Dodaj do ulubionych

Astma oskrzelowa

19.04.07, 22:07
Witam

Czy komuś z Was udało się wyleczyć astmę oskrzelową? (Chodzi o osobę
dorosłą.) Do tego dochodzi jeszcze alergia wziewna (roztocza), która być może
jest przyczyną choroby. Czy homeopatia poradzi sobie z tym problemem? Jeśli
macie jakieś doświadczenia, podzielcie się nimi.
Pozdrawiam. Basia
Obserwuj wątek
    • tuuska1 Re: Astma oskrzelowa 20.04.07, 11:26
      Mój syn ma 21 lat. Od urodzenia skaza atopowa, pyłkowica , astma oskrzelowa.
      Testy skórne w wiekszości dodatnie, testy z krwi na trawy , zboża , roztocza max
      powyzej górnej granicy. Objawy jakie dokuczają zapewne znasz. Leki homeo.. brał
      od 6 roku zycia, zapalenie oskrzeli , płuc leczył tylko homeopatykami
      Czasem jednak podawałam synowi wziewy rozszerzajace oskszela + hormony wziewne,
      stosowałam tafen do nosa czy normalne krople do oczu. Syn też odczulał sie na
      trawy i zboża , jest w trakcie odczulania na roztocza kurzu.Prawie wogóle nie
      brał antybiotyków. OD kilku lat nie ma objawów alergii. Chodzi mi gł. o
      cieknący nos, zapuchniete oczy itd. Moze przebywac ma środku łaki i nic sie nie
      dzieje. Duszności zero. NIe wiem jednak czego jest to zasługa. Czasem myślę ,że
      on poprostu "wyrósł" z alergii.
      • basiaw87 Re: Astma oskrzelowa 20.04.07, 21:42
        Czy odczulał się na trawy i zboża homeopatycznie? Czy aktualnie odczula się na
        roztocza homeopatycznie, czy klasycznie? Właśnie zastanawiam się nad
        homeoodczulaniem na roztocza. Napisz, jak wygląda taka kuracja, ile czasu trwa.
        Z góry dziękuję za odpowiedź.
        • matthewr Re: Astma oskrzelowa 17.10.07, 15:49
          szkoda, ze minelo pol roku a brak odpowiedzi na ten temat. sam jestem tym bardzo
          zainteresowany, mam 20 lat, problem z astma..... i kurcze z kazdym dniem mam
          mniejsze pojecie co robic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka