Dodaj do ulubionych

angina a mercurius

13.09.06, 10:57
mam prosbę:)
Mój mały ma anginę, obłożony język, duzy ból gardła i wysoką gorączkę.
Bylismy u homeo, dostał calc. carbonicum ch1000 raz ( chociaz jest raczej
fosforyczny) i mercuriusa ch9.(co 4 godziny)
Dobe po podaniu w/w leków dziecko dalej bardzo chore.
Pani chce podać penicylinę CH9. Mam pytanie, czy jest sens podawania
mercuriusa jeszcze.
A może ta potencja jest zła?
Wydawało mi się, że jak nie ma reakcji na lek, to nie ma sensu dłużej podawać.
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: angina a mercurius 13.09.06, 11:04
      może to pogorszenie jest po tych lekach, trudno powiedzieć.Nie napisałaś jak
      długo trwa ten stan.Co to znaczy jest bardziej chore, gardło wygląda gorzej czy
      źle się czuje ?
      czy jest zła potencja, nie sądzę w końcu byłaś u homeopaty.Jak nie będzie
      poprawy po tym Penicylinum, to weź pod uwagę również antybiotyk.

pozdr
      • anda8 Re: angina a mercurius 13.09.06, 12:08
        Tomek w niedziele w nocy bardzo skarżył sie na gardło. W poniedziałek 39,8,
        biały język czerwone gardło, dziecko padło i leżało zdechłe, nie odzywając się,
        nie pił, nie jadł. Raczej nie miał slinotoku, usta popękane. ( Tomek ma 6 lat)
        W poniedziałek wizyta u homeo: dostał calc. carb 1000ch i mercurius ch9 do
        podawania co 8 godziny. Do wieczora miało byc lepiej, nie było.
        We wtorek zadzwoniłam i pani najpierw kazała dawać częściej mercuriusa po 1
        kulce a po chwili kazała penicylinę Ch15, co 4 godziny naprzemian z mercuriusem.
        Dałam te penicyline koło 16,00 wczoraj, po dwóch godzinach dziecko zacżęło byc
        głodne, ożywiło się. W nocy strasznie chrapało. Dzisiaj ma 37,8, gardło bez
        zmian i język biały. Mówi ż emniej boli go gardło, ale akarzyło sie na brzuszek.
        Ta penicylina to lek z Sycowa i wydaje mi się, że to potencjonowana penicylina a
        nie penicyllium. czyli, że to antybiotyk jest.
        • 5_monika Re: angina a mercurius 13.09.06, 12:48
          to z tego opisu wygląda,że jest zdeydowanie lepiej, penicylina tak ale duże
          rozcieńczenie homeopatyczne więc to nie antybiotyk tylko lek homeo z niego
          zrobiony.Jak podasz Lachesis to nikt nie powiesz że podałaś jad żmii, prawda ??
          Jak ta infekcja już była rozwinięta, to w kilka godzin nie przejdzie, była
          reakcja na lek i chyba dobra.
          Zadzwoń do lekarza i zapytaj dokładnie, przecież ma doświadczenie i wie cz yten
          ból brzuszka może być czy raczej coś zmienić.

pozdrawiam
          • anda8 Re: angina a mercurius 13.09.06, 14:37
            dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka