Dodaj do ulubionych

obudzilam sie

05.01.13, 11:25
Spalam jak susel dopiero teraz otwarlam oczy. Siedze przy kawie i e papierosie.
Smutno jakos
W domu kotka ale chowa sie, czuje sie okropnie sama. B. dzwonil ( obudzil mnie) i proponowal gre w tenisa po poludniu. Ja bylam taka zaspana ze odmowilam.
W nastepny piatek i sobote praca w bibliotece wiec jakos sie wdroze w to zycie spoleczne. na razie jestem jak leniwiec na drzewie.
Ktos sie napije wirtualnie ze mna kawy?
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: obudzilam sie 05.01.13, 11:33
      Ja chętnie się z Tobą napiję Madau.
      Zapraszam do mojej kuchni bo w pokoju mam bałagan,w kuchni zresztą też ale zaraz jakoś posprzątam.Już parzę.Z mleczkiem czy bez?Z cukrem?
      • madau Re: obudzilam sie 05.01.13, 11:40
        Czarna Ditto. Mocna i z cukrem. To juz moja druga. zaraz przechodze na herbatki odchudzajace. Przywiozlam sobie z Polski caly zapas.
        Smutno mi jakos. Nie ma do kogo ust otworzyc. Dobrze ze jestes Ditto :)
      • ditta12 Re: obudzilam sie 05.01.13, 11:40
        Ten Christoph też chce się z nami napić.Zaprosimy go ?
        www.youtube.com/watch?v=MbX-WC1NWCo
        • madau Re: obudzilam sie 05.01.13, 11:45
          Jasne. Im wiecej ludzi tym weselej.
          Lapie mnie chandra mam nadzieje ze to nie poczatek jakiegos spadu w dol. tabsy grzecznie lykam, dzialaja, jak na razie, rewelacyjnie.
          W Polsce bylo mi ZA dobrze. Wypad niezmiernie udany. teraz tylko puste mieszkanie i cisza. jakos nie moge sie do tego przyzwyczaic.
          • ditta12 Re: obudzilam sie 05.01.13, 11:49
            To kwestia paru dni Madau.Myłaś otoczona ludźmi,rozmowy,ciągły ruch a teraz tylko kotka za towarzystwo.
            Ja dziś też sama,P już wychodzi do pracy i robi straszny kipisz po całym mieszkaniu :D
            • madau Re: obudzilam sie 05.01.13, 11:59
              No wlasnie. Oby te pare dni juz minelo. Jestem w takim chaosie ze gdyby mi sie teraz ktos zapytal czy nie wrocilabym do Polski wahalabym sie. Planuje sobie juz wyjazd na swieta wielkanocne. Do marca niedaleko. Gdyby nie ten moj wolontariat zostalabym w Polsce z miesiac. Mysle ze normalne, szare zycie gdzie rodzice pracuja a ja jestem sama w domu obrzydzilo by mi wszystko. No i oczywiecie psychiatra, leki, nie mialabym tego w Polsce ( albo musialabym placic). Bylo ZA dobrze i ZA krotko, zdecydowanie.
              Pojechalabym tym autobusem chociaz spac w nim nie moge za bardzo mimo lekow bo mam wrazenie ze cos mnie kluje w plucach i boje sie zatoru ( mysle ze to pstychiczne). Jak wracalam do francji ojciec dal mi clexane. Ale nadal w plucach bolalo.
              Przezucilam sie na herbatke chinska. Ma ponoc pomoc w spalaniu tluszczow.
              jakos mi sie tak cholernie nic nie chce...
              • ditta12 Re: obudzilam sie 05.01.13, 12:08
                Ja czasem robię takie różne ćwiczenia jak jestem sama.Na przykład biegam w miejscu,w domu oczywiście gdy nie chce mi się wychodzić.
                No i brzuszki możesz porobić dla wzmocnienia mięśni a może
                www.youtube.com/watch?v=DUT5rEU6pqM
                taniec brzucha tak poćwiczyć w lustrze ?
                • madau Re: obudzilam sie 05.01.13, 12:15
                  O taniec brzucha to jest to.
                  Schudlam przede wszystkim na brzuchu i w ramionach. mam jeszcze spoo brzuszka ale juz moge ubierac sie w normalnych sklepach a nie w takich dla puszystych. Do tego w ogole nie chce mi sie jesc. Lodowka pusta, trzeba bedzie pojsc na zakupy ale oni maja przerwe i dopiero o w pol do czwartej otwieraja. Kupie sobie jogurty i platki, moze jakas rybke i warzywa.
                  Kurcze antydep powinien juz zadzialac a ja ciagle mam chandre. No, moze juz jest ciut lepiej.
                  Dziekuje Ci Ditto, ze jestes ze mna.
                  • ditta12 Re: obudzilam sie 05.01.13, 12:28
                    I ja dziękuję ze jesteś ze mną :)
                    9kg jak napisałaś to bardzo dużo i teraz już masz z górki,samo idzie a jak poćwiczysz to wszystko pięknie Ci się ukształtuje i będziesz laska nie z tej ziemi.
                    Posłuchaj sobie muzyki takiej energetyzującej(muzykoterapia),może jakieś perfumy rozpyl po mieszkaniu.Mi to zawsze pomagało,czułam się lepsza.

• ditta12 Re: obudzilam sie 05.01.13, 12:32
                      www.youtube.com/watch?v=EpgXFcNXjBs
                    • madau Re: obudzilam sie 05.01.13, 12:35
                      Tak mysle teraz ze z chudnieciem pojdzie gladko w dol. Potrzeba mi jeszcze zrzucic jakies 12 kilo i bedzie dobrze. Pije te herbatki chinskie, niedobre jak niewiem ale dzialaja lepiej niz furosemid. Musze tez pomyslec o odpowiednim odzywianiu sie. Bo na razie nic nie jem. Nie chce mi sie. Herbatki zapychaja jak niewiem.
                      Podobam sie sobie w lustrze. Juz daaaawno tak sie nie czulam. Dostalam rente. Moze na jakies ciuszki pojde, ponawdychac sie nowych, mniejszych rozmiarow bluzek i spodni.
                      Pogoda piekna, 20 stopni i piekne slonce.
                      Na razie mi sie wychodzic nie chce, ale za jakies dwie godzinki zadzwonie do B. moze pojdziemy razem. To zawsze weselej.
                      najwazniejsze jest to, zebym tej chandry nie przedluzala bo moze sie to skonczyc ogromnym dolem. No, ale nie dam sie. Rozpylilam coco chanel, uczesalam sie, nie jest tak zle.
                      A do rodzicow pojade na Swieta Wielkanocne to juz postanowione. :)
                      • madau Re: obudzilam sie 05.01.13, 12:38
                        Dziekuje Ditto za piosenke. usmiechnelam sie :)
                        • ditta12 Re: obudzilam sie 05.01.13, 12:44
                          <Podobam sie sobie w lustrze>
                          Znalazłaś się Madau :)
                          Jak będziesz miała czas,to wywal wszystko co masz w szafie,poprzebieraj się,weź igłę i nici,pozmniejszaj co za duże,mówię Ci,to świetna zabawa jest.
                          • madau Re: obudzilam sie 05.01.13, 12:52
                            O i to jest to. Tylko musze znalezc igle ;)
                            Ale teraz zaczynaja byc przeceny w sklepach, fajnie by bylo nabyc cos fajnego za grosze i cieszyc sie ze mniejsze. Tylko jakos takiej prawdziwej "checi" brak. Moze jak wyjde po zakupy to mnie to troszeczke rozbudzi - nadal jestem zaspana. Albo zadzwonie do B. i pojdziemy na zakupy razem kolo jego domu a ja wroce autobusem potem do domu. Kupilam mu pod choinke "absurdy PRLu" na dvd, moze go zaprosze, poogladamy, wytlumacze mu to, czego nie bedzie rozumial.
                            Jakos to bedzie. Nie wiem czy nie skusze sie na mala drzemke. Kwetiapina ma to do siebie ze czlowiek po tak duzej dawce ( 950) nie moze sie dobudzic.
                            • madau Re: obudzilam sie 05.01.13, 12:56
                              nie, jednak na drzemke mnie nie bierze. Antydep zaczal dzialac.
                              • uwierz_w_to Re: obudzilam sie 05.01.13, 13:01
                                madau napisała:

> nie, jednak na drzemke mnie nie bierze. Antydep zaczal dzialac.

Ja przyszedłem po 7 rano ,pospałem może godzinę,półtorej i się wyże przerwacałem w takim tepie to szybko schudnę:)
                            • uwierz_w_to Re: obudzilam sie 05.01.13, 12:58
                              Ze spaniem krucho z jedzeniem krucho, qwa boli mnie całe serducho.Żona mało mi z samochodu w czasie jazdy nie wysiadła ze strachu,a przycisnełem tylko na bezdrożu tu u mnie.Co za cyrk i kompletna nuda,a ten antichrist jest dobry:D
                              • madau Re: obudzilam sie 05.01.13, 13:06
                                Ty tez chudniesz Uwierzu? Ja mam nadzieje ze w tym roku zrzuce jeszcze z 12-14 kilo i bede wreszcie wygladala jak czlowiek. Rok zaczyna sie dobrze tylko ta chandra...no ale tak zle nie jest. Grunt do wytrwac w postanowieniu.
                                Zero alko, nawet szampana nie wypilam symbolicznie. Male porcje jedzenia. Herbatki. calkowite rzucenie palenia.
                                Uwierzu a jaki Ty masz ten e papieros? ja dostalam taki co wyglada jak normalny papieros ( bialo pomaranczowy) z wkretka, ta pomaranczowa gdzie sie wlewa olejek. ja wzielam sobie LM mocne, troche podraznia gardlo, mam jeszcze trzy buteleczki z olejkiem i cztery wkretki pomaranczowe ( bo tam jest napisane ze po 5 razach wlania olejku watka sie przepala). Ciekawe czy tu znajde takie wkretki. Moj e papieros to chyba marka "mild"
                                • ditta12 Re: obudzilam sie 05.01.13, 13:23
                                  <Ja mam nadzieje ze w tym roku zrzuce jeszcze z 12-14>
                                  Madau,jak masz zamiar jeszcze tyle zrzucić to może szkoda kasy na razie na nowe ciuchy.
                                  Kupisz po odnowie biologicznej.To co nie lubisz to wyrzuć,co Ci się kojarzy z grubością,resztę można dostosować jakoś a potem zaszalejesz,Tak myślę ale nie wiem co Ty na to.
                                  • uwierz_w_to Re: obudzilam sie 05.01.13, 13:34
                                    Ja madau mam ego model nowy e-papierosa, light palę 12 mg, po tej buteleczce schodzę na 6mg a po niej rzucam całkiem, alkoholu nie piję:) nie pociaga mnie.
                                    Wszystko się po zmieniało i zmienia.
                                    • madau Re: obudzilam sie 05.01.13, 14:30
                                      Ditto, masz racje. moze poszperam w starych ciuchach i bedzie cos na mnie? Cos, czego przed tem nie moglabym wlozyc? ja te 12 kilo to sobie rozlozylam na caly rok, zeby nie chudnac od razu tylko powoli i rownomiernie. Uda sie, wierze w to.

Uwierzu, gratuluje wytrwania. ja po moich buteleczkach tez chce rzucic na dobre palenie.
                                      • ditta12 Re: obudzilam sie 05.01.13, 14:41
                                        < ja te 12 kilo to sobie rozlozylam na caly rok, zeby nie chudnac od razu tylko powoli i rownomiernie. Uda sie, wierze w to.>

Bardzo słusznie.Zle jest za szybko chudnąć.Ja też w Ciebie wierzę Madau.Uda się :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka