Dodaj do ulubionych

Bedzie dzi dzi?

06.12.04, 14:17
Aż się boję powiedzieć głośno.. nie chcę zapeszyć. W zasadzie wiemy o tym
tylko, ja i on. Bardzo bym chciała, ale.. Okres mi się mocno spóźnia, jeden
test jakiś czas temu robiłam, wyszedł negatywny. Jestem w ciąży czy też nie?
Bardzo bym chciała, ale tak po cichu. Robić kolejny test?? Wariuje już od
niepewności..
Obserwuj wątek
    • smallm Re: Bedzie dzi dzi? 06.12.04, 14:21
      Rób test i nie wariuj smile

Powodzenia smile
      • alka23 Re: Bedzie dzi dzi? 06.12.04, 14:42
        Jakby czestotliwosc wykonywania testu miala wplywac na to czy jestem czy nie,
        to bym mogla caly czas robic, tak bardzo bym chciala.. smile moze zrobie dzis
        wieczorem.. boje sie ze bedzie negatywny sad
    • e_r_i_n Re: Bedzie dzi dzi? 06.12.04, 14:24
      Jak wychodzi pozytywny, to sie na 99 % nie myli. Jak wychodzi negatywny, to sie
      mylic moze czesto smile
      Trzymam kciuki!
      • alka23 Re: Bedzie dzi dzi? 06.12.04, 14:43
        oby się mylił.. smile ale cicho sza!!
    • lilith76 Re: Bedzie dzi dzi? 06.12.04, 16:35
      powodzenia!!!!!!!!!!
      ty szczęściaro smile
    • capa_negra Re: Bedzie dzi dzi? 06.12.04, 17:05
      A ja zamiast testu proponuje wizyte u ginekologa .
      Kiedys tez tak mialam -wyniki 2 testów negatywne , a okresu niet przez 60 dni.
      Dostałam wtedy chyba progesteron z komentarzem:jak jest ciąża to sie umocni,
      jak nie ma to do tygodnia będzie okres.
      Był okres.

Życzę ci żeby twoje marzenie stało sie faktem, ale nadal zachęcam do wizyty u
      ginekologa.
      Powodzenia
      • alka23 Re: Bedzie dzi dzi? 07.12.04, 07:46
        I chyba tak zrobie.. test wyszedł znów neg. mam dołka, i nie wiem co się
        dzieje. Moze to ciaza urojona???
        • petrea Re: Bedzie dzi dzi? 07.12.04, 09:05
          Alka, życzę Ci, by było dobrze smile)))
          Ale powiedz, kiedy robiłas testy? Wieczorem????
          Taki test robi się rano, przy okazji pierwszej wizyty w toalecie, wtedy wynik
          jest najbardziej miarodajny!
        • lilith76 Re: Bedzie dzi dzi? 07.12.04, 09:25
          test rób rano, a najlepiej idź do laboratorium i zrób badanie krwii na wysokosć
          beta hcg - ono jest najczulsze i pokazuje najwcześniej ciążę (ale trochę
          kosztuje).
          a który to dzień cyklu? może jest za wcześnie?
          powodzenia smile))
          • alka23 Re: Bedzie dzi dzi? 07.12.04, 09:49
            no wiec moj cykl generalnie jest ciut chory.. ale okres powinien byc kolo 27
            listopada. Jakies pol roku wstecz byl bardzo regularnie dlatego sie zastanawiam
            co jest grane. Poczekam jeszcze z tydzien i zrobie to badanie krwii
            • femalespirit Re: Bedzie dzi dzi? 07.12.04, 10:03
              Jesli mialas regularne cykle, a potem sie to zmienilo, to powinnas isc do
              lekarza, czy dostaniesz zaraz okres, czy nie. Jestes juz mocno spozniona, przy
              takim spoznieniu test zrobiony o dowolnej godzinie wykazalby ciaze, wiec to
              raczej cos innego. Trzeba to wyjasnic - lekarz zrobi Ci usg, zleci badania
              hormonalne w nastepnym cyklu. Czasem drobne niedomagania (np. zbyt wysoka
              prolaktyna, wspolczesnie powszechna sprawa) powoduja nieregularnosc miesiaczek.
              Jesli sie starasz o dziecko, to nieregularnosc moze miec kluczowe znaczenie, bo
              np. staracie sie ok. 14 dnia cyklu, a Twoja owulacja moze przypada akurat na
              20. i sie nie udaje wstrzelic.
              • smallm Re: Bedzie dzi dzi? 07.12.04, 10:11
                Zgadzam się z przedmówczynią odnośnie pory robienia testu. Ja w 14 dni po
                zapłodnieniu zrobiłam sobie zaraz po przyjściu z pracy i bez problemu wykazało
                mi ciążę. Na takim etapie ewentualnej ciąży pora dnia jest bez znaczenia, gdyż
                poziom HCG jest już bardzo wysoki.

Też szukałabym innej przyczyny i zgłosiła się do lekarza.
            • lilith76 Re: Bedzie dzi dzi? 07.12.04, 10:26
              wybierz się do lekarza i zmuś go do skierowania cię na badania hormonów. przez