Dodaj do ulubionych

Droga wewnętrzna

24.03.06, 12:46
Są czesto takie znaki na drogach osiedlowych. Przy wyjezdzie z nich sa
przekreslone.

Jezdze codziennie czarnomorska do pracy (taki "skrót" miedzy sobieskiego i
sikorskiego) i z prawej strony dochodza drogi oznakowane jako wewnetrzne.
Problem polega na tym, ze te drogi maja wlasne, pelnoprawne nazwy a
skrzyzowania sa bez znakow. Domyslam sie, ze przez ich wewnetrznosc sa one
podporzadkowane ale czy na pewno? Nie wiem i zawsze zachowuje czujność, troche
bez sensu
Obserwuj wątek
    • ecikp Re: Droga wewnętrzna 24.03.06, 14:57
      Mieszkałam 20 lat na Stegnach (właśnie przy Czarnomorskiej) i tam nie
      przypominam sobie znaków o drogach wewnętrznych. Na Ursynowie to tak, ale na
      Stegnach nie. Anyway ludzie tam mieszkający są podzieleni na tych którzy
      traktują Czarnomorską jako główną i tych którzy uważają te skrzyżowania za
      równorzędne. Generalnie jak wyjeżdżam od rodziców ze Złotych Piasków to zawsze
      delikatnie wystawiam nosa i patrzę czy mi go nie urwie, bo pomimo garba przez
      Szkołą prędkości tam ludzie zachowują bynajmniej nie osiedlowe. Tak więc z
      sensem czy bez sensu zachowuj czujność dalej, nie zaszkodzi ;)
      • typson Re: Droga wewnętrzna 24.03.06, 15:20
        jadąc od sobieskiego, przy piekarni (wyjezdzam z limanowskiego ale w sikorskiego
        w lewo sie nie da skrecic) w prawo w czzarnomorska. I po prawej stronie sa ze
        dwie, trzy drogi i moim zdaniem maja znaki o byciu wewnetrzna.

Kiedys mieszkalem na stegnach na Katalońskiej (troche dalej). Ale nie pamietam
        tego, bo bylem jeszcze za maly. Ponoc jak sie nauczylem chodzic to wlazłem raz
        na prarapet i stalem w otwartym oknie. Problem polegal na tym, ze to bylo jakies
        13 piętro. Mama ponoc siadła z wrazenia ale czujny tatus mnie sciagnął :D
        • ecikp Re: Droga wewnętrzna 24.03.06, 15:31
          ta - rzeczywiście brak skrętu w Sikorskiego to problem. Ja wtedy skręcam w
          Idzikowskiego, i zaraz w lewo w kierunku lodowiska, potem drogą przy lodowisku
          i wyjeżdżam na Sobieskiego. Cóż - trzeba kombinować gdy się chce myć na
          Carmanie :(
          A swoją drogą to rozrywkowe dziecko musiałeś być, dobrze że choć tata miał
          refleks ...
          • typson Re: Droga wewnętrzna 24.03.06, 15:45
            ja się myję w tej ręcznej myjni - na ul Pory 70ileśtam - przy parkingu od
            Steginen. Reczne mycie kosztuje 24 pln i jest spoko. Ladnie wszystko wycieraja,
            nie ma zaciekow, byja wszytstkie ranty w drzwiach, dokladnie felgi. Wole tam
            drozej i rzadziej. Poza tym nie chce cabriosa na automacie myc bo mi sie moher
            na dachu zrobi :D
            • dwiesciepompka Re: Droga wewnętrzna 24.03.06, 15:50
              to proste,jezdzij na automat ze zdjetym dachem
              • ecikp Re: Droga wewnętrzna 24.03.06, 15:54
                coś w tym jest - mycie wnętrza gratis - zupełnie jak na "K-9" ;)
            • ecikp Re: Droga wewnętrzna 24.03.06, 15:52
              o widzisz - na cennik tam nie patrzyłam. to może ja bym podjechała dziś moim
              brudasem ?? Powoli wygląda na grafitowy choć generalnie jest "golden sun" ...
              • typson Re: Droga wewnętrzna 24.03.06, 16:01
                jest tez tam automat, jak nie masz czasu lub nie szczypiesz sie z autem. Automat
                na pewno jest tanszy. A co do mycia recznego - bierz najtansza opcje, bez
                hudrowoskow, etc. Wystarczy, zapewniam. W srodku jest tvn 24, kanapy, gazety
                sprzed pol roku, automat z kawą ;) myja w jakies 20 minut
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka