Forum Towarzyskie Romantica
ZMIEŃ
      smutek

smutek

(23 wyniki)
    • Bajka o zasmuconym smutku!! Po piaszczystej drodze szła niziutka staruszka. Chociaż była już bardzo stara, to jednak szła tanecznym krokiem, a uśmiech na jej twarzy był tak promienny, jak uśmiech młodej, szczęśliwej dziewczyny. Nagle dostrzegła przed sobą jakąś postać. Na drodze ktoś siedział, ale był tak skulony, że prawie zlewał się z piaskiem. Staruszka zatrzymała się, nachyliła nad niemal bezcielesną istotą i zapytała: "Kim jesteś?" Ciężkie powieki z trudem odsłoniły zmęczo...
    • o smutku(10)

Mam pytanie do forumowiczów: czy smutek jest najbardziej adekwatną formą romantyzmu? Czy w smutku rodziły się najpiękniejsze utwory doby romantyzmu? Odnoszę wrażenie, że dziś jedynie smutek, rozterki miłosne lub samotność powodują przypływ ludzi ku romatyce. A przecież życie ma tyle barw! I w kolorowym zachwycie również można chwalić życie. Pozdrawiam smutnych, samych, zagubionych i tych, dla których radość też jest romantyczna:)
    • ...nie powinieneś starać się go ukryć. Cierpienia nie da się pogrzebać - z nim musimy się uporać. Tak jak z pnia drzewa, cios za ciosem, rzeźbi się ławę, tak i my musimy każdą stratę mozolnie "przepracować". Dzięki temu uzyskamy "strukturę", która będzie mogła stać się w przyszłości fundamentem naszego poczucia bezpieczeństwa, podstawą naszej miłości.
    • ..a teraz serca mam dwa, smutki dwa... i miłość po kres i radość do łez wieczory długie i złe......... krótkie dnie... wiec całuj mnie częściej bo nie wiem jak będzie.. ( gdy odejdziesz )
    • Też tak macie? Gdy przychodzą dni, kiedy przeszłość wraca, wraz ze słowami przeczytanego wiersza, z zasłyszaną gdzieś melodią która w głowie długo zostaje i drąży drąży myśli, z migawką obejrzanego filmu, tak podobnej sceny..., z poszumem wiatru, z krajobrazem który nie chce sprzed oczu zniknąć... Dotyka strun których wydawałoby się dawno już nie ma, a jednak?... Męczydusza godzinami, dniami szukająca ujscia... Po kropelce zbierajaca smutki i tęsknoty; z spraw przeszłych, boleśnie dokon...
    • Dlaczego przed świętami odczuwam smutek? Przecież to są radosne święta.
    • Coś ze mną jest nie tak :(zaczął się Nowy Rok a ja jestem smutna, przygnebiona a to wszystko nastąpiło wraz z wybiciem godziny 00:00 Najchętniej bym sie gdzieś się schowała i zaczeła płakać nawet nie wiem nad czym. W tamtym roku tak samo było patrzac na fajerwerki łzy same mi zaczeły lecieć i nawet nie mogłam ich powstrzymać, chyba nawet nie chciałam ich powstrzymać:( Czy ktoś też tak ma?
    • Są walentynki, wszyscy co są sobie bliscy starają się spędzić ten wieczórrazem. A ja spędzę ten wieczór sama:( Odstani raz widziałam się z moim facetem miesiąc temu, ponieważ był chory, niewiele w tym czasie też rozmawialiśmy. Dziś miał przyjechać do mnie. Tak bardzo, bardzo się cieszyłam. Wcześniej miał jeszcze tylko zajść do lekarza. I cóż lekarka , która jest jednocześnie klientką zmieniła mu godzinę wizyty na mocno wieczorną (koniec przyjęć) a On biernie się na to zgodził. ...
    • Kiedy znowu pogadamy o orgazmach?? Muszę czekać do wiosny?!
    • stawu w wodne lilie wpatrzony sluchajac wiatru posrod pajeczyn galezi, w gaszczach paproci, przestworzach lesnej sciolki. las blyszczy, migocze, szumiac jednostajnie. splynely nan lzy deszczu spod nieba powieki. amen :)
    • Może będzie weselej;PPP
    • Jezu stary jestem wychowany na muzyce rockowej -dobrej.Tej Pani nie znam.Przez przypadek wpadło mi do kompa parę kawałków -jakie to piękne.
    • Są takie chwile, gdy się nie śmie badać Swej własnej duszy, bo sie człowiek lęknie, Że ani jednej nie znajdzie w niej struny, Co, potrącona, jeszcze czysto dźwięknie. Lecz trzeba tylko jednego spojrzenia Pełnymi wielkiej miłości oczyma, By w akord związać wszystkie struny duszy... Potrzeba jednych oczu - - lecz ich nie ma! [K. Przerwa - Tetmajer] A deszcz pada i pada.... :-(
    • Wrzesień jak dywan, jakich nie bywa często ostatnio - płowo-zielony dywan zdobiony słońcem dostatnio. Pejzaż gorący rżysk i stygnących gwiazd w zimnym niebie - smutku, co zawisł kluczem żurawi - pejzaż bez Ciebie. Dzień za dniem, sen za snem, pełnia i nów, i słońce znów. Noce i dni wciąż nazbyt ładne - zmierzchy i świty bezradne. Rower zmęczony płosząc gawrony sunie drożyną. Jedzie listonosz - już pod czerwoną jest jarzębiną. Na skwar narzeka, ma tylko ...
    • Smutno mi dzisiaj niewybaczalnie i na przekor wszystkim uzdrowicielom krzycze: Smutno mi! Tak bardzo chcialabym oderwac sie od rzeczywistoci, a ta za kostki trzyma! Tak bardzo bym chciala lustro odwrocic w strone nieprzyjaciol, ale lustro do sciany przyssane! Tak bardzo bym chciala opowiedziec Wam, ze juz nie wytrzymam w tym dolku emocjonalnym, ale grawitacja ciagnie mnie...
    • czy cos sie zmieniło czy kogos ubyło gdzie sie wszyscy podziali
    • Lekko dotykam ciebie Marzeniami, pragnieniem, snem Patrzę na Ciebie pragnąco Niewidzeniem, pragnieniem ,snem Pieszczę Twe serce i duszę Literami, pragnieniem, snem Czuję Twoje cieplo Ciałem, pragnieniem, snem Dotykam, patrzę, pieszczę i czuję Marzeniami, literami, niewidzeniem Bo Ty cały jesteś Pragnieniem, marzeniem, snem. Pozdrawiam
    • czolem (11)

smutasy! romantycznosc to nie smutek owszem moze byc melancholia ale zeby az tak smetnie to jest nie do przyjecia
    • Kot zielono mruczał i zaplątywał kłopoty i smutki w puchaty kłebek. -zobacz-mowil-zostaly tylko kolorowe nastroje i kolorowe sny :)) Przytolilam zielonego kota,a on........z pokerowa mina usnal.... na miich kolanach. :)))
    • Placz(14)

Ta moja stro za - zza - ta moja strofa zanadto ulizana, po-to- potoczysta (po to czysta) ta strofa to kata ta strofa, to katastrofa zatkana zatrzasnieta w ladnym pudelku na zloty klucz, za malo poszar- pana, a ja / sie szar i war i dre rwe Chryste co ja zrobilam wyrwalam Cie z mego lona jak te co sie skro porzucilam spiacego podrzucilam i hajda w droge a teraz w rozpa- w rozpadlinach rozpaczy no co ja - co ja zrobilam? (Agnieszka Osiecka)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się