19.12.16, 21:35
ponieważ mam coraz częściej możliwość porównania
> BiŚkiniewicz - jak u krecika, króciutkie, mięciutkie, jak aksamit
> Mieszko - dłuższe, nieco bardziej szorstkie

i tak się zastanawiam (jedzą to samo, dostają te same "odżywki") - baba i chłop ?
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: futerko 19.12.16, 23:07
      To raczej 'osobnicze wlasciwosci' smile jak u ludzi. Jeden ma bujna czupryne a drugi pare pior na krzyz wink

Ta sama rodzina, dwaj bracia, Burtszyn ma krotkie miekkie, delikatne futro, a Aramis, troche takie jak u nutrii smile, mamuska czyli Celinka wlos miekki, krotki, ojciec, czyli Miszczu troche bardzie szorstkie. K U SW podobnie, Kluska takie klasyczne, troche 'sliskie', Leia/Miki miekkie, krotkie, a Luk/Grubson wiadomo smile

Kudlaczek (corka Celinki) dlugie, lekkie, puchate (jak strusie), synowie podobne, a Alicja (siostra Kudlaczka) tez dlugie ale juz nie delikatne i puchate.
      Chester nosi sam puch, sklonny do koltunow, Prosiak (brat) ma juz bardziej 'ciezkie', a Elvis (ten sam ojciec, inna matka) nosi welniany sweterek smile

Nawet Siostry B roznia sie tym samym czarnym, krotkim futrem smile

I wszystkie jedza to samo, sa tak samo czesane, glaskane.
    • andziulec Re: futerko 20.12.16, 17:21
      Ja mam dwa chłopy. Edek szorstka sierść, krótsza, Jimucha dłuższa i mięciutka.
      Tak jak mysiulek napisała cechy "osobiste" wink
      • pi.asia Re: futerko 20.12.16, 19:28
        Dokładnie tak. U mnie też każdy futrzak inaczej przyodziany. Najdziwniejszą sierść ma buro-złocista Amurka - dokładnie jak zając. I kolor, i długość, i "konsystencja" przypomina szaraka. Zadziwia kompletny brak włosów ościstych.
    • olinka20 Re: futerko 20.12.16, 20:30
      Zgadzam się z przedmówczyniami.
      Ba! Mam aktualnie 2 buraski i kazda z nich ma inne futerko. Chociaz podejrzewam, ze mu Bezika jest to związane jeszcze z wiekiem.
      Biała Mia ma futerko sztywne, bardzo sypiące, bura Pin prawie w ogole nie traci futra i ma mięciutkie futerko, a rudzielec Puk ma siersc jak aksamit. I najbardziej ją traci, rude włosy są wszędzie!
      • wiesia.and.company Re: futerko 22.12.16, 19:31
        Oj, futerka są tak różne! Kiedy w nocy sięgam ręką na kołdrę i macam jakiegoś kota, to od razu się orientuję kto zacz. smile Po futerku właśnie (i oczywiście po mięsności ciałka, które jest obleczone futrem) smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka