Dodaj do ulubionych

Kaszki ryzowe

IP: *.olsztyn.mm.pl 24.02.14, 14:09
Synek ma prawie 5 miesiecy.
Jak wprowadzilismy kaszki ryżowe bardzo się męczył ,chyba bolał go brzuszek,płakał całe wieczory.Kaszki odstawilismy.Sytuacja sie poprawiła mały jest radosny i pogodny.
Dodam ze je zupki jarzynowe i owocki ze słoiczków.
Teraz boje sie na nowo wprowadzić kaszki i nie wiem juz jak to zrobić zeby bylo dobrze.
Obserwuj wątek
    • ilianna Re: Kaszki ryzowe 24.02.14, 15:37
      A po co w ogóle kaszki? Niepotrzebne. Jak chcesz kasze, to spróbuj z np. z jaglaną, nie powinna zapierać tak jak ryż.
      • Gość: beansidhe13 Re: Kaszki ryzowe IP: *.icpnet.pl 27.02.14, 18:20
        Ryż zapiera i to bardzo. Ja daje kleik kukurydziany i jest ok. jaglana też może być tylko pytanie czy dziecie polubi bo zbyt smaczna to ona nie jest.
        • ela2225 Re: Kaszki ryzowe 28.02.14, 07:06
          a czy do takiej kaszki jaglanej mogę dodać surowe owoce np.jabłko ewentualnie takie ze słoiczka?
        • horsewhisperer85 Re: Kaszki ryzowe 01.03.14, 10:55
          Co ty opowiadadz! Jaglana jest bardzo smaczna. Ja daje corce (prawie 7m-cy) holle ryzowa i jaglana oraz zwykla jaglana grudkowa, do tego starte jabluszko, gruszka, rozciapkany banan, itd, ale nie wiem co dla takiego malucha, najlepiej cyc ;)
    • agnieszka.lelen Re: Kaszki ryzowe 27.02.14, 23:42
      Lepiej jeszcze zaczekać z tymi kaszami. A potem może na początek w połączeniu z owocem np.: Owoce &Zboża HIPP. Często obserwuje się problemy po kaszach ryżowych. Lepiej spróbować kukurydzianą czy jaglaną.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka