29.06.11, 06:23
Witajcie,
Jak zwykle nie mam pomysłu a muszę powoli się przymierzyć. Co Dukan miał na myśli pisząc : "zachować zdrowe nawyki" ?
Mam problem głównie z herbata, której nieposłodzonej się nie napiję. W sumie to nie piję herbaty od początku diety i może tak to po prostu zostawić ?
Druga sprawa to masełko na chlebuś. Coś mi się wydaje, że główną przyczyną mojej nadwagi było masełko na chlebku. Nie jem masła od początku diety, pozwolić sobie na nie teraz czy nie ? A może masło zastąpić majonezem light ?
Obserwuj wątek
    • jbasko Re: IV FAZA 29.06.11, 10:02
      ja zacznę 4 fazę za jakieś 4 dni:), i tez sie zastanawiam nad zdrowymi nawykami. Bo tak, zawsze raczej jadłam zdrowo, nie słodzę niczego, chyba że ciasto:), pepsi czy innych napojów kolorowych nie piję, chleb czasem jadłam jasny ale raczej mieszany, wiec to chyba nie jakieś spore naduzycie. Ale lubiłam do kawki batoniki i to chyba muszę zmienić na rzadsze. Tak naprawdę schudłam 2,5 kg i tyle chciałam, miałam dwa dni P, i potem szłam 5 dni PW i 2 dni P, i tak 2 razy, wiec moja cała dieta trwa 32 dzień. Więc spoko. Dlatego ciekawa jestem jak to bedzie po przejściu na 4 faze, bo i urlop sie szykuje z jedzeniem opłaconym...., tego najbardziej się obawiam.
    • feel_good_inc Re: IV FAZA 29.06.11, 10:17
      lucjola napisała:
      > Witajcie,
      > Jak zwykle nie mam pomysłu a muszę powoli się przymierzyć. Co Dukan miał na myś
      > li pisząc : "zachować zdrowe nawyki" ?
      > Mam problem głównie z herbata, której nieposłodzonej się nie napiję. W sumie to
      > nie piję herbaty od początku diety i może tak to po prostu zostawić ?

Słodzik odrzuca? Niesłodzona też nie jest taka zła.

> Druga sprawa to masełko na chlebuś. Coś mi się wydaje, że główną przyczyną moje
      > j nadwagi było masełko na chlebku. Nie jem masła od początku diety, pozwolić so
      > bie na nie teraz czy nie ? A może masło zastąpić majonezem light ?

Z tej pary głównym powodem nadwagi był chlebuś, a nie masełko.
      • lucjola Re: IV FAZA 29.06.11, 17:06
        No niestety, niesłodzona herbata w ogóle mi nie wchodzi, tak samo jak herbata ze słodzikiem. Zastapiłam ją wodą i chyba tak zostawię.
        Jeżeli o mnie chodzi to chyba jednak mieszanka chleba z masłem robiła najgorszą nadwagę. Już od dość dawna nie jadałam ziemniaków, więc to też nie ziemniaki. W sumie jak tak się rozejrzę to wyeliminowałam z posiłków 3 skladniki : tłuszcz, cukier i mąkę ( pod wszystkimi postaciami ) I tego się będę w miarę trzymać. Jeżeli produkty mączne to tylko razowe i tylko od czasu do czasu. I nie lączyć z tluszczem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka