Dodaj do ulubionych

kaszki bezmleczne

IP: *.home.aster.pl 11.01.11, 11:04
Witam,
Które to są kaszki bezmleczne? Szukam takich i np. na Bobovicie jest napisane, żeby dodać mleka. W takim razie, jeśli jest to np. kaszka ryżowa z brzoskwiniami, która mleka nie zawiera to czy można ją robić na wodzie? Czy też są jakieś wyodrębnione kaszki do przygotowywania typowo na wodzie? Gubię się już w tym wszystkim:/
Obserwuj wątek
    • wiki.sz Re: kaszki bezmleczne 11.01.11, 11:14
      Miałam ten sam problem:) Tak, kaszka np. ryżowa z brzoskwiniami to kaszka do której dodajesz wodę i jest gotowa, mimo, że na opakowaniu jest napisane, że wystraczy dodać mleko ( bo możesz też ją przygotować na mleku, które pije Twoje dziecko).
      • Gość: ajka Re: kaszki bezmleczne IP: *.home.aster.pl 11.01.11, 11:55
        dzięki za odpowiedź:). Karmię piersią i nie chcę wprowadzać żadnego mm, a chciałabym za jakiś czas dać kaszkę, z kolei ściąganie mleka codziennie to kiepska sprawa (bo ciężko mi się ściąga), więc dobrze, że jest alternatywa z wodą.
        • jombusiowa Re: kaszki bezmleczne 11.01.11, 13:09
          Ja daję kleiki: ryżowy i kukurydziany i kaszki holle-tez jest napisane,że na mleku,ale ja dodaję wodę i jest dobrze:)
          • terpuka Re: kaszki bezmleczne 11.01.11, 13:46
            wszystkie na których pisze żeby dodać mleko
            a zamiast mleka spokojnie można dodawać wody lub jak maluch będzie starszy soczek lub zmiksowane owoce dla urozmaicenia smaku
        • wiki.sz Re: kaszki bezmleczne 11.01.11, 21:46
          ja też karmię piersią bliźniaki, więc nawet nie myślałam, żeby ściągać mleko do kaszek;)) zamiast kaszek, albo jako urozmaicenie możesz dawać kleik ryżowy lub kukurydziany ( też robiony z dodatkiem wody) i do tego owoce - ja daję np. banan, starte jabłko i wtedy masz konkret i wiesz, że dziecko je owoce, a nie tylko parę procent aromatu tak jak w kaszkach, pozdrawiam
          • Gość: ajka Re: kaszki bezmleczne IP: *.home.aster.pl 11.01.11, 22:17
            :)dzięki, dobry pomysł z tym kleikiem:).
    • agnieszka.lelen Re: kaszki bezmleczne 15.01.11, 02:48
      Witam! W nazwie kaszki jest informacja czy zawiera mleko czy nie. Do kaszki mlecznej dodaje się wody, a kaszkę bezmleczną można przygotować na mleku, wodzie i preparacie mlekozastępczym. pozdr.
    • paula_alergiczka Re: kaszki bezmleczne 05.12.16, 00:53
      Polecam zestawienie aż 70!! kaszek bezmlecznych i bez dodatku cukru. Wybór jest spory, na szczęście coraz więcej takich kaszek można kupić. www.urok-zycia-alergika.pl/2016/11/kaszki-bez-dodatku-cukru-bezmleczne.html?m=0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka