tut_ets 13.12.06, 08:43 Cenzura i przesladowania w imie islamu. Tunezyjski tygodnik wylicza przypadki lamania wolnosci slowa i stosowanie przesladowan, w tym pieknym islamskim kraju... www.memri.org/bin/opener_latest.cgi?ID=SD139206 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tetys Re: Tunezja 13.12.06, 10:11 W naszym pięknym katolickim kraju jest takich przypadków zapewne więcej. Fanatycy są wszędzie i trzeba jak najbardziej nagłaśniać sprawy prześladowań itp. PS. Tak mi się coś wydaje, że Tunezja jest dużo bardziej liberalna od Polski... Odpowiedz Link
konraad_g Re: Tunezja 14.12.06, 21:41 tetys napisał: > W naszym pięknym katolickim kraju jest takich przypadków zapewne więcej. Zgadzam się. Z tym ze u nas w kraju, miejsce maja nie tylko przypadki cenzury religijnej, a dyskryminacji niezaleznych mediow wzgledem telewizji TRW** (pelnej nazwy nie napisze, bo obawiam sie represji politycznych :)) Jeszcze nie tak dawno glosno bylo, o przypadku pobicia przez przez pewna kobiete w srednim wieku dziennikarza, ktory badal opinie o ojcu Dyrektorze. Jesli chce ktos poczytac o Radiu Mar**ja na wesolo, zapraszam na strone www.radiomawryja.pl (strona autorstwa mojego znajomego :) lecz aktualnie nie w jego posiadaniu :P) Odpowiedz Link
konraad_g Zapomnialem... 14.12.06, 21:44 ...wspomniec o slynnych obradach Sejmu, na ktore wstep mieli tylko reportezy telewizji TRW** :) Odpowiedz Link
tut_ets Re: Tunezja 15.12.06, 13:15 Hehe... slyszalam... :)) Niestety to prawda. Wprawdzie jeszcze nie cenzura mass mediow, ale wybiorczosc... :)) Odpowiedz Link