typson 07.02.05, 12:33 sciagnalem sobie etka i etosa z muła. Fajnie miec wszystkie rysuneczki itp. Niestety etka chodzi po niemiecku i nawigacja oraz nazewnictwo jest strasznie pokrecone - jak to w niemieckim Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
entry Re: ETKA i ETOS 07.02.05, 18:16 masz na myśli oprogramowanie producenta z bazą części konkretnej marki? Odpowiedz Link
typson Re: ETKA i ETOS 07.02.05, 19:31 tak, konkretnie sa to wszystkie modele Audi i VW, na oko jakies 30 lat wstecz Odpowiedz Link
entry Re: ETKA i ETOS 07.02.05, 20:26 można też załatwić po polsku i to auta "współczesne", trzeba jedynie miec jakiegoś ziomka w ASO. Etka jest dla wszystkich aut z koncernu VW, a więc skoda i Seat również, aczkolwiek wydaje mi się, że konkretni dilerzy mają dostęp jedynie do aut swojej marki. Wtedy będziesz miał nawet aktualne ceny (no, powiedzmy prawie, bo zależy z jakiego okresu załatwisz płytę). Odpowiedz Link
typson Re: ETKA i ETOS 07.02.05, 20:51 Ziomala mam w BMW. Tam jest ETK i jest do kupienia za 60pln, moze drozej alemax kilkuset pln. Nie ma kluczy hardwareowych i innych dziwnych zabezpieczen. Nie rozumiem, dlaczego w vw/a robia takie myki. Ja sciagnalem sobie etka do vw/a. Do seata tez mam sciagniete, program pewnie ten sam tylko inne dane sa wczytane. Odpowiedz Link
entry Re: ETKA i ETOS 07.02.05, 22:37 ...w BMW. Tam jest ETK i jest do kupienia za 60pln a tego to nie wiedziałem. Byłem pewien, że wszyscy producenci strzegą ich jak oka w głowie. Do Fiata też jest Etka i można w niej za pomocą VINu "rozkodować" auto, choć nie zawsze działa. Odpowiedz Link
entry Re: ETKA i ETOS 07.02.05, 22:39 Do Fiata też jest Etka (to raczej oczywiste, chciałem dodać, że też dostęp jedynie poprzez ziomka) Odpowiedz Link