belfegorek 05.05.04, 14:37 Władza ludowa miała wiele różnych pomysłów.jeśli pogrzebać w pamieci można znałeżc wiele dziwnych rozwiązań!piszcie o tym jak to trawa była malowana na zielono czy cos wtym stylu! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_famous Nie deptać trawników! 14.05.04, 23:19 Gdzie się podziały te słynne tabliczki??? Odpowiedz Link
zenta1 Re: Nie deptać trawników! 23.05.04, 13:36 ...po zdaniu egzaminów wstepnych na UMK(Toruń) otrzymałem obowiązkowe skierowanie na tzw praktyki robotnicze. Pracowaliśmy na terenie dzisiejszego Wydziału Biologii na Bielanach. Cały miesiąc. Bez przerwy czegoś brakowało- a to piasku (żwiru), łopat, majstra... Chudzi, pyskaci, świeżo upieczeni studenci robili wszystko, by tylko nie pracować. Organizacja pracy była tak fatalna, tak kretyńska że aż słów brakuje... Ze mną bylo trochę inaczej. Leserstwo do ntej potęgi męczyło mnie jak diabli. Na przekór wszystkim zabrałem się do roboty, czyli mycia okien, parapatów, futryn zachlapanych wapnem i cementem. Majster obserwował mnie bardzo podejrzliwie... Przez kolegów zostałem okrzykniety największym dziwakiem całych praktyk. Odpowiedz Link