mysiulek08 18.08.11, 17:19 pada ! Po raz trzeci jak tu mieszkam, ale Kicia po raz pierwszy w zyciu widzi Jest dokumentacja filmowa i zdjeciowa, wlasnie sie obrabia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k1234561 Re: Snieg! 18.08.11, 17:54 Matko kochana,a gdzie Ty mieszkasz,że masz snieg w sierpniu? Odpowiedz Link
wladziac Re: Snieg! 18.08.11, 18:10 u Mysiulka teraz pora zimowa,a jak kotka zareagowała na to zjawisko?zapodaj Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Snieg! 19.08.11, 00:22 Kicia byla z lekka zdziwiona, cos jest miekkie, biale, ale zimne i czepia sie do lap, brrr. Szybko wrocila do domu i odmowila ponownego wyjscia Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Snieg! 19.08.11, 00:22 Kicia byla z lekka zdziwiona, cos jest miekkie, biale, ale zimne i czepia sie do lap, brrr. Szybko wrocila do domu i odmowila ponownego wyjscia Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Snieg! 19.08.11, 00:26 A tak to wygladalo: migdaly i inne: palma najwczesniej kwitnace drzewko gorzkiego midgala no i oczywiscie Kicia filmik na jutuba sie dopiero podsyla Odpowiedz Link
k1234561 Re: Snieg! 19.08.11, 06:14 Mysiulek,zdjęcia prześliczne i zdumiewające.Szczególnie ten zmrożony migdałek.Kicia pięknie się prezentuje wśród tej zimowej scenerii. Naprawdę jestem zdziwiona tą zimą w sierpniu,dlatego pytałam wyłącznie z typowej ciekawości gdzie mieszkasz,w jakim panstwie.Nie chciałam,żebyś mi podawała nazwę miasta z ulicą i numerem domu. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Snieg! 19.08.11, 07:01 a ja bylam swiecie przekonana, ze kazdy wie iz moj koniec swiata to Chile a snieg nam spadl wprawdzie nie w centrum Santiago a pod stolyca Odpowiedz Link
mary4 Re: Snieg! 19.08.11, 12:11 ale fajne foty, jaka kicia ma superową minke "fuj zabierzcie to cos " pozdrawiam z burzowej Gdyni Odpowiedz Link
miriam_73 Re: Snieg! 19.08.11, 16:28 Jak sobie przypomne jak Yoda wygladała na zdjeciach zaraz na początku gdy do Ciebie trafiła, Mysiulku, to nie moge wyjść z podziwu. Cudna kocica Odpowiedz Link
kasiak37 Re: Snieg! 19.08.11, 23:15 jejku,zazdraszczam tego miejsca zamieszkania Z checia bym sie wybrala Odpowiedz Link
macarthur Re: Snieg! 20.08.11, 00:57 film prawie professional troszeczkę brakuje ostrośc, Yoda pierwszza klasa szkoda że tak daleko mieszkasz dałbym ci Kleopatrę do pary miałabyś dwie modelki Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Snieg! 22.08.11, 18:39 Pislam, ze jutub zezral ostrosc, a przy drzewie aparat zdecydowal wyostrzyc snieg a nie Kicie Uj, dwie caryce w jednym domu, Ty wiesz co by dzialo Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Snieg! 19.08.11, 17:20 To jeszcze jedna fota, umknela wczoraj i obiecany filmik: www.youtube.com/watch?v=ZXaym5w6WRk niestety jutube bardzo zespulo mi jakosc obrazu, nie wiem dlaczego uprasza sie o ogladanie w rozdzielczosci 480p Dzisiaj po sniegu nie ma prawie sladu noc byla mrozna i zostaly gdzie nie gdzie zmarzniete placki, ktore sie Kici nie podobaja jeszcze bardziej. Swieci piekne slonce, lazur nieba i oczywiscie osniezone andyjskie szczyty Tak u nas pada snieg, raz na dwa-trzy lata przez kilka godzin, duzymy mokrymu platami. A juz za chwile bedzie koniec zimy Odpowiedz Link
pi.asia Re: Snieg! 19.08.11, 19:05 Mysiulku, masz przepięknego kota!!!!!! Widziałam Yodę pierwszy raz, bo ja tu jestem od niedawna, od razu obejrzałam sobie następny filmik o miłości Yody do czarnej, skórzanej torby Zary Nie cierpię tego utworu, który robi tam za podkład muzyczny, ale zmusiłam się i obejrzałam filmik do końca, ze względu na kotkę, i dopiero w tej chwili uprzytomniłam sobie, że mogłam wyłączyć dźwięk - tak mnie urzekł widok Yody, że zapomniałam o opcji "wycisz"! Jaka to rasa? (jeśli to jakaś rasa). Ja ten typ umaszczenia nazywam "patchwork" - każdy fragment kota "uszyty" z innego futra. I ta strzałka na czole jak u pięknego konia Aha - ta roślina na pierwszym zdjęciu (palma) wygląda mi na dracenę, czyli smocze drzewo. A pamiętacie jak w Polsce sypał śnieg 3-go maja? U mnie wyglądało to dokładnie tak samo jak na filmie Mysiulka. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Snieg! 19.08.11, 20:03 Kicia.Yoda to dziki kot chilijski czyli dachowiec, ale ze szlachetnym pochodzeniem jak nic plynie w niej krew egipskich przodkow i geny dzikego Leopardusa jacobitusa o takiego : www.wotcat.com/Mammal/Andean-Cat/Leopardus/jacobitus.html podklad muzyczny przy torebce byl zamierzony, miala to byc znana poscielowa fanem tego utworu tez nie jestem Tu jeszcze Kicia ma swoj watek na miau: forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=121219 smocze drzewo w swoim naturalnym srodowisku wyglada chyba inaczej niz w doniczce, podobnie jak araukaria, ale co to za roznica Odpowiedz Link
wladziac Re: Snieg! 19.08.11, 19:17 filmik piękny ale jak pomyślę że zima przed nami to brrrrrr będę jak Twoja kicia niezadowolona,rozkoszowania się słoneczkiem i lazurem nieba życzę Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Snieg! 19.08.11, 20:05 Wladziu, ja zimy i sniegu wrecz organicznie nie znosze, na zimno mam autentyczna alergie. Te pare godzin sniegu to bylo calkiem fajne przezycie, wole jednak snieg tam gdzie jego miejsce, na szczytach gor i z przyjemnoscia patrze na widok zza okna Odpowiedz Link
0ffka Re: Snieg! 20.08.11, 06:18 Cudowny filmik Ale super masz, że mieszkasz w tak egzotycznym kraju dla Polski A Yoda wygląda cudownie! Twoja miłość ją uleczyła Odpowiedz Link