wo_bi 04.11.06, 16:08 pytam o sklepy internetowe. Wlasnie przegladam oferte sklepow: www.opony.com i opony.pl Jakie macie doswidczenia? Na co uwazac no i czy sprzedaja "swiezy" towar, czy moze z zeszlego roku? pozdrawiam Wobi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wo_bi Re: gdzie kupujecie opony? 04.11.06, 16:25 zastanawiam sie na tymi: Dębica Frigo 2175/65R14 82 T Barum POLARIS 2175/65R14 82 T FirestoneWINTERHAWK 175/65R14 82 T Cos mozecie doradzic? :) Do tej pory mialem siekies Continental. Nie pamietam modelu. Hmm, calkiem dobrze sie na nich jezdzilo, na sniegu dobrze dawaly sobie rade. Nie przepadaly za breja i blotem po(lub przed)sniegowym, ale tez nie dawaly swoim zachowaniem w kosc kierowcy. Samochod porusza sie glownie po stolecznych drogach, od czasu do czasu z wypadami w teren. Pozdrawiam Wobi Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: gdzie kupujecie opony? 04.11.06, 19:36 Ja kupowałem na www.opny.com 4 razy, zawsze opony miały max. pół roku. No i cena nie do pobicia, do tego bezpłatna dostawa. Jak chodzi o same opony - Dębica od zawsze jest królową śniegu, ciężko znaleźć coś lepszego na białe drogi. Na mokrym trochę gorzej :( Firestone ma świetne opinie - w końcu to marka Bridgeston'a, a nawet najtańszy ich Dayton jest niezły. Może warto? Na Barumch parę lat temu się przejechałem - jakość fatalna. Acha - i w życiu nie kupuj Kormoranów Snowpro - dobre do ...zjeżdżania na nich z górki (zamiast sanek). Odpowiedz Link
bart.ez Re: gdzie kupujecie opony? 04.11.06, 20:24 Też szukam czegoś w tym rozmiarze i opinie na necie pokrywaja się z tym co pisze Sherlock. Dębice słabe na mokrym, a barumy kiepskie wogóle. Tak więc pozostały mi Sava eskimo S3 albo Pirelli carving. I raczej wybiorę Savy bo mają teraz dobrą cenę na www.netcar.pl Rewelacji pewnie nie będzie ale na naprawde ekstremalne warunki i tak mam łańcuchy :-) Odpowiedz Link
lexus400 Re: gdzie kupujecie opony? 04.11.06, 17:00 Ja zrzucam ten problem na gumiarza, zostawiam auto i maja byc nowe dobre gumy. Odpowiedz Link
typson Re: gdzie kupujecie opony? 04.11.06, 17:13 ja kupilem na wiosne dwa komplety na opony.com (rok wczesniej jeszcze komplet zimowek tam kupilem) - nasz forumowy kolega waga71, hmm, jakby to powiedziec... ma jakieś dojście i moze załatwic stamtąd opony z dodatkowym rabatem. Uczciwie musze powiedziec, ze jeden ze wspomnianych kompletów nie mial najswiezszej daty produkcji ale jakos w niczym im to nie ujęło - mowie o oponach Alpin A2. Napisz maila do wagi to cos Ci zaproponuje Odpowiedz Link
bassooner Re: gdzie kupujecie opony? 04.11.06, 20:25 Ja właściwie jestem waga68...ale do mnie nie pisz ;-))) Odpowiedz Link
bassooner Re: gdzie kupujecie opony? 04.11.06, 20:27 lexus400 04.11.06, 17:00 + odpowiedz Ja zrzucam ten problem na gumiarza, zostawiam auto i maja byc nowe dobre gumy. ...podtekst erotyczny ??? Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: gdzie kupujecie opony? 04.11.06, 21:04 ja kupuje głównie w balunie ( www.baloon.pl ) i raz coś kupiłem w "oponach" praktycznie nie ma różnicy w standarcie obsługi, a w cenach minimalne (raz na korzyść jednych, raz drugich) natomiast bardziej mi pasuje interfejs baluna. Odpowiedz Link
wo_bi beda Firestone WINTERHAWK 10.11.06, 09:15 dzisiaj sobie do mnie przyjezdzaja. :) W weekend albo na poczatku przyszlego tygodnia zaloze je rekoma wulkanizatora. Pozdrawiam Wobi Odpowiedz Link
plawski Re: beda Firestone WINTERHAWK 10.11.06, 09:53 wo_bi napisał: > dzisiaj sobie do mnie przyjezdzaja. :) > W weekend albo na poczatku przyszlego tygodnia zaloze je rekoma wulkanizatora. > Gratulacje, ja póki co, z braku czasu założyłem cztery stare. Waga polecał te Firestony więc na pewno są ok. BTW - kupowałeś u niego? Odpowiedz Link
wo_bi Re: beda Firestone WINTERHAWK 10.11.06, 11:08 plawski napisał: > Gratulacje, ja póki co, z braku czasu założyłem cztery stare. > Waga polecał te Firestony więc na pewno są ok. Na moich starych... bezpieczniej byloby na letnich jezdzic, niz na moich starych zimowkach. Wiec wymiana byla konieczna i obowiazkowa. Na moje szczescie zima troche sie przesunela i moglem jezdzic do teraz na letnich. Jak pojezdze na Firestonach troszke, to zdam relacje. > BTW - kupowałeś u niego? Tak, chociaz, On sam o tym nie wie. ;) Odpowiedz Link
plawski Re: beda Firestone WINTERHAWK 10.11.06, 11:13 wo_bi napisał: Na moich starych... bezpieczniej byloby na letnich jezdzic, niz na moich staryc h zimowkach. Wiec wymiana byla konieczna i obowiazkowa. A ja mimo, że włożyłem "stare" zimówki (przednie są ok, tył na granicy używalności - przekładałem już) to zachowują się one o niebo lepiej niż letnie. I to nawet na mokrym i ciepłym (+15 stopni) asfalcie. Fulda linero - letnia, którą mam z przodu to syf jakich mało. Trochę deszczu i jak po lodzie. To samo barumy, w które hindus był wyposażony w fabryce. Natomiast zimowy barum polaris bardzo przyzwoicie sie spisuje. > > BTW - kupowałeś u niego? > > Tak, chociaz, On sam o tym nie wie. ;) No to już pewnie wie :) Odpowiedz Link
typson Re: beda Firestone WINTERHAWK 10.11.06, 11:32 kolega wlasnie kupil winterhawki do bmw i jest bardzo zadowolony. To rzeczywiscie musza byc dobre gumiaki Odpowiedz Link
wujaszek_joe Re: gdzie kupujecie opony? 10.11.06, 09:55 w takim rozmiarze jak wo bi załatwiłem mamie fuldy from my mechanic, który se kupił wyważarkę. cena średnia ale mechanik jest od niedawna moją rodziną więc niech se ma. jeszczem tych fuld nie widział i nie czuł gdyż udało mi sie te opony zmienić telefonicznie:) poprzednie były kormoran i słabiutkie były. w almerze mam ten rozmiar tylko 13" właśnie z kormorana. pisałem tu kiedyś że to nie jest takie oczywiste że kormoran be a dębica gut. kormoran w tym rozmiarze przyjeżdża z anglii i jest bardziej miękki niż dębica, a inne kormorany są faktycznie be. na razie jest fajnie, cichutko i pewnie na suchym. jak był ten próbny śnieg to nie wiem. tzn jak chcialem zerwać przyczepność to ją traciłem ale bez problemu odzyskiwałem. trudno o jakiś punkt odniesienia. wulkanizer mi mówił że te internetowe opony mają tą wadę że za montaz płacisz i w razie reklamacji też płacisz za demontaż Odpowiedz Link