Dodaj do ulubionych

Ja chcę, a on nie

17.10.05, 18:35
Ja chcę się spotykać z Młodą (ma ponad 4 lata) i zabierać naszą córcię (ma 10
m-cy), a M mówi, że nie bo to będzie dla mnie nieprzyjemne.
I co o tym myśleć???
Obserwuj wątek
    • wipsania Re: Ja chcę, a on nie 17.10.05, 19:47
      A gdzie M. spotyka się z Młodą? Jeśli u niej tzn w jej matki domu, to może być
      trochę nie teges. Chodzi mi o to, że ex może tego sobie nie życzyć i jest jak
      najbardziej w swoim prawie.
      A do Was Młodej nigdy nie zabiera?
    • lilith76 Re: Ja chcę, a on nie 17.10.05, 22:05
      > I co o tym myśleć???

jego spytaj smile

bo:
      - nieprzyjemny będzie kontakt twój z eks (4 latkę można powoli zabierać do waszego domu, albo zapoznać was na gruncie neutralnym typu plac zabaw)
      - na widok jego córki dostaniesz "macoszej schizy" i ubzdurasz sobie, że tamtą małą kocha bardziej,
      - etc,

trudno wyrokować. bardzo prawdopodobne, że tak mu jest po prostu wygodnie.
    • innuit Re: Ja chcę, a on nie 17.10.05, 23:07
      z tym najgorszy jest ambaras, żeby dwoje chciało na raz smile no nie masz chyba
      wyjścia,czas naprawdę porozmawiać z M, naprawdę czyli bez podtekstów,bez
      wmawiania sobie nawzajem własnych wymyślonych powodów takiego czy innego
      zachowania.bo może on rzeczywiście chce cię ochronić przed niewygodną ,nową
      sytuacją .albo siebie.albo dzieci. no naprawdę, nie jest to łatwe,choć unikanie
      tematu to wyjście dość kiepskie na dłuższą metę,zwłaszcza że Tobie to nie
      pasuje.Zyczę cierpliwości i nie daj się zbyć argumentami kalibru "NIEPRZYJEMNIE"
    • magnollia11 Re: Ja chcę, a on nie 18.10.05, 12:35
      moim zdaniem faceci zawsze robią jak im wygodniej, chcą wszystko rozwiazać jak
      najmnieszym kosztem komplikacji - więc po co Ty się masz spotykać z jego córką,
      skoro ona moze przekazać Ci jakieś tresci rozmów z jej rodzinnego domu
      a byc moze nie chce mu się podjąć wysiłklu, by jego córka Cię zakceptowała?
      odpowiedzi moze być tysiące - ale tą prawdziwą zna on - i bez rozmowy z NIM
      tego się nie dowiesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka