Dodaj do ulubionych

Teraz Floryda...

26.04.11, 16:45
Tak sobie patrze na zillow.com i szukam domow w mojej okolicy z lepszymi szkolami. Nie mam za bardzo forsy, ale duzo jest teraz desperacji, ceny przedziwne, wiec kto wie...

Sprawdzilem dom brata, ktory zaraz po kupnie na szczycie (oczywisicie za 95% kredyt) zostawil bankowi i jego cena spadla o polowe. Wspaniala i przepiekna okolica w Bradenton niedaleko Tampy na zatoka meksykanska zaraz obok slawnej kliniki tenisa, w ktorej Sharapova, miedzy innymi, lata trenujac spedzila.

Ok, wiec do sedna sprawy... niedaleko tej szkoly i domu i pola golfowego znalazlem nastepujace mieszkanko za $45 tys na jeziorkiem i z innymi atrakcjami jak np. huragany... toz to mniej niz niejeden Lexus Marka! 85 metrow kwadratowych, 2 sypialnie i minuty do pieknych plaz obok miejsca gdzie Hiszpanie po raz pierwszy na Florydzie wyladowali. To chyba nawet mniej niz niejedna kawalerka w Warszawie, moze tak z cztery razy mniej :-)

www.zillow.com/homedetails/3772-59th-Ave-W-W-Bradenton-FL-34210/45775462_zpid/
Obserwuj wątek
    • typson Re: Teraz Floryda... 26.04.11, 18:39
      kurna, jaka cena... Zaraz sobie strzele w łeb...
      • plawski Re: Teraz Floryda... 26.04.11, 20:12
        typson napisał:

> kurna, jaka cena... Zaraz sobie strzele w łeb...
        ___
        Po co? Młodyś, język znasz, Twój fach w Jueseju na pewno ceniony jest... Próbuj :-)
        Ja za stary.

>
        • typson Re: Teraz Floryda... 26.04.11, 23:34
          Co Ty gadasz? Przecież mamy tyle samo lat :)
          • tomek854 Re: Teraz Floryda... 27.04.11, 01:08
            Clowiek ma na tyle lat, na ile sie cuje.

Wujku Typsionie, a wezmiesz mje na lody? :>
            • plawski Re: Teraz Floryda... 27.04.11, 10:50
              No, a ja się czuję na 1200 :-)
              • sven_b Re: Teraz Floryda... 27.04.11, 11:04
                Hiszpania jest bliżej. Tam też dupnęło, a okolica równie malownicza:)
                • cracovian Re: Teraz Floryda... 27.04.11, 15:00
                  Dupnelo do 20 tys. euro za sypialnie? Chetnie sie pisze...
    • cracovian Ja pie.... 26.04.11, 20:49
      Cena fajna, ale sa lepsze! Patrze sobie na okolice Miami, jak i rowniez mieszkanka w West Palm Beach. To co pare lat temu masowo szlo za $200-250 tys. teraz mozna za $20-40 tys. kupic... Winni inwestorzy i banka, ale rowniez oplaty miesieczne, z ktorymi wiele ludzi sobie nie radzi i wola to zostawic. Oplaty w granicach $200-400 na miesiac trzeba doliczyc pokrywajace kablowke, wode, ubezpieczenia, utrzymanie terenu, itd. - nie az tak wiele plus mozna sobie z niewielkim trudem wynajac... Kto sie na to pisze, bo ja chyba tak :-)

Dom brata jak z bajki z basenem i golfem i obowiazkowa palma pewnie by teraz za $200 tys. poszedl, ale oplaty (szczegolnie ubezpieczenie) by czlowieka zzarly.
    • cracovian Nastepny dobry przyklad - West Palm Beach.... 26.04.11, 20:55
      Cena $25K (67,5K zlociszy), nieduzo mniejszy z jedna sypialnia - niecale cztery lata temu ktos to za $196 tys. kupil:
      www.zillow.com/homedetails/2105-Glenmoor-Dr-2105-West-Palm-Beach-FL-33409/71111698_zpid/
      • drpawelek Re: Nastepny dobry przyklad - West Palm Beach.... 27.04.11, 05:28
        W mojej wsi takie cudo uchodzi za tanie:

Tekst linka

• cracovian Kupujemy w West Palm Beach... 27.04.11, 19:45
      Moj przyjaciel, fanatyk golfa, z zimnego zaglebia Ruhry sie do mnie na 50/50 przylaczy, wiec mniejszy wydatek, utrzymanie, ryzyko i latwiej Niemcow na ewentualny wynajem za grosze nagonic... Tak na poczatek warto sprobowac... Tylko teraz nie wiem czy jedna sypialnie za $25 tys. czy dwie za $45 tys... Niedlugo bede spamowac i zapraszac :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka