Dodaj do ulubionych

CHCE SPRÓBOWAĆ!!!!

12.02.06, 19:45
WITAM!!
Jetem mamą dwóch bardzo często chorujących BOBASÓW.Oliwia skończy wkrótce 5
lat a Patrysiowi 4 marca zaświecimy pierwsza świeczke na torcie.No cóz
wszystko pieknie ładnie gdyby nie fakt czestych chorób zwłaszcza u
małego.Dziś mamy 33 dzień roku a jemu zapowiada sie 3 antybiotyk.W zeszłym
roku byo ich około 11.Niechce nikogo zamęczać ale mam pytanie do osób z
okolic DĘBICY-czy macie lub znacie tez jakiegos dobrego HOMEOPATE-który
poratowałby mnie a raczej moje dzieciaki.Prosze o jakies namiary...bo wiem ze
w naszych okolicach jest problem(w aptekach znaja jedynie leki z reklam-o
kulkach DAGOMED na ząbkowanie wogóle nie słyszeli...)
Z góry dziekuje i pozdrawiam
ANKA
PS Miło WAS sie czyta
Obserwuj wątek
    • mamumilu Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 12.02.06, 21:16
      homeopaty nie znam ale dam Ci adres apteki internetowej _powinni mi dać znizkę
      za reklamę :) www.izyda.pl
      • ania19771 Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 13.02.06, 07:53
        dziękuje-jestem Ci bardzo wdzieczna..zaopatrze sie w podstawowe leki!!!Popre
        Cię w tej zniżce za reklame:)
        POZDRAWIAM
    • very_martini Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 13.02.06, 11:44
      No niestety, na Podkarpaciu biała plama homeopatyczna. Rozważałaś wyprawę gdzieś
      dalej?

16%VOL
      22%VAT
      • ania19771 Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 13.02.06, 14:42
        Witam!!
        To prawda-brak u nas kogoś na kim można sie wspomóc...sytuacja z dzisiejszego
        poranka...cieknący katar i cała nocka pokaszliwania...żadnego ratunku-lekarz w
        przychodni"poczekać az sie dalej rozwinie infekcja-bo nie wiadomo co to sie
        wykluje".(JUVIT C CALCIUM-TYLE...)
        Podałam malemu Oscillo(dwa razy)i na katarek-CINNABARIS....Ale samemu nie da
        sie tak leczyć na dłuższa mete(na ta godzine mały dobrze sie czuje katarku
        jakby juz nie było-tylko kaszel-ale znowu w aptece nie maja prócz STODALU-to na
        niego nie zbyt działa)
        Mały choruje od urodzenia-pierwszy tydzień lezał w inkubatorze bo nałykał sie
        wód i pierwsza dobe był już prawie na tamtym świecie..i tak sie to ciagnie za
        nami..dlatego jest nam potrzebny ktoś kto pozna nas od podstaw-moze w czyms
        tkwi problem..a nikt nie wie..Mały wyglada ładnie dobrze sobie waży (11kg-
        roczek)a ma niski poziom hemoglobiny...brał przez 3 miesiace FERRUM LEK potem
        zastrzyki z zelazem...cos tam drgnęło
        Mam znajomych w Krakowie..moze jak do nich pojade to kogos tam znajdziemy kto
        pomógłby moim szkrabom..Wprawdzie to 100km-ale jestem juz w stanie wszystko
        zrobić...no i napewno przy okazji mozna wszystkie leki dostać a nie tak jak u
        nas
        Przepraszam ze sie tak rozpisałam-takie cos juz w sobie mam...
        anka
        • 5_monika Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 13.02.06, 15:39
          napisz dokładnie jak wygląda ten katar, wodnisty, czy przeźroczysty już
          zagęszczony
          kaszel też opisz: o której godzinie, suchy męczący czy napadowy, suchy czy
          mokry, albo such a po kolejnym kaszlnięciu coś się oderwie.
          Wszystko co Ci się nasunie.
          Pozdrawiam
          • goja9 Re: przepraszam, nie w temacie 13.02.06, 18:30
            Moniko, zajrzyj na gazetowy.
          • ania19771 Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 13.02.06, 19:24
            HEJ!!
            Katar jest nadal wodnisty-ale tak jakby zanikał(nie wiem czy juz mogł zadziałać
            lek)nie wiem co bedzie dalej...kaszle na sucho-zwłaszcza jak zasypia i w czasie
            snu-ale o dziwo nie wybudziło go-w nocy natomiast było gorzej...ale jeszcze
            jedno zauważyłam-przebił mu sie ząbek.W zeszłym tygodniu podawałam mu
            CHAMOMILLA I super na to zareagował.Wracajac do kaszlu to wydaje mi sie ze jest
            on dosyć męczący -bo pod koniec kaszlania juz sie wysila.Nic sie raczej nie
            odrywa-choć do południa jak zaczał wiecej kaszlec to momentami wydawało sie ze
            przechodzi w mokrawy(choć nie dokońca..taki mieszany)ale teraz nie kaszle-
            ostatni raz koło 16 jak spał.O teraz akurat płacze-złości sie bo chce na rece i
            wysilajac sie zaczał kaszleć...
            Mam Drosera-Dagomed2(bo mi sie udało załatwić)ale nie wiem czy moge mu podać
            gdy dostał dwie dawki Oscillo?
            ZA WSZYSTKO DZIEKUJE
            POZDRAWIAM
            ANKA
            • 5_monika Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 13.02.06, 21:36
              możesz podać ten kompleks Dagomedu to zupełnie co innego :)
              Podaj 1 kulkę do buzi po każdym napadzie kaszlu.
              • ania19771 Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 13.02.06, 21:45
              • ania19771 Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 13.02.06, 21:47
                Serdecznie dziekuje za pomoc:)
                Zrobie tak a jutro napisze jak sie sprawy maja
                Jeszcze raz dziekuje i zycze spokojnej nocy
            • ania19771 Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 14.02.06, 14:00
              Katerek znowu sie pojawił-jest wodnisty przezroczysty
              Kaszlał na sucho w nocy-zaraz jak zasnał i tak miedzy 4 a 6 rano-co nie dało mu
              spać
              Ranao kaszel zrobił sie mokry-odchodzący
              A teraz zaczyna znów na sucho kaszleć -ale mniej
              Takto wiec wyglada
              Pozdrawiam
              Anka
              • 5_monika Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 14.02.06, 14:03
                ja i tak dałabym pojedynczy lek na ten kaszel.
                Pomógł ten Dagomed ?
                Zobaczysz dziś w nocy, na suchy kaszel dobrze dobrany lek powinien pomóc szybko.
                Pozdrawiam
                • ania19771 Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 14.02.06, 14:58
                  Podaje mu nadal ten Dagomed i tak jest lepiej niz dawniej.Po nocy podałam mu
                  dawke 5 kulek -jak zakaszleł to podałam mu do buzki 1 kulke-ale w dzien mało
                  juz kaszle...w dzien podczas snu zakaszlał tylko trzy razy--zobaczymy co bedzie
                  dalej..ten katar mnie zaniepokoił-ale jest nadal wodnisty...
                  Dziekuje za pomoc -rade
                  Pozdrawiam
                  • 5_monika Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 14.02.06, 15:06
                    po każdym napadzie- czy to w dzień czy w nocy podaj 1 kulkę(nie ma znaczenia
                    czy podasz 1 czy 10 kulek :)
                    Na lejący się katar (jak woda) można podać Alium cepa.Ale jeszcze poczekaj.
                    • ania19771 Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 14.02.06, 15:41
                      DZIEKUJE
                  • babsee Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 14.02.06, 15:09
                    W zakres działania Cinnabaris Dagomedu tez wchodzi kaszel- suchy własnie i taki
                    w nocy.Ten kompleks jest na katar głownie-ale jak katarek zaczyna ściekac to
                    pojawia sie kaszel-normalne.Cinnabaris zawsze nam pomaga.Tyle ze trzeba go
                    uzywac dłużej niż na przyklad leku pojedynczego.A Drosera jest z tego co
                    pamietam na taki kaszel napadowy.
                    • ania19771 Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 14.02.06, 15:37
                      a czy zle zrobiłam podajac Cinnabaris-potem katarek minał a dzis od rana znowu
                      jest...cały czas wodnisty-choć nie zbyt czesto cieknie..no i od wczoraj
                      popołudniu i w nocy(raz) podałam Drosera?
                    • ania19771 Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 15.02.06, 13:28
                      Jesteśmy dzis po ciezkiej nocy-mały sporo płakał i nie mógł spać.Od rana
                      ciurkiem leje sie mu z noska-nadal jest to wodniste ale kaszel jest coraz
                      czestszy i nadal suchy-momentami koncowy kaszel jest tak mocny ze mały az
                      czerwienieje i wyglada to tak jakby chciał cos odksztusić.Podaje mu nadal
                      Cinnabaris-albo kilka kulek na łyzeczke(plastikowa)albo 1 lub dwie pod jezyk
                      (ale widze ze on zaraz to przepycha i "ciumka"sobie-nie wypluwa.
                      Pocieszajace jest to ze nie goraczkuje(a takto miewał zawsze 39 stp.temp)i nie
                      osłab -jedynie zaczyna mniej jesc i marudzić(tylko w nocy)
                      Pozdrawiam!!
                      • 5_monika Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 15.02.06, 13:43
                        czyli Drosera nie podajesz...?
                        • ania19771 Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 15.02.06, 13:58
                          Przepraszam z tego wszystkiego nie napisałam ze Drosera podaje w ciagu dnia i w
                          nocy(ale nie wiele bo był strasznie rozdrażniony)po kaszlu
                          natomiast Cinnabaris trzy razy albo na łyzeczce albo do buzki(raczej o stałej
                          porze)
                          Pozdrawiam
        • very_martini Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 14.02.06, 16:34
          Skoro jesteś skłonna udać się do Krakowa, to uprzejmie informuję, że mamy tam 2
          sprawdzone kontakty. Kilka dni temu był wątek o Miśtalu, oprócz niego jest
          jeszcze dr Kowalska.
          Z Miśtalem jest ten problem, że kontakt telefoniczny z nim jest praktycznie
          żaden, natomiast do Kowalskiej można dzwonić i doraźne problemy leczyć na
          telefon, co w przypadku osób z daleeeeka jest niewątpliwym plusem.

16%VOL
          22%VAT
          • ania19771 Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 14.02.06, 18:09
            dziekuje...skorzystam napewno-prosze mi powiedzieć czy dostane jakies
            inforamcje tu na forum odnosnie adresu godzin przyjecia i rejestracji do tej
            Pani DR Kowalskiej-bo nie zawsze bede wstanie zjawić sie u lekarza oddalonego
            ponad 100km.Raz w miesiacu jest to jeszcze możliwe.
            DZIEKUJE I POZDRAWIAM
            • emml Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 15.02.06, 16:05
              Pozwoliłam sobie napisać na skrzynkę pocztową do Pani podając informacje o
              Lekarzach Homeopatach Krakowskich i numer gg lub skepy gdzie można porozmawiać
              z lekarzem. Dobrze by było przed zaczęciem jakiego kolwiek leczenia
              skonsultować się z lekarzem który przerowadzi szczegółowy wywiad dodtyczący
              dziecka....
              • ania19771 Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 16.02.06, 15:11
                dziekuje!!
                Ma Pani całkowitą racje.Samemu nie dam rady wyleczyc dzieci...
                Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam
                Anka
                ps-Mały ma sie dzis lepej...praktycznie nie kaszle(jezeli juz to odrywajaco)
                katarek lekki zostal...ten stan spowodował ze wierze iz mozna obyc sie bez
                antybiotyku i tym bardziej CHCE SPRÓBOWAC!
                DZIEKUJE WSZYSTKIM KTÓRZY MI POMOGLI
    • ania19771 Re: CHCE SPRÓBOWAĆ!!!! 17.02.06, 17:10
      witam!
      Katarek mamy z głowy..na jak długo..?
      Kaszel -prawie go nie ma ..moze dwa trzy razy w dzień -na mokro
      Noce -ostatnie dwie..całkowicie przespane
      Ale mały jest chyba osłabiony bo nie ma werwy do "łobuzowania"-nie wiem na ile
      to efekt choroby a ile w tym winy wychodzącego ząbka
      Pozdrawiam wszystkich
      Anka
    • ania19771 Pomóżcie wybrać lekarza!! 26.03.06, 22:39
      Witam ponownie!!!
      Podjełam wkońcu decyzje odnosnie leków i leczenia homeopatycznego,czytałam co
      mogłam i wiem ze jestem gotowa oddać pod opieke moje chorowitki specjalistom z
      tej dziedziny.
      Zdecydowałam sie na Kraków(dziekuje tym co starali mi sie w jakiś sposób
      podpowiedzieć)ale mam dylemat.U nas w Dębicy praktycznie nie porusza sie takich
      tematów wiec na forum szukałam informacji o poszczególnych lekarzach-ile
      wypowiedzi tyle róznych danych.
      Chciałabym abyście pomogli mi wybrać takiego który przyjmie dzieciaki w wieku
      5lat i Roczku.Patryczek najczęciej choruje Oliwia mimo uczeszczania do
      przedszkola nieco mniej-ale ona nie jest w stanie do końca opisać tego jak sie
      czuje co ja boli badz drażni(nie potrafi dobrze sprecyzować odczuć)-jest bardzo
      nieśmiałą dziwczynką wiec nie otworzy sie odrazu lekarzowi.
      Druga sprawa dotyczy naszej odległosci-więc potrzebowałabym kogoś kto nie
      bedzie zrażał sie moimi telefonami(jestem w stanie raz na miesiąc przyjechać do
      Krakowa ale czesciej bedzie juz trudnościa-nie mam prawa jazdy, mąż nie zawsze
      moze wyjśc wczesniej z pracy a ciagnąć chore dzieci 2 godziny w jedna stronę to
      cięzka sprawa)
      trzecia sprawa to -to ze nie znam sie na homeopatii(mimo ze troche czytam) wiec
      chciałabym aby lekarz jakoś pomógł mi poprowadzić dzieciaki przez te trudne
      dni "jakichś tam terapii"
      Czytałam o P.Dok. Zawiślaku o P.Dok. Kowalskiej i jeszcze Ktoś ale mi w tej
      chwili wyleciało z głowy.
      I tak to wygląda-chcę (mam odłozone odpowiednie środki)ale nie wiem do kogo -bo
      jadę w ciemno!!!
      Z góry dziekuje za samo przeczytanie "poematu"
      Pozdrawiam
      • ania19771 Re: Pomóżcie wybrać lekarza!! 27.03.06, 19:40
        nic :(
        • very_martini Re: Pomóżcie wybrać lekarza!! 27.03.06, 19:44
          nie przesadzasz?

16%VOL
          22%VAT
          • ania19771 Re: Pomóżcie wybrać lekarza!! 27.03.06, 19:55
            a niby czemu???
            • very_martini Re: Pomóżcie wybrać lekarza!! 27.03.06, 20:15
              ano temu, że przecież doba nie minęła od umieszczenia Twojego postu:)
              A niektórzy tutaj mają w realu pracę, dzieci czy insze staroświeckie obowiązki,
              które nie przystoją forumowiczowi.

16%VOL
              22%VAT
      • very_martini Re: Pomóżcie wybrać lekarza!! 27.03.06, 20:01
        Ja jestem za Kowalską.
        Małoletnich pacjentów przyjmuje większość homeopatów, tylko różny mają z nimi
        kontakt. Kowalska jest z wykształcenia pediatrą (O ILE dobrze pamiętam), więc
        coś do nich musi chyba czuć:) I z tego, co wiem, odbiera telefony. Z
        dodzwonieniem się do Zawiślaka jest różnie, choć ogólnie na plus.
        Mogłaś czytać jeszcze o Miśtalu, na temat którego zdania są podzielone, ale
        obraz jest ogólnie pozytywny, bo jako lekarz jest skuteczny (choć ponoć
        mrukliwy, ale nie miałam z nim żadnego kontaktu, więc opieram się na relacjach
        innych). On z kolei leczy tylko dzieci. Felerem jest niewątpliwie to, że kontakt
        telefoniczny z nim jest niemalże zerowy - wyznaczone pół godziny rano i
        wieczorem, nie uprawia też leczenia na telefon. Ale wielu pacjentów jest bardzo
        zadowolonych i polecają go znajomym z dziećmi.

16%VOL
        22%VAT
        • ania19771 Re: Pomóżcie wybrać lekarza!! 27.03.06, 20:05
          bardzo Pani dziekuje!!
          Ułatwiła i rozjaśniła mi Pani sprawe.
          Wiecej nie zawracam głowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka