sigma31 15.08.07, 15:14 wrocilam z Albufeiry, jezeli ma ktos pytania - piszcie i zachecam do wyjazdu do Portugalii. To przepiekny kraj:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Re: wrocilam z Albufeiry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 17:34 To proszę napisz coś o Albuferii i okolicy. Lecę tam za miesiąc do hotelu Auramar.Byłam w ubiegłym roku w Carvoeiro.Potwierdzam Portugalia to piękny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
sigma31 Re: wrocilam z Albufeiry 16.08.07, 18:07 Albufeira to urokliwe miasteczko - z waskimi uliczkami, starymi domomami, mnostwem knajpek - dla mnie urokliwe bardzo jeszcze przed zmierzchem - pod wieczor sa tlumy turystow i wszedzie glosna muzyka. Polecam plaze kolo Albuferiry - Oura, Ohos d'Aqua - to w strone Vilamury,a w strone do Pery - Sao Rafael, Castello i Coelha - cudwone plaze. Plaza glowna w Albufeirze nie zrobila na mnie duzego wrazenia. Hotelu, o ktorym piszesz nie kojarze - moze wiesz gdzie on jest polozony to przypomne sobie. Albufeire jest dobrym miejscem na wypadu - w srodku Algarve. Ja mialam samochod - z visa car na miescie wiec duzo jezdzilam. Ocean cieplejszy niz woda w basenie. To chyba tyle - jezeli masz jakies jeszcze pytania to napisz Odpowiedz Link Zgłoś
anethka Re: wrocilam z Albufeiry 20.08.07, 08:33 hej, możesz mi coś więcej powiedzieć na temat miejscowości Ohos d'Aqua? jadę tam we wrześniu i ciekawa jestem czego mogę się spodziewać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu55 Re: wrocilam z Albufeiry IP: *.chello.pl 20.08.07, 16:29 Czy mogłabys podac jak jest teraz temperatura wody w Atlantyku? Czy można się kapać bez przezywania szoku termicznego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: wrocilam z Albufeiry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 16:32 We wrześniu jadę do Ballaia Atlantico - zdaje się że byłaś w tym hotelu - jakie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
sigma31 Re: wrocilam z Albufeiry 20.08.07, 21:40 Ohos d'Aqua - dla mnie urocza, malutka miejscowosc - z urocza plaza. Sa tam knajpki, sklepiki i market - wiec w zasadzie wszystko co potrzeba, a jednoczesnie jak dla mnie spokojna miejscowosc - np, Albufeira bardzo urokliwa za dnia, noca byla dla mnie zbyt halasliwa. Obok Ohos masz plaze Oura Beach - tez bardzo ladna - jezeli konkretnie cos chcesz wiedziec napisz na moj email. Co do temperatury wody w ocenaie - dla mnie cieplejsza niz w basenie byla - fakt, ze w hotelu byla bardzo zimna, ale w zaleznosci od plazy - spokojnie, cieplejsza woda niz nasz Baltyk latem. Co do Balaia Atlantico - pokoje super, reszta - wg mnie nie zasluguje na ocene jako Ecco dalo temu hotelowi - wiecej szczegolow - napisz na emaila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: wrocilam z Albufeiry IP: 213.25.153.* 27.08.07, 10:55 witaj, ja mam natomiast pytanie z trochę innej beczki. jade w 2 połowie września i wciąż zastanawiam czy którą miejscowość wybrac-Abluferie czy Praia Da Rocha koło Portimao. Podobno tam jest najpiękniejsza plaża, ale nie wiem jak tam jest z życiem nocnym. Nie ukrywam, że zależy mi na miejscu gdzis życie nocne kwitnie. wiem, że Albufeira jest na pewno takim miejscem, ale chciałabym zorientować się jak jest w Praia. Wiesz coś może? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: wrocilam z Albufeiry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 12:25 Witam Wybieram się do Portugalii,do Carvoeiro za niecały miesiąc.Piszesz,że wypożyczaliście samochód - czy w wypożyczalni wymagali kaucji (w jakiej wysokości)i czy konieczna była karta kredytowa? jak się ogóle jeździ w tym rejonie? jeśli wierzyć przewodnikom,to w Portugalii jazda samochodem nie należy do najbezpieczniejszych pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sigma31 Re: wrocilam z Albufeiry 30.08.07, 22:09 co do wypozyczenia samochodu - wypozyczalam z visacar, na miejscu, bardzo profesjonalna oblsuga, rozsadne ceny. Placilam karta z zalozenia, wiec nie nie wiem czy byla konieczna , ale raczej nie - kazdy woli gotowke niz karte, z gotowka na pewno nie bedzie problemu. Kaucji nie wymagano. Oprocz tego, ze oznaczenie drog nie jest najlepsze i zajelo mi chwile, zanim sie zorientowalam co do kierunkow i mojego polozenia:) to jezdzi sie bardzo dobrze. Masz dwie autostray - platna do Lizbony i bezplatna wzdluz wybrzeza. Zadnego niebezpieczenswta na drogach nie zauwazylam. Odpowiedz Link Zgłoś
pablito2002 Re: wrocilam z Albufeiry 28.08.07, 21:02 Hej, Wróciłem 24 sierpnia z Albufeiry i ciągle tęsknię za Portugalią. Miasteczko super, plaża, woda również (noooo, może ciut ocean za zimny). 2 tygodnie zleciało, zostały wspomnienia i zdjęcia. Pozdrawiam, Pablito Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: wrocilam z Albufeiry IP: 213.25.153.* 29.08.07, 08:30 A czy mógłbyś napisać jakie tam są ceny? Ile kosztuje obiad w restauracji, alkohol, wypożyczenie leżaków, wejście na dyskotekę? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wrocilam z Albufeiry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 09:39 Potwierdzam - w Praia da Rocha są najpiękniejsze plaże na Algarve (polecam niekoniecznie główną, ja najczęściej bywałem na plażach w części zachodniej), życie nocne też bardzo kwitnie. Miłego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kates Re: wrocilam z Albufeiry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 12:55 A możesz napisać ile kosztuje wejście do dyskoteki w Albufeirze? Odpowiedz Link Zgłoś
mamba80 Re: wrocilam z Albufeiry 05.09.07, 10:15 My pożyczyliśmy samochód i jezdziliśmy po wybrzeżu. Byłam w Praia i w Albufeirze i fakt, plaże są tam ładniejsze, ale ja bym pojechała do Albufeiry na Twoim miejscu - tam bardziej czuć Portugalię. Portimao to takie blokowisko troszkę, a stara część Albufeiry bardzo mi się podobała. A z tego co słyszałam, to w pobliżu Albufeiry też są niezłe plaże. Miłego pobytu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lonia Re: wrocilam z Albufeiry IP: *.mofnet.gov.pl 06.11.07, 09:59 A czy warto wybrac się tam z dziećmi 6 i 8 lat, czy są tam dla nich jakieś atrakcje ? Odpowiedz Link Zgłoś