22.03.10, 10:07
czy masz już trzy? big_grin Co z Lolusią?
Obserwuj wątek
    • jarka63 Re: mam-dwa 22.03.10, 12:40
      Odpowiem za mma-dwa: Lolusia będzie u niej dziś po południu! smile :-
      ) smile
      • nomya Re: mam-dwa 22.03.10, 14:15
        Super big_grin To czekam teraz na info jak tam z akceptacją z pozostałymi kociambrami
    • mam-dwa Re: mam-dwa 22.03.10, 20:08
      Cześć!
      Jesteśmy, ja i ....cała TRÓJKA big_grin
      Lolusia przyjechała do nas dzisiaj o 18. Jest przecudowna. Grzeczna i bardzo miziasta. Jej przyjazd roztroił dzieciaki big_grin
      Tzn. syn oszalał że mamy 3 kotki, Mruczka złymi wspomnieniami wyżywa się na Błysku. Czyli syczą na siebie, a Lolusia na nie patrzy i se myśli...ale dziwadła! big_grin

Nie wiem czy to moja wyobraźnia czy co, ale w oczach Lolusi widzę strasznie dużo smutku.
      Nie chciała jeść, ale po godz. 19 poczęstowałam dzieciaki kawałkiem wędlinki, to też przyszła na poczęstunek, zjadła ze smakiem, ale Mruczku odechciało się zupełnie i uciekła (Mruczka w schronisku została pogryziona gdy chciała coś zjeść przez inne koty).

Lolusia była czysta, ale pachniała bardzo nie ładnie (schroniskiem, lekami itp.), więc ją umyłam pod prysznicem. Nie była zadowolona, ale nie była też wredna (tj. nie ugryzła czy syczała). Pomiauczała i tyle.

Upodobała sobie kącik pod łóżkiem syna, więc tam sobie siedzi, a maluszki próbują ją zaczepiać smile

Dzisiaj już odpada, ale jutro po pracy porobię fotki wink
      Pozdrawiam!
      mam-trzy vel mam-dwa.
      • nomya Re: mam-dwa 22.03.10, 20:25
        > Lolusia była czysta, ale pachniała bardzo nie ładnie (schroniskiem, lekami itp.
        > ), więc ją umyłam pod prysznicem.

Niepotrzebnie ją stresowałaś, moje kociaki też śmierdziały, po 3 dniach zapach
        zniknął i niepotrzebna była kąpiel. To tylko niepotrzebny stres byłby dla nich,
        ale skoro już i tak jest po kąpieli, to trudno wink
        • wladziac Re: mam-dwa 22.03.10, 20:31
          powodzenia!dla wszystkich,będzie dobrze,sprawozdanie mile widziane,pozdrawiam
        • mam-dwa Re: mam-dwa 22.03.10, 20:44
          Tak, wiem ale naprawdę musiałam, bo ten zapach źle się kojarzy Mruczku i łazi po
          mieszkaniu cała spanikowana.
          • mary4 Re: mam-dwa 23.03.10, 13:08
            gratuluje dokocenia wink
          • annb Re: mam-dwa 23.03.10, 13:46
            spokojnie, ja Srebka tez wykapałam zaraz po przywiezieniu
    • mam-dwa Re: mam-dwa 23.03.10, 17:54
      Cześć Wam!
      No więc tak. W nocy Lolusia przyszła trochę do mnie poleżeć, bo słyszała jak
      rozmawiam z mężem (wrócił o 2 w nocy). Przykryłam ją kołderką i tak sobie
      siedziała i obserwowała, cóż to my gadamy. No i tak: Mruczka na brzuchu ojca,
      Błysk na moim brzuchu, a Lolusia z lewej. No, więc obsypało nas kotami big_grin

Rano widziałam że L. siedzi gdzieś sobie w kącie, więc nie chciałam jej
      przeszkadzać, tym bardziej że zaraz wszyscy szliśmy do pracy/przedszkola.
      Maluchom dałam suchy pokarm, a jej trochę go namoczyłam bo Mała1 mówiła że ma
      coś z dziąsłami, więc póki jej tego nie wyleczę będę jej dawać miękkie/mokre.

Ogólnie bardzo mało się pokazuje. Wróciłam z pracy to w ogóle jej nie widziałam,
      ale gdy weszłam do pokoju, a ona mnie widziała zaraz przyszła się przywitać.
      Bardzo prosiła o pieszczoty.

Potem zrobiłam im obiad (gotowane serduszka z kurczaka). Dzieci jak zwykle 100%
      normy, a L. zjadła 3/4 porcji.
      No i znów poszła do kryjówki.

Jej ulubione miejsca: w rogu rogówki kuchennej, pod łóżkiem syna, w szafce z
      jakimiś pierdołami.

Ogólnie to mam wielki problem co do tego że Mru. okazuje jej jawną wrogość.
      Syczy warczy oraz to że wątpię że L. korzystała z kuwety. Bo jak przy 3 kotach
      może być tylko 1 siku i 2 kupy (2 kuwety)?
      Muszę ją poobserwować, ale ona przemyka niczym cień.

Tu w szafce:

https://img221.imageshack.us/img221/4572/p2303101719.jpg

https://img180.imageshack.us/img180/3526/p230310171903.jpg

http://img180.imageshack.us/img180/4374/p230310171904.jpg
      • jarka63 Re: mam-dwa 23.03.10, 18:31
        Będzie dobrze, zobaczysz, musi tylko upłynąć trochę czasu. A to, że
        Lolusia przyszła do Ciebie w nocy i wychodzi się witać, i domaga się
        pieszczot, to moim zdaniem w ogóle coś niebywałego jak na pierwszą
        dobę pobytu! Gratuluję!
        • wladziac Re: mam-dwa 23.03.10, 19:09
          super że przygarnęłaś śliczną Lolusie,widać że Cię polubiła,maluchy jej mogą
          trochę przeszkadzać ale wszystko się z czasem unormuje i jak im czasem przywali
          łapką to się odczepią,życzę powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka