30.01.16, 16:48
Mysle, ze mozna juz zaczac?

U mnie nie zapowiada sie jakos bardzo zle, a wrecz przeciwnie - moze nieco uda sie przyoszczedzic na wyzywieniu w przedskzolu i szkole gdzie uczeszczaja dzieci - mamy ferie i o te 2 tygodnie bedzie mniej oplat.
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Luty 2016 30.01.16, 17:47
      Mozna zaczac: niedlugo Tlusty Czwartek smile
      • martini-7 Re: Luty 2016 30.01.16, 19:36
        Można, można smile
        Luty zapowiada się nawet nawet, mi wpadło parę godzin więcej w dorywczej pracy, szefowa płacze, że ma za mało ludzi, a ja się cieszę bo, wtedy ja mam więcej godzin big_grin
        Ale nie ma co lutego chwalić przed jego końcem. Jakoś spektakularne wydatki w planie nie są i oby takowe nie wyskoczyły.
        Co do tłustego czwartku, kurde w tym roku takie kaloryczne okazje powinni wykreślić z kalendarza, żeby nie kusiły, postanowiłam się odchudzić tongue_out
        Wszystkim oszczędzającym życzę owocnego i pozytywnego lutego smile
        • linn_linn Re: Luty 2016 31.01.16, 08:17
          We Wloszech faworki sa w sprzedazy od kilku tygodni smile W pobliskiej piekarni / slodkosci prawie nigdy tam nie kupuje / obdarzyli mnie faworkami juz kilka dni temu. Widac stracili nadzieje, ze kupie smile
    • lucy-luka Re: Luty 2016 30.01.16, 20:15
      Można, od poniedziałku ruszy z kopyta smile
      Mój luty nie powinien być dramatyczny. Wyjeżdżamy na tydzień w góry, ale na ten cel pieniądze już odłożone. Większych wydatków nie planuję, odzież jest, zapas chemii, pełne szafki i zamrażarka smile
      Do opłacenia jak zwykle rachunki, zajęcia dodatkowe, jakieś baseny i łyżwy + jedzenie. Kolejny miesiąc nie będzie już taki lajtowy smile
    • ale_to_ja Re: Luty 2016 31.01.16, 00:09
      mysz1978 napisała:
      > moze nieco uda
      > sie przyoszczedzic na wyzywieniu w przedskzolu i szkole gdzie uczeszczaja dziec
      > i - mamy ferie i o te 2 tygodnie bedzie mniej oplat.

A w domu dzieci nie jedzą???
      • mysz1978 Re: Luty 2016 31.01.16, 20:30
        w ciagu roku szkolnego jedza i w placowkach i w domu, a jak jest wolne, to tylko w domu smile
        • angazetka Re: Luty 2016 01.02.16, 13:13
          Ale chyba wtedy w domu więcej, nie?
    • czekolada72 Re: Luty 2016 01.02.16, 08:14
      Zaczynamy smile
      Wlasciwie zaczelismy w piatek.
      Tak wiec i benzyna, i zakupow spozywczych nieco, i zarelko dla kudlatych, i jakies drobiazgi jeszcze.
      Luty rysuje sie bardzo bardzo wydatkowy, ale bylismy na to przygotowani, acz wypadl jeden bardzo niesympatyczny spory wydatek niestety.
      • martini-7 Re: Luty 2016 01.02.16, 10:48
        Luty ledwo się zaczął, a nawet jeszcze nie bo, owego paskudnego odkrycia poczyniliśmy wczoraj i pach nagle trzeba wielką kasę wyłożyć, okazało się, że gdzieś przeoczyliśmy list o ratach i nagle do systemu zaglądamy, a tam następna rata = spłata całości. Pozostaje tylko nadzieja, że jak teraz my do nich napiszemy to uda się to jakoś odkręcić, zresztą inna opcja nie wchodzi w grę uncertain
      • czekolada72 Re: Luty 2016 09.02.16, 12:53
        Ufff zamknelismy kredycik wczesniej najstarszy z tych malutkich smile
        • czekolada72 Re: Luty 2016 11.02.16, 08:31
          W niefajna strone idzie.... sad
          • mysz1978 Re: Luty 2016 15.02.16, 19:01
            juz druga polowa smile
            • czekolada72 Re: Luty 2016 16.02.16, 11:43
              Bardzo dłuuuuga ta druga połowa.....
              • czekolada72 Re: Luty 2016 27.02.16, 09:35
                Finansowo - koniec miesiaca.
                Wydatkow tyle, ze szkoda gadac... Kolejne miesiace - trzeba sie odbic wink
    • liliawodna222 Re: Luty 2016 03.02.16, 11:26
      Wreszcie jakiś przyzwoity pod względem finansowym miesiąc. Byłam już zmęczona wydatkami listopadowo (ciepłe ciuchy, studia) - grudniowo (prezenty i święta) - styczniowymi (a żebym to ja wiedziała na co w sumie poszło tyyyyle)...
      Teraz zaczynam miesiąc bez obciążeń ani szalonych wydatków, na dodatek będzie 13-tka smile
      Zakupy, które nas nie ominą to ze 2-3 pary spodni dla córki + wizyta jak co miesiąc u ortodonty. Kupiłam za ponad 2 stówy 15-kilowy wór żarcia dla psa - starczy na 3 miesiące. W lutym skończy mi się bilet kwartalny i biję się z myślami, czy kupić miesięczny za 100, czy kwartalny za 250...
      Powoli zaczynam myśleć o wiosennych ciuchach, ale najpierw muszę zrzucić z 6 kilo.
      • katarzynka791 Re: Luty 2016 03.02.16, 21:19
        Ja też chcę zrzucić kilka kilo (6-8). Dopóki nie zrzucę, nic sobie nie kupię! wink
    • katarzynka791 Re: Luty 2016 03.02.16, 21:54
      My mamy ferie.
      Dopiero początek miesiąca, planowanych dodatkowych wydatków brak.
      Zakupy na wyprzedażach zakończyłam. Podsumowania nie zdążyłam zrobić przed wyjazdem, ale wyszło sporo. W tym roku poczyniłam zakupy kurtek, więc w przyszłym roku już mnie to ominie.
      Humor pomimo niedopłaty za wodę i podwyższenia czynszu (wzrost opłaty za śmieci) mi dopisuje.
      Od marca biorę za ostrzejsze oszczędzanie, bo ostatnie miesiące pofolgowałam trochę. Ze względu na zmniejszenie mojego dochodu, muszę ten fakt w końcu uwzględnić.
      Ale myślę optymistycznie.
      Byle by zdrowie dopisywało.

• cornerek Re: Luty 2016 04.02.16, 19:32
      Luty wcale nie taki krótki, a wydatków będzie dużo. Najgłówniejszy - dentysta, niestety.
      • linn_linn Re: Luty 2016 06.02.16, 13:37
        Jak na luty, to dosc dlugi, ale my sie nie damy smile
    • liliawodna222 Re: Luty 2016 09.02.16, 16:45
      Na razie spokojnie i bez szaleństw. Wyjadamy zapasy, następne zakupy w weekend. Do tego czasu nie zamierzam wydać grosza na jadzenie.
      Kupiłam sobie torbę na wiosnę - wreszcie! Cud po prostu zważywszy na to, że dosłownie nic mi się sklepach nie podoba. A tu proszę - niespodzianka wink
    • katarzynka791 Re: Luty 2016 16.02.16, 11:20
      A mnie to luty się dłuży niemiłosiernie. Dopiero 16. dzień, a ja się czuję jak po 4 tygodniach.
      W drugiej połowie powinno już być mniej wydatków niż w pierwszej. Wróciłam z ferii rozleniwiona na maksa, a to nie sprzyja mojemu budżetowi.
      Zima jak nie zima. Więc niech już wiosna przychodzi.
      Na wiosnę tylko buty dla dzieci muszę kupić, całą resztę mamy.
      Miałam od marca się wziąć ostro za oszczędzanie, muszę się zmobilizować i zacząć od dziś.
      Może dam radę.
      • linn_linn Re: Luty 2016 16.02.16, 11:47
        To jest wlasciwe podejscie: zaczyna sie od dzis!
        • mysz1978 Re: Luty 2016 26.02.16, 17:13
          prawie koniec - ufff... smile zgodnie z przewidywaniami - dzieki feriom zaoszczedzilam troche na jedzeniu, ale za to "poplynelam" jesli chodzi o zakupy ubraniowe uncertain no ale usprawiedliwione potrzebami...
    • katarzynka791 Re: Luty 2016 27.02.16, 14:47
      Przepraszam za pomyłkę. sad Miało być w lutowym wątku, no przecież.
      Generalnie dość pozytywnie kończę luty. Wydatki w drugiej połowie jak najbardziej przemyślane.
      Zakupy ubraniowe to już takie ostateczne uzupełnienie garderoby. Więc przez kolejne 6 miesiecy na ubrania dzieci mogę nie wydać ani złotówki.
      Zaczęłam przygodę z OLX. Może sprzedam jakieś rzeczy, zawsze to choć troszkę zniweluje moją zmniejszoną wypłatę.
      Marzec będzie obfity w urodziny i imieniny, więc niestety kilka stówek na prezenty zejdzie. uncertain
    • linn_linn Re: Luty 2016 29.02.16, 07:34
      Po 2 miesiacach powstal maly jasiek finansowy. Ciekawe jak dlugo sie utrzyma?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka