Dodaj do ulubionych

informacje o lekach

05.07.05, 13:40
Witam,
chcialabym zapytac czy znacie moze namiary na strony z opisami lekow
homeopatycznych. lekarka poprezpisywala duzo roznych lekow mojej corce.
Chcialabym poczytac cos o nich. stwierdzilaprzy tym, ze jest alergiczka. Po
wybraniu lekow we wrezsniu wysle nas na testy. A przy okazji pytanie odnosnie
kolejnosi, czy najpierw nie powinnysmy zrobic tych testow a potem brac leki?
Z gory dzioekuje z aodpowiedz
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: informacje o lekach 05.07.05, 23:43
      E, po co testy? Szkoda stresu! W homeopatii nie liczy się to, czy masz alergię
      na kota czy na czereśnie, ważny jest objaw. Dziwi mnie też to, że homeopatka
      chce Was na te testy wysyłać już po kuracji. Hm... Granna tu fajnego pościka
      machnęła
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=25985522
      Z ciekawości - ile tych leków? Bo jesli powyżej 5, to ja rezygnuję z mojej
      zasady niewtrącania się w terapię i protestuję.
      Opisy leków znajdziesz na przykład tu
      www.homeoint.org/books/boericmm/index.htm , ale ich lektura nie powinna
      służyć sprawdzaniu jakości diagnozy homeopaty. Jeśli już do czegoś się
      przyczepiać, to do ilości leków, skoro jest ich aż tak dużo.
      Nie jesteście z Gdyni albo Torunia;)?

16%VOL
      22%VAT
      • andzelika2 Re: informacje o lekach 06.07.05, 13:13
        Leki, ktre przepisala pediatra to zyrtec 2x10 kropli, nux vomica 3x3,
        histaminium, i na pewno zle napisze pneumo czy pulo histaminum. Kazala mi
        po0dawac to do konca sierpnia no a potem te testy.zastanawiam sie po twojej
        odpowiedzi czy robic te testy. Ale czy jak przestane podawac corce te leki to
        objawy sie nasila, niepowroca. jak bedzie zimą? A jestesmy z Wroclawia.
        A przy okazji corce strasznie pekaja "poduszki" na stopach. Lekarka przepisala
        Bafine o ile pamietam ale nie za bardzo to pomaga. Ada na dodatek uwilbia
        chodzic na boso na podworku szczegolnie, nie dosc, ze ma takie jakby ranki na
        tych stopach to przy okazji strasznie to brudzi i potem mam problem z domyciem
        stop. Moze polecisz nam jakis specyfik na tego rodzaju problmy. Z gory dziekuje
        i pozdrawiam
        • very_martini Re: informacje o lekach 06.07.05, 13:25
          Zyrtec to żaden lek homeopatyczny, jeśli mogę coś zasugerować, odpuście sobie
          takiego "homeopatę". Zapisał Wam pewnie pumon histaminae, który faktycznie może
          być stosowany jako lek przeciwalergiczny, ale stosowany z zyrteckiem jest
          wyrzucaniem kasy w błoto.
          Jeśli chodzi o zyrtec - to po jego odstawieniu objawy powrócą na pewno, bo
          klasyczne leki przeciwhistaminowe już tak działają, z homeolekami może być różne
          (jeśli dobrze dobrane, to alergia jest wyleczona i nie wracają koniec kropka).
          Chwała tej pani, że widzi jakąś alternatywę wobec chemii, ale o ile czasami
          można prowadzić terapię homeo i konwencjonalną równolegle, o tyle w przypadku
          alergii dąży się do wyeliminowania leku konwencjonalnego - chyba że jest to
          ciężki przypadek i odstawienie sterydów grozi delikwentowi uduszeniem.
          Ja bym Was najchętniej odesłała do homeopaty z prawdziwego zdarzenia, żeby raz
          na zawsze pozbyć sie problemu i przy okazji coś z tymi stopami zrobić.
          O bafine, czy jakkolwiek się to zwie, słyszę pierwszy raz, ale tu Beba w
          farmakologicznych historiach bieglejsza.

16%VOL
          22%VAT
          • akownik Re: informacje o lekach 06.07.05, 14:27
            Martini,zwróć uwagę,że autorka wątku nigdzie nie podaje potencji leków.Może
            dostała zyrtec homeopatyczny/tu się uśmiecham/.
            • very_martini Re: informacje o lekach 06.07.05, 14:43

homeopatycznego zyrtecu nie trzeba kupować, można się po prostu napić wody z
              Wisły Na pewno ludzie wysikuja go odpowiednio dużo, zeby sobie krążył w
              przyrodzie w postaci homeopatycznej.

16%VOL
              22%VAT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka