smutek

(5 wyników)
  • W zasadzie nie wiem od czego zacząć.Dawno mnie tu nie było,bo nie miałam czasu na żadne forum.Do niedawna jakoś było ok.W ostatnim czasie same złe nowiny.Zmarła babcia,która z nami mieszkała-chorowała,więc wiedzieliśmy,że niedługo będzie koniec. Teściowa kuzyna walczy ożycie-wysiadła jej trzustka,w ciągu krótkiego czasu 4 operacje,jej stan jest ciężki i lekarze nie mają już nic do roboty-każą modlić się i czekać.Syn koleżanki mojej mamy rzucił się pod pociąg(23l.),moja babcia powiedziała mi,ż...
  • Summa Th. (zagadnienie 38), co względnie łagodzi smutek: 1) Każda przyjemność. Przyjemność jest pewnym ukojeniem pożądanie w odpowiadającym mu dobru, dlatego w stosunku do smutku ma się tak, jak spokój czy odpoczynek do zmęczenia na skutek przemiany zgodnej z naturą. Gdyż sam smutek sprowadza pewne niedomaganie psychicznej władzy pożądawczej. Jak więc odpoczynek ciala stanowi lekarstwo na zmęczenie pochodzące z jakiejkolwiek przyczyny, niezgodnej z naturą, tak każda przyjemnoś...
  • Nie ma we mnie smutku. jest wdzięczność i tkliwośc. Teraz jest z Kościołem jeszcze bardziej... Mam ogromną nadzieję, że spotksamy się razem w niebie. Amen
  • Moja prosba jest nietypowa, ale zwiazana z wielkim smutkiem. Jestem osoba wierzącą, ale świat ponownie zawalił mi się 22 lipca,gdy przedwcześnie urodzilam dziecko. Nie mialo szans na przezycie. Poprzednie dziecko urodzilam w kwietniu 2005r. Tez nie przyzylo, bo bylo za duzym wczesniakiem.W każdej z tych tragedii próbuje znależć sens zycia, wskazówkę od Boga dla naszej rodziny, bo medycznie jestem nietypowym przypadkiem, ze tak sie dzieje z moimi dziecmi, ze Pan Bóg zabiera je do ...
  • Czy czasem odczuwacie zniechęcenie, przygnębienie, samotność? Nie chodzi mi o sytuacje, kiedy wydarza się cos złego czy smytnego. Chodzi mi o taką chandrę bez obiektywnej przyczyny. chrześcijanin powinien być radosny, ale na pewno nie każdemu przychodzi ta radość z codziennych spraw równie łatwo. Jak sobie radzicie ze smutkiem, z lękiem o dzień jutrzejszy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się