pablozfzw
20.01.11, 23:27
Witam serdecznie.
Otóż zakładam ten wątek ku przestrodze wszystkich, mam nadzieję niedoszłych klientów firmy Jurant z Zielonki, zajmującej się wywozem odpadów komunalnych.
Moja przygoda z tą firmą rozpoczęła się ponad rok temu od podpisania umowy o wywóz odpadów. Umowa przewidywała harmonogram wywozu, wg którego musiałem uiszczać opłaty za usługę. Pierwsza przestroga, otóż nawet jeżeli usługa nie zostanie zrealizowana, to znaczy nawet jeżeli odpady nie zostaną odebrane, np. z prozaicznego powodu że kosze nie zostaną zapełnione, i tak płacimy. Ok to jestem w stanie zrozumieć. Za każdą ilość odpadów powyżej przewidywanej podczas podpisywania umowy należy dopłacać oddzielnie.
Pracownicy firmy Jurant mają ten niemiły zwyczaj że lubią bez pytania wkroczyć na czyjąś posesję, i nie widzą w tym nic złego, ja natomiast widzę coś złego w tym że obce osoby bez skrępowania spacerują sobie po mojej posesji.
Zwracam również uwagę na to że pracownicy firmy Jurant mają tendencję do żądania podpisania zgody na wymianę pojemnika, oczywiście odpłatną, motywując to tym że ktoś do nich dzwonił w tej sprawie, nawet jeżeli nie dzwonił. Odradzam podpisywanie czegokolwiek, i ostrzegam przed agresywną reakcją ze strony pracowników.
BOK firmy Jurant zatrudnia osoby od których nigdy, niczego nie jest się w stanie człowiek dowiedzieć, mój przykład, przez pół roku widniałem tam pod złym nazwiskiem, co utrudniało mi załatwianie wszelakich spraw, za to nie przeszkadzało firmie w wystawianiu faktur.
Od kilku miesięcy nie jestem klientem firmy Jurant, nie mniej jednak wczoraj otrzymałem od nich kolejną fakturę za wywóz odpadów. Oczywiście nie jestem w stanie niczego się dowiedzieć, poza tym że ktoś dzwonił podobno z taką prośbą. Pech chciał że w moim domu mieszkają dwie osoby, i tylko ja zajmuję wszystkimi kwestiami organizacyjnymi...
Kategorycznie odradzam korzystanie z usług tej firmy, pracownicy są opryskliwi, nie profesjonalni, ceny są wysokie, a jakość usług mizerna. Często można spotkać się z wyłudzeniami ze strony tej firmy.
Pozdrawiam
Paweł.