Dodaj do ulubionych

czeka nas oparacja

20.11.06, 09:35
Obserwuj wątek
    • monikaka9 Re: czeka nas oparacja 20.11.06, 09:38
      Przepraszam za szybko wysłałam . Tak mojego synka czeka operacja jąder. Wiem ze
      można podać jakieś leki homeopatyczne zeby lepiej i szybciej sie wszystko goiło
      ale nie wiem jakie. Co polecacie?
      • granna Re: czeka nas oparacja 20.11.06, 12:52

Monika a co to za operacja i kiedy? Tzn w jakim wieku jest dziecko/ Co to
        przepuklina, niezstąpienie jader czy wodniaki czy cos jeszcze innego?
        • monikaka9 Re: czeka nas oparacja 21.11.06, 09:14
          Cześć! Mały w marcu skończy 3 lata. Nie całe 2 m-ce temu skończył brać serię
          zastrzykóm, dokładnie 10( PREGNYL)i po tej serii one te jąderka zeszły z kanałów
          pachwinowych do moszny ale znów się cofnęły i teraz lekarz powiedział ze musi
          być to zrobione operacyjnie. Teraz czekamy na termin. Wstępnie jesteśmy
          umówienie na 25 listopada ale to jest jeszcze uzależnione od tego czy jakieś
          dziecko które juz wcześniej było umówione na ten termin np. sie rozchoruje to
          wtedy my wejdziemy na jego miejsce.
          • granna Re: czeka nas oparacja 21.11.06, 10:46
            No cóz nie zetknęłam się osobiście z niezsąpieniem jąder, moj maly mial tylko
            wodniaki. Przed i po operacji arnike, a na ew. strach to albo gelsemium albo
            ignatie albo argentum, wszytsko zależnie od objawów
            • monikaka9 Re: czeka nas oparacja 21.11.06, 11:22
              Bardzo dziękuje!!!
            • tuuska1 Re: czeka nas oparacja 21.11.06, 14:41
              sprawdz swoja poczte
              • renste Re: czeka nas oparacja 21.11.06, 15:23
                A próbowałaś te jądra jakoś homeopatycznie ".umocować"
                Mój synek ma 16 mies.,jądra w kanałach,klasyczna pediatra straszyła,ale
                pediatra-homeo każe się na razie nie przejmować.Grunt ,że są w kanałach.
                Na razie mam mało informacji w tym temacie,bo mamy trochę czasu,ale
                spróbowałabym na Twoim miejscu z jakimś dobrym homeopatą.Skoro już były jądra w
                mosznie,to może jeszcze wrócą.
                Słyszałam też o jakichś masażach,żeby je tam zatrzymać,ale nic więcej nie wiem.
                Mam nadzieję,że obędziecie się bez zabiegu.

img89.imageshack.us/img89/5418/bubisiewgrachqt2.jpg
                • monikaka9 Re: czeka nas oparacja 22.11.06, 09:52
                  DZieki Reneste!
                  Byłam wczoraj u homeopaty i mówił raczej tak jak chirurg ze operacja a masaże
                  też robiliśmy i nic:( a operacja odbędzie sie 2 grudnia wczoraj dostałam
                  potwierdzenie od lekarza) Homeopata przepisał Arnikę i staphisagria kazał
                  podawać 3 dni przed operacja i 3 dni po.
                  • merfii Re: czeka nas oparacja 22.11.06, 09:58
                    No i po co był cały ten wątek?
                    • very_martini Re: czeka nas oparacja 22.11.06, 10:05
                      żeby Merfii miała o co pytac.

16%VOL
                      22%VAT

--
                      takie tam... forum homeopatia
                      • merfii Re: czeka nas oparacja 22.11.06, 10:21
                        Przecież i tak poszła do lekarza, chciła go sprawdzić?
                        • very_martini Re: czeka nas oparacja 22.11.06, 10:40
                          Tego nie wiem, ale najwyraźniej chciała zając nasz cenny czas, a już szczególnie
                          Twój, na czytanie. No co za wredna Monika, przecież forum nie jest od tego, żeby
                          pisac. Tak mi przykro, że straociłaś cenne minuty:(((((((((((((

16%VOL
                          22%VAT
                          • renste Re: czeka nas oparacja 22.11.06, 11:32
                            Napisz jak mały,jak będziecie już po.trzymamy kciuki.
                            • monikaka9 Re: czeka nas oparacja 22.11.06, 12:54
                              Patrzyłam na pocztę, Tuuska super, bardzo dziekuje . Troszkę mnie zastanawia że
                              nasz lekarz zapisał takie potencje jak 9ch a w tej ksiązce opieraja sie głowniw
                              na 30ch.Co to za książka?

No widzisz Merfii poszłam i okazało sie ze nie tylko arnika jest wskazana ale
                              także inny lek a tak kupiłabym tylko arnike na własną rękę.

MARTINI DZIĘKI.

Reneste napeno sie odezwie:))
                              • tuuska1 Re: czeka nas oparacja 22.11.06, 14:50
                                Mojemu dziecku po op. wyrostka lekarz tez zalecił arnice 9 ch.
                                Książka z której dużo korzystam to "Homeopatia dziecęca" Henrietta Wells.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka