Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      smutek

smutek

(24 wyniki)
    • smutek(9)

Odczuwacie czasem całkiem irracjonalny smutek, złe psychiczne samopoczucie, niepokój? Mam tak dziś, od jakichś 2 godzin. Nie chce minąć. Czasem, ale rzadko też mam tak o przebudzeniu po jakimś dręczącym śnie, czasem nawet kompletnie od czapy lub takim, którego nie pamiętam dokładnie, ale lęk zostaje. A tu nagle w środku dnia takie coś Czym tu się pocieszyć? Jestem w domu z chłopem, ale on śpi, nie chcę go budzić, odsypia wesele.
    • wicie co jest wigilia spedzam swieta z meza rodzina i co najleprza ON SPEDZA TE SWIETA ZE SWOJA RODZINA a ja musze zajac sie dzickiem a on bawi sie na dobre a ja wylewam lzy w ta noc....nier moge spedzic ze swoja rodzina te swieta bo jestem od nich bardzo daleko...dobrze ze jest moje szcescie malutkie bo inaczej bym zwariowala..az mi wstyd ze mam takie prze..e swieta:(
    • Zainspirował mnie wątek e-mamy, która pisze, że ma straszne wyrzuty sumienia, bo przy dziecku kłóciła się z mężem przez telefon. Wiecie co, ja mam wrażenie, że zapanowała jakaś paranoja na tym punkcie. Dlaczego zawsze takie uczucia jak złość czy smutek mamy ukrywać przed dziećmi? Przecież dziecko prędzej, czy później się z nimi zetknie. Taki jest świat. Tacy są ludzie, że czasem się cieszą, a czasem płaczą albo się złoszczą i kłócą. Jak dziecko ma się nauczyć radzenia sobie ze złością c...
    • Mam 2 dzieci wspaniałych chłopców 13 i 11 lat a za miesiac przyjdzie na świat 3 moje szczęscie.Moi mali chłopcy sa szczesliwi,pomagają mi we wszystkim.Niespodziewałam sie ze tak bedzie.Moim jedynym problemem jest moj mąz.Zimny,nieczuły.Nie wiem co sie z nim stało.Smutek,ból i łzy tyle mi daje.A teraz potrzebuje męza najbardziej.Staram sie uśmiechac bo przeciez nosze dziecko w sobie i niepozwole zeby jemu było smutno.Ja juz nie mam siły,kocham go ale nierozumiem.Najgorsze jest to z...
    • a co zrobic jak ciaza nie cieszy, jak jest strasznie smutno i nie mozna sobie z tym poradzic? czekam na wrzesien, zeby urodzic i strasznie sie boje, ze tez mi bedzie smutno. fakt, ze wiele sie zdarzylo, ale w koncu narodziny dziecka to super sprawa. a ja nawet sie nie ciesze jak kopie. dlaczego tak sie dzieje i co z tym mozna zrobic i jak to zmienic? czy ktos ma jakis pomysl? chociaz ja chyba wiem dlaczego tak jest i bez terapii sie nie obejdzie. to przeszlosc sie za mna ciagnie. ale sprobow...
    • czy tez macie cos takiego? jest mi potwoernie smutno i coraz smutniej. zyc mi sie nie chce. a jeszcze do niedawna bylo super? niby wiem dlaczego (sytuacja rodzinna itd) ale z drugiej strony co z tym zrobic. poza tym inni sobie radza, wiec dlaczego nie ja?????
    • Jakoś mi smutno ostatnio! Czuję się złą matką. Mój Michał ma 2 lata, jest coraz bardziej samodzielny, ale przecież to wciąż maluszek. Ja poświęcam coraz więcej czasu na pracę (pracuję naukowo), co prawda mam prawie nienormowany czas pracy, ale muszę od czasu do czasu posiedzieć w domu i popracować. Wszyscy myślą (mój mąż także), że jak jestem w domu to mogę się ciągle zajmować synkiem. Rzeczywiście zajmuję się nim, właściwie pracuję wtedy gdy on śpi. Ale przecież trzeba też coś robić w domu! ...
    • 28.06 wychodzę za mąż,ślub był panowany dawno temu,jesteśmy parą kupę czasu,mamy dwuletnią córkę..zaproszenia rozdaliśmy pod koniec marca..z 80 zaproszonych osób..przybędzie 40 :(..nikt nie mówi dlaczego..nie przyjadę i koniec..jeden ma pracę,inny interes...czy raz na jakiś czas nie mogą dać na luz,sprawić przyjemność mnie i mojemu przyszłemu mężowi samym faktem obecności...? jakoś dziwnie się czuję..nie wiem dlaczego..M.mówi żeby się nie przejmować..oni nie są ważni..ale.. oboje pochodzi...
    • -- Witam chciałabym się z wami podzielić swoim nieszczęściem wczoraj moja mam zachorowała nie miałam z nią kontaktu długo by opowiadać bynajmniej kobieta 53 lata bez ubezpieczenia za pobyt za 4 dni życzą sobie 10 tys. Złoty to już lekka przesada mama leży na OJOM ie. po wylewie bardzo rozległym nie wiadomo jak będzie z jej ubezpieczeniem chce ja wpisać na siebie ZUS zgodzą się, ale jutro jadę do urzędu pracy i zobaczymy, co oni mi powiedzą (((((( foto.onet.pl/albumy/album....
    • smutek(7)

dziewczyny czy tez czulyscie w ciazy smutek bylyscie przewrazliwione i wydawalo wam sie ze spotka was to co najgorsze? jestem w 27 tyg i od miesiaca jestem ciagle zdolowana ciagle wymyslam sobie powod do zmartwien, nie moge tez za bardzo spac
    • Drogie forumowiczki... Od kilku dni jest mi strasznie smutno, bo odkrylam,ze mój prawie roczny synek wprost przepada za tatą... Przyznam , ze jestem zazdrosna ale z tego względu, że ja tez okazuje mu cieplo i milosc i ogromnie go kocham... GDy mial 5 miesiecy poszlam do pracy... Maż pracuje na zmiany i w wiekszosci spedza czas na opiece nad synkiem. Gdy oboje pracujemy jest u mojej mamy. Zauwazylam,ze gdy maz wraca z pracy, to synek wola radosnie tata! A gdy ja wracam to do ...
    • Wreszcie moja 9 - cio miesięczna córeczka zasnęła sama w swoim łóżeczku, bez cycusia, a ja zamiast cieszyć się - pochlipuję!! Tj, cieszy mnie fakt że być może w końcu moja mała zacznie się porządnie wysypiać,(jeszcze dwa dni temu budziła się do cycusia nawet co 20 minut), że skończył się w końcu jej rozpaczliwy płacz za cycusiem, ale z drugiej strony STRASZNIE mi brakuje naszego wspólnego zasypiania!! Ogromnie kochałam te chwile gdy maleńka zasypiała wtulona we mnie, mrucząc rozkosznie!....TA...
    • Jest mi od rana smutno. Wprawdzie mały spał do 7.30 ale od tej godziny makabra. Jest przeziębiony od 2 tygodni. Była poprawa ale cos nowego złapał. Chciałam, żeby z przychodni przyszedł lekarz do nas do domu, ale zupełnie nie wiem kiedy oni przychodzą. Dzieciak ma 4 miesiące i 1 tydzień. Jest zachrypnięty tak że ledwo płacze, ma katar i kaszle. Na szczęście mamy samochód to tam pojedziemy do tego siedliska wirusów. Ale współczuje matkom, które po 1 godzinie telefonowania do przychodni m...
    • a myslalam, ze jak wyjedzie z tata do tesciow w sopocie to sie wyspie, poczytam, pochodze do kina... a tu nic tylko caly czas o nim mysle... czy go przytulaja, czy daja dobrze jesc, czy pamietaja o lekarstwach, czy sie smieje... to jakas paranoja... tak bardzo za malym tesknie... aaaaaaaaa.....
    • Dzisiaj mam jeden z tych trudniejszych dni.... ciężko mi zebrać myśli. Ostatnio dużo myślę o moim tacie i bracie. Obaj zginęli w wypadku w zeszłym roku (1 lipca). Byłam wtedy w 3 miesiącu ciąży. Niestety nie zobaczyli mojego maluszka (urodził się w styczniu 2004). Teraz tyle się dzieje w moim życiu.. mały jest naszą iskierką, jest taki radosny, planujemy z mężem kupić mieszkanie... boli mnie, że tata i brat nie są teraz ze mną i nie widzą tego wszystkiego. Najbardziej boli mnie to...
    • Ledwie oczka swe otworzę Myślę co na forum słychać Ledwie bluzkę co założę... Muszę,muszę już przeczytać!!! Hello moje drogie mamy Pogadajmy sobie wierszem Tylko żeby nie był "biały"! Może któraś będzie wieszczem! Tak przepięknie słonko świeci Czasu szkoda dziś na smutki! Bawmy się jak nasze dzieci Dostawiajcie swoje zwrotki!
    • jak się zachowujecie, gdy BARDZO Wam zależy aby było dobrze ale wewnątrz siebie czujecie ogromny smutek... ???
    • Chcę się tylko wyżalić, bo smutek ściska mnie za serce. W niedzielę moja kruszyna kończy pół roku (starszy ma cztery lata i chodzi do przedszkola), a w poniedziałek, po osmiu miesiącach przerwy wracam do pracy. Lubię moją pracę (jestem dziennikarką), nawet mi się za nią cni, ale jak pomyślę ile ona kosztuje mnie zdrowia, nerwów i czasu... Pocieszam się tylko tą myślą, że... w ogóle tę pracę mam. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie jedna z mam chciałaby być na moim miejscu. A i tak j...
    • Moja córeczka ma 2 miesiące jest cudowna. A ja jestem przygnebiona. Napadają mnie smutki. Co mam robić ? Czy to depresja? Czy karmiąc piersią mogę coś brać aby poprawić swój nastrój?
    • Tak jakoś mnie dzisiaj zebrało na sentymenty, jutro taki smutny dzień , chociaż jak sobie pomyśle to kolejny rok mojego smutku...całe życie odczuwam brak szczęścia, najpierw jako dzieciak nie miałam tej miłości potem nie udało mi się związać z człowiekiem , który mógł dać mi wiele więcej. Taka czuję się cholernie przegrana i wiem,że nie mam jak wyjść z tego labiryntu klęski.Mam to małe słonko, ma 16 miesięcy, ale to i tak mi daje chyba zbyt mało światła, myślę że gdybym zdobyła s...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się