Dodaj do ulubionych

Karmnik dzrzewko

08.11.05, 12:59
Witajcie jestem własnie świeżo po montażu drzewka z brzozy na ktorym powiesiłem smalec a na górze pieńka wysypałem płatki owsiane i kaszę.Minęły dwa dni i nic.Faktem jest że ten karmnik stoi na balkonie za osłonietą płytą z betonu.Czy są jakies sposoby wzabiania ptaków czy muszę poczekać aż same wpadną na ten karmnik.W grę nie wchodzi przestawienie go w inne miejsce bo za szyba czai sie aparat do robienia zdjećsmile Aha czy np. reczniki suszace sie sa w stanie odstraszyc ptaki(bujaja sie na wietrze)?Czy skuteczne bedzie wystawienie dodatkowego kijka ze słoninką albo smalcem na zewnatrz balkonu?Please poradzcie cos.
Obserwuj wątek
    • cereusfoto Re: Karmnik dzrzewko 08.11.05, 14:33
      Na którym piętrze jest ten balkon? Myślę, że póki co pogoda jest bardzo ciepła
      i ptaki może buszują po okolicy, ale jak spadnie śnieg i przyjdą mrozy z
      pewnością przylecą. To pranie faktycznie może je odstraszać. A może parę
      iglaków w donicy "zdrobi nastrój"? Pomyśl o tym... A tak przy okazji skoro
      aparat czai się za szybą , to żeby zbytnio się nie zakurzył pstryknij ten swój
      karmnik i wrzuć na forum "zdjęcia ptaków".
      • rubin5 Re: Karmnik dzrzewko 08.11.05, 21:57
        Czwarte piętro. Tak wogóle to do budowy karmnika w cudzysłowiu, bo to bardziej drzewko z brzozy, uzyłem dwoch klocków oraz gałazki tak więc sam nie jest fotogeniczny i prowizorycznysmileAparat narazie schowany po pierwszym dniu.Jak juz się to drzewko "rozgrzeje" to napewno zdjęcia się ukażą no i sam karmnik się rozbudujesmile
        Do budowy zmusiła mnie wizyta 4! sikorek ktore splądrowały cały balkon wchodzac nawet w doniczce pod pelargonie, siadajac na pomidorach w reklamówce, i krzesłach(mały rekonensans robiły).
        • cereusfoto Re: Karmnik dzrzewko 09.11.05, 07:09
          Z tego wynika, że wszystko będzie OK!
          • niemed Re: Karmnik dzrzewko 09.11.05, 10:49
            Też myślę, że trzeba chwilę poczekać. Moje ptaszki od paru dni, kiedy się
            ociepliło, bywają rzadziej, mnie licznie i jedzą mniej...
            wojtek
            • rubin5 Re: Karmnik dzrzewko 09.11.05, 16:15
              Racja dzisiaj przyleciały i spladrowały wszystko!
              • cereusfoto Re: Karmnik dzrzewko 10.11.05, 07:59
                Nie zapomnij regularnie dosypywać - niech nie zwiedzie Cię chwilowa poprawa
                warunków pogodowych...
                • rubin5 Re: Karmnik dzrzewko 14.11.05, 20:33
                  Zdjecie zamieszczone na forum Ptaki! Jest to narazie pierwsza fotka od czasu kiedy systematycznie przyciagam drzewko pod okno balkonowesmile ALe szarańcza z tych sikoreksmilenie nadazam z dosypywaniem. Zdjecie takie sobie bo pogoda kiepska i przez 2 szyby troche niewyrazne.Jezeli bede mial cos interesujacego napewno jeszcze zamieszcze. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka