ap77 05.02.08, 20:14 do noszenie dzieci? Ja przymierzam sie, choc mam mieszkane uczucia (nosic taki ciezarek),ale moze nadrobimy stracony czas, moze nasze dzieci potrzebuja wiecej bliskosci, moze powinnam od poczatku nosci w chuscie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
100ania Re: Uzywalyscie chusty? 05.02.08, 21:04 zaglądałaś tutaj? forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44603 znajdziesz tu mamę wcześniaczka (Hanti) i pewno wiele wskazówek Odpowiedz Link
bijou82 Re: Uzywalyscie chusty? 05.02.08, 23:28 ja nosze od poniedzualku (28.01.2008) i juz jestem zachwycona.zaluje ze tak pozno.madzia sie wycisza i zasypia w 2 minuty.uwielbiam jak jest tak wtulona we mnie.na fotoforum sa fotki.pozdrawiam i zachecam do noszenia .aha,noszenie uzaleznia-mam juz 2 chusty,planuje taka na 3.chyba bede musiala przechandlowac 2 pozostae Odpowiedz Link
traganek Re: Uzywalyscie chusty? 06.02.08, 08:24 My mamy Mei Taie ale to dla dzieci już siedzących. Jak się dobrze zawiąże to nawet mój 12 kg Antek nie jest w niej taki ciężki. Ale używamy tylko na spacery. Odpowiedz Link
ap77 Re: Uzywalyscie chusty? 06.02.08, 11:07 Bijou ale Madzie fajna jest! A gdzie kupowalas chusty? i jaka to jest wiazana? ma jakas nazwe? Odpowiedz Link
tolka11 Re: Uzywalyscie chusty? 06.02.08, 14:43 LI I JEDYNIE!!!!!!!! Noszę Sarę od początku. Nie mam wózka. Teraz młoda ma 14 m-cy, wazy 15 kg i się też nosimy. I fajnie jest. czasem i Miłosz się załapie. U mnie długa wiązana i MT. Odpowiedz Link
tolka11 Re: Uzywalyscie chusty? 06.02.08, 14:57 Polecam forum chustowe. można też tu: www.oppamama.pl/umt.html www.chustomania.pl Odpowiedz Link
bijou82 Re: Uzywalyscie chusty? 06.02.08, 15:30 DZIEKUJE chuste kupilam na allegro.to jest chusta elastyczna BABYLONIA. planuje ja sprzedac wiec jakby ktos byl zainteresowany- 150zl uzuta dopiero 6razy stan idealny.nosi sie super.ale juz dostalam podobna chuste tylko inny kolor i przymierzam sie do zakupu nowa chusty wiazanej,ale nie elastycznej.to uzaleznia Odpowiedz Link
78goska tylko elastycznej dla noworodków 08.02.08, 00:57 i polecam zwłaszcza dla kolkowych maluszków, poza tym w chuście znikał problem prężenia się i "odgłosów z zoo"Planuję teraz jakąś tkaną dla większych dzieciaczków(w elast. się nie mieścimy) właściwie bardziej dla mojej wygody, bo jednak w chuście nie odczuwa się tak ciężaru jak normalnie na rękach.No i wózek mam ciężki jak nie wiem, zanim się z nim z domu wywlokę...to zamiast kupować drugi lżejszy, kupię chustę i zamiast taszczyć się z wózkiem będę gotowa do spaceru w 5 minut.Jak kupiłam elastyczną jesienią,już dopóki nosiłam ani razu nie użyłam wózka na spacer.A mała też za wózkiem nie przepada. Odpowiedz Link
hanti Re: Uzywalyscie chusty? 12.02.08, 17:35 z przyjemnością donoszę że powstało stowarzyszenie na rzecz noszenia dzieci w chuście DD mam ambitny plan na ruszenie tematy wcześniaków i dzieci niepełnosprawnych w chuście chusty.info/forum/ Odpowiedz Link
bijou82 Re: Uzywalyscie chusty? 12.02.08, 19:23 myślę że pomysł aby poświęcić wiecej uwagi wcześniakom i dzieciom niepełnosprwanym w chuście - jest rewelacyjny!! moja madzia wcześniak z 26 tyg (830g), w tej chwili skończła 13 miesięcy-podejrzenie mózgowego porażenia dziecięcego,nie siedzi jeszcze-zaczęła niedawno się turlać.ma odrobinę jeszcze wzmożone napięcie mięśniowe.w chuście czuje się rewelacyjnie.zasypia,wycisza się (jest bardzo ruchliwa,nogami wymachuje,"pełza",turla się-jakby mogła to by rozniosła mieszkanie).a od kiedy się nosimy w chuście- troszkę się wyciszyła-szaleje-ale wszystko w granicach rozsądku ...żałuję że dopiero teraz.ale mój rehabilitant musiał najpierw poczytać o chuście i przemyśleć żeby powiedzieć TAK a i ja miałam wątpliwości.więc rozwinięcie tematu-pomogłoby być może niektórym mamom się przekonać do chusty pozdrawiam...podziwiam za 4 dzieci.i nie tylko Odpowiedz Link