Gość: asia82 IP: *.centertel.pl 01.11.11, 15:22 strasznie łzawią mi oczy np.gdy wychodzę na podwórko,jest mrozno czy jak wiatr wieje,wyglada to tak jakby szła i płakała,proszę doradzcie mi,z góry dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arleta.waszczykowska Re: Łzawiące oczy 02.11.11, 10:12 Witam, Objawy te spowodowane są odruchowym łzawieniem przez pobudzony gruczoł łzowy. U wrażliwych osób na skutek impulsacji nerwowej pod wpływem zmiany temperatury otoczenia, natężenia światła lub zapachu może dochodzić do wzmożonego łzawienia. Jest to uwarunkowane osobniczo, u różnych osób może mieć różne nasilenie i różnie też może być oceniane, tzn. osoby z silnym łzawieniem mogą długo nie zauważać problemu. Podczas badania okulistycznego należy wykluczyć choroby oczu a także niedrożność dróg odprowadzających łzy. Zwężenie lub zatkanie świtała kanalików odprowadzających łzy powoduje przelewanie się łez ponad menisk i zaleca się w takich przypadkach płukanie dróg łzowych wykonywane w gabinetach okulistycznych. Łzawienie często towarzyszy infekcjom gardła oraz zatok przynosowych. Polecam również konsultację laryngologiczną. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Łzawiące oczy IP: *.realestate.net.pl 18.12.11, 17:51 Też bardzo łzawią mi oczy jak jest mróz lu wiatr. Miałam przepychane kanaliki łzowe i zero efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
arcticone Re: Łzawiące oczy 23.12.11, 11:00 hmmm a ja myślałam że to normalna reakcja na mróz i wiatr... hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Łzawiące oczy IP: *.realestate.net.pl 27.12.11, 18:28 arcticone napisała: > hmmm a ja myślałam że to normalna reakcja na mróz i wiatr... hmm... Moim zdaniem nie jest normalna. Bo tak ma od kilku lat, a nie całe życie. Okulista również uznał, że to wina kanalików. Jak jest mróz i wiatr, to nie widzę, aby na ulicy wszystkim ludziom po twarzy spływały łzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Łzawiące oczy IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.12, 12:07 to problem www.youtube.com/watch?v=zxlm_oPhV7o Odpowiedz Link Zgłoś
aeb456 Re: Łzawiące oczy 20.07.12, 11:36 Polecam kropelki Visine - mnie naprawdę bardzo pomogły. Poza tym może skonsultuj się z okulistą. Odpowiedz Link Zgłoś