13.12.06, 08:43
Cenzura i przesladowania w imie islamu. Tunezyjski tygodnik wylicza przypadki
lamania wolnosci slowa i stosowanie przesladowan, w tym pieknym islamskim kraju...

www.memri.org/bin/opener_latest.cgi?ID=SD139206
Obserwuj wątek
    • tetys Re: Tunezja 13.12.06, 10:11
      W naszym pięknym katolickim kraju jest takich przypadków zapewne więcej.
      Fanatycy są wszędzie i trzeba jak najbardziej nagłaśniać sprawy prześladowań itp.

PS. Tak mi się coś wydaje, że Tunezja jest dużo bardziej liberalna od Polski...
      • konraad_g Re: Tunezja 14.12.06, 21:41
        tetys napisał:
        > W naszym pięknym katolickim kraju jest takich przypadków zapewne więcej.

Zgadzam się. Z tym ze u nas w kraju, miejsce maja nie tylko przypadki cenzury religijnej, a dyskryminacji niezaleznych mediow wzgledem telewizji TRW** (pelnej nazwy nie napisze, bo obawiam sie represji politycznych :)) Jeszcze nie tak dawno glosno bylo, o przypadku pobicia przez przez pewna kobiete w srednim wieku dziennikarza, ktory badal opinie o ojcu Dyrektorze. Jesli chce ktos poczytac o Radiu Mar**ja na wesolo, zapraszam na strone www.radiomawryja.pl (strona autorstwa mojego znajomego :) lecz aktualnie nie w jego posiadaniu :P)
        • konraad_g Zapomnialem... 14.12.06, 21:44
          ...wspomniec o slynnych obradach Sejmu, na ktore wstep mieli tylko reportezy telewizji TRW** :)
        • tut_ets Re: Tunezja 15.12.06, 13:15
          Hehe... slyszalam... :)) Niestety to prawda. Wprawdzie jeszcze nie cenzura mass
          mediow, ale wybiorczosc... :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka