forum i pisz co Ci w duszy gra, dziel się z nami swoim smutkiem, a przyjdzie czas i radościami. Umieściłaś w poprzednim wątku swój wiersz, może jeszcze coś napiszesz? Serdecznie Cię pozdrawiam:)) Wierszem piszę, gdy sama jestem w domu, gdy za oknem zgiełk, a ja nie mam komu powiedzieć o swych myślach i swoich marzeniach. Lecz po co marzenia skoro świat się sam zmienia i trudno cokolwiek przewidzieć. Dlatego wierszem piszę, ażeby ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się