Dodaj do ulubionych

Dzień Matki

26.05.12, 15:40
Witam Macoszki smile
Jak mija dzień Matki? A czy jest Dzień Macochy?
Jak wiadomo dzieci własnych nie mam,są pasierby,sztuk dwa,więc temat mnie nie dotyczył aż do dzisiaj.Dostałam laurkę od pasierba.Nie byłoby w tym nic dla mnie dziwnego bo obaj często coś dla mnie rysują.Do tej jednak doszedł napis"Dla Mamy" podpisana z imienia i nazwiska.
Ostatnio jestem bardzo podejrzliwa i w tym przypadku znowu szukam drugiego dna uncertain
Czy młody jest znowu wkurzony na własną matkę i przymila się do mnie ,czy po prostu mnie lubi?Ponieważ fizycznie nie ma mnie w domu i wszystko odbyło się przez skypa,nie mam okazji wyjaśniać im,że matkę mają tylko jedną,ja nie zamierzam jej zastępować,ale zawsze będę dla nich gdy będą mnie potrzebować.
W sumie dziwnie się z tym czuję ,ale to miłe smile

Jak jest u Was,Czy dzieci Waszych partnerów/mężów obchodzą z Wami ten dzień ?
Obserwuj wątek
    • illegal.alien Re: Dzień Matki 27.05.12, 00:54
      U nas dzien matki byl jakos w marcu - dostalam wlasnorecznie sklejona kartke od mojego dziecka, na ktorej (wedlug jej zeznan) byla czerwona krowa i niebieski ogien. Kartke schowalam skrzetnie do pudelka na rozne 'pamiateczki' i tyle.
      Pasierbica dala swojej mamie kartke i razem ten dzien obeszly. O ile dobrze pamietam, W byl w tym dniu w Szkocji u mlodej, wiec pewnie on maczal palce w jakims prezencie, kwiatkach czy czyms, ale nie wiem jak to wygladalo.
    • mw144 Re: Dzień Matki 27.05.12, 07:54
      Na laurki Młoda już...za stara, ale dostałam malutki upomineksmile Matka dostała oczywiście większybig_grin
    • karolana Re: Dzień Matki 27.05.12, 22:23
      Ja dzień matki dopiero w zasadzie dziś obchodziłam. Synuś za mały więc laurki keszcze brak.
      Młodzi ze swoją rodzicielką cały tydzień więc nic i się nie spodziewam, bo jak rok temu dali kwiatki to afery były z tego powodu do Bożegl Narodzenia bo JAK TO ze OBCA BABA doataje kwiatki z okazji DNIA MAMY, były awantury że m ZMUSIŁ dzieci do tego, prawie siłą... Szkoda gadać. Tak więc lepuej żeby nie było żadnych takich. Przynajmniej spokój będę miała wink
    • kakuba Re: Dzień Matki 28.05.12, 08:16
      u nas w sobotę akurat była impreza z okazji urodzin (naszych) dzieci
      ale teściowej też się życzenia, kwiatki i prezent dostał - choć nie jest biologiczną mamą mojego męża - to po śmierci jego mamy weszła w rolę - opiekowała się i zajmowała domem i 3 dzieci (czyli mężem i jego 2 młodszego rodzeństwa, dziś już pełnoletniego) .. więc jak najbardziej
      od dziecka mojego męża żadnych gestów... ale też nie oczekiwałam niczego, bo nie ma (na razie) żadnych kontaktów ze mną
      • anula36 Re: Dzień Matki 29.05.12, 07:00
        U nas nic nie byko bo bylam za granica i szczerze mowiac dobrze, bo nie czuje sie dobrze w tej roli.
        Na impreze w przedszkolu poszla babcia mlodej, czyli osoba ktora role matki de facto pelni.
        • aragorna71 Re: Dzień Matki 29.05.12, 08:16
          Anula tak sobie mysle, ze twoj chlop i "tesciowie" to idioci. Przepraszam, ale inne slowo chwilowo nie przychodzi mi do glowy. Maja szanse zapewnic malej fajna rodzine z mama i tata i wiem, ze bylabys super mama a daja jej jakas namiastke rodziny. Dziadkowie sa od rozpieszczania i kochania a od wychowania sa rodzice i dziewczynka zasluguje na 2 szanse, szczegolnie jak jest ktos, kto sie z tej roli chce podjac.
          Podziwiam cie, ze dalej ci sie chce, ale moze doczekasz sie w koncu, czego oczywiscie ci zycze, chociaz to ciezka rolawink
          • anula36 Re: Dzień Matki 29.05.12, 08:53
            Na nic juz nie czekam. Nie bedzie zadnej fajnej rodziny z mama i tata i rodzenstwem. Tylko niezbowiazujaca relacja z tatusiem, ktorego juz uswiadomilam,zeby nie zglaszal do mnie po smierci babuni z petycja o wikt i opierunek, dla siebie i potomstwa.

• joanpp77 Re: Dzień Matki 29.05.12, 07:36
      U nas obchodzony byl 13 maja bo tak sie tu go ochodzi...moj pasierb , ktory byl z nami dzien wczesniej zlozyl mi zyczenia, ale bardziej to bylo na zasadzie Wszystkiego najlepszego z okazji dnia matki, bo jestes mama mojego przyrodniego brata( Happy Mother's Day), za ktorym nota bene on przepada. Jednak poprosil mnie czy moze urwac sobie u mnie z ogrodu tulipana dla mamy, oczywiscie pozwolilam mu, nawet sama mu go ucielam, by mi reszty nie zniszczyl( bo 5latkowi wszystko moze sie zdarzyc),a poza tym nie chcialam robic mu przykrosci, mimo, ze mam nie najlepsze zdanie o jego matce, jednak staram sie je zachowac dla siebie, a nie obciazac mlodego. Jesli chodzi o nasze wspolne dziecko to jeszcze za male by cokolwiek zrobilo ( nie ma 2 lat) , moj m troche mnie rozczarowal , bo myslalam ,ze cos maluchowi pomoze...jednak niestety...mimo , ze ja staram sie dziecko uczyc , by pamietalo zawsze, czy to pasierb czy nasz wspolny maluch...
    • aragorna71 Re: Dzień Matki 29.05.12, 08:11

ja dostalam od pasierbicy lakier do paznokci z zyczeniami z "okazji dzisiejszego dnia" slowa dzien matki nie wymowila, chociaz kilka razy nazwala mnie mama, ale to bylo przy kolezankach lub rodzinie wiec chyba sie nie liczywink
      • polifonia1983 Re: Dzień Matki 29.05.12, 10:24
        Eh, chyba by się przydał w kalendarzu Dzień Macochy smile

A skoro już się wcięłam do dyskusji, nie nie dostałam życzeń. Młoda się przytuliła i powiedziała, żeby się nie martwiła, bo też będę miała kiedyś swoje dziecko (skubana!). Poza tym spędziliśmy przemiły weekend.
        Odkąd jestem macochą, wkładamy z mężem młodej do głowy, że mama i tata są jedni. Na początku myliła się i mówiła do mnie mamo, ciągle mnie porównywała ze swoją mamą i nic dobrego z tego nie wynikało. Czuła się tylko jeszcze bardziej zagubiona i nieszczęśliwa, zwłaszcza, że ciągle słyszała, że chcemy ją zabrać od matki (nie od nas, oczywiście). Więc jasne rozgraniczenie kto jest kim było najlepszym rozwiązaniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka