Dodaj do ulubionych

Duphaston i plamienie

06.10.04, 17:33
Dziewczyny, biorę Duphaston od 16 do 28 dnia cyklu. Miał mi wydłużyć II fazę
cyklu i zlikwidować plamienie. :((( Jest gorzej niż było - plamię od 28 dnia
cyklu już 4 dzień, czuję się spuchnięta, a @ ani widu, ani słychu. Czy któraś
ma podobne doświadczenia?

Obserwuj wątek
    • dazzle Re: Duphaston i plamienie 06.10.04, 18:10
      do góry!
      • dazzle Re: Duphaston i plamienie 06.10.04, 19:59
        no co? nic?
    • sylvi_25 Re: Duphaston i plamienie 08.10.04, 14:50
      Cześć. wczoraj właśnie był 34 dc i zaczęłam plamić. początkowo myślałam że
      potem będzie normalnie @ ale nic z tego pobolewał mnie brzuch i narazie też
      nici z @ :(. też brałam duphaston tak jak ty od 18 dc do 28 dc. Nic już nie
      wiem jak skończę plamić to idę do lekarza a ty?

pozdrowionka
      • dazzle Re: Duphaston i plamienie 08.10.04, 15:10
        A. dziś rano spadła mi temperatura, którą sobie mierzę zawsze
        B. Ok 9 rano dostałam @
        C. umieram z bólu brzucha
        D. DEFINITYWNIE idę do lekarza po @, bo nie po to faszeruję się hormonami, żeby
        mieć takie jaja z cyklem i @!!!
        HOWGH!
        • sylvi_25 Re: Duphaston i plamienie 08.10.04, 15:41
          zobaczymy co nam powiedza nasi gin.
          ja jak znam życie to pewnie nie dostane @ tylko bede miala plamienie przez tez
          czas co powinna byc @. szlag mnie trafi. buu
          • dazzle Duphaston i plamienie 08.10.04, 15:47
            NIe, zobaczysz, że jak już się nie będziesz spodziewać,to się z Ciebie poleje.
            Ja plamiłam przez 5 dni chyba. Więc dokładnie tak samo jak bez duphastonu,
            tyle,że mi się wydłużyła druga faza cyklu. Ona jest raczej mitycznie druga, bo
            ja nie owuluję. Owszem pęcherzyk sobie rośnie, ale nie pęka, tylko się zmienia
            w ciałko żółte. Gin przy USG nazwał to przedwczesną luteinizacją.
            I prawdopodobnie za ten cały bajzel jest jednak odpowiedzialna prolaktyna, bo
            ja wiem, że dopóki nie zmieniłam pracy i nie zaczęłam brać tabletek anty, to
            mialam owulacje z pełnymi objawami. PCO u mnie to sprawa wtórna, choć nie wiem,
            czy to przystaje do definicji tego syndromu...
            • sylvi_25 Re: Duphaston i plamienie 08.10.04, 18:38
              oj oby. tyle że mówię Ci od zawsze tak było że gdy było plamienie to potem
              wcale nie przekształcało sie w @ tylko zanikało. NIektórzy lekarze twierdzili
              że to normalny okres a ja sobie coś wymyślam a ja chyba wiem kiedy mam okres a
              kiedy plamienie prawda? Oj już tak szczerze mam dosyć jestem jakaś przygnębiona
              starsznie. To chyba przez to że zbliża się jesień długie wieczory i krótkie dni
              i to tak nastraja mnie jakoś nieciekawie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka