wiola101 05.10.06, 13:22 Dziewczyny, jutro ogłoszenie wyroku. Stres mnie dopada ogomny. Trzymajcie kciuki żeby się wszystko jakoś ułozyło. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
claairee Re: jutro ogłoszenie wyroku 05.10.06, 13:28 Trzymam kciuki. I staram się nie denerwować naszą rozprawą, która tuż tuz. Odpowiedz Link
m-jak-magi Re: jutro ogłoszenie wyroku 05.10.06, 13:31 trzymam kciuki violu. bedzie dobrze Odpowiedz Link
wiola101 Re: jutro ogłoszenie wyroku 05.10.06, 14:10 Zobaczymy, jak opinia moich rodziców wpłynęła na decyzję Sądu. Aż się boję pomyśleć. Jężeli będzie negatywna mój mąż chyba nigdy im tego nie wybaczy. I jak żyć? Odpowiedz Link
m-jak-magi Re: jutro ogłoszenie wyroku 05.10.06, 15:08 nad tym radze sie zastanowic jak juz stanie sie to faktem. narazie nastaw sie optymistycznie. jestem przekonana ze sad wykaze sie zdrowym rozsadkiem i pokieruje dobrem dziecka i wasza checia stworzenia mu domu. Odpowiedz Link
jowita771 wiolu! 06.10.06, 11:14 jak będzie po wszystkim, to napisz, jak poszło. trzymam kciuki! Odpowiedz Link
wiola101 Re: wiolu! 06.10.06, 11:17 Oczywiscie że napiszę. Tak naprawde o swoich problemach to Tylko z Wami mogę porozmawiać więc napewno napiszę. Stras mnie taki dopada że aż mi ciężko oddychać. Odpowiedz Link
kicia031 Re: wiolu! 06.10.06, 11:21 Nie mart sie, kochana, prosimy cie bardzo. bedzie dobrze. Nawet jak co nie daj Boze przegracie, to sa jeszcze kolejne etapy apelacji, mozna tez bedzie rozwazyc wniesienie sprawy po raz kolejny, kiedy sie zmienia okolicznosci, a przeciez wiadomo, ze sie zmieniaja z czasem. Tyle juz przeszliscie, badzcie dzielni. Daj nam znac jak poszlo. Odpowiedz Link
wiola101 Sprawa Odroczona 06.10.06, 12:10 ogłoszenie wyroku odroczono. Powód: Sędzina nie dotarła. Kolejna 20 października. ja się wykonczę Odpowiedz Link
jowita771 Re: Sprawa Odroczona 06.10.06, 13:50 współczuję Tobie i mężowi, trzymajcie się. Odpowiedz Link
konkubinka Re: Sprawa Odroczona 06.10.06, 18:33 jak to nie dotarla?a zastepstwa nie bylo? i to oczywiscie Pruszkow?Wiolu, badzcie dzielni i musisz sobie wypracowac jakis system na mame.Wiem, ze to trudne ale z czasem moze sie uda. Odpowiedz Link
wiola101 Re: Sprawa Odroczona 09.10.06, 09:08 Nie w Pruszkowie. Teraz toczy się w Okręgowym w W-wie. Babcia składała apelacje i na tej sprawie sędzina nakazała kuratorowi jeszcze raz spraqwdzic nasze warunki i dopiero miało byc ogłoszenie wyroku. 6 października. Sędzia nie dotarła, zastepstwa nie było i ogłoszenie wyroku będzie 20 pąździernika. Odpowiedz Link
konkubinka Re: Sprawa Odroczona 18.10.06, 17:16 Wiolu, czy to juz za dwa dni?Koniecznie nie zapomnij napisac co i jak. Odpowiedz Link
wiola101 Jutro ogłoszenie wyroku 19.10.06, 14:30 A mój mąż nie dostał urlopu w pracy i nie może jechać. Kurcze, jak to załatwić. Mam nadzieje że na odczytanie wyroku nie bedzie miało wpływ to czy on jest czy go nie ma Odpowiedz Link
chalsia Re: Jutro ogłoszenie wyroku 19.10.06, 15:59 Jego nieobecność na ogłoszeniu wyroku nie ma znaczenia proceduralnego. Jednak warto być na miejscu i wysłuchać - niech napisze upoważnienie na reprezentowanie go przez inną osobę, która za niego pojedzie. Chalsia Odpowiedz Link
chalsia Re: Jutro ogłoszenie wyroku 19.10.06, 16:00 a po za tym może wykorzystać jeden z 4 dni w roku na tzw. urlop na żądanie - po prostu nie przychodzi do pracy i telefonicznie informuje szefa, że to dzień urlopu na żądanie Chalsia Odpowiedz Link
wiola101 Dzieki chalsia 19.10.06, 16:09 za podpowiedzi ale naszczęcie jakoś sobie załatwił wolne i pojedzie. Mam nadzieje że znów czegoś nie wymysla i że juz będzie ostateczne odczytanie wyroku. Czy w przypadku gdby odrzucono apelacje babci , moze ona jeszcze cos robic dalej? Odpowiedz Link
chalsia Re: Dzieki chalsia 19.10.06, 16:33 Jedyna po apelacji możliwośc to kasacja w Sądzie Najwyższym, ale nie wiem czy sprawa o przyznanie opieki w ogóle podlega kasacji (np. sprawy o alimenty nie podlegają kasacji). Chalsia Odpowiedz Link
wiola101 Mój Mąż już czeka..... 20.10.06, 11:51 przed Salą sądową. No, zabaczymy jaki będzie finał..... Odpowiedz Link
wiola101 Młody z nami!!!! 20.10.06, 12:18 Apelacja babci odrzucona. Wyrok prawomocny. Mój maz szczęśliwy a ja tez....... tylko jeszcze przeprawa z moja mamą mnie czeka. Odpowiedz Link
kammik Re: Młody z nami!!!! 20.10.06, 12:24 Gratuluję, Wiolu, czekałam na dobre wieści Odpowiedz Link
chalsia Re: Młody z nami!!!! 20.10.06, 12:25 To się cieszę. A kiedy mąż zabiera syna do Waszego domu? Chalsia Odpowiedz Link
wiola101 Re: Młody z nami!!!! 20.10.06, 13:01 Wiesz chalsiu, trzeba wiele spraw pozałatwiać, zameldowanie, szkołę, lekarza. Poprzenosic wszystkie dokumenty młodego. jednak to nastapi już niedługo Odpowiedz Link
chalsia Re: Młody z nami!!!! 20.10.06, 13:04 a wiesz, to ja się dziwię. Jak bym była na miejscu Twojego M to bym prosto z sądu pojechała po dziecko. Resztę spraw się załatwi czy tak czy siak. Najważnieksza z nich to szkoła, a reszta zameldowanie czy lekarz pierwszego kontaktu to nieistotne drobiazgi. Chalsia Odpowiedz Link
wiola101 Re: Młody z nami!!!! 20.10.06, 13:18 A ja mysle moja droga że trzeba na spokojnie dac czas małemu, babci po to aby oswoili sie z sytuacją. Mały choc zawsze deklarował ze chce być z ojcem uważam że tak naprawde obawiał się jak to bedzie. Wszopinał że bedzie tęsknił za rodzeństwem. W tej chwili niewazne jest co czuje ojciec i co by chciał wazne natomiast jest to aby całą sytuacje przeprowadzic jak najmniej bolesnie dla małego. Dzis na gorąco babcia może dostac ataku histerii i bóg wie co ona by wyprawiała a tak czas który jej damy pomoże oswoic sie z całą sytuacja. Takie jest nasze zdanie i zrobimy to po swojemu.Mój Mąz czekał na to prawie 10 lat wiec tydzień lub dwa nie zrobia róznicy Odpowiedz Link
chalsia Re: Młody z nami!!!! 20.10.06, 15:12 > jest nasze zdanie i zrobimy to po swojemu.Mój Mąz czekał na to prawie 10 lat > wiec tydzień lub dwa nie zrobia róznicy no w tej perspektywie czasu, to rzeczywiście nie. Może i tak lepiej, mnie się po prostu jakoś tak skojarzyło, że u tej babci to "sodoma i gomora" i im szybciej z tamtąd wybędzie, to lepiej. Chalsia Odpowiedz Link
wiola101 Pytanie prawne 20.10.06, 15:22 Czy w związku z powyższym mój mąż musi składać do Sądu jakiś pozew o zaprzestaniu płacenia alimentów na młodego? Odpowiedz Link
chalsia Re: Pytanie prawne 20.10.06, 23:33 eeeeee, nie wiem. Wydaje mi się, że tak. Niech się zapyta w sekretariacie sądu (nawet telefonicznie) podając sygnature akt sprawy o przejęcie opieki. A z ciekawości - jak chcecie rozwiązać kwestię kontaktów Młodego z przyrodnim rodzeństwem ze strony matki? Chalsia Odpowiedz Link
atenais Re: Pytanie prawne 22.10.06, 15:14 Gratuluje Wiolu! Ciesze sie, ze rozmowa Twojej mamy z kuratorem nie zawazyla na sprawie. Mam nadziej ze Wam sie ulozy. Moze udaloby sie Tobie przekonac do Malego Twojego Ojca - tak na poczatek... i potem malymi kroczkami Mame. Tek z doswiadczenia, patrzac na moich rodzicow pisze... Odpowiedz Link
wiola101 Re: Pytanie prawne 23.10.06, 10:15 Powiem Ci, że narazie nie myslałam o tym ale wiem ze taki problem za chwile sie pojawi. Ja mam nadzieję że babka będzie chciała utrzymywac kontakt z wnukiem ( dwójka rodzeństwa jest pod jej opieka)a my ie mamy nic przeciwko temu. Myslałam nawet że jeżeli tamat rodzina nie wykazywała by żadnych checi widywania sie z młodym a on by tęsknił za nimi, my bedziemy robic pierwsze kroki aby kontakt ten był w miare mozliwości utrzymywany. Odpowiedz Link