Dodaj do ulubionych

Metabolizm

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.06.14, 00:02
Jak skutecznie zwiekszyc metabolizm?
Wiadomo, ze rozbudowujac miesnie, bo miesnie nawet jak leza, to zuzywaja wiecej kcal niz tkanka tluszczowa. Ale jak jeszcze???
Obserwuj wątek
    • Gość: Malwaa Re: Metabolizm IP: 46.17.63.* 21.06.14, 08:24
      Jedz często ale małymi porcjami:) postaw na zdrowe odzywianie, dużo warzyw i owoców no i pij wodę niegazowaną najlepiej z cytryną - najlepsza jest! Ja jestem na diecie z oryginalnych przepisów i jadam 5 posiłków dziennie, sycących ale małych. Dużo piję i dużo też się ruszam.
    • agnieszka_bialek Re: Metabolizm 23.06.14, 09:38
      Witam,

Bardzo ważne jest, żeby rano pobudzić układ trawienny do pracy.
      A więc koniecznie należy zjeść śniadanie, pozytywny efekt będzie miało też wypicie szklanki wody z cytryną po obudzeniu.
      Małe, częste posiłki do 5 dziennie - co 3 godziny. Bardzo ważne - między posiłkami nie podjadamy, to obciąża żołądek, a więc upośledza metabolizm. Wieczorem ograniczmy węglowodany.
      Zielona herbata, woda - dużo pić między posiłkami.
      Plus oczywiście aktywność fizyczna.

Pozdrawiam
      • Gość: basia Re: Metabolizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.14, 11:02
        pani Agnieszko, kropla drąży skałę :)
        Kolejny raz czytam o tych śniadaniach, co 3 godz posiłkach , wodzie, nie podjadaniu...niby proste ale trudno wcielić w życie. Niech pani pisze nadal i nawet to samo, każde takie powtórzenie zasad uczy i przypomina i zachęca, żeby wreszcie się przemóc. Powolutku może uda się stosować trawale to co pani zaleca. Lubię powtarzanie zasad. Pomaga.
    • ew00 Re: Metabolizm 23.06.14, 12:19
      Widzę, że przyspieszanie metabolizmu stało się ostatnio modne, kolejna osoba o to pyta :-)
      • Gość: basia Re: Metabolizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.14, 11:48
        Twój blog Ewo jest super. Przyjemny dla oka i pomocny w motywacji do lepszego odżywiania.
        Generalnie świetny. Będę go czytać na pewno choć dieta niekoniecznie dla mnie, za dużo pracy i produktów i trzymania się zasad, faz itp.
        Ale pomysł na sposób odżywiania rodzinnego fajny. Wielkie dzięki za link do bloga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka