Dodaj do ulubionych

Firma Jurant

20.01.11, 23:27
Witam serdecznie.

Otóż zakładam ten wątek ku przestrodze wszystkich, mam nadzieję niedoszłych klientów firmy Jurant z Zielonki, zajmującej się wywozem odpadów komunalnych.

Moja przygoda z tą firmą rozpoczęła się ponad rok temu od podpisania umowy o wywóz odpadów. Umowa przewidywała harmonogram wywozu, wg którego musiałem uiszczać opłaty za usługę. Pierwsza przestroga, otóż nawet jeżeli usługa nie zostanie zrealizowana, to znaczy nawet jeżeli odpady nie zostaną odebrane, np. z prozaicznego powodu że kosze nie zostaną zapełnione, i tak płacimy. Ok to jestem w stanie zrozumieć. Za każdą ilość odpadów powyżej przewidywanej podczas podpisywania umowy należy dopłacać oddzielnie.

Pracownicy firmy Jurant mają ten niemiły zwyczaj że lubią bez pytania wkroczyć na czyjąś posesję, i nie widzą w tym nic złego, ja natomiast widzę coś złego w tym że obce osoby bez skrępowania spacerują sobie po mojej posesji.

Zwracam również uwagę na to że pracownicy firmy Jurant mają tendencję do żądania podpisania zgody na wymianę pojemnika, oczywiście odpłatną, motywując to tym że ktoś do nich dzwonił w tej sprawie, nawet jeżeli nie dzwonił. Odradzam podpisywanie czegokolwiek, i ostrzegam przed agresywną reakcją ze strony pracowników.

BOK firmy Jurant zatrudnia osoby od których nigdy, niczego nie jest się w stanie człowiek dowiedzieć, mój przykład, przez pół roku widniałem tam pod złym nazwiskiem, co utrudniało mi załatwianie wszelakich spraw, za to nie przeszkadzało firmie w wystawianiu faktur.

Od kilku miesięcy nie jestem klientem firmy Jurant, nie mniej jednak wczoraj otrzymałem od nich kolejną fakturę za wywóz odpadów. Oczywiście nie jestem w stanie niczego się dowiedzieć, poza tym że ktoś dzwonił podobno z taką prośbą. Pech chciał że w moim domu mieszkają dwie osoby, i tylko ja zajmuję wszystkimi kwestiami organizacyjnymi...

Kategorycznie odradzam korzystanie z usług tej firmy, pracownicy są opryskliwi, nie profesjonalni, ceny są wysokie, a jakość usług mizerna. Często można spotkać się z wyłudzeniami ze strony tej firmy.

Pozdrawiam
Paweł.
Obserwuj wątek
    • sultanbrunei Re: Firma Jurant 21.01.11, 08:25
      to gdzie taniej od Juranta jeśli można wiedzieć? Ja również interweniowałem w BOK w sprawie wchodzenia sobie pracowników na posesje ( są domofony, ale brame mamy nie zawsze zamkniętą na klucz, to sobie otwierają , pomimo wielokrotnie zwracanej im uwagi). Oczywiście jak włazili tak włażą , a ja jak mam okazje to ich opieprzam , ale oni nie bardzo rozumieją czego to sie od nich chce.
      • blawatek33 Re: Firma Jurant 21.01.11, 08:55
        A ja też jestem klientem tej firmy i nigdy nie miałem z nimi żadnych problemów. Ja polecam tę firmę

Pozdr.
        Bławatek
    • tu-brzoza Re: Firma Jurant 21.01.11, 10:03
      No to widzę, że wyciąganie pieniędzy za nic i wmawianie klientowi, że zamawiał coś przez telefon to sała praktyka tej firmy. I burdel w papierach też. Właśnie z tego powodu rozwiązałam z nimi umowę ponad rok temu, wysyłali mi faktury za wywozy, których nie było. Oczywiście niejednokrotnie pracownicy firmy pakowali mi się na podwórko, by zabrać kosz beż żadnego zamawiania usługi...
      Wiesz co na nich zadziałało? Również postawa agresywna i groźba nagłośnienia sprawy w lokalnych mediach. Faktury jakoś przestały przychodzić...
    • gc159128 Re: Firma Jurant 21.01.11, 10:54
      Wg mojej opinii to aktualnie najlepsza firma do wywozu śmieci w okolicy.
      Bałagan w papierach mają, to prawda, jednak w własnego doświadczenia wiem że wszystko idzie z nimi załatwić.
    • annanaba Re: Firma Jurant 24.01.11, 13:50
      ja też z nimi rozwiązałam umowę, nigdy nic się nie zgadzało :O( każdą fakturę musiałam wyjaśniać przez ok 2-a tygodnie, z tym, że to ja musiałam wydzwaniać, po zakończeniu współpracy też dostawałam faktury... i takie tam, niepolecam.
      • mla102 Re: Firma Jurant 24.01.11, 14:17
        a że tak zapytam - jak nie Jurant to kto?? (pytanie do przedmówców)

..czyli - którą firmę polecacie zatem.... i dlaczego ( zakładam że macie podpisaną jakąś umowę...)
        • moniczek_k Re: Firma Jurant 25.01.11, 17:10
          po 10 latach współpracy z Jurantem zmieniliśmy firmę na MPO Wołomin,ceny niższe,obsługa miła,polecam jak najbardziej,jurantowcy brali datki do ręki za nadbagaż a kierowca i tak dopisywał dodatkowo +worek, przez co faktura była wyższa niż powinna.
    • maletak Re: Firma Jurant 22.09.11, 14:42
      Witam, jako "świeży" mieszkaniec Zielonki przypadkiem trafiłem na te forum i opinie o Jurancie. Czytając je odniosłem wrażenie, że niektóre wypowiedzi nie są do końce prawdziwe, lub wynikają z nieznajomości warunków umowy. Wprowadziłem się do Zielonki zimą tego roku i jako wcześniejszy mieszkaniec bloku, nie miałem pojęcia o licznych sprawach związanych z utrzymaniem domu. Ponieważ od lat mam kilka zaprzyjażnionych, zamieszkałych w Zielonce rodzin, dopytywałem ich i radziłem się w różnych kwestaiach , w tym o wywóz śmieci. Wszyscy jednogłośnie (choć mieszkają w różnych częściach zielonki) mając również wczesniejsze doświadczenia z innymi firmami jak MZO (chyba tak to brzmi) i jakieś tam jeszcze,.. polecili mi zdecydowanie Juranda. Miałem wątpliwości bo z kolei jeden z mioch sąsiadów wieszał na nich psy mówiąc że to zła i nierzetelna firma. Zadecydowałem i zaryzykowałem Juranta, czego do dziś nie żałuję. Nawet po zgłoszeniu uwagi, (wściekły) że smieciarze ciągle nie odstawiają pojemnika na to samo miejsce (stawiali go przy wiezdzie) dostałem w tym samym dniu grzeczne przeprosiny, wywóz gratis i obietnicę że więcej się nie powtórzy, a jak się powtórzy to w nocy o pólnocy mam dzwonić do kierownika- i faktycznie, ku mojemu zdziwieniu od tamtehj chwili, panowie z Juranta nie tylko stawiają pojemnik na wskazane miejsce, ale jeszcze przy pożegnaniu, uprzejmie pytają, czy tak jest dobrze?. Ktoś powie banał, co w tym wielkiego. Życzyłbym sobie więcej takich firm i takiego traktowania! I własciwie nie chodzi tu o samo załatwienie sprawy,- bo w końcu łaski nie robili,.. ale o to że bez bawienia się w reklamacje, pisma,itp..(do czego już się przyzwyczaiłem) załatwili to od ręki. A to że się śmieciarze plączą po mojej posesji, zabierają pojemniki niepełne, liczą sobie za niezbrane śmieci, to czysta racja, tylko że choćbym chciał, nie mogę ich opiepszać, bo wszysto jest w umowie i tak naprawdę sam powinienem wystawiać pojemnik do wywozu i ustalić tak harmonogram abym nie musiał płacić za wywóz pustych koszy. Pozdrawim i naprawdę z czystym sumieniem polecam Juaranta.
      Krzysztof
      • milyzorro Re: Firma Jurant 22.09.11, 14:57
        "łubu dubu,łubu dubu niech żyje prezes naszego klubu. Niech żyje,niech żyje nam"

chłopie daj sobie spokój z tym lobbingiem.
        • maletak Re: Firma Jurant 22.09.11, 15:51
          lobbing ... - następnym razem żeby go nie było, to opiszę swoją radość z licznych nieszczśść sąsiada - bo chyba do takich ludzi się zaliczasz, panie łubu dubu ... szkoda słów.
      • milyzorro Re: Firma Jurant 22.09.11, 17:13
        maletak napisał:

Nawet po zgłoszeniu uwagi, (wściekły) że smieciarze ciągle nie odstawiają pojemnika na to samo miejsce (stawia li go przy wiezdzie) dostałem w tym samym dniu grzeczne przeprosiny, wywóz grat> is i obietnicę że więcej się nie powtórzy, a jak się powtórzy to w nocy o pólno> cy mam dzwonić do kierownika

mi jakoś nigdy tak ochoczo nie zaproponowali wywózki gratis nawet za większe podpadki

A to że się śmieciarze plączą po mojej p
        > osesji, zabierają pojemniki niepełne, liczą sobie za niezbrane śmieci, to czyst
        > a racja, tylko że choćbym chciał, nie mogę ich opiepszać, bo wszysto jest w umo
        > wie

Tyle że przez kilka lat nie było problemu i przy podpisywaniu umowy zapewniano że za puste pojemniki nie nalicza się opłaty.Nagle kilka miesięcy temu ktoś sobie przypomniał o tym punkcie umowy i po powrocie z urlopu mogłem sobie doliczyć do jego kosztów 42 zł za to ze mój pojemnik stał sobie pusty.
        Jak się ma przez kilka lat ustną umowę z klientami że za pusty pojemnik się nie liczy ,to wypadało by przynajmniej powiadomić że zmienia się te zasady.

• kapitanmalma Re: Firma Jurant 22.09.11, 21:44
      Jeśli chodzi o mnie jestem klientem firmy Jurant od dobrych 4 lat. Nigdy żadnego problemu z nimi nie miałem. Zawsze są o ustalonej godzinie. Jeszcze mi się nie zdarzyło aby weszli na posesję bez mojej wiedzy. No cóż nie zamykacie bram zachęta dla złodziei. Jak najbardziej mogę polecić te firmę każdemu.
      • mariusz.102 Re: Firma Jurant 23.09.11, 07:42
        Od kilku lat korzystam z usług MZO Wołomin. Polecam wszystkim. Są nieznacznie tańsi od Juranta.
        Natomiast moi sąsiedzi od wielu lat korzystają właśnie z Juranta i nigdy nie mieli z nimi żadnych problemów...

Jeśli Ci nie odpowiadają dzwoń do MZO Wołomin. Polecam.
    • talaknee JURANT 23.09.11, 18:30
      Są w porządku !(4 lata), Maiłem ze 4 iNterwencje i wszystkie były załatwione ok. Godni polecenia, grzeczni i rzeczowi - a z agresją faktycznie się spotkałem, tyle że u własnej żony jak zobaczyła fakturę ............... za moje kołowrotki.
      Awanture mam już z czapki, a Juranta polecam ! (i proszę mi wierzyć, nie pogryżli mojego psa, jak ich o....łem, że naświnili przy koszu,- pozamiatali w trimiga nie tylko śmieci, ale cały wjazd,- tak, że aż stara mnie pochwaliła) -biedna istota myślała, że to ja. I weż tu narzekaj na Juranta ?! Fajne chłopy, choć może nie tak bardzo jak mój teściu (też z Jurantem od 8 lat i teściową /choć w relacjach, mniej uprzejmą/ od 30). Pozdrawaim wszystkich niezadowolonych i zapeniam wszystkich, że ich problemy z Jurantem (jesli faktycznie są prawdziwe) to pikuś wobec moich, radosnych przeżyć z moją ukochaną teściową. I zapewniam, że wielu z was nie ma bladego pojęcia, jak wygląda prawdziwa Agresja. Chłopaki z Juranta obsługując teściów przez długich 8 lat /chcąc nie chcąc/ wiedzą już jak wygląda, i że na imię jej -Jadwiga.
      Brrr, podziwiam ich męstwo. Już za samo wejście na teren posesji, powinni dostawać dodatek pieniężny za szkodliwe warunki pracy, a do tego każdorazowo (po obsłudze), bezpłatne wizyty u psychologa. Naprawdę niezłomni i dzielni ludzie. Ja za całą moją miesięczną pensję nie wszedł bym tam bez potrzby, a na widok Jadwigi nawet "dzień dobry" uwięzłoby mi w gardle, -jak oni to robią?. Pełen szacun! Brawo Jurant! Jestescie chłopy na schwał - nawet teściów pies na widok wychodzącej z domu Jadwigi, mało nie zabije się o budę, wpdając w panice do swojej dziury. A wy? zawsze dzielnie wykonujecie swoje obowiązki. Macie jakiegoś psychiatrę czy co? Dziękując wszystkim smutasom za uwagę kolejny raz i już bez żartów, polecam solidność i oddanie ludzi pracujących w Jurancie, od szeregowych pracowników po szefostwo.
      To naprawdę dobra firma.
      Pozdrawiam
      lobbysta (bo tak się tu chyba nazywa mówiących inaczej niż żle)
      • sportif Re: JURANT 24.09.11, 00:17
        czy Jadwiga (a raczej baba jaga) wie jakiego ma zięcia?
      • untsuluntsul jurant, -ok 28.09.11, 17:37
        a ja złego słowa nie powiem, mam od 2 lat umowę i jestem zadowolony. nie wiem co to niezbrane śmieci czy podublowane rachunki /często i gesto w porzedniej firmie/
        nie zapeszając, oby tak dalej.
        zresztą patrząc na to co nas czeka, to nie będzie miało zanczenia to co tu piszemy o jurantach czy innych. bo podono od nowego roku będziemy płacić podatek śmieciowy, a firmę nas obsługującą wybierze za nas gmina.
    • yenulek Re: Firma Jurant 28.09.11, 14:10
      Muszę się przyznać że korzystam z usług tej firmy :)

BOK faktycznie mają na bardzo niskim poziomie - raz miałam sytuację że na fakturze umieścili mi wywiezienie kontenera, którego w rzeczywistości nie było wcale, ale jak już dodzwoniłam się do osoby która miała jakie takie kompetencje, to temat udało się załatwić.

Co do wchodzenia na posesję to trudno mi się do tego odnieść - mnie nigdy nie ma w domu w godzinach kiedy oni śmieci odbierają, kosz zostawiamy przy furtce (ale na terenie posesji), i pracownicy firmy zawsze się "sami obsługują" a potem jeszcze furtkę zatrzasną.

Więc jak dla mnie OK, dopóki nie trzeba z nimi czegoś wyjaśniać.

pzdr
    • lilka2_0 Re: Firma Jurant 02.10.11, 10:34

>
      Umowa przewidywała harmonogram wywozu, wg którego musiałem uiszcza
      > ć opłaty za usługę. Pierwsza przestroga, otóż nawet jeżeli usługa nie zostanie
      > zrealizowana, to znaczy nawet jeżeli odpady nie zostaną odebrane, np. z prozaic
      > znego powodu że kosze nie zostaną zapełnione, i tak płacimy.

Mam podpisaną umowę z Firmą Jurant od roku i nigdy nie zapłaciłam u nich za nie wywożone śmieci, ta firma w odróżnieniu od poprzedniej z którą współpracowałam i która też ustalała harmonogram, przewidziała " odwoływanie wywozów" mianowicie jesli pojemnik nie jest pełny dzwonie dzień wcześniej i informuje pracowników biura żeby do mnie nie przyjeżdzali, wówczas oni nie ponoszą kosztów związanych z podjazdem (paliwo,czas pracy pracowników itd) a ja nie ponosze kosztów odebrania niepełnego pojemnika. Wyjeżdzając na wakacje też zawiesiłam wywozy na 2 tygodnie i nie było z tym żadnego problemu.
      >

> Pozdrawiam
      Lilka

>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka