Dodaj do ulubionych

skacząca temperatura

17.07.13, 11:08
Mam regularne cykle 28-29 dni. Do 14 dc temperatura oscylowała wokół 36,2, a teraz całe ostatnie dwa tygodnie skacze - jeden dzień 35,9 drugi 36,6. Prakytcznie co drugi, trzeci dzień zmiana i albo jest powyżej albo poniżej poziomu z pierwszej fazy. Czy to jest cykl bezowulacyjny?
To jest dopiero mój drugi cykl mierzenia temeratur i się jeszcze nie znam. W poprzednim cyklu temperatury też miałam niskie i mała różnica między pierwszą, a drugą fazą, ale się dało zaobserwować jakiś wzrost, a teraz mam schody.
Obserwuj wątek
    • bystra_26 wskazówki dla początkujących 17.07.13, 14:06
      1. Każdy cykl może być zupełnie inny niż do tej pory.
      2. Dopóki cykl się nie skończy nie można powiedzieć, czy był bezowulacyjny,
      3. Owulacja może być kiedy chce, nawet 55 czy 89dc.
      4. Kiedy ludzie zaczynają się stresować staraniami albo bardzo boją się mylnej interpretacji, gdy stosują NPR, by unikać poczęcia, to cykle lubią się rozregulować.
      5. Temperatury mają prawo się wahać, bo zależą od wielu czynników, a nie tylko hormonów.
      6. Dopiero jak masz minimum 3 kolejne bardzo nieksiążkowe cykle, możesz zacząć się zastanawiać, czy to nie zaburzenia i wtedy warto te cykle skonsultować z doświadczonym doradcą NPR.

Czy mierzysz? Gdzie?
      Jeśli w ustach, to może wynikać z problemów ze sposobem pomiaru. Jeśli w pochwie, to może wynikać ze zmiany głębokości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka