Dodaj do ulubionych

calcium carbonicum

20.08.06, 20:45
Dostalam dwie kulki calcium carbonicum przed czterema tygodniami na moje
cysty ,ktore mialy zniknac dlugo musze jeszcze czekac?nie wiem co robic w
przyszlym tygodniu mam termin u lekarza on chce operowac boje sie ze mi tez
jajowody powycina a ja chcialabym miec jeszcze dzieci.Co mi radzicie?
Obserwuj wątek
    • rkkrakow Re: calcium carbonicum 20.08.06, 22:43
      ?? uważaj bo Ci jeszcze watrobe wytnie..co za ludzie
    • edi112 Re: calcium carbonicum 20.08.06, 22:43
      WITAj.NA HOMEOPATII,SIĘ NIE ZNAM,ALE W 2000 ROKU PRZESZŁAM OPERACJE USUNIĘCIA
      TORBIELI-NIESTETY RAZEM Z JAJNIKIEM,JEŻELI TORBIELE SĄ DUŻE-POWYŻEJ 4 CM, A
      ZALEŻY TEŻ JAKIE TO SĄ CYSTY-BO SĄ RÓŻNE GATUNKI,TO SAME SIĘ NIE WCHŁONĄ (NIE
      LECZONE W MIARĘ WZROSTU DAJĄ BARDZO SILNE BÓLE-WTEDY NIE ZASTANAWIASZ SIĘ TYLKO
      DECYDUJESZ SIĘ Z MUSU NA OPERACJE)SAM ZABIEG NIE JEST TAKI STRASZNY-PO 4 DNIACH
      JEST OK.JEŻELI NA JEDNYM JAJNIKU MASZ TĘ CYSTĘ,A DRUGI JEST ZDROWY, TO PO
      ZABIEGU MOŻESZ MIEĆ DZIECI, POZATYM DECYDOWANIE SIĘ NA CIĄŻE Z JAJNIKAMI Z
      CYSTĄ JEST RYZYKOWNE.A TAK NA MARGINESIE TO JEST BARDZO POWAŻNA SPRAWA I NIE
      KIEROWAŁABYM SIĘ OPINIAMI.IDZ DO JESZCZE INNEGO LEKARZA I ZOBACZ CO CI POWIE.
      • rencle Re: calcium carbonicum 21.08.06, 09:14
        To znaczy ,ze nie mam co sie ludzic .A czy ktos tu na forum wyleczyl sobie
        cysty homeopatycznie?Martwie sie bo bylam juz u 5 ginekologow i kazdy mowi co
        innego.Ten co mnie ostatnio operowal odrazu chcial powtornie operowac i usunac
        jajowod,a teraz mi sie zrobily az trzy po drugiej stronie.Wiec sie zastanawiam
        i mysle ze trzeba usunac przyczyne a nie tylko wycinac.Inny podejrzewal
        endometrioze,ten co ostatnio u niego bylam tez chce operowac.
        • aranea Re: calcium carbonicum 21.08.06, 10:04
          Nie piszesz, na czym jest ta cysta. Problem może polegać na tym, że
          niekoniecznie Calcium carbonicum jest tym lekiem, o który chodzi i potrzeba
          więcej czasu na dobór leku a potem na jego zadziałanie. Problem polega także na
          tym, że do homeopaty zgłosiłaś się dość późno, zarówno jeśli chodzi o wielkość
          cyst, jak i to, że czujesz się przyparta do muru ze względu termin operacji.
          Jeśli to nie jest ostateczny termin zabiegu myślę, że warto poczekać, jeśli się
          nie uda wtedy zdecydujezs się na zabieg, a potem trzeba będzie dobrać lek, żeby
          cysty nie miały ochoty wracać. Nalegaj na zabieg najbardziej oszczędzający.
    • patchwork30 Re: calcium carbonicum 25.08.06, 21:33
      Czy obserwowalas jakiekolwiek zmiany w objawach po Calcium, niekoniecznie
      zwiazane z cystami? To jest raczej nierealne, zeby cysty zniknely w trakcie
      leczenia homeo po tak krotkim czasie. Ale po dobrym srodku moglyby sie juz
      zmniejszyc, lub poprawic sie inne objawy. Nalezaloby w ogole stwierdzic, czy
      lek byl dobrze dobrany i zadzialal. Stad moje pytanie, czy cokolwiek
      zaobserwowalas po wzieciu srodka. A w jakiej byl on potencji?
      • rencle Re: calcium carbonicum 29.08.06, 23:20
        Czulam sie tak jakos psychicznie inaczej ale to moze sugestia nie wiem czy
        cysty sie zmniejszyly bylam u ginekologa na drugiej stronie jest jakas
        potrojna cysta ,przedwczoraj bylam u klasycznej homeopatki w Polsce ona
        twierdzi ze nie jestem calcium carbonicum tylko fosfor dala mi jeszcze thuje i
        apis jutro to wszystko wezme.Teraz jestem juz w domu i zastanawiam sie ktora z
        homeopatek ma racje.
        • granna Re: calcium carbonicum 31.08.06, 08:02
          Postaw na jedną i daj jej szanse. Czesem trudno trafic z lekiem i nie zależy to
          tylko od wiedzy lekarza. Usunąć zawsze zdązysz, ale jeśłli chciałabys mieć
          dzieci to moze warto powalczyć. Tym bardziej, ze z tego co piszesz, juz miałas
          taki zabieg i cysty odrosły. Widać, ze masz coś innego napsute, co skutkuje
          wzrostem cyst i tym trzeba by sie zająć.
          • rencle Re: calcium carbonicum 31.08.06, 13:04
            A co to moze byc napsute?Ide dzisiaj do ginekologa przed chwila dostalam wyniki
            krwi ,martwie sie wskaznik c 125 podskoczyl do 59 a normalnie powinien byc
            mniejszy niz 30 przed operacja mialam 29.Wczoraj wzielam ten fosfor mam
            odczekac 3 dni i zaczac brac apis i thuje.Czy powinnam sie jakos specjalnie
            czuc po tym fosforze?
            • granna Re: calcium carbonicum 31.08.06, 13:31
              Nawet jeśli to Ci nie powiemy, żebys się nie sugerowała :)
              • rencle Re: calcium carbonicum 03.10.06, 00:21
                Biore te kulki i krople i nie widze poprawy.Wzielam dwa razy fosfor jako
                konstytucyjny ale homeopatka powiedziala zebym juz nie brala bo za wysoka
                potecja a na poczatku mialam brac trzy kulki co dwa tygodnie.Teraz biore
                codziennie krople thuja musze je 10 razy wstrzasac i co trzeci dzien
                apis.Homeopatka powiedziala ze powinnam sie jakos inaczej czuc po tym fosforze
                ale ja nic nie zaowazylam.Wogole nic nie czuje zeby te leki pomagaly.Poradzcie
                cos bo chca mnie znowu kroic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka