Dodaj do ulubionych

krzesełko

IP: *.net.pbthawe.eu 05.10.12, 19:49
Drogie mamy,temat jak najbardziej związany z jedzeniem :)Bardzo proszę o opinie i rady odnośnie krzesełek-czy regulacja wysokości siedziska jest tak ważna?Często się z tego korzysta?Czy to tylko zbędny dodatek?Jestem rozbita między Apollo Sun Voyager a Chicco Happy Snack.Może któraś z mam korzysta akurat z tych modeli i może pomóc Dziękuję :)
Obserwuj wątek
    • ironia-losu11 Re: krzesełko 05.10.12, 20:19
      Też kiedyś zastanawiałam się nad tym Happy Snackiem, ale w końcu stwierdzilam, ze szkoda kasy na coś tak banalnegoi jak krzesło do jedzenia (tym bardziej, że całe pokolenia - w tym moje - wychowały się bez takich wynalazków i jakoś jadły te pierwsze posiłki) i kupiłam najprostsze, tanie krzeselko Ikea Antilop - spełnia wszytskie funkcje, jakie były mi potrzebne, dziecko zadowolone, krzesełko czyści się szybko i bez problemu. Był (i nadal jest) też tako okres, że oprócz jedzenia córeczka bawila się w tym krzeselku, rysowała, lepiła itd - miejsca wbrew pozorom wystarczyło. Mloda ma teraz 2 latka i za chwilę w ogóle zrezygnujemy z krzesełka, będzie jadla "normalnie".
      W każdym razie polecam rozważenie tematu "czy to aby na pewno jest taki niezbędny wydatek i czy koniecznie chcę mieć wielki grat w domu" ;)
      • infiniteness Re: krzesełko 05.10.12, 21:05
        Zgadzam się, że te wszystkie kolorowe "urządzenia do karmienia" są wielkie, zagracają, a w dodatku są paskudne. Pomyśl może o krzesełku, które dosuniesz do stołu by dziecko mogło jeść z domownikami, my mamy danchair.
    • momago Re: krzesełko 05.10.12, 21:29
      Wybierz krzesełko, które będziesz mogła spokojnie dosunąć do stołu przy którym jadacie posiłki - powinno mieć odpowiednio ułożone nogi, zdejmowaną tackę. Pod tym względem krzesło z Ikei rzeczywiście wydaje się idealne :-)

Ps.Zastanawiam się po co w krzesełku do karmienia regulacja siedziska do pozycji półleżącej ;-)
      • natchniuza86 Re: krzesełko 06.10.12, 16:12
        > Ps.Zastanawiam się po co w krzesełku do karmienia regulacja siedziska do pozycj
        > i półleżącej ;-)

Po co? Po to, zeby dzieci, ktore same nie siedza, tez mogly jesc. Moj syn ma 8 miesiecy i sam nie siedzi stabilnie, diete ma rozszerzana zgodnie ze schematami od 5. miesiaca, wiec przez te trzy miesiace pozycja pollezaca sprawdzala sie rewelacyjnie.
    • agnieszka.lelen Re: krzesełko 08.10.12, 22:43
      Wysokość siedziska powinna odpowiadać wysokości stołu tak aby dziecko mogło jeść posiłki razem z rodzicami.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka