deejaybart Re: Honda Civic Concept 03.03.05, 06:18 Jaka Brava brava przytym to jak szare mydło przy mydełku Fa. Jest idealna i zaj... drapierzna już widzę co robią z nią goście z Zehndera żeby ją jeszcze upiększyć. Link Zgłoś
wlodekzpoznania ano właśnie-będzie trzeba ją upiększać. 12.03.05, 15:11 tak wiele Honda cytuje z Alfy Romeo, że mi jej aż żal. Kiedyś miała swoją tożsamość (Accord 88-93, Civic 86-91, Civic 92-97, oba CRXy). A teraz? Te skosy światełek, ta linia tylnych lamp, przycięcia karoserii. A jeszcze fotki zrobione w konwencji (i nawet kolorystyce) w jakiej pierwszy raz sfotografowano proto Alfy Brera w 2002-gim. TypeR jeździ ponoć naprawdę dobrze. Ale usiąść w tym już nie można. A nie mówiąc o spojrzeniu. Accord przyzwoita limuzyna. Ale Tourer wygląda jak mrówkojad. Przykład dysharmonii. Jedyną jej zaletą stała się trwałość. Ale są tacy dla których to kluczowe kryterium przyjemności z jazdy. Ci z reguły jeżdżą Toyotami. Link Zgłoś
quentinpl No wreszcie to jakoś wygląda, bo obecnie 03.03.05, 17:09 sprzedawana Civic to jakis autobusowaty wynalazek, Honda to przecież kiedyś było "japońskie BMW" i powinna utrzymywać sportowy szyk, a nie robić pokraki z biegami w desce rozdzielczej, w których siedzi się jak na krześle. Link Zgłoś
wyborca68 Re: Honda Civic Concept 03.03.05, 18:17 Wyglada koszmarnie, prawdziwa wydmuszka na kołach, wygląda jak amfibia.Do tego ten pas swiateł.Nigdy nie kupowalem auta dla wygladu, chocby bylo jak najladniejsze.Ale przychodzi czas, że niektorych aut nie kupie , wlasnie z powodu odpychajacego wygladu. Każda kolejna honda civic jest gorsza od swej poprzedniczki, obecna 4D nie rowna sie z poprzednią itd.Chyba będe zmuszony do zmiany marki, choć nie ma za duzego wyboru, wiekszosc to wysokie auta z siedzeniami jak taborety,... Link Zgłoś
black.iron Re: Honda Civic Concept 03.03.05, 19:27 no nie wiem... ambiwalentne odczucia mam... juz moj civ 3d troche jak black iron wyglada, a ten concept to jescze wieksze zelazko, tyle ze bardziej futurystyczne:) nie wiem, czy ta stylistyka chwyci... moze musi sie bardziej opatrzec. Link Zgłoś
el.indio Re: Honda Civic Concept 03.03.05, 22:23 > Fiat Brava po faceliftingu ;-) Nie. Lanos ;) Ale i tak lepiej wyglada od obecnej. Żeby tylko do starego zawieszenia wrócili. Bo w Hondy sie nie dla wyglądu kupuje ;) Link Zgłoś
cc_2004 Re: peugeot 207? 04.03.05, 06:52 Dla mnie wygląda jak peugeot 206 kolejnej generacji :(( Ten pas świateł z przodu też porażka - nawet w Lagunie z tego plastiku zrezygnowali. I nie ma to nic wspólnego z pięknym przodem koncepcyjnego Civica pokazanego w tym roku w Detroit :(((( Link Zgłoś
niknejm Re: Honda Civic Concept 04.03.05, 07:02 Nie jest najgorszy w porównaniu z obecną wydmuszką ;-) A ta wersja powala: www.superhonda.com/forum/showthread.php?t=211571 Już odkładam kesz ;-)) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
wlk.brytania Re: Honda Civic Concept 04.03.05, 11:42 Mnie rowniez bardzo sie podoba.Choc dochodze do wniosku,ze kazdemu co innego utrafia w gust. Zdjecia samochodu z Genewy rowniez mnie przekonuja.Samochod jest piekny.Jak dla mnie... Link Zgłoś
jocek1 Re: Honda Civic Concept 10.03.05, 22:37 > Nie jest najgorszy w porównaniu z obecną wydmuszką ;-) eee, 3d po liftingu z profilu na duzych kółkach nie wygląda tak najgorzej ;-)) > A ta wersja powala: taki troche stuningowany coupe pzdr p.s. dawno Cię tu niknejmie nie czytaliśmy ... Link Zgłoś
centralny Re: Honda Civic Concept 10.03.05, 21:50 na tych małych zdjątkach i w tym kolorze nie wyglada moze powalajaco,ale mysle,ze w rzeczywistosci bedzie lepiej.Co do zwolennikow 5 tej generacji:Honda nie moze produkować ciagle takich małych samochodów o tej samej stylistyce i mikroskopijnym bagażu,bo one by sie poprostu nie sprzedawaly! Link Zgłoś
black.iron Re: Honda Civic Concept 11.03.05, 00:08 a tak w sumie to swiat juz na glowie staje, ze w pierwszych wzmiankach prasowych dotyczacych nowych nodeli honda podaje dane silnikow... dizla! czy ktos ma pojecie, jakie benzyniaki beda montowac w nowym civicu? Link Zgłoś
niknejm Re: Honda Civic Concept 11.03.05, 10:41 black.iron napisał: > a tak w sumie to swiat juz na glowie staje, ze w pierwszych wzmiankach > prasowych dotyczacych nowych nodeli honda podaje dane silnikow... dizla! > czy ktos ma pojecie, jakie benzyniaki beda montowac w nowym civicu? Topowy ma być ponoć 2.4T (tak, i-VTEC oraz turbo na pokładzie!) 250KM. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
black.iron Re: Honda Civic Concept 11.03.05, 11:36 !!!!! zaraz, zaraz, moge sie mylic, ale z tego co wiem, to chyba bedzie pierwsza seryjna honda z turbobenzyna? no ok, a wiesz cos moze nt. cywilnych silnikow? dzieki,pzdr Link Zgłoś
niknejm Re: Honda Civic Concept 11.03.05, 15:09 black.iron napisał: > !!!!! zaraz, zaraz, moge sie mylic, ale z tego co wiem, to chyba bedzie > pierwsza seryjna honda z turbobenzyna? A skądże :-) Honda wypuściła w swej historii trochę aut benzynowych z turbo, ale wyłącznie na rynek JP. > no ok, a wiesz cos moze nt. cywilnych silnikow? Mówią, że będzie 2.0 160KM i 1.6 około 110KM. Nie wiadomo, czy będzie 2.0 200KM. Będą też dyzle. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: Honda Civic Concept 11.03.05, 09:33 Udało im się tchnąć dużo świeżości w znaną sylwetkę Lanosa. Link Zgłoś
voytecq Re: Honda Civic Concept 11.03.05, 10:59 Piękna jest:))) Oczywiście subiektywnie. Ciekawe jak wygląda w środku. Ktoś może ma już jakieś zdjęcia? Link Zgłoś
lukaszpabis5x1978 Re: Honda Civic Concept 12.03.05, 09:37 Kasztaniak i tyle ta Hondzina. Zresztą jak większość trumien na drogach. Nawet turbo doje..ie nie pomoże :-] Fajny bajer. Link Zgłoś
black.iron Re: Honda Civic Concept 17.03.05, 22:49 w nowym AŚ jest mini artykulik o nowym Civicu i sa nowe zdjecia. na tych juz mi sie duzo bardziej spodobal i mausze przyznac, ze auto najwyrazniej bedzie mialo w sobie to cos (przynajmniej dla mnie). jedyny element, ktory na pewno bym zmienil to ten plastikowy, przezroczysty, imitujacy szybke, przedni wlot powietrza. co ciekawe, w artykule tym stalo, ze na rynku na pewno pojawia sie wersje 5d i sedan, a co do 3d to jeszcze nie podjeto decyzji!!! ale jestem w stanie to zrozumiec, bo to 5d wyglada bardziej jak coupe, niz quasi-rodzinny kompakt. Link Zgłoś