monikaka9 Re: czeka nas oparacja 20.11.06, 09:38 Przepraszam za szybko wysłałam . Tak mojego synka czeka operacja jąder. Wiem ze można podać jakieś leki homeopatyczne zeby lepiej i szybciej sie wszystko goiło ale nie wiem jakie. Co polecacie? Odpowiedz Link
granna Re: czeka nas oparacja 20.11.06, 12:52 Monika a co to za operacja i kiedy? Tzn w jakim wieku jest dziecko/ Co to przepuklina, niezstąpienie jader czy wodniaki czy cos jeszcze innego? Odpowiedz Link
monikaka9 Re: czeka nas oparacja 21.11.06, 09:14 Cześć! Mały w marcu skończy 3 lata. Nie całe 2 m-ce temu skończył brać serię zastrzykóm, dokładnie 10( PREGNYL)i po tej serii one te jąderka zeszły z kanałów pachwinowych do moszny ale znów się cofnęły i teraz lekarz powiedział ze musi być to zrobione operacyjnie. Teraz czekamy na termin. Wstępnie jesteśmy umówienie na 25 listopada ale to jest jeszcze uzależnione od tego czy jakieś dziecko które juz wcześniej było umówione na ten termin np. sie rozchoruje to wtedy my wejdziemy na jego miejsce. Odpowiedz Link
granna Re: czeka nas oparacja 21.11.06, 10:46 No cóz nie zetknęłam się osobiście z niezsąpieniem jąder, moj maly mial tylko wodniaki. Przed i po operacji arnike, a na ew. strach to albo gelsemium albo ignatie albo argentum, wszytsko zależnie od objawów Odpowiedz Link
renste Re: czeka nas oparacja 21.11.06, 15:23 A próbowałaś te jądra jakoś homeopatycznie ".umocować" Mój synek ma 16 mies.,jądra w kanałach,klasyczna pediatra straszyła,ale pediatra-homeo każe się na razie nie przejmować.Grunt ,że są w kanałach. Na razie mam mało informacji w tym temacie,bo mamy trochę czasu,ale spróbowałabym na Twoim miejscu z jakimś dobrym homeopatą.Skoro już były jądra w mosznie,to może jeszcze wrócą. Słyszałam też o jakichś masażach,żeby je tam zatrzymać,ale nic więcej nie wiem. Mam nadzieję,że obędziecie się bez zabiegu. img89.imageshack.us/img89/5418/bubisiewgrachqt2.jpg Odpowiedz Link
monikaka9 Re: czeka nas oparacja 22.11.06, 09:52 DZieki Reneste! Byłam wczoraj u homeopaty i mówił raczej tak jak chirurg ze operacja a masaże też robiliśmy i nic:( a operacja odbędzie sie 2 grudnia wczoraj dostałam potwierdzenie od lekarza) Homeopata przepisał Arnikę i staphisagria kazał podawać 3 dni przed operacja i 3 dni po. Odpowiedz Link
very_martini Re: czeka nas oparacja 22.11.06, 10:05 żeby Merfii miała o co pytac. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link
merfii Re: czeka nas oparacja 22.11.06, 10:21 Przecież i tak poszła do lekarza, chciła go sprawdzić? Odpowiedz Link
very_martini Re: czeka nas oparacja 22.11.06, 10:40 Tego nie wiem, ale najwyraźniej chciała zając nasz cenny czas, a już szczególnie Twój, na czytanie. No co za wredna Monika, przecież forum nie jest od tego, żeby pisac. Tak mi przykro, że straociłaś cenne minuty:((((((((((((( 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
renste Re: czeka nas oparacja 22.11.06, 11:32 Napisz jak mały,jak będziecie już po.trzymamy kciuki. Odpowiedz Link
monikaka9 Re: czeka nas oparacja 22.11.06, 12:54 Patrzyłam na pocztę, Tuuska super, bardzo dziekuje . Troszkę mnie zastanawia że nasz lekarz zapisał takie potencje jak 9ch a w tej ksiązce opieraja sie głowniw na 30ch.Co to za książka? No widzisz Merfii poszłam i okazało sie ze nie tylko arnika jest wskazana ale także inny lek a tak kupiłabym tylko arnike na własną rękę. MARTINI DZIĘKI. Reneste napeno sie odezwie:)) Odpowiedz Link
tuuska1 Re: czeka nas oparacja 22.11.06, 14:50 Mojemu dziecku po op. wyrostka lekarz tez zalecił arnice 9 ch. Książka z której dużo korzystam to "Homeopatia dziecęca" Henrietta Wells. Odpowiedz Link