pawlo_kaj 22.02.14, 23:36 Witam, szukam osób które były w tej miejscowości. Chodzi mi o opinie o miejscowości, wycieczkach, gdzie można kupić wino oraz dobre restauracje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vojager29 Re: Pietra Ligure 23.02.14, 09:54 Kiedys bylismy tam, 10 dni. Miejscowosc jak inne wloskie i nadmorskie miejscowosci, rozciagnieta na przestrzeni kilku kilometrow. Jest promenada-deptak, troche sklepow i knajp. "Wartosc" knajpy rozpoznasz po cenach, ktore sa wystawione przed wejsciem. "Dobra" restauracja to okolo 100 euro na dwoje. Wino mozna kupic w kazdym sklepie i winotekach. Majac samochod o wycieczkach nic nie wiem, nie lezalo to w kregu naszych zainteresowan. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlo_kaj Re: Pietra Ligure 24.02.14, 17:38 Dzięki a są jakieś większe sklepy oraz jakie plaże. Mam nocleg w Stella Maris. Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Pietra Ligure 24.02.14, 18:02 Plaza piaszczysta, dluga i dosc szeroka jak na to miejsce. Sa sklepy male, wieksze i duze w obu kierunkach od rezydencji. Duzy sepermarket COOP w kierunku Loano jesli nic sie nie zmienilo. To juz kilka lat temu jak tam bylismy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrzos Re: Pietra Ligure IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.14, 22:25 kilka lat temu spedzilismy w Pietra Ligure tydzien. Byl to sierpien. Miasto gwarne w sympatyczny sposob. 15go sierpnia procesja z ogromnym Krucyfiksem niesionym bez uzycia rak. Na centralnym placu wiele atrakcji, targi, koncerty. Wzdluz promenady budy -troche jarmarczne troche z fajnym rekodzielem. W calym rozleglym dosc miescie wiele swietnych knajpek i lodziarni. Jedno z sympatyczniejszych miasteczek na tym odcinku wybrzeza. Plaza dluga, piaszczysta, ale uwaga! w wodzie zdarzaja sie jezowce. Milych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś