Dodaj do ulubionych

Prószyński i S-Ka ?

30.10.06, 19:59
Moglibyście się wypowiedzieć na temat wydawnictwa Prószyński i S-Ka ? będę
niezmiernie wdzięczna.
Z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • warszawianka34 Re: Prószyński i S-Ka ? 30.10.06, 23:17
      Znam to wydawnictwo z racji wysyłania do nich tekstu (tu na plus: zawsze
      odpowiadają i to szybko, oczywiście "bardzo nam się podobało, ale nie wydamy")
      i trochę prywatnie - moja znajoma dla nich pisze. Z jej relacji wynika, że jest
      całkowicie ubezwłasnowolnione i jeśli szefowie z Niemiec (bodajże) nie pozwolą,
      to szefowie z Polski nawet nie kichną. W związku z czym drukują tylko
      sprawdzone tytuły, które na pewno się sprzedadzą. Więcej nic im nie wyślę, a
      jak będę już sławna i oni przyjdą do mnie z prośbą o wydanie mojego bestselleru
      to wyślę ich na szczaw :))
    • master_of_magic Re: Prószyński i S-Ka ? 31.10.06, 00:00
      Już o tym wydawnictwie pisałem tutaj kilka miesięcy temu. Wysyłałem do nich w
      lutym fragmenty swojej powieści. Gość odpowiedzialny za czytanie tekstów (pan
      Jan, z tego co pamiętam) przysłał mi odpowiedź negatywną. Jego e-mail był tak
      koszmarnie niegramatyczny i chaotyczny, że naprawdę szczęka mi opadła, że ktoś
      taki może oceniać teksty. I to nie była tylko moja opinia, ale wszystkich osób,
      którym pokazałem wiadomość od pana Jana. Koszmar.
    • donatta Re: Prószyński i S-Ka ? 31.10.06, 08:04
      Moja wypowiedź pewnie na nic się nie przyda, bo współpracuję z nimi w dość
      nietypowej dziedzinie - jako leksykograf.
      Nie mogę narzekać. Kontakt miły, żadnych zgrzytów, chociaż wynagrodzenie
      przeciętne.
      • permella Re: Prószyński i S-Ka ? 31.10.06, 18:01
        Ja osobiście zauważyłam, że wiele książek ich jest autorów zagraniczny...
        Może nawet większość.

• yanga Re: Prószyński i S-Ka ? 01.11.06, 20:52
      Tłumaczę dla nich od lat w sympatycznej atmosferze, którą bardzo sobie chwalę.
      Nigdy nie musiałam upominać się o honoraria (na średnim poziomie), chociaż
      zdarzały się opóźnienia, gdy firma miała kłopoty. Podoba mi się u nich także
      to, pieniądze uzyskane ze sprzedaży popularnych czytadeł przeznaczają m.in. na
      przekłady greckich klasyków. Mam też pretensje: że wydają za mało wartościowej
      literatury współczesnej i często mimo zawartej umowy takie książki idą na
      półkę. Paru nazwisk naprawdę nie mogę im darować. Owszem, inne wydawnictwo
      proponowało mi kiedyś znacznie wyższą stawkę, ale potem w bardzo brzydki sposób
      wystawiło mnie do wiatru. Prószyński nigdy by tak nie postąpił.
      • zielonamysz Re: Prószyński i S-Ka ? 11.11.06, 06:40
        Prosz jest polskim wydawnictwem-zadnych szefow w Niemczech. To Swiat Ksiazki
        jest filia Bertelsmanna.To bardzo mile wydawnictwo i mili ludzie w nim pracuja.
        Placa wzglednie przyzwoicie i sa przyzwoici,niejako z zasady. I rzeczywiscie za
        kase z czytadel czesto wydaja ksiazki deficytowe.Lubia ksiazki.Ot co.
    • permella Re: Prószyński i S-Ka ? 11.11.06, 09:02
      No to teraz już wiem :)
    • siggall Re: Prószyński i S-Ka ? 20.09.16, 23:48
      Z dwóch książek, które posiadam obie się rozlatywały, tzn. po pewnym czasie od zakupu kartki zaczęły wychodzić, także książki musiałem kleić na nowo. Lepiej żeby coś z tym zrobili, bo na razie nie zamierzam kupować żadnej książki tego wydawnictwa (zamierzam wypożyczać je w bibliotece), a szkoda bo są naprawdę ciekawe. Z innymi wydawnictwami nie mam tego problemu.
    • ailla13 Re: Prószyński i S-Ka ? 05.12.16, 09:48
      Czy ktoś z Was współpracował z wydawnictwem OVO z Wrocławia? Zna to wydawnictwo? Jeśli tak to proszę o opinie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka