Dodaj do ulubionych

wywalę wagę za okno!

13.01.11, 09:40
Nikt i nic mnie tak dawno nie wkurzyło jak moja waga elektroniczna. Próbowałam jej nawciskać i powiedzieć,że durna, skoro nie potrafi się zdecydować ile ważę ale mnie nie słucha, bo zmieniając pokój, miejsce zawsze pokazuje inną wagę :/

Mniejsza o to, zaczęłam się ważyć w jednym miejscu, dzień w dzień i co ? NICO .... 5 dni I fazy na proteinach, wczoraj pierwszy dzień warzywny i waga stoi !!! jestem załamana :(((
Za pierwszym razem na Dukanie w 3 dni poszły mi 2 kg ... trzymajcie mnie bo mnie nosi, zła jestem buuu

no to sobie ulałam
Obserwuj wątek
    • emi-26 Re: wywalę wagę za okno! 13.01.11, 09:56
      Gdzies tu czytalam, ze za dugim razem juz nie jest tak szybko. Czasem tarczyca albo inne czynniki zdrowotne blokuja, moze warto sprawdzic?
      • l.e.a Re: wywalę wagę za okno! 13.01.11, 10:16
        Tarczycę mam sprawdzoną i przebadaną łącznie z przeciwciałami , jest ok.
        • marita_ie Re: wywalę wagę za okno! 13.01.11, 11:02
          wiem cos o tym, za drugim razem juz tak nie pojdzie latwo.
    • iberka a dlaczego aż 5 dni? 13.01.11, 13:31
      mnie z wagą jaką mam teraz ( a jest to ponad 10kg więcej niż masz Ty :)) test wyliczył 2 dni I f ...skąd zatem te 5?
      no i nie załamuj się waga, ruszy jak się tego nie będziesz spodziewać ;P a szkoda wyrzucać, bo zaraz 69 zobaczysz a bez wagi to nie ma jak ;P

iza
      • l.e.a Iberka 13.01.11, 15:31
        Za pierwszym razem, zrobiłam wg starej książki, nie było jeszcze możliwości zrobienia testu i wtedy zrobiłam 10dni I fazy. Teraz znowu nie mam jak zrobić test ( coś pozmieniali, trzeba wpisać hasło, email ) więc zrobiłam 5dni.
        • iberka Re: Iberka 13.01.11, 18:02
          ja ten test juz 5 x robiłam ;) za kazdym razem podałam to samo hasło tylko inny adres @ i poszło bez problemu ;)

iza
        • gonia28b Re: Iberka 17.01.11, 13:19
          No trzeba podać swój adres e-mail, swoje pseudo, hasło i po prstu rejestrujesz się na stronie - przychodzi Ci jakiś mail powitalny, ale wynik masz od razu. Ile mają trwać poszczególne fazy i ile dr Dukaz przewiduje, że schudniesz.
          No a wagą to się nie przejmuj, to tylko sprzęt techniczny, który nigdy nie będzie działał idealnie :P I już gdzieś przy okazji innej diety czytałam, żeby się właśnie nie ważyć codziennie, bo to jest bez sensu...
    • jolusia2604 Re: wywalę wagę za okno! 13.01.11, 14:42
      Zdarzyło mi się kiedyś, że waga pokazała 55,9 i szybko przeskoczyła na 56. Ściągnęłam wszystko co miałam na sobie – a były to tylko majtki z biustonoszem i tak po raz pierwszy wyskoczyła moja wymarzona waga 55,9 (goła ale wesoła).
      • bryanowa-1 Re: wywalę wagę za okno! 13.01.11, 14:46
        lea po malutku no,nie denerwuj sie.ja zgubiłam 200 gram i nic wiecej:/ cierpliwosci:)
        • l.e.a Re: wywalę wagę za okno! 13.01.11, 15:32
          ok :) tym razem jej odpuszczę ;)
          • siula5 Re: wywalę wagę za okno! 13.01.11, 16:31
            u mnie też słabiutko spada, no ale spada :)
            • ven.to Re: wywalę wagę za okno! 13.01.11, 19:13

cokolwiek by się nie działo pamiętaj o jednym: pod żadnym pozorem jej nie gryź. Kumpela w przystępie wściekłego szału ugryzła i rzeczywiście - straciła na wadze całe 3g! A dokładnie tyle ile ważył jej ząb :D
    • matya Re: wywalę wagę za okno! 13.01.11, 19:51
      a moze lepiej sie mierzyc? w sensie obwod w pasie, biodrach, udzie, ramieniu czy co tam Ci przyjdzie do glowy. Na przyklad zawsze przed sniadaniem?
      • l.e.a Re: wywalę wagę za okno! 13.01.11, 21:23
        matya napisała:

> a moze lepiej sie mierzyc? w sensie obwod w pasie, biodrach, udzie, ramieniu cz
        > y co tam Ci przyjdzie do glowy. Na przyklad zawsze przed sniadaniem?

tia , a potem miara poleci za waga :D
        • nathani Re: wywalę wagę za okno! 14.01.11, 21:17
          to ja ci powiem lepszy numer...moja waga wskazuje mi 62 kg, a waga kolezanki w tym samym dniu 64 co rty na to? ja sie podlamalam....taka roznica???
          • matya Re: wywalę wagę za okno! 14.01.11, 22:21
            raz, ze kazdy przyrzad do mierzenia czegokolwiek, czy to waga, czy termomert czy suwmiarka, maja jakis blad zwany "bledem przyrzadu". Na wadze na pewno jest napisane z jaka dokladnoscia podaje wyniki, pewnie +/-1kg. Powiedzmy ze twoja prawdziwa waga to 63kg. Wiec jesli twoja waga podaje 62kg to jest to wynik taki sama jak 64 z dokladnoscia do bledu pomiarowego (63+/-1 czyli pomiedzy 62 a 64). dlatego wazne jest zeby sie wazyc na tym samym przyrzadzie bo wtedy masz porownanie.
            dwa, czy pomiary byly dokonane jeden po drugim? bylas ubrana identycznie? nic nie jadlas ani nie pilas w miedzyczasie?

2kg na roznych wagach to zadna roznica wiec glowa do gory!
            • ven.to Re: wywalę wagę za okno! 15.01.11, 09:21
              :)
              +/- 1kg to mają wagi towarowe
              normalny błąd pomiaru na wadze osobowej wynosi średnio 100g

w ciągu dnia waga wzrasta i jest to normalne - waż się max. raz dziennie, o stałej porze, najlepiej rano - wtedy będziesz miała najbardziej motywujący odczyt. bo najmniejszy :)
              • dolmadakia Re: wywalę wagę za okno! 15.01.11, 09:38
                he,he! dlatego ja trzymam się swojej starej wagi "nieelektroniczneję ,bo jak widze,ye sie stresujecie kazdym gramem to bym oszalala..
                nie matrw sie,waga zleci,wytrwalosci zycze
    • lenka.33 Re: wywalę wagę za okno! 17.01.11, 12:52
      Moja waga elektroniczna pokazuje az 2kg w ta albo w tamta. W zasadzie zawsze jak wchodze na wage raz to mam wage wyzsza, a jak zejde i wejde jeszcze raz to jest nizsza i pozniej jak nawet wejde dziesiec razy ponownie to caly czas pokazuje ta nizsza.. wiec w zasadzie przestalam sie martwic, poki tendencja jest w dol (nawet z odchyleniami 2kg) to co sie bede zamartwiac.. aa i nawet baterie wymienilam bo myslalam, ze to pomoze a tu guzik ;)
      • piergiorgio Re: wywalę wagę za okno! 17.01.11, 13:01
        ja na poczatku diety ważyłam sie w kazdym rogu łazienki zeby dokonać optymalnego pomiaru :D
        już mi przeszła ta rozrywka. Teraz ważę sie raz na tydzien, jak mi sie przypomni, albo kiedy czuje, że sobaczę przyjemny wynik na wyświetlaczu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka