IP: *.204.36.16.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.08.11, 14:33
Witam właśnie wróciliśmy z Włoch, byliśmy na kempingu Fabulous pod Rzymem. Jeżeli tam się wybieracie uważąjcieeeee!!!!!!!!!!!!! okradli nas z wszystkiego dokumenty, komórki, aparaty, pieniądze a nawet ubrania i kosmetyki!!!! a tak ogólnie może być baseny ładne blisko do Rzymu ogólnie ok
Obserwuj wątek
    • Gość: gancek Re: Fabulous IP: *.lukman.pl 30.08.11, 14:54
      A ja tam byłem w tamtym roku i mnie nie okradli.
      A kemping w porządku, blisko do Rzymu i nad morze
      • agniecha973 Re: Fabulous 31.08.11, 20:18
        To opowiedzcie trochę o kempingu. Przede wszystkim interesuje mnie dostęp do morza, wiem że to nie nad samym morzem, ale jakie plaże są w pobliżu, jak dojeżdżaliście, jak z parkowaniem (płatne? miejsca są?) i jaka woda, bo koło Rzymu podobno nie jest najczystsza.
        • Gość: gancek Re: Fabulous IP: *.lukman.pl 01.09.11, 08:45
          Nad morze do Ostii dojeżdżałem samochodem, parking za darmo można było znaleźć bez problemu. Trzeba tylko poszukać plaży miejskiej(wejście za darmo). Można też było dojechać autobusem spod kempingu. Sama plaża bez rewelacji, ale i bez tłoku (koniec sierpnia). Jeśli chodzi o czystość wody, nie było tragedii, za to piasek mocno ciemny, ale ja na ten kemping pojechałem głównie ze względu na dobre połączenie z Rzymem (kawałek od recepcji jest przystanek autobusowy, skąd można się dostać do metra i nie martwić się o parkowanie auta)
    • Gość: Gosia Re: Fabulous IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.09.11, 14:55
      opisz coś więcej na temat tej kradzieży.Jestem zaniepokojona, bo jadę tam pojutrze.
      • agniecha973 Re: Fabulous 02.09.11, 23:35
        Napisz czy ukradli wam rzeczy z namiotu, mobile home czy może z samochodu. Będzie to dla wszystkich nas jakaś lekcja na przyszłość.
        • Gość: czytelnik Re: Fabulous IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.09.11, 19:04
          Byłem w tym samym czasie. I poszkodowani opowiadali mi o tym smutnym zdarzeniu.
          Mieszkaliśmy vis a vis.
          Szkoda ludzi ,stracili bezproblemowy wypoczynek.
          U nas było wszystko w porządku. A mieszkaliśmy dłużej od Tych Państwa.
          Ale nie wiem jak sprawy tych ludzi wyglądali ,jedno co powiem to -Przyjechała ekipa w 4 samochody ,zajęli cały "kwartał" domków afiszując się sprzętem i flagami polskimi kibolskimi z 2006 i 2008 r.Jak przyjeżdza tyle osób to jest szum , rwetes i krzyki do późna w nocy.Co nie usprawiedliwia w żaden sposób złodziei. I to afiszowanie się posiadanymi dobrami mogło sprowokować jakiegoś łacha.
          Podejrzewam ,że widząc z czym się obnoszą wykorzystał to.
          Tylko się dziwię ,że obok mieszkali Holendrzy ,Francuzi ,Włosi i Niemcy i nikogo nie obrobili.
          PÓźniej kilka razy przejechali tamtędy karabinieri i skończyło się na tym.
          Nie było widać żadnej zwiększonej ochrony.
          A kamp duży i rozległy to zawsze może się trafić jakaś łajza.
          Dobry dojazd do Rzymu- polecam gorąco ROMA PASS. I nad morze.
          Ogólnie jestem zadowolony z pobytu TYLKO te ceny w sierpniu.
          Pozdrawiam!!
          • agniecha973 Re: Fabulous 03.09.11, 23:22
            A mogę poznać Twoją opinię o plaży i morzu - osobiście wolę morze od basenów i dlatego tak wnikliwie pytam.
            Aha! Czy ta kradzież dotyczyła namiotu czy mobile home?
            • Gość: Czytelnik Re: Fabulous IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.09.11, 23:50
              Do morza jest ok 9 -15 km ,zależy w którym miejscu plaży chcesz zakotwiczyć.Można dojechać autem lub autobusem. Miejsca bliżej od Rzymu sa zastawione przez płatne plaże i knajpy itp.Droga prowadzi wzdłuż wybrzeża i trzeba odjechać dalej od Rzymu aby dostać się na tzw. plażę miejską -bezpłatną ,bufety też tam występują.Można parkowac wzdłuż drogi bezpłatnie. W sierpniu nad morzem w dni świąteczne tragedia -miliard ludzi i nie było gdzie parkować. Chyba że busem. W godzinach południowych temp. piachu ze 70st.C ,nie można chodzić po piachu bo parzył.Woda dosyć ciepła ,ale do zdrojowego kryształu w czystości bym jej nie zaliczył.
              Może być -"TRÓJA"!Ale o tej porze roku już powinno być luźniej i chłodniej, mimo że tez ciepło. A AAAAA niewątpliwą atrakcją wieczorem jest zapach OWIEC i obory ,które pasą się gdzieś kilkaset metrów dalej. Niby to nie tragedia ,ale pachnie bardziej wsią niż morzem!!
              Ja dla bezpieczeństwa noszę zawsze ze sobą najważniejsze rzeczy i nic bardzo cennego nie zostawiam w domku. To w nawiązaniu do powyższych postów o złodziejach.
              Domki w porządku, dosyć nowe z werandą.Powinnaś być zadowolona.
              Tanie sklepy są w pobliżu. Trzeba dojechać autem.
              Pozdro!
              • agniecha973 Re: Fabulous 04.09.11, 00:03
                Dzięki. A jest możliwość poplażowania nad czystym morzem chociaż na "czwórkę" w tamtych okolicach? Jak już wsiądę w samochód to mogę pojechać trochę dalej, aby było lepiej, czyściej, ładniej.
                • Gość: turysta Re: Fabulous IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.09.11, 18:45
                  Co do ocen to najlepiej jak ocenisz sama.
                  Rózne są gusta i guściki.
                  Ale ogolnie polecam.
                  Nie martw się będzie extra.
                  Na wczasach zawsze jest extra !!!
                  Pozdro!!!
              • mamalexa Re: Fabulous 20.11.11, 17:01
                A proszę o informację-bo tak się sporo ludzi rozpisuje o wszędobylskich,gryzacych komarach- faktycznie tak tną? My wybieramy się z dziećmi pod koniec sierpnia. I jeszcze jedno-czy domki stoją "jeden na drugim"? w sensie-bardzo blisko siebie,że słychać jak sąsiad chrapie?
                dzięki za informację
                pozdrawiam
            • Gość: turysta Re: Fabulous IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.09.11, 23:58
              A-cha ,kradzież dotyczyła mobilhoma i podobno wybito jeszcze szybę w aucie jakiemuś Bułgarowi i też go oczyszcili , ale nie wiem z czego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka