lobuzek1
22.12.10, 19:25
Jakoś wczoraj byłem zmuszony korzystać po raz pierwszy z assistance. Mam pakiet w HDI i jakieś Assistance XXI w wariancie srebrnym, mówili że ok. Wczoraj wyjeżdżając z pracy padł mi alternator(co jest typowe niestety w tym aucie po 100 kkm), więc dotoczyłem się pod wulkanizatora, zaparkowałem w pozycji dogodnej do wciągnięcia na lawetę i zadzwoniłem. Miły pan odebrał, wypytał o co trzeba o powiedział, że laweta przyjedzie za godzinę lub więcej. Średnio mi się to uśmiechało, bo musiałem zmienić żonę przy dzieciach, więc poprosiłem o kontakt laweciarza ze mną gdy go już ustali. Gość zadzwonił do mnie za pięć minut, po 20 minutach był na miejscu i załadowaliśmy samochód. Potem z Bochni prosto do Żabna do mechanika, który w międzyczasie zamówił alternator, a miły pan z pomocy drogowej podrzucił mnie jeszcze pod dom. Ogólnie rzecz biorąc nie wiem czy to był przypadek, czy naprawdę to ich assistance działa ok, ale na szczęście obyło się bez długiego czekania. Tak czy inaczej obyło się w miarę bezboleśnie i dobrze mieć coś takiego.