net_wave 21.01.08, 10:38 Szanowni forumowicze! Znalazłem ów produkt w aptece i postanowiłem go wypróbować. Czy wiecie coś więcej na temat jego działania? Proszę, podzielcie się ze mną swoimi spostrzeżeniami! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnarzepa Re: Arktyczny korzeŃ 22.01.08, 12:55 Owszem, ja uzywalam Arktycznego korzenia i bylam zadowolona z jego dzialania. Nie stresowalam sie tak i lepiej koncentrowalam zwlaszcza w pracy. Moge polecic, przynajmniej sprobuj. Odpowiedz Link
net_wave Re: Arktyczny korzeŃ 24.01.08, 10:17 A dziękuję! A czy zauważyłaś jakieś inne działania? podobno pobudza i dodaje energii. Może w końcu uda mi się odstawić kawę? Odpowiedz Link
blun-ki Re: Arktyczny korzeŃ 02.04.08, 16:29 Muszę przyznać że to bardzo dobre tabletki, biorę je drugi miesiąc zaproponowała mi je farmaceutka.Nie czułam się dobrze po deprim ani innych ziołowych tabletkach a te naprawdę rewelacja. Odpowiedz Link
mirzan Re: Arktyczny korzeŃ 12.04.08, 13:17 Roślina ta nie ma nic wspólnego z Arktyką, każdy może to mieć w ogrodzie i robić z tego nalewki lub inne preparaty.Jest to różeniec górski, Rhodiola rosea, Odpowiedz Link
enderp Re: Arktyczny korzeŃ 16.11.08, 00:14 Nawet mam w ogrodzie :) A poza tym prawda, bardzo fajny preparat. Odpowiedz Link
remania1974 Re: Arktyczny korzeŃ 10.09.09, 11:46 W warunkach uprawowych różeniec gromadzi 8-10 razy mniej substancji aktywnych.Najlepszy jest dziki z Syberii lub Skandynawi. Odpowiedz Link
mrowa654 Re: Arktyczny korzeŃ 15.09.09, 14:01 No właśnie,ten z Altermediki jest z Syberii. Odpowiedz Link
remania1974 Re: Arktyczny korzeŃ 17.09.09, 13:26 No właśnie,widziałam i kupiłam 17 zł z groszami za 60 tabl. Odpowiedz Link
kazet31 Re: Arktyczny korzeŃ 02.09.10, 12:59 Rhodiola rosea (różęniec górski) jest rzeczywiście rewelacyjna, choć wiele z przypisywanych jej działań niepotwierdzono klinicznie. Zażywam nalewki na korzeniu zimą od ponad 40 lat, gdyż jeszcze w latach 70-tych sprowadzałem buteleczki z nalewką z obecnego nieboszczyka ZSRR. Fantastyczny tonik, działa kilka godzin. Teraz mam żywe dwie odmiany (albo podgatunki) we własnym ogródku i sam robię nalewki. Niestety kwitną w róznym okresie i chyba są jednej płci bo nie udaje mi sie uzyskanie nasion. Rośnie także dziko w Polsce w górach. Arktyczny korzeń bo rośnie także w Arktyce. Spotkałem ją (rodiolę) na Wyspie Niedźwiedziej, ale nie udało mi się jednego przywiezionego egzemplarza zaintrodukowac u nas. Co do substancji aktywnych - chyba były prowadzone na Akademiach Medycznych w Polsce badania, które wskazuja, ze nasze maja ich nie mniej niż z Ałtaju. Także żeń-szeń hodowany na Białorusi ma więcej substancji aktywnych niż z Syberii (!!). A i tak w aptekach jego nalewki są z korzenia hodowanego in vitro. Odpowiedz Link
martamon Re: Arktyczny korzeŃ 17.05.13, 19:55 Dużo ciekawych informacji na temat arktycznego korzenia możesz przeczytać na tej stronie leczniczeziola.pl/789/arktyczny-korzen Odpowiedz Link