13.01.13, 13:29
Musiałam wczoraj mojej przylepeczce Tosi zrobić lewatywę. Bidula nie robiła kupki już 4 dni, wcześniej nieco pawiowała, ale na pawika dostała pastę odkłaczającą, parafinę, i trochę oleju do jedzonka. Ale apetyt miała też już nie halo...
I wczoraj, kiedy zdecydowanie odmówiła kolacji, wzięłam kotę, mojego psioczącego(i wyzywającego mnie od dr. Mengele) Misia i zrobiłam. Tosię zawinęłam doszczętnie w gruby sweter, wystawiając tylko dupeńkę. Ależ ta bida się darła. Koty pod drzwiami łazienki poszalały i hurtowo usiłowały te drzwi wyważyć, nawet indywidualistka Edzia solidarnie stała pod drzwiami.
Po lewatywce zostawiłam oburzona Tosie samą w łazience. po 10 minutach kupa była w kuwecie, a Tosia obraziła się tylko na jakieś 10 minut. Zjadła lekką kolacje, za to spała snem kamiennym do 10 rano. A na śniadanie zjadła swoją porcję, dokończyła po pozostałych, popiła jogurtem i poszła spać. Jest jak nowasmile
Obserwuj wątek
    • biedroneczka47 Re: Lewatywa 13.01.13, 15:25
      Chylę czoła przed umiejętnościami.
      • salsadura Re: Lewatywa 13.01.13, 17:58
        Ja również smile.
        Moje kocisko parę dni temu miało podobny problem, ale szczęśliwie w końcu samo poszło..
      • wadera3 Re: Lewatywa 13.01.13, 18:36
        Zawodowo, że tak się wyrażę, potrafię, a ja ze "starej szkoły" i mimo obaw i protestów syna i synowej, dwa dni temu zrobiłam to samo mojej 6-cio miesięcznej wnusi.
        Nie ma to jak dobra lewatywabig_grin
        • wiesia.and.company Re: Lewatywa 14.01.13, 20:33
          O rany! Ho ho ho! Lewatywy nie robiłam, żaden z moich kotów nie miał jeszcze lewatywy. Chociaż wtykałam w trzy dupcie czopek glicerynowy dla dzieci. Nie jest to dla kota przyjemne (dla mnie samej też nie, rozumiem zatem dyskomfort kota). Ale lewatywa... ho ho ho, mocna rzecz wink
          • karple Re: Lewatywa 17.01.13, 10:28
            Wow- zrobić lewatywę to już mocna rzecz, ale zrobić lewatywę kotu to już poziom hard!!!!
            Wadero3- oficjalnie nadaję Ci tytuł Polskiego MacGyver'a!!!!!!
            I teraz mamy na Zakątku: Agentkę Dżoanę Bond i Agentkę MacGyver'kę big_grinbig_grinbig_grin
            • andy3458 Re: Lewatywa 17.01.13, 16:30
              Co tu się na Zakątku porobiło. big_grin Same agentki na każdym kroku. Zresztą każdy kot to też niezły agent. https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/56/05/96878b7b91.jpg
    • kasiar88 Witam :) 29.06.14, 17:10
      Mam pytanie jeśli chodzi o lewatywę . Mój mały bąk jest ze mną od poniedziałku ma 4 tygodnie dostałam go w bardzo złej formie wygłodzony i obity przez matkę . Na plus wyszło że ładnie je mleko to do 35 dnia ale jest ogromny problem z kupką w piątek była lewatywa i dziś znowu .Dostaje O.1 ml lactulosum podobno miało pomóc i nic dziś zmieniamy pokarm na muss z royal bo to podobno wina mleka. Jak mu pomóc?? nie chce na okrągło żeby miał lewatywy dodam że nasz mały maine coon ma przepuklinę .Jest przepięknym ciągle głodnym kociakiem ,proszę o rady może ktoś miał podobny problem ,jak go nauczyć jeść z miski i pić wode .Może ta zmiana wyjdzie mu na dobre...
      • wiesia.and.company Re: Witam :) 01.07.14, 17:19
        Wadera, Ty to jesteś zdolna kobita! Jak Ci Misiek podpadnie... wink
        • wadera3 Re: Witam :) 01.07.14, 22:59
          Nooowink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka