Gość: Dionizy
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
07.01.10, 17:07
W miejscu mojego zamieszkania /Kraków skrzyżowanie ulic Lubicz i Rakowickiej/ od około miesiąca nie można rozmawiać przez telefon, zrywa połączenia,nie dochodzą SMS'y, gdy ktoś do mnie dzwoni w jego telefonie odzywa się że abonent jest poza zasięgiem lub ma wyłączony telefon i wiele innych powodów przeszkadzających w normalnym komunikowaniu się za opłacony abonament. Dotyczy to sieci ORANGE. Na monity pracownicy ORANGE odpowiadają że jest wszystko dobrze i nigdzie w umowie nie jest napisane że np. ja powinienem mieszkając na drugim piętrze swobodnie i bez przeszkód rozmawiać przez telefon. Takie działanie sieci ORANGE nie dotyczy tylko mojej osoby. Przy ulicy Rakowickiej/Lubicz mieści się wiele firm, Centrum Biurowe Lubicz, Medicower, Sąd Wojewódzki, Urząd Probierczy i dziesiątki małych firm. W ciągu dnia widać jak na ulicy pracownicy tych firm załatwiają swoje sprawy służbowe. Dla Orange nie ma żadnego problemu.
Moje pytanie brzmi, czy jest jakaś możliwość wymuszenia na ORANGE aby usunęła ten problem, a może Urząd zajmie się tą sprawą i zmusi zapewne przez solidną karę operatora do szanowania swoich klientów i zapewnienia im za abonament właściwej obsługi. Dysponuję pismami od Orange że wszystko jest cacy ze strony operatora, to tylko abonent jest BE. W razie potrzeby mój adres bilsko@interia.pl