Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      smutek

smutek

(5 wyników)
    • Wbrew potocznemu przekonaniu alkohol wcale nie koi smutku, a wręcz go utrwala - donoszą japońscy naukowcy. Zespół profesora farmakologii Norio Matsukiego wyjaśnia, że zawarty w alkoholu etanol wcale nie sprawia, iż zapominamy o przykrych doświadczeniach, a wręcz przeciwnie: utrwala wspomnienia o nich w pamięci. - Aby zapomnieć o czymś negatywnym, lepiej to jak najszybciej przesłonić czymś pozytywnym i nie dotykać alkoholu - radzi Matsuki. całość: www.rp.pl/artykul/99946.h...
    • Czuję się jakoś tak niewyraźnie .... z pewnością jest to związane z tym, że jestem podziębiona i siedzę w domu, ale ... przypominają mi się te czasy, gdy byłam sama i o tej porze to sobie popijałam. TV+net+ alkohol = spędzanie wolnego czasu a teraz TV+net+ ..... = nie radzę sobie w miejsce ..... wstawiam teraz "coca-cola" Zauważyłam, że muszę sobie wyrównać brak alkoholu właśnie colą i śmieciowym jedzeniem, które pojawiały się, gdy piłam, bo ja nigdy na pusty żołądek nie piłam, ...
    • tak sobie wlasnie pomyslalem......az do tego musialo dojsc, by ktos odszedl na zawsze ,ktos dla mnie wazny w forumowym swiecie. a ja dopiero wtedy mam poczucie ,ze stracilem czas na bzdury. tyle slow niewypowiedzianych, tyle powiedzianych za duzo, bez przeprosin niekiedy, bez chocby gestu.......i po co to komu? tu niby jest tylko net..........ale mozna calkiem realnie wyrzadzic komus krzywde, lub zrobic mu przykrosc. a nie zdazy ...
    • • Czy ktoś spośród uczestników ma jakiś problem albo sprawy, które zagrażają jego trzeżwości i chciałby je omówić na tym Forum Uzaleznien...? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - "Moja bezsilnosc wobec alkoholu nie przemija z chwila, gdy zaprzestaje picia..." ---- A...
    • ja ciągle myślę o jedzeniu!! wciąż bym coś jadła! mam tego dość! potem mam wyrzuty sumienia, że jestem gruba i w nic się nei mieszczę. Przez kilka dni się trzymam a potem znowu!! Budzę się rano i myślę juz co bym dobrego zjadła... okropne, zamiast na coś pożytecznego, wydaję kasę na jedzenie! Ludziom się wydaje, że to tak prosto - po prostu nie jeść, nabijają się z ludzi takich jak ja!! W ogóle nic nei rozumiejąc, że to takie samo uzależnienie jak alkohol lub papierosy!! Ciągle ma...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się