Dodaj do ulubionych

II faza - kto do mnie dołączy

• justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 08.11.06, 15:46
      witam!

dzis totalna porażka...zjadlam sniadanko, w torebeczke jabluszko i mnostwo
      stresu...niestety rozmowa trwala dlugo i wrocilam do domu bardzo glodna!!! no i
      sie posypalo wszystko...jeszcze wczoraj sie chwalilam ze nie oblizalam nawet
      palcow podczas przygotowania jedzonka....a dzis po wyjezdzie gosci rzucilam sie
      na resztki...

jestem podlamana...chyba juz nigdy mi sie nie uda zgubic tego sadla...
    • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 08.11.06, 18:29
      czesc Wam smile
      cos mi sie kurde nie udaje do Was wrocic sad W pon zjadlam kilka ciasteczek, bo
      u kumpeli projekt robilysmy trza nam zastrzyku cukru bylo,a wczoraj w kinie
      zlomotalam chipsy i ciacha znowu. Dzis w miare ok, moze tylko niepotrzebnie
      Danio brzoskwiniowy zjadlam, ale wracajc do domu umieralam juz z glodu wink
      Wstyd mi przed Wami, bo sie tak ladnie trzymacie...
      Pozdro 4 all ( ha, co raz nas wiecej w tym watku)
      • martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 08.11.06, 20:12
        Ja w sumie bez większych wpadek w sumie to bez żadnych...muszę się przyznać ze
        jestem bardzo zawzięta aż sama siebie podziwiamsmile
        dziś zjadłam
        7:30 serek piątnica 3% + pół pomidora + kakao
        9:30 kilka orzechów włoskich;p
        11:30 jogurt 400g+ jabłko( nie wiem ktoś chyba mówił ze można tylko 200g
        dziennie to prawda??)
        17:00 szpinak 200g wybełtany z 3 jajkami + 2 plasterki szynki + 1/2 pomidora

nom i nie wiem cos sobie jeszcze przekąsze.....choc wiem ze nie powinnam....ale
        co głodowac nie będe;p
        pozdrawiam dziewczyny trzymajcie sie i nie dajcie się pokusie!!!
        a tak woóle to mam sny z jedzeniem w roli głownej...;p
        • martyna540 te 200g to odnośnie jogurtu naturalnego 08.11.06, 20:13
          • kasia70g Re: te 200g to odnośnie jogurtu naturalnego 08.11.06, 21:25
            Mnie tez sie sni jedzenie, oczywiscie to zabronione. Wczoraj snil mi sie
            czekoladowy cukierek - taka jaks trufla, a dzisiaj chyba czekolada goraca nie
            pamietam, ale rano sie obudzilam normalnie z wyrzutami sumienia hihi, szkoda
            tylko ze we snie nie czuje ich smaku, cos bym z tego miala, poza porannym
            przerazeniem, zanim do dojde do siedzie i stwierdze ze to tylko sensmile Moje
            dzisiejsze menu: serek piatnica z pomiodrkiem i cebula, jajecznica z 2 jajek,
            zupka pieczarkowa i serek wiejski, po drodze kawka, czerwona i zielona herbata.
            Nadal sie trzymam bez grzechow, moze jutro tez sie uda smile pozdrowionka
            Dziewczynkismile
            • martyna540 Re: te 200g to odnośnie jogurtu naturalnego 08.11.06, 21:41
              no ja wypiła tera zwłasnie kakao...wiem ze późno ale wolałam wypic to niż coś
              zjeśc...a wogóle można pic kakao o tej godzinie??
              • kasia70g Re: te 200g to odnośnie jogurtu naturalnego 08.11.06, 22:17
                Wydaje mi sie ze mozna, w koncu przeciez w SB nie chodzi o zadne ograniczenia
                kalorycznem, czy czasowe spozywanych posilkow, tylko o jedzenie tego co wolno,
                a kako wolnosmile)
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 09.11.06, 07:58
      Witam.
      Jestem dumna z mojego wczorajszego dnia wink.Po rybie, którą zjadłam okolo 16
      zjadłam jeszcze tylko 3 kosteczki czekolady. Wieczorem mnie piwko kusilo, ale
      wygralam z nim. POmyslam, że skoro czuje sie juz chudsza to po co znów ładować
      w siebie piwo i obudzic sie jakby sie ważyło tone. Poza tym po ostatnim,
      obfitym w alkohol wekendzie obiecała nie pić do andrzejek!!!Chyba mi sie to nie
      uda ponieważ umówiłam sie jutro na grzane winko z koleżanko!!!Oby tylko nie za
      dużo wypić i nie podjadać w międzyczasie.
      A dzisiejsze menu zapowiada sie nastepujaco:
      6 - 2 kromki Wasy + 4 plasterki batonu drobiowego + plaster sera Hochland +
      plasterki pomidora
      10 - activia + 2 mandarynki
      13 - jabłko
      16 - serek wiejski
      Aha około 12 przyjdzie do mnie kolega z pracy i będziemy pić czekolade na
      gorąco. Wiem że to nie jest najlepszy wybór i że nie jest dozwolona, ale sie
      umówilam wink
      Qrcze ale sie do tego forum przyzwyczaiłam!!!Chodźbym chciałam nie napisac co
      jem to już nie umiem. Musze przyznać że mnie takie pisanie niesamowicie
      mobilizuje
    • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 09.11.06, 08:14
      Siemanko.
      Ja też tak mam, że zanim zjem coś niedozwolonego, to myślę sobie, że potem będę
      musiała to napisać na forum i będzie mi wstyd. smile)
      Co wczoraj zjadłam:
      bułka razowa (myślicie, że można?) z wędliną drobiową i ogórkiem
      dwa serki wiejskie z ogórkiem, kawa
      activia truskawkowa (nie było naturalnej) i nie miałam wzdętego brzucha wczoraj
      (może to moje urojenia, że to dzięki activii smile
      jabłko
      dwa kawałki wędliny z ogórkiem kiszonym i lampkę wina
      dwa kawałki czekolady mlecznej bez cukru.

pozdrawiam smile
      • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 09.11.06, 08:29
        witajcie...ja oczywiscie wracam na dobra droge...juz wczoraj wrocilam...od razu
        po tym jak sie tu "wyspowiadalam" zakazane rzeczy zjadlam po 15...pozniej juz
        tylko gruszka na kolacje...i tak mialam ogromny brzuch...dzis juz lepiej i
        ostre postanowienie poprawy
        • martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 09.11.06, 16:20
          Witam koleżankismile ale wy strasznie mało jecie...ja bym tak nie mogła;p...
          dzisiejszy jadłospiswink
          7- piątnica 3% pól pomidorka + kakao;D
          9- jabłko ( ale mi tego brakowało!!)
          11:30 jogurt naturalny 400 g
          15:30 pierś z kurczaka smażona na kilku kropelkach oliwy z oliwek + 250g szpinaku
          ....nom jeszcze nie wiem co zjem później chyba jeszcze jeden jogurt naturalny
          tak ok 18 ze słodzikiem przed treningiem bo mam na 19wink
          jestem z siebie dumna żadnej wpadki zero!!!;D.....żadnej pizzy piwa słodyczy
          tylko dozwolone produkty.....smile....ja dopiero jestem 3 dzień na 2 faziei narazie
          jem tylko 1 owoc dziennie...bo w sumie to bardzo mało schudłam w 1 fazie...bo
          tylko 2.5 kg...i nie wiem za bardzo jak wprowadzać nowe produkty w jakich
          ilościach i czasie.....a najgorsze ze nie mam wagi w domu;p
          • madziuus Re: II faza - kto do mnie dołączy 09.11.06, 16:39
            ja pamietam ze pierwszym produktem jaki wprowadzilam do 2 f byly winogrona i
            rodzynki xD .. big_grin wiem ze niezabardzo sa ok ale musialam je jesc jeszcze nawet
            pod koniec 1 bo bylam u lekarza, badali mi krew i wyszedl tak niski cukier ze az
            sama sie przestraszylam.. a doktor powiedziala mi zebym zjadla troche winogron
            to podskoczy.. buntowalam sie ale jadlam ..big_grin jakos nic nie przeszkodzilowink
            • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 09.11.06, 19:23
              Czesc dziewczyny
              U mnie dzis juz (lol) drugi dzien bez slodyczy smile Powoli wracam na dobra droge
              Pozdrawiam
              • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 09.11.06, 19:33
                O matko!!! Niby dzisiaj zjadłam tyle co zawsze a jednek zgłodniałm crying. Dopiero
                wróciłam i zjadłam plaster sera żółtego i kupiłam sobie winko po drodze bo
                strasznie mi sie chciało wink - wytrawne oczywiście. Tylko mam maly problem - nie
                umiem poprzestać na 1 lampeczce - znacie jakiś sposób?
              • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 09.11.06, 19:44
                Czwarty dzien bez slodkiego i trzymam sie nadal, chociaz dzisiaj jest mi
                wyjatkowo ciezko, caly dzien chodze glodna i wydaje mi sie ze jestem coraz
                grubszasad dlaczego?? Mimo to bede starac sie nadal. Dzisiaj zjadlam jajecznice
                z szynka, jogurt, zupe pieczarkowa i miseczke duszonych pieczrek i 3 serki
                wiejskie z kawalkiem papryki
                • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 09.11.06, 21:22
                  Wlanie zjadlam jogurt wprawdzie naturlany, ale znowu cos jemsad Skad ja mam
                  takiego glodomora, myslicze ze jest szansa na schudniecie przy takim jedzeniu?
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 10.11.06, 07:34
      Hej.
      I wiedzialam ze tak sie skończy ;'(. Całą butelke wypiłam !!!!!
      Ehhhhhhhhhh kiedy ja zmądrzeje!!!!!!!!!!
      A dzisiaj:
      6 - 2 kromki Wasy + plaster sera żóltego + pomidorek
      10 - activia
      13 - 2 mandarynki
      16 - serek wiejski
      A wieczorkiem znowu winko ;p
      • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 10.11.06, 08:40
        Ja wczoraj też winko piłam, tyle że dwie lampki, bo więcej nie było. smile
        Wczoraj zjadłam:
        owsianka i kawa rano
        serek wiejski z ogórkiem
        bułka razowa z wędliną i ogórkiem, kawa
        activia (wczoraj też zjadłam, zapomniałam napisać)
        prawie cała paczka orzeszków solonych (nie mogę się oprzeć sad )
        fasolka szparagowa
        pestki słonecznika
        kromka chleba pełnoziarnistego z serem żółtym i odrobiną keczupu (coś mi na
        wieczór się zachciało)
        diwe lampki wina czerwonego wytrawnego

No i to tyle, strasznie dużo jem, no ale trudno
        • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 10.11.06, 13:37
          witajcie

jem dietowo - po tym moim wybryku ale troszke Was zdradzilam sad a tak naprawde
          diete...Otoz wpadlam na pomysl odnosnie Montignaca...Co o tym myslicie??
          Mialyscie cos z tym wspolnego?
          Przyczyny: 1. SB stosuje z przerwami od 3 lat...i troszke mi sie znudzila, nowa
          wiedza nowy zapał.
          2. Pomyslalam ze moze ta dietka juz na mnie nie działa....
          Wczoraj staralam sie jesc wedlug MM i dzis tez (chociaz nie wiem jeszcze zbyt
          wiele i popelniam bledy)
          Ale widze juz wady i rzeczy ktore mnie denerwuja:
          1. 3 posilki dziennie a max 4 to nie jest to do czego moj organizm jest
          przyzwyczajony, chociaz nie przecze ze posilki sa tak syte ze jestem
          najedzona...a nawet troszke przejedzona bo na raz to bardzo duzo

Generalnie mam mnostwo watpliwosci czy dobrze robie i takie tam...Ksiazki
          jeszcze nie czytalam...wiec dokladnie nie znam ideii...

No nic...najwazniejsze ze jem dietowo i nie opycham sie slodyczami i innymi
          temu podobnymi
          • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 10.11.06, 13:52
            Justynko ja też sie ostatnio zastanawiałam nad MM. Bardzo podobna jest ta
            dietka do sb i w zasadzie nie wiem zabardzo jakie sa różnice. może Ty sie
            bardziej orientujesz. Ja dzisiaj zgrzeszyłam ciastkiem i czekoladą na gorąco.
            Coś mi sie zdaje że weekend sie zaczyna ;'(
            • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 10.11.06, 16:06
              Ja mam dzisiaj mega ciezki dzien, myslalam ze wczoraj bylo zle, ale teraz...crying
              Non stop jestem glodna, pochlonelam dzisiaj serek piatnica, serek camemebert,
              serek wiejski, 2 kielabski biale, pieczarki, 2 pomidorysad chce slodkiego!!!!
              • martyna540 chcesz słodkiego??......piątek.....:) 10.11.06, 20:33
                skarbie jak Ci słodyczy brakuje to sobie zjedz serek(jogurt)nawal tam mega dużo
                słodzika i dodaj kakao lub aromat do ciasta np. waniliowy albo
                migdałowysmile...albo zrób sobie kakao...mi cos takiego pomaga...i musze się
                pochwalić ze od miesiąca nie miałam NIC słodkiego w ustach;D...jestem z siebie
                dumna...normalnie;p
                oto co dziś zjadłam:
                7:00 jajecznica (3 jaja + 4 plasterki okrągłego batonu szynkowego + pomidor)
                10:35 jabłko.....pychota.....
                13:30 400g jogurtu naturalnego
                16:00 pierś usmażona na kilku kropelkach oleju + sałatka grecka wielka mich aż
                się sama sobie dziwie ze tyle zjadłam;p
                20:00 serek piątnica z ogórkiemsmile
                no i to tyle na dzis juz więcej jeśc nie będesmile pozdrawiam!!!!
                • kasia70g Re: chcesz słodkiego??......piątek.....:) 10.11.06, 22:07
                  Zjadalam jeszcze dzisiaj serek topiony i troche salatki greckiej, pozniej
                  wypilam kako i w koncu mnie zapchalo. Dziekuje Martynkosmile) za rade, udalam sie
                  takze po aromat waniliowy jeszcze nie testowalam, bo jak na razie sytuacja
                  kryzysowa zazegnana, ale jakby co to stoi w szafce na strazysmile)Coz ja bym bez
                  Was zrobila, w ogole stwierdzam ze sie uzaleznilam od naszego watkusmile)
                  • tripcafe Re: chcesz słodkiego??......piątek.....:) 10.11.06, 23:26
                    czeee
                    dzis u mnie totalnie nieesbecko, ale bezslodyczowo. jedyne co dzis jadlam to...
                    spaghetti bolognese.
                    a co do slodyczy, to bbawiam sie, ze moj zoladek czy cokolwiek nie daloby sie
                    oszukac jakims nedznym jogurtem z aspartamem i kakao. zreszta jak o tym
                    pomysle, to mi sie slodkiego odechciewa. wczoraj oszukalam sie pijac cole
                    light. wprawdzie to nie to samo, co normalna, ale glod slodyczowy zostal
                    zaspokojony
                    buziaki i w miare bezgrzesznego weekendu smile
                    • martyna540 Re: chcesz słodkiego??......piątek.....:) 11.11.06, 13:08
                      Ja też się uzależniłam od naszego wątkusmileFajnie tak sobie pisać co się zjadło
                      itd...a wogóle musze sobie w końcu kupic poradnik bo jest za mocnysmile
                      dzis zjadłam
                      9- piatnica z papartyką
                      12 grapefruit czerwony
                      i tak ok 16 zjem pierś z sałatka grecką a o 20 może jakąś leciutka kolacyjkę;
                      nom to pozdrawiam was kochane dziefffczynki i nie dajcie się!!!
                      • martyna540 Re: chcesz słodkiego??......piątek.....:) 11.11.06, 13:30
                        głodna jestem chyba zjem jeszcze jabłko;p;p;p
                        • kasia70g Re: chcesz słodkiego??......piątek.....:) 11.11.06, 19:10
                          Witam w sobotni wieczor. Minal 6 dzien bez slodyczy jejej smile)) Dzisiaj rano
                          byly roladki z szyneczki i jajka z majonezem do tego pomidorej ogorek i
                          papryka, pozniej salatka grecka, moze troche za duzo ale glodna bylam, bigosik
                          i kielbaska, a teraz serek homogenizowany naturalnysmilePierwsza czesc weekendu
                          bez grzechowsmile
                          • madziuus Re: chcesz słodkiego??......piątek.....:) 11.11.06, 20:59
                            uu gratulujewink jutro tez bedzie dobrze! wierze w to ;]
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 12.11.06, 14:47
      Witam w niedzielne popołudnie.
      Najpierw opisze mój dziwny wczorajszy dzień.
      O 9 - zjadłam activie. Potem wyszłam z domu i od 13-18 byłam ze znajomymi w
      pizzerii. I zjadłam 2 kawałki pizzy na cienkim cieście + 4 lampki grzanego
      winka. Jak wróciłam to zjadłam serek wiejski a o 20 pół bułki z wędlinką. Jakiś
      taki bardzo dziwny dzień
      A dzisiaj...
      9 - 2 kromki chrupkiego pieczywka z wędlinką i pomidorkiem
      12 - 2 mandarynki
      15 - (czylki za moment)pieczona noga kurczaka z surówką szwedzką
      18 - activia z otrębami pszennymi
      A waga jak stala w miejscu tak stoi crying
      • martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 12.11.06, 14:56
        ...wczoraj nie zjadłam tej piersi tylko samą sałatke grecką...a najlepszym
        sposobem jest się zakochac wtedy sie wogóle prawie nie chce jeśc;p
        wogóle dobra jestem to juz mój 4 dzień bez słodzika;p jakoś daje rade ...jak
        dzisiaj byłam w Geancie to zauważyłam ze sa słodziki na jakims cyjanku sodu czy
        czymś taki i zastanawiam się czy taki jest zdrowszy od aspartanu...
        a oto co dzis zjadłam i zjem;p
        8:30 kawałek ogórka
        11:30 jajecznica( szynka pomidor ogórek kiszony 2 jaja), jabłko
        jeszcze nie wiem o której zjem obiad...ale chyba zjem sobie sałątke grecką...
        później piątnice z ogórkiem na kolacje...nomsmile pozdrawiamwink u mnie jak zwykle
        bezgrzeszny weekendwink
        • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 12.11.06, 20:32
          Tydzien bez slodyczy smile))))) A dzisiaj rano jajecznica + saltka pomidor,
          ogorek, papryka, kako, udko z kurczaka, kubek soku pomidorowego, serek homo
          naturalny z kawalkiem papryki, i kako po raz drugi, to bedzie dzisiaj na tylesmile
        • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 12.11.06, 20:51
          ...jak
          dzisiaj byłam w Geancie to zauważyłam ze sa słodziki na jakims cyjanku sodu czy
          czymś taki i zastanawiam się czy taki jest zdrowszy od aspartanu...

cyjanek sodu to silna trucizna, na pewno nie dodaje sie go do slodzikow wink
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 13.11.06, 07:46
      Witam 13-ego wink.Mam nadzieję że będzie szczęśliwy i nie nagrzeszymy ;P
      Wczoraj zjadałam tylko tyle ile napisalam + 2 plasterki sera żółtego i 3
      kosteczki gorzkiej czekolady. Ale jak dzisiaj stanęłam na wagę to pokazala + 2
      kg i normalnie sie załamałam, bo przecież wczoraj zjadłam mało i bardzo sbecko.
      Przyczyną jest zbliżający się @. No ale żeby aż 2 kg ;'(. No nic trzeba sie
      wziąść w garść i walczyć.....
      A dzisiaj:
      6 - 2 kromki chlebka pełnoziarnistego Schulstad + plaster polędwicy Sopockiej +
      2 plastry sera żółtego + plaster pomidorka, a kromeczki posmarowałam sobie
      serkiem Tartare z łososiem - pyszne były, choć wydaje mi się że za dużo tego
      wszystkiego nawaliłam ;/
      10 - activia z 2 łyżeczkami otrąb
      13 - pomarańcza
      16 - planuje udusić sobie brokuły, kalafiorek, cebula, papryka, czosnek,
      fasolka i zioła (jadłam coś takiego kiedyś u koleżanki i pyszne było, więc sama
      spróbuje takie warzywka sobie zrobić)
      • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 13.11.06, 08:28
        Cześć dziewczyny. Widzę, że tu duży ruch się zrobił smile
        A ja w weekend trochę przesadziłam z jedzeniem. sad
        Wczoraj były imieniny mamy i najadłam się sałatki z kurczakiem, ananasem,
        kukurydzą i majonezem. Mam nadzieję, że za bardzo nie przytyję od tego.
        • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 13.11.06, 12:08
          Definitywnie wracam na plaze! Dosc obzarstwa ( choc paradoksalnie praktycznie
          od tego nie tyje!)
          Moje sniadanko (haha, o 12 w poludnie): 2 opieczone kromeczki razowca z
          odrobina Almette i jajo z majo smile
          Buziaki
          • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 13.11.06, 21:42
            Ja dzisiaj caly dzien poza domem, ale jakos udalo mi sie wygrac z pokusami typu
            sphinx, pizza hut itp. Rano serek piatnica i salatka pomidor ogorek papryka,
            pozniej salatka z roznych rodzajow salaty, jajka, pomidora, sera zoltego, a na
            kolacje a moze to byl obiad (niewaznesmile) taki jakby gyros chude mieso
            podpiekane z surowka z bialej i czerwonej kapustysmile
            • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 06:36
              Witajcie!

Od piatku folgowalam na maxa sad to nie byly grzeszki...tylko objadanie sie na
              calego niedozwolonymi rzeczami sad gdzie ja mam rozum?? jest mi bardzo przykro.
              Dziwne ze mialam odwage stanac dzis na wadze...startowalam z 62,5 kg...z racji
              tego ze juz ktorys raz stosuje diete waga spada bardzo powoli i trzeba mi bylo
              az miesiac aby pojawilo sie 60 kg...czekalam juz wymarzonej 5 na pierwszym
              miejscu?? celem bylo 55 do świąt...a teraz przez moją głupotę jest 63 kg! I
              bedzie mi schudnąć jeszcze trudniej sad

Na moje wytłumaczenie błahe powody osobiste...

WRACAM NA PLAŻĘ!!!! Poki co pije ciepłą cytrynkę, na śniadanie zjem omleta, ale
              jeszcze nie jestem głodna....

Pozdrawiam
              • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 08:20
                Witam.
                Moja waga też jakośc dziwnie w górę choć nie wiem dlaczego crying. Dzisiaj sie nie
                ważyłam, postaram sie dopiero w niedziele. A dzisiaj....
                6 - 2 kromki chlebka schulstad posmarowany serkiem topionym na to pomidorek
                10 - serek wiejski + 2 łyżki otrąb
                13 - 3 mandarynki
                16 - sałatka z tuńczyka (kupna)
                • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 11:12
                  Siemanko. Ja też postanawiam nie objadać się niedozwolonymi rzeczami. Muszę się
                  wziąć za siebie, bo nigdy nie schudnę. Wczoraj zjadłam: owsianka i kawa
                  dwa serki wiejskie z ogórkiem, kanapka z wędliną i z ogórkiem, activia,
                  gruszka, potem byłam strasznie głodna i zjadłam trochę sałatki jarzynowej i
                  potem dwie kanapki z serem żółtym. Potem pestki słonecznika. Ogólnie to
                  strasznie dużo chyba zjadłam.
                  • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 11:37
                    Powiem Ci aja że dość sporo jesz wink. Ja od wczoraj mam jakiś zły humor, chodze
                    i sama nie wiem czego mi sie chce crying. Niby jem tylko to co powinnam i to co
                    pisze, ale wczoraj bylam już w polowie drogi do automatu ze słodyczami i sie
                    wróciłam. To chyba przez ten listopad i zbliżający sie okres crying. Wogóle czuje
                    sie jak balon!!! Wczoraj wypiłam xenne na przeczyszczenie i nawet mnie dzisiaj
                    nie ruszyło crying
                    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 15:32
                      No i stało się.....
                      sad sad crying crying buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
                      Właśnie zjadłam 3 bita. Nie mogłam już wytrzymać crying. Ja nie wiem co sie ze mną
                      ostatnio dzieje!!! Taka sie ospała czułam, że pomyslałam że już tylko coś
                      czekoladowego mi może pomóc.Wiem że to żadne tłumaczeniem, ale chyba jest
                      troszke lepiej. O 16.15 zaczynam pisać test z angielskiego i potrzebowałam
                      energii! Zdaje sobie sprawe z grzechu który popełniłam ale już sama nie wiem co
                      zrobić żeby poprawić sobie humor. Teraz to sie dopiero ciężko czuje.
                      Dziewczynki pomóżcie mi, bo jak jutro będe miała taki humor to tragedia!!!
                      Dzisiaj już chyba nic nie będę jadła bo po angielskim idę do kina...
                      • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 15:47
                        no ja wiem, że sporo jem, ale to chyba przez tą jesień i to, że jestem przed
                        okresem. No ale gdybym jadła tak malutko, jak ty Aniu, to bym chyba z głodu
                        umarła. smile
                        Na szczęście nie jem słodyczy, jakoś sobie z tym radzę. Najgorzej jest w pracy,
                        bo nie mam możliwości zjedzenia czegoś ciepłego, to zjadam kilka serków,
                        jogurtów itp.
                        Ogólnie to złapało mnie obżarstwo jesienne. Pomocy dziewczyny !
                        • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 15:52
                          o matko aja Ciebie też złapało obzarstwo!!!!To kto mi pomoże????Jedyna nadzieja
                          w Tobie a Ciebie tez dopadło crying.A możeby tak lampke winka wieczorkiem. Aja jem
                          tyle i nie chudne...ja niestety w pracy tez nie moge na Cieplo zjeść a jeszcze
                          do tego 2 razy w tygodniui angielski i wracam do domu od rana o 19,20
                          • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 16:16
                            Jesienne obzarstwo to chyba dopada wszsytkich, na dworze ciemno, zimno, mokro,
                            blee. U mnie jest teraz troche lepiej ale w tamten czwaretk i piatek stoczylam
                            z soba turbo walke. Ja tam nie uwazam zebys Aja jadla duzo, po prostu tyle
                            potrzebujesz, a nie jesz zadnych nieesbeckich rzeczy, ktore moglyby spowodowac
                            tycie. Ja mimo, ze staram sie ograniczac nic nie chudne, juz mam pomalu dosyc,
                            ile mozna czekac na jakies efekt, brzuch caly czas jak balon. Dzisiaj
                            przeczytalam ze spozywanie zbyt duzej ilosci nabialu spowalnia chudniecie, co
                            Wy na ten temat. Ja jem dziennie srednio jeden serek wiejski, jeden jogurt i
                            ser bialy piatnicy, sadzicie, ze to za duzo?? Mam jeszcze pytanie jakie activia
                            przynosi Wam Dziewczynki efekty. Duza buzka w paskudny jesienny dzien...
                            • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 17:16
                              Kasiu dzisiaj nie zjadłam activi, bo nie zdążyłam kupić, ale przyznam
                              żezdumiewającego efektu nie widzę, a w zasadzie to żadnego. Byz może dlatego,
                              ze zbliża mi sie okres i chyba puchnę. Wyglądam już jak balon crying.Zastanawiam
                              sie czy jest sens jeść ta activie skoro wole serek wiejski.
                              Co do nabiału, top mnie sie jhak do tej pory wydawało, ze to on jest podstawa
                              tej diety. No teraz to już zgupiałam ;/. Przyznam szczerze ze ja również
                              zaczynam sie dołować brakiem postępu w diecie. Coraz poważniej zastanawiam sie
                              nad przejsciem na kapuścianą. W zasadzie to jak sb ale bez nabiału. Kiedyś w
                              ciągu 10 miesiecy schudłam na niej około 20 kg. Robiłam tak że bylam 2 tygodnie
                              na kapuście a tydzien jadłam normalnie. Zrzucałam średnio w 2 tygodnie 2-3 kg.
                              Potem przybywał mi w 1-2 tygodni max kg, wiec i tak byłam do przodu. W tej
                              chwili waże o jakieś 5-6 kg wiecej od najjniższej wagi i bardzo chciałabym do
                              niej wrócić. Toteż chyba od poniedziałku gotuje kapustkę i walcze na kapustce ;P
                              • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 19:14
                                Nie wyobrazam sobie jedzenia bez serkow, jogurtow, zawsze je jadlam, moze nie w
                                takich ilosciach, bo teraz zamiast kanapki jem serek jak jestem
                                glodna...Postaram sie troche ograniczyc ilosc nabialu, ale nie zrezygnuje z
                                niego napewno, kurde nie mozna doprowadzic sie do koszmaru jedzeniowego z
                                powodu kilku kg za duzowink Dzisiaj zjadlam na rano 3 roladki z szyneczki i 2
                                jajek z majonezem do tego saltka z pomidora ogorka papryki, jogurt,obiad zupa
                                fasolowka, teraz jem saltake grecka smileI jak zwykle duzo wody, herbaty czerwonej
                                • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 21:13
                                  dziewuszki, nie swirujcie tak z ta dieta! wiadomo, ze jak jesien, to trudniej
                                  wytrwac na diecie i czasem ( haha, czasem) wpadnie cos niedozwolonego. ale nie
                                  ma co sie zalamywac z powodu jednego zjedzonego batonika! gdybym postepowala
                                  jak wy, to chyba bym zwariowala zadreczajac sie, ze znow zjadlam cos
                                  niedozwolonego. ja sie specjalnie nie przejmuje wpadkami, staram sie ich
                                  unikac, ale jak mi nie pojdzie, to trudno, jups, cholera... wink wiecej luzu big_grin
                                  mi dzis jedzeniowo poszlo w miare ok, wprawdzie zjadlam Piruet Campiny, ale
                                  uznajmy, ze pozniej go wytanczylam.
                                  trzymajcie sie smile, buziaki
                                  • martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 21:30
                                    Ale mam zaległości;p...musze powiedzieć ze 2 faza przynosi większe efekty niź 1
                                    bo podczas 1 fazy schudłam tylko 2 kg przez miesiąc a teraz w tydzień zrzuciłam
                                    1,5 kg!!!! teraz waże 56;D.....bosko;D....dziś zjadłam 1 bułke grahamkę...ale w
                                    zamian za obiad;p;p;p.....bo ja nie jem żadnego pieczywa ani makaronów itd. ja
                                    jem jedno jabłko dziennie a teraz już 2 tydzien się zaczyna więc zabieram się do
                                    eksperymentowania...co tydzień będę wprowadzać coś nowego i zobaczę ile moge
                                    zjeśc alby utrzymac wagę;p...jeszcze tylko 4 kgsmile...dam radesmile a dzisiaj
                                    przesadziłam z owockami;p;p....2 jabłka i słoiczek gruszek( babcia takie obre
                                    robi w zalewie z cukrem;/...ale co tam;p) dzisiaj zjadłam:
                                    7:30 piatnica + 1/2 pomidora
                                    9:30 jabłko
                                    11:30 znów jabłko...stasznie mi się chce jeśc po jabłku...
                                    13:30 jagurt 400g
                                    16:00 grahamka pierwsza od miesiąc...dobra była;p...ale jadłam suchą bo na
                                    mieście byłam przed treningiemsmile
                                    19;30 ten nieszczęsny słoiczek gruszek;/
                                    dzisiaj poprostu przegięłam na maxxxa z tym żarciem...musiałam uczcić 1.5kg;p
                                    pozdrawiamwink
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 15.11.06, 10:11
      Wczoraj przeszłam samą siebie crying
      Aż wstyd sie przyznać crying
      Jak wróciłam do domku to wypiłam butelke wina i zjadłam 3 albo 4 kanapeczki z
      pieczywa wasa!!!dzisiaj jak stanęlam rano na wagę to normalnie załamka crying.Czuje
      sie taka naładowana, że dopiero teraz zjadłam pół dużego jogurtu naturalnego,
      czyli 200 ml a reszte zjem około 13. W domku dzisiaj po pracy o 16 planuje
      zjeść pierś w gyrosie i moje duszone warzywka z poniedziałku.Mam nadzieje ze
      dzisiaj na tym sie skończy.
      Wczoraj to był naprawde okropny dzień. Oby sie wiecej nie powtórzył
      • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 15.11.06, 19:22
        Dziewczynki gdzie sie podzialyscie??? Ja dzisiaj 10 dzien bez slodycz smile)
        Wlasnie teraz jem serek homo z aromatem waniliowym - smieszny nigdy nie jadlam
        wczesniej ale dobresmile) A dzisiaj jeszcze byl serek piatnica i moja tradycjna
        sniadaniowa saltaka, pozniej wiesniak, kubek soku pomidorowegom, zupka na
        obiad, saltka grecka i tyle smile) buziaki
        • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 15.11.06, 19:31
          Normalnie dzisiaj taki sie zastój zrobił że aż sama nie wierze wink
          Dzisiaj już ze mną troszke lepiej. Tzn. oprócz tego dużego jogurtu i piersi
          smarzonej w gyrosie z warzywkami (duszony kalafior, brokół, cebulka, fasolka
          czosnek i zioła) zjadłam jeszcze 3 mandarynki, 2 landrynki i 2 plastry sera.
          Teraz wróciłam do domku z zakupów i piję piwko crying. Miałam duża ochotę. Qrcze
          kiedy ja sie poprawie.....
          Dzisiaj natomiast stwierdziłam jedno, a mianowicie, że nie potrzebnie jem jak
          wstane śniadanie o 6, bo o 10 już jestem głodna i jem 2 sniadanie. A dzisiaj
          zjadłam dopiero o 10 i głodna nie byłam. Doszłam wiec do wniosku ze nie będę
          jesc tak wczesnie rano i tym sposobem zaoszczedze jeden posiłek
          • bognisia1 Re: II faza - kto do mnie dołączy 15.11.06, 21:05
            Ja zaczynam od jutra drugą fazę smile))))))
            Sniadanko - 2 kromki chlebka razowego (!!!!!!!!!) z rzodkiewkami + kawka
            II śniadanko serek wiejski z papryką + herbata zielona
            przekąska 15 orzeszków
            zupka bulgarska na obiad z kluseczkami serowymi
            deser - jogurt+kakao+slodzik
            może jabluszko???

bez kolacji pewnie bo idę na silownię!
            juz nie mogę doczekać się jutra!!!!!!!!!!! jupi!!!!!!owocki smile))))))))))))))
            • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 08:03
              O jak miło Bognisiu, że do nas dołączylaś.
              Ja od dzisiaj dietuje na całego!!! Dość już tych grzechow i obrzarstwa!!!!Dość
              alkoholów i słodyczy!!!KONIEC!!!
              7 - 3 kostki gorzkiej czekolady
              9 - serek wiejski 3% z otrębami jabłkowymi
              11 - kiwi
              13 - jabłko
              około 15-16 moje duszone warzywka wink (podgrzałam sobie rano w domku i zabrałam
              w pudełeczku do pracy...mam nadzieje ze będą smaczne)
              Do domku wróce po 19, wiec nie wiem czy będę coś jeszcze jeść, ale jeśli to
              jakis zawijasek z sera żółtego z pomidorkiem wink
              Aja, Tripcafe, gdzie sie podziałyście?????????
              Szybciutko wraajcie bo potrzebuje mobilizacji!!!
              • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 12:57
                Cześć dziewczyny. Kurcze, troszkę się przestraszyłam, jak weszłam dziś rano na
                wagę. ok. 1,25 kg przytyłam sad((
                Czuję się okropnie i grubo strasznie. Wiem dlaczego tak się stało. Za dużo
                jadłam i za dużo orzechów i czasami zjadałam np. sałatkę z majonezem itp. sad(
                Okropnie ogólnie. Chociaż w sumie dobrze, że się zważyłam, bo bym sobie dalej
                myślała, że jest dobrze.
                Kurcze, coś mi się nudzi ta dietka. Nie dam rady chyba wrócić na pierwszą fazę.
                Muszę jeść mniej i nie jeść niedozwolonych produktów. Od dzisiaj się
                mobilizuję. Żadnych orzeszków nie podjadam i żadnych sałatek. Myślicie, że się
                uda znowu zacząć chudnąć?
                • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 13:20
                  Aja mnie też sie zaczyna nudzić. A najgorsze jest to że jak zrzce 2 kg to przez
                  weekend zjem troszke wiecej i odrazu mi sie odkłada crying.Nie mam jednak pomyslu
                  na coś innego. Postaram sie teraz bardziej rygorystycznie przestrzegać diety to
                  może jakiś efekt będzie.
                  • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 13:52
                    Ja też przecież się nie objadam ani słodyczami, ziemniaków nie jem, makaronów
                    też. Strasznie szybko się tyje niestety. Tak się zastanawiam, czy już nigdy nie
                    będę mogła troszkę inaczej zjeść, bo zaraz przytyję? Mam troszkę nadzieję, że
                    ten przyrost wagi to tak przed okresem jest też.
                    Aniu, to bierzemy się za siebie. smile
                    Muszę się przyzwyczaić do jedzenia znów tak jak na początku II fazy, tzn. serki
                    wiejskie, warzywka, fasolka szparagowa (dużo jej jadłam, teraz przestałam),
                    grillowany kurczak, ryba. Z owsianki, owocu dziennie i kanapki z chlebem
                    pełnoziarnistym nie zrezygnuję chyba. Muszę zrezygnować na razie zupełnie z
                    orzeszków, bo jak zacznę jeść, to nie mogę przestać. To samo z jedzieniem na
                    mieście. Jęsli sałatka, to bez sosu. Mam nadzieję, że mi się uda.
                    • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 14:10
                      Witam Dziewczynkismile Ja dzisiaj na sniadanie zjadlam jajecznice z moja
                      tradycyjna salatka, pozniej szprotki w pomidorach i szklanka soku pomidorowego,
                      na obiad bedzie zupa,a wieczorkiem jakis serek alb o wiesniak albo homo
                      naturalny.
                      Ostatnio rozmwialam z kolega, ktory chodzi do dietetyczki (ktora cieczy sie
                      bardzo dobra slawa), tez mial ten problem co my, na poczatku szybciutko waga
                      leciala, a pozniej stanela, az w koncu jakies 2 kg mu wrocily. Pani dietetyczka
                      twierdzi, ze to normlane i tak sie zdarza, ze waga stoi, a nwet wzrasta, jednak
                      w efekcie znowu zacznie spadac. Wiec slyszac taka nowine podnioslam sie na
                      duchu, mam nadziejem ze Wam to troche poprawi dietowe nastrojesmile Ja musze tez
                      chyba wprowadzic w koncu jaki chleb, owoce, albo makaron. Powiedzcie jaki chleb
                      najlepszy razowy, pelnoziarnisty, zytni, wielozbozowy?? A makaron sojowy,
                      ryzowy, razowy?? Zawsze mnowstwo niewadomych.Pozdrawiam w piekny, sloneczny,
                      jesienny dziensmile))
                      • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 14:32
                        Dzięki Kasiu, za podniesienie na duchu smile Ja już postanowiłam się wziąć za
                        siebie i mam nadzieję, że dobrze będzie.
                        Ja na początku kupiłam sobie chleb Schulstadt (chyba tak to się pisze) Fitness.
                        teraz kupuję sobie różne, np. Żytni z mąki żytniej pełnoziarnistej z ziarnami
                        itp. Myślę, że takie mozna.
                        • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 14:47
                          Ja tez jem albo schulstad albo Wase.
                          No to dziewczynki bierzemy sie zasiebie i ciagniemy to dalej wink
    • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 14:45
      No więc dzisiaj zjadłam:
      rano owsianka i herbata
      w pracy dwie kanapeczki z wędliną drobiową i ogórkiem
      Kawa
      dwa małe jabłka w międzyczasie
      serek wiejski z ogórkiem
      Na razie tyle. W domu mam zamiar zjeść rybę z grilla i fasolkę szparagową.
      Myślicie, że może być? Dalej sporo, ale i tak mniej niż ostatnio jadłam.
      • martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 14:58
        witamsmile...kurcze ja zauważam u siebie tendencje "pozwolić sobie na więcej"...
        nie są to żadne grzechy ale ostatnio zaczynam jeść za dużo owoców...2-3 jabłka
        dziennie...chce wprowadzić jakiś chleb w końcu...makaron...ryż...nie mam prawie
        wogóle energii...a jak we wtorek zjadłam mała grahamke to normalnie tak sie
        dobrze czułam ...oprócz owoców za dużo jem też nabiału..dzisiaj była piatnica,
        900g jogurtu naturalnego 2 jabłka...no przegięcie na maxxxa......w szkole
        strasznie mi się chce jeśc...i jak patrze jak każdy sobie wcina jakieś słodkie
        buły to mnie aż skręca...;/ w sumie to sie boje ze jak wprowadze jeszcze
        dodatkowo 2 kromki chleba
        albo cos innego to juz wogóle nie będzie efektów..poradzcie coś!!;/
        • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 15:06
          Aja Kochana ja uwazam, ze Ty wcale duzo nie jesz!!! Zjadasz mniejsze porcje,
          niz ktos sie sie nie odchudza, wiec wszsytko jest w normie, a poza tym na sb
          nie chodzi o jedzenie malo, tylko jakosciowo odpowiednich produktow. Moze
          sprobuj pozbyc sie orzechow, ja zauwazaylam u mnie tedencje do przybiernia na
          wadze jak sobie na nie pozwole, poza tym nie umiem liczyc i zawsze jakos
          zjadalo mi sie wiecej niz mozna bylosmile))
          • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 15:47
            Dzięki Kasiu za odpowiedź. Ja właśnie nie mam za bardzo możliwości jedzenia
            bardzo regularnie. Dziś np. obiad zjem po 18 niestety albo później. Za to w
            pracy jak bym zjadła tylko kanapkę lub jeden serek, to bym chyba tylko
            siedziała i myślała o tym, że głodna jestem. Do tej pory chudłam jak zjadłam
            np. rano owsiankę i w pracy jogurt, jabłko i dwa serki. Najgorzej, że ostatnio
            za bardzo sobie pozwalałam, w stylu, że "Jak raz zjem coś tam, to nic się nie
            stanie", wiecie o co chodzi. I tak tego przybywało. Postanawiam poprawę. Może
            nie tyle w ilości, chociaż trochę na pewno, ale w jakości. smile
            buziaki
            Mam nadzieję, że znowu zacznę chudnąć i się Wam pochwalę. smile
            • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 16:01
              U mnie aja jest dokładnie ten sam objaw...jak raz coś tam zjem to ..... tyle że
              mnie ostatnio te razy zdarzały sie codziennie a we wtorek to przegięłam na
              całej linii!!! Ja np. jem mało wiec też nie mam za bardzo możliwości
              ograniczenia w ilości (choć ostatnio jak pisałam postanowiłam jesc sniadanie
              dopiero w pracy o 9, co powoduje ze jem 1 posilek mniej)wiec musze postawić na
              jakość. Dzisiaj to wogóle bardzo mało zjadłam i teraz zmykam na angielski a
              potem do kina i wróce do domu około 21.30, wiec raczej juz nic nie zjem. Choć
              planuje robic wieczoram sałatke z tuńczyka to pewnie cos tam podskube wink. OOOOO
              wymysliłam teraz hasło reklamowe "STAWIAM NA JAKOŚĆ" hihhihihiihi i trzeba to
              teraz do główki wpoić ;P
              • madziuus Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 17:34
                a ja z jakoscia nigdy nie mialam problemow.. tylko zawsze ta ILOSC.. pfff
                zawsze zmartwienei zeby nie za duzo .. uncertain ale i tak jem wiele;d
                • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 18:09
                  Witajcie

u mnie zupelna klapa...wyjechalam na dlugi weekend do rodzicow...wiec mozecie
                  sobie wyobrazic smile bede tu do niedzieli...

w kazdym razie czytam wasze wpisy - jako doswiadczona plazowiczka w niektorych
                  kwestiach az mnie serce boli w zwiazku z tym co piszecie...
                  wybaczcie:
                  ania: to ze wykreslasz jeden posilek jeszcze z samego rana nie przyniesie Ci
                  zadnych korzysci, a moze przyniesc straty- po pierwsze ograniczasz
                  kalorycznosc: dziennego wyzywienia, metabolizm trzeba wlasnie z samego rana
                  rozkrecic...trzeba dac z samego rana sobie troszke energii...to nic ze jak nie
                  jedzac tego sniadanka nie czujesz zadnej roznicy. W przyszlosci moze sie okazac
                  ze jak zjesz bardziej kaloryczne jedzonko lub wiecej to bedziesz tyc od byle
                  czego....

Poza tym ograniczajmy sie bardziej jakosciowo a nie ilosciowo...nasze jedzonko
                  powinno byc bardziej roznorodne, a wiec duzo warzyw, z nabialem nie przesadzajmy

Pozdrawiam
                  • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 19:35
                    czesc dziewczyny smile
                    nie brak mi motywacji Aniu smile, codziennie tu zagladam, nawet jak nic nie pisze
                    i jakos sie trzymam, chociaz... ostatnio kupilam sobie pudding i teraz
                    codziennie mnie korci, zeby zjesc cos takiego, a przeciez to sam cukier. ale
                    dzis sie nie dalam. zjadlam dzis rybke w pomidorach, 2 kormeczki razowca z
                    almette, troche ogorkow kiszonych, rolmopsa, 2 plasterki salami i fasolke po
                    mojemu. upieklam ciasto poza tym, ale dziobnelam tylko odrobinke ( pyyyyszne tongue_out)
                    za to jutro bedzie totalnie antyesbecki dzien, z kremem dyniowym ( a dynka ma
                    chyba wieksze IG niz ziemniaki), grzanym winkiem ( bo codzi za mna od dawna),
                    ciastem i ,bog wie, czym jeszcze wink
                    buziaki esbeściaki big_grin
                    • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 19:58
                      Justynko, a moglabys napisac jak to jest z tym nabialem, czemu spowalnia
                      chudniecie i co to znaczy ograniczyc?? Czy jak jem dziennie serek wiejski,
                      homogenizowany i te ser bialy piatnicy to jest za duzo, moge to jeszcze popic
                      mlekiem?? Dobrze znam te pobyty w domu rodzinnym, ja tydzien u Mamy
                      odpokutowuje do dzisiaj.A na poczatku grudnia jade znowu smile))
                      • madziuus Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 20:07
                        TO PO CO KUPILAS TEN PUDDDING.. :d?
                        • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 21:21
                          madziuus napisała:

> TO PO CO KUPILAS TEN PUDDDING.. :d?

bo on do mnie wołał z polki w sklepie: kup mnie, kup mnie i zjedz mnie big_grin
                          no i go posluchalam tongue_out
                          was nigdy nic tak nie wołało? tongue_out
                          • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 21:37
                            Oj wola wola. Ale ostatnio, w ramach cwiczenia slabej silnej woli, zawsze jak
                            ide na zakupy przechadzam sie miedzy regalami ze slodkosciami i ich nie
                            zabieram ze sobasmile)
                            • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 22:41
                              kasiu: ilosc jaka wymienilas jest Ok...ale musisz jesc tez duzo warzyw...chodzi
                              mi o to, ze nie mozemy do kazdego posilku wlaczac tego nabialu (np. na
                              sniadanie jajka z piatnica, pozniej na drugie sniadanie serek
                              homogenizowany...do obiadu tez cos...a w miedzyczasie jakis deserek)....wiem ze
                              zdaza sie i tak...ze nasza potrzebe zjedzenia czegos slodkiego zaspokajamy
                              serkami i wielokrotnie mowimy ze moglybysmy jesc tylko to smile a tak naprawde to
                              sie tym nie sycimy...tylko na moment zapominamy o glodzie...dlatego sa one
                              najlepsze na drugie sniadanie i podwieczorek
                              Pozdrowienia
                              i powodzenia
                            • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 22:44
                              O rany dziewczynki....a ile razy mnie tak coś z półki woła!!!A zwłaszcza
                              czekoladki.....no takie małpy... i czasami sie skusze, ale i tak myślę ze silna
                              jestem tym bardziej że je uwielbiam wink.
                              Może i macie racje ze nie powinnam rezygnować z tego sniadania....musze sie z
                              tym przespać....jutro napisze jaki był efekt.
                              A dzisiaj zjadłam jesszcze tylko wieczorkiem 2 plastry sera wedzonego
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.11.06, 07:54
      Przespałm sie, przemyślałam i doszłam do wniosku, ze chyba macie racje ze nie
      powinnam rezygnować ze sniadania. I dlatego dzisiaj rano zjadłam snieadanie
      Moje dzisiejsze menu:
      6 - 2 kromki wasy posmarowane: 1 serkiem topionym Hochland a druga serkiem
      tartare z łososiem + plaster sera żółtego wędzonego + plasterki pomidorka
      10 - serek wiejski + otreby jabłkowe
      13 - kiwi
      15 - sałatka (tuńczyk,ser wedzony,kukurydza, ananas, majonez) - to nie jest
      chyba najlepszy wybór,ale wczoraj zrobiłam i miałam wielka ochote, ponieważ ją
      uwielbiam. Bede dzisiaj na zajeciach na uczelni do 20, wiec taka sałateczka
      bedzie pozywna
      17 - jabłko
      aha....zapomniałam sie przyznac ze wczoraj piwko wypiłam crying
      • madziuus Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.11.06, 08:03
        przyznam szczerze ze mnie nigdy nie wolaja rzeczy ktorych mi nie moznawink ale
        kiedys bylo ciezko ;d
        • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.11.06, 10:38
          Cześć dziewczyny. Mnie też czasami woła coś z półki w sklepie, np. wczoraj na
          zakupach, ale się nie dałam. Nie kupiłam orzeszków!!! Zjadłam obiad wczoraj
          dopiero ok. 19. Zjadłam rybę z grilla i fasolkę szparagową i kapustą kwaszoną
          (chyba można kapustę?). Także chyba nie zgrzeszyłam wczoraj smile
          Dziś zjadłam owsiankę i herbatę wypiłam. Teraz wypiłam Activię (to chyba
          faktycznie pomaga na wzdęcia). Do pracy mam też jeden serek wiejski i bułkę
          razową z wędliną. W domu jeszcze nie wiem, co zjem.
          buziaki.
          Aniu, nie rezygnuj ze śniadania. Prędziej zrezygnuj np. z piwka. smile)
          • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.11.06, 11:15
            No dobrze premówiłyście mi do rozsadku i będę jesc to sniadanko. A z tym
            piwkiem i winkiem to jest tak ze najczesciej nie palnuje, tak jak
            wczoraj wink.Przyszłam z kina a mama sobie piła i mi dała jedno i już. Qrde nie
            umiem być asertywna.... crying
            • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.11.06, 11:18
              Bry
              Ania- ja jak ide na 8 na zajecia to tez jem sniadanko o 6 a potem drugie kolo
              10, bez wyrzutow sumienia smile
              A dzis zjadlam 2 kromki razowca, cieniutki plasterek zoltego sera i jablko.
              A pozniej grzesze z premedytacja tongue_out
              A i milego weekendu smile
          • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.11.06, 11:20
            aja84: skad kupujesz razowe bulki?? jestes pewna ze sa dobre i nie maja zadnych
            cukrow?? jesli chodzi o chleby to wiekszosc jest oszukana, wcale nie sa z
            nieprzetowrzonej maki, sa barwione i dodane sa po prostu jakies ziarna...a z
            bulkami to gorzej bo nie ma na nich opisu sad
            • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.11.06, 11:45
              Ja tylko w Tesco takie spotkałam. W sumie to nie pamięta, jak one się dokładnie
              nazywały. Albo żytnie albo razowe. Są ciemne dosyć. Nie wiem w sumie, czy można
              takie. Dopiero drugi raz kupiłam. A jaki chleb można jeść? Ja kupiłam ostatnio
              taki żytni. W składzie jest napisane, że jest z pełnej mąki i bez mąki
              pszennej. No nie wiem już sama.
              • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.11.06, 14:25
                Czytajac te wszsytkie madrosci, doszlam do wniosku ze najlepszy jest chleb
                zytni pelnoziarnisty, bez dodadtku ekstartu slodowego, i super takze by bylo
                gdyby byl to rownoczesnie pupernikiel. Znalazlam taki firmy mestemacher. Nie
                wiem na ile wysnute przeze mnie wnioski sa prawidlowe. Co do jakosci tego
                chleba nie moge nic powiedziec, bo jeszcze go nie zakupilam, ale uczynie to z
                pewnosciasmile Dzisiaj zjadlam serek piatnicy z saltka, teraz zupa ogorkowasmile buzka
                • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.11.06, 17:40
                  Do mojego dzisiejszego menu dodaje biala kielbaske, pomidora, kawalek papryki,
                  i jeszcze zjem wiesniaka. A wieczorkiem udaje sie na maly clubbing, z silnym
                  slabym postanowieniem niepisciasmile) A i mam koljeny dylemat jaka kasze mozna
                  jesc, wlasnie na forum wyczytalam, ze gryczana, a jak czytalam opisy drugiej
                  fazy wszedzie podawiala sie jeczmienna, co Wy na to?? Milego piatkowego wieczoru
                  • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.11.06, 19:38
                    Do dzisiejszego menu dodaję kromka wasy z serkiem topionym, wedzonym i
                    pomidorkiem oraz łyżeczka masła orzechowego. Dzisiaj całkiem nieźle było smile
                    • martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.11.06, 21:24
                      Dzisiejszy dzień minął...mija okropnie zjadłam 4 jabłka(!!!) wypiłam cappucino z
                      mlekiem 3,2% do tego była taka dekoracja wpostaci małego lodzika;< masakra...i
                      do tego jeszcze rybke z patelni z mąką pszenną....co mogłam to oskubałam...czuje
                      sie okropnie pierwszy raz od miesiąca!!!!!!!!a jak widze ten bebzon zwisający to
                      aż mnie skręca...jutro postanawiam poprawe max 2 jabka dziennie ...i ścisła dieta!!!
                      • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 18.11.06, 15:15
                        Jak mozna sie bylo spodziewac moje silne postanowienie okazalo sie
                        slabe.Wprawdzie zaczelam wczoraj ladnie od 2 wod mineralnych, ale pozniej jeden
                        z moich kolegow nie przyjamowal do wiadomosci ze nie pije no i skonczylo sie na
                        2 drinach cola light z wodeczka.Pocieszam sie tylko tym, ze przeczytalam na
                        forum ze taki drink zostal uznany za esbeckismile) A dzisiaj rano byla jajecznica
                        na oliwie z oliwek, a teraz zupka ogorkowa i kawalej gotowanego kurczaka.pzdr
                        • martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 18.11.06, 17:39
                          U mnie dziś w sumie nie aż tak źle...to mój pierwszy dzień jedzenia chleba...
                          dzisiaj zjadłam : pomarańcze, banana, jabłko, serek piątnica, pomidorka, 3
                          kromeczki chlebka schulstad pełnoziarnistego żytniego i na obiad była pierś
                          pieczona z pieczarkami i cebulką( mama dodała troche masła ale odsączyłam
                          tłuszcz na ligninie;p;p;p)a przed chwilą zjadłam deserek tj. jogurt naturalny
                          bez cukru ze słodzikiem kakao i aromatem migdałowym pycha....smile...od wczoraj
                          biorę błonnik (filmy Walmark) i muszę powiedzieć ze są już pierwsze
                          efektywinkpozdrawiamkiss**
                          • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 18.11.06, 21:46
                            Do menu dodaje jeszcze serek wiejski i 2 sledzie, kilka plasterkow srra zoltego
                            • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 19.11.06, 06:33
                              Witam we wczosny niedzielny poranek.
                              Jakoś tak wczoraj sie wszystko toczylo ze nie napisałam co zjadłam.
                              Był niestety jeden max grzech ale o tym za chwilkę
                              6 - 2 kromki chlebka Schulstad posmarowane serkioem tartare z łososiem =
                              plaster żółtego sera (niestety nie light)+ plasterki pomidora
                              10.30 - serek wiejski
                              12.30 - jablko
                              14 - kawałki piersi kurczaka usmażonej w gyrosie + troszke salatki z tuńczyka
                              19 - bigos (ależ był dobry)
                              no i na koniec dnia spotkałam sie z przyjaciółką bo przyjechała na weeekend i
                              wypilyśmy po butelce wytrawnego winka crying
                              A dzisiaj :
                              6 - 2 kromki chleba schulstad + serek tartare cebulkowy+plaster żółtego sera+
                              pomidor
                              11.30 - połowe dużego jogurtu naturalnego, czyli 200 gr
                              15 - obiad ale jeszcze nie wiem co ;P
                              Później reszte dopiszę.
                              Dobrej niedzieli zycze
                              • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 19.11.06, 17:33
                                Ale tu dzisiaj cisza i spokojsmile Zjadlam dzisiaj jajecznice na szynce, serek
                                wiejski, zupke ogorkowa, kilka plasterkow sera zoltego i wedliny. Dzisiaj mija
                                14 dni jak nie jem slodyczy big_grin
                                • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 19.11.06, 18:40
                                  cd. dzisiejszego menu......
                                  15 - pierś duszona z pieczarkami
                                  18.30 - 1 rolmops (tak mi sie chciało a taki był niedobry crying
                                  No i to chyba na tyle dzisiaj...
                                  Aha tak w miedzyczasie 3 kostki gorzkiej czekolady
    • ania838 Re: II faza - poniedziałek 20.11.2006 r. 20.11.06, 08:01
      I znow nowy tydzień a my znowu na sb wink.Ktoś się wyłamał?Ktoś zagubił?Ktoś
      zaginął w akcji?Ktoś zniknął od tego odchudzania????????
      U mnie od kilku dni nadzwyczaj dobry humorek i jakaś taka siła wewnętrzna by
      być lepszym wink.Chyba minęła depresja jesienna.....
      A dzisiejsze menu wygląda tak:
      5.30 - 2 kromki chleba schulstad z serkiem tartare + plasterki pomidorka +
      plasterki ogóreczka
      9 - serek wiejski
      11 - jabłko
      13 - 2 mandarynki
      16 - duszona pierś z kurczaka z pieczarkami.
      No i chyba tyle na dzisiaj....choć pewnie okaże sie dopiero wieczorkiem ;P
    • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 09:44
      Cześć dziewczyny.
      Chyba będę musiała Was opuścić przynajmniej na jakiś czas. Wczoraj wyszedł
      pozytywny test i jeżeli tylko to lekarz potwierdzi, to w wakacje 2007 na świat
      przyjdzie mały ajek lub mała ajka smile)) buziaki
      • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 10:04
        o rany!!!!!!!!!!!!
        Ale super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        GRATULUJĘ!!!!
        Buziaczki dla Ciebie i Twojego maleństwa ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        ;*
        • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 10:36
          Aja GRATULACJE smile)) i przede wszsytkim duzo zdrowia i dobrego samopoczucia smile)
          • aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 10:46
            Dzięki wielkie smile))
            Mam tylko nadzieję, że lekarz to potwierdzi.
            A już chyba mam pierwszą dolegliwość, bo normalnie usypiam na stojąco.
            Zastanawiam się, jak powinnam jeść. Z kilku nawyków esbeckich chyba nie
            zrezygnuję. Np owsianka jest bardzo zdrowa i serki wiejskie. Nie wiem tylko co
            ze słodzikami, czy można.
            A te moje ostatnie obżarstwo to też chyba z tym wszystkim związane. Najlepsze
            jest to, że jak ostatnio napisałam, że przytyła, to jak w weekend się zważyłam,
            to było 3kg mniej. Już sama nie wiem o co chodzi.
            Będę do was zaglądać. Wy będziecie pisać ile schudłyście, a ja ile przytyłam. A
            w przyszłym roku na dietkę na pewno przejdę. smile))
            • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 11:17
              Z tego wszystkie zapomnialam napisac co jadlamsmile Do wczorajszego menu trzeba
              jeszcze dopisac kawalek pasztetu i serek homo z aromatem waniliowym. A dzisiaj
              rano activia( mam zamiar stosowac cale 14 dni moze w koncu moj balon w brzuchu
              spusci powietrze), pozniej 2 male kielabaski biale i saltka z pomidora ogorka,
              papryki. Na reszte dnia menu brak, do 19 zajeciasmile Aja jeszcze raz grastucje,
              pisz Kochana jak sie czujeszsmile)
              • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 11:47
                300 post w naszym watku smile
                Aja- gratki big_grin i wszystkiego najlepszego
                A mnie niech ktos w dupe kopnie za to co w weekend wyczynialam. Makarony w
                kosmicznej ilosci, wińsko, chipsy, ciastka, dynie, znow makaony, znow chipsy i
                marcepan 200 g ( na raz zezarlam).
                Ale wracam do Was absolutnie (ktory to juz raz), bo tyc zaczynam, a nie chce
                znow wazyc 80 kg ( kiedys tak bylo, matko)
                Dzis jeszcze nic nie jadlam, chyba po wczorajszym marcepanie mi sie nie chce wink
                Buziaki
                • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 12:49
                  Witajcie....

wrocilam smile od rodzicow i od dzis przyzwyczajam organizm do mniejszych ilosci
                  jedzenia...poki co drugofazowo...ale pewnie pierwsza faza bedzie konieczna sad
                  Tripcafe- co to weekend smile ja grzeszylam tydzien sad i ku przestrodze
                  wszystkim jak miesiąc temu wrociłam do dietki z 63 zeszłam do 60...teraz jest
                  64 sad płakać się chce...

Chociaż nie płaczę bo mam dziś szczęśliwy dzień - dostałam pracę - a więc
                  główny powód moich dołów, jedzenia z nudów odpada smile zaczynam 1 grudnia!!!

Wieczorem napisze menu

Aja- trzymam kciuki aby przypuszczenia się potwierdziły i wtedy będę
                  gratulować!!!!!!!
                  • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 13:45
                    no kobitki kochane to poszalałyście ;P
                    ale ja sie nie madruje bo ja czasmi też przeginam zwłaszcza z winkiem winkchoć
                    miniony weekend był nadzwyczaj spokojny zarówno w picu jak i jedzeniu.
                    Justynko Tobie również należą sie gratulacje ;*
                  • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 15:51
                    justynam24 napisała:

-> (...)od dzis przyzwyczajam organizm do mniejszych ilosci jedzenia...poki co
                    drugofazowo...ale pewnie pierwsza faza bedzie konieczna sad (...)

u mnie 1 tez chyba bedzie konieczna, ale nie wskocze w nia od razu po takim
                    obzarstwie, bo nie wytrzymam.

dzis poki co idzie ok- zjadlam 2 kromeczki razowca z almette, pol puszki
                    tunczyka i jablko smile
                    • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 17:05
                      tripcafe...masz racje lepiej nienaganna dwójka niż kilka dni jedynki i znów
                      obżarstwo - może razem za kilka dni wskoczymy na jedynke smile ?? za tydzień czy
                      troszkę wcześniej??
                      • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 20:04
                        Justynko GRATULACJE, normalnie powinnismy sie wszsytkie spotkac i w ramach
                        uczczenia sukcesow wspoltowarzyszek dietowych zjesc wiadro czekolady, albo
                        chipsow,albo czego tam jeszcze paskudnegosmile)
                        Ja po pobycie w domu tez sobie zrobilam taka 1 faze, tzn nie scisla bo jadlam
                        jakas kielbase raz czy dwa, ale moja pierwsza faza nigdy nie byla idelana z
                        ksiazka. W kazdym razie dalo mi to duzo, brzuch wrocil do stanu sprzed domowego
                        obrzerania sie. Teraz zamierzam rozpoczac taka prawdziwa 2 faze, wprowadze
                        sobie chelbek, owocki, platki. Tylko dopiero od srody, bo wczesniej nie bede
                        miala kiedy zrobic zakupow.
                        A dzisiaj do menu nalezy dodac sok pomidorowy, zupe ogorkowa, fasolke gotowana
                        i troche kiszonej kapusty.
                        Jeszcze raz Gratulacje Dziewczynki.smile
                      • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 20:57
                        Justyna -> Mozemy wskoczyc na 1 smile. Moze w piatek np, albo w przyszly
                        poniedzialek smile?
                        • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 21.11.06, 06:15
                          Witam!

Ja juz mam dzis pobudke, bo jakos nie moglam spac, ale przynajmniej
                          przysluzylam sie mezowi -ktorego zawioslam na dworzec smile
                          Wczorajsze menu
                          sniadanie: Piatnica z pomidorem i ogorkiem kiszonym, sok pomidorowy
                          II sniadanie: jablko
                          platki owsiane
                          tunczyk wedzony
                          jogurt naturalny
                          kostka twarogu chudego z truskawkami (zakupilam wczoraj mrozone)
                          i na wieczor sushi - w ten sposob swietowalismy moja prace smile

tak na to patrze i bylo tego spooorooo...ale uwierzcie mi duzo mniej niz w
                          zeszly tydzien smile

Na dzis nie mam jeszcze konkretnego menu - poki co pije sok pomidorowy i
                          planuje na obiad piers z kurczaka, ale nie wiem co z tego wyjdzie bo mam dzis
                          kilka spotkan na miescie...

Tripcafe...- mi pasuje od poniedzialku, chociaz moze juz w tym tygodniu zrobie
                          jakies dni I fazowe...ale w weekend mam uczelnie, wiec bede chciala wziasc
                          jakies jabluszko..

Pozdrowionka
                          • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 21.11.06, 07:50
                            Witam
                            A ja wczoraj znowu nagrzeszyłam....butelka wytrawnego winka....troszke za duzo
                            pije. A najgorsze ze nie umiem lampki sie napić tylko odrazu całą butelke crying
                            A dzisiaj menu wygląda tak
                            6 - 2 kromki chleba grahama z serkiem tartare+pomidorek (2 plasterki)+ogóreczek
                            (4 plasterki)
                            9 - serek wiejski
                            11 - 2 mandarynki
                            13 - jabłko
                            16 - serek wiejski
                            no i nie wiem czy jeszcze coś, bo mam dzisiaj angielski i wróce po 19
    • martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 21.11.06, 10:20
      Witam dziewczynki po dłuższej przerwie...jakoś ostatnio zabiegana jestem i nie
      miałam czasu nawet usiąśćsmile Przyłanczam się również do gratulacji aja trzymam
      kciuki za bobasa i za Twoją nowa prace też tripcafesmileTeraz trzeba nadrobić
      zaległośći a więc:
      Niedziela
      8:30 3 kromeczki chlebka Schulstad i jajecznica( 2 jajka,pieczarki,cebulka,szynka)
      16:00 pierś i sałatka (pomidor ogórek sałata z jogurtem i ziołami)
      później też cos jeszcze zjadłam już nie pamiętam co...
      Poniedziałek
      7:30 kostka twarogu na słodko + 3 kromeczki chleba Schulstad
      10:00 pół jogurtu jogobella light i pół paczki otrębów granulowanych(!!!) matko
      jakie one dobre;p a i jeszcze mandarynka
      11:30 jabłko i 2 mandarynki
      13:30 dokończyłam jogurt jogobelle
      16:00 sałatka (kapusta marchewka jabłko por szczypiorek z jogurtem i odrobinka
      majonezu)
      i miałam juz nic nie zjeść ale moja mama mi wcisnęła 2 jajka z pasta
      tuńczykowo-żółtkowo-twarogow-szczypiorkową...o 22:30!!!
      Dzisiaj
      10:00 owsianka z jabłkiem i cynamonem ...ale to dobre jem to pierwszy raz w
      życiu;p...ale sie obżarłam...
      póżniej jakis obiadek przetrące...jeszcze napiszesmile
      pozdrawiam;*** trzymajcie się cieplutko
      aha...włąśnie po ilu dniach, tygodniach 2 fazy można wskoczyć na 1 faze?? dziś
      mija mój 2 tydzień na 2 faziewink...w 1 tyg. schudłam 1.5 kg..a teraz czuje ze
      wróciło...wprowadziłam chleb, otręby, płatki owsiane...zważe sie za tydzieńsmile
      • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 21.11.06, 10:46
        martyna540: to ja dostałam pracę smile co do powrotu do I fazy to idealnie by
        bylo gdybys wcale nie musiala do niej powrocic...moze ruszy sie wskazowka na
        dwójce?? ile masz jeszcze do zgubienia,ile wazysz i masz wzrostu??
        • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 21.11.06, 18:38
          Moj dzisiejszy jadlospis wygladal nastepujaco:
          rano activia, piatnica z salatka z pomidora, ogorka, papryki, pozniej jogurt
          naturalny ( z przymusu bo w bufecie uczelnianym nic esbeckiego nie mieli a
          zajecia sie przeciagnely o 3 godziny!!!) pozniej kapusniak, a teraz salatka z
          tunczykiem. W ramach wejscia w druga faze pelna para kupilam sobie herbate
          zurawinowo-jagodowa - pieknie pachnie, mam nadzieje ze tez tak smakujesmile
        • martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 21.11.06, 20:33
          oooOOoooOOooojjjjjj......przepraszam za pomyłkę;p wskazówka juz się ruszyła w 1
          tygodniu tak jak napisałam( -1,5 kg) tyle ze to była faza " półtora" bardzo
          rygorystycznie tego przestrzegałam i jadłam tylko 1 jabłko dziennie...a jak się
          zważyła i zobaczyła 56 kg to byłam wniebowzięta;D...teraz juz sobie chyba za
          duzo pozwalam bo jem dużo owoców( 4 dziennie;/)od soboty jem 3 kromki chleba
          schulstad,otręby granulowane, płatki owsiane oczywiście nie wszystko narazsmilejem
          za mało warzyw...co mnie martwi a za duzo nabiału ...nie wiem ile waże bo nie
          mam wagi w domu(;/) i waże się u pielęgniarki w szkole...a mam 172 i tydzień
          temu ważyłam 56 kg...dążę do 52...moze się wam wydawac ze jestem chora
          psyhicznie anorekcja i te sprawy ale ja się poprostu źle czuje z normalną waga a
          startowałam z ok. 60kg. w sumie to nie wiem...ile i jakie węgle wprowadzać po
          sobie...nie potrafie eksperymentowac sama ze sobą...i póki wiedziałąm ze moge
          tylko jednen owoc dziennie wszytsko wydawało się prostsze...a teraz jak juz mam
          "wybór" to troche sie sama w tym gubię...napisze co dziś zjadłam:
          10:00 owsianka(na mleku 0,5% z jabłkiem i słodzikiem)no włąśnie ile można takiej
          owsianki zjeść maxymalnie...i czy jak zjem taką owsiankę to moge jeszcze cos z
          dodatkowych węgli zjeśc np. otręby albo cos??
          12:30 jabłko, 2 mandarynki
          14;00 pól jogurtu jogobella light ok 250ml z otrębami nie wiem ile tam tego
          wsypałam chyba pól paczki...bo pierwsze pól paczki zjadłam wczoraj;/
          16:30 dokończyłam jogobelle ok 250 i zagryzłam 2 kromeczkami chlebka schulstad
          ze słonecznikiem
          18:00 sałatka z tuńczykiem ( sałata lodowa,paparyka, ogórek kiszony, jogurt
          naturalny i przyprawy no i tuńczyk;p)
          nie wiem ja jestem ostatnio strasznie żarłoczna to chyba przed okresem...i czuje
          się jak balon...taka nadęta chodze ze masakra......i wyglądam jakbym w ciąży
          była;p....co jest raczeej nie możliwe bo mam 17 lat;p;p;p....hehhehe....w sumie
          wiek nie ma znaczenia<lol>......pozdrwaiam was dziefffczynki kochanekiss****
          • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 21.11.06, 21:29
            Czeeesc smile
            -> Justynam - moze byc od poniedzialku

A ja dzis zjadlam 2 kromki chleba razowego z 2 plasterkami salami i almetkiem,
            pomidorka, serek wiejski, jablko, jogurcik activia sliwkowy ( matko, jaki
            slodki), kotlecika mielonego z 2 kromami bialego uncertain chleba u babci. Ale i tak
            cud, ze sie przed slodyczami powstrzymalam. Wlasnie wrocilam, kompletnie bez
            energii i chetnie cos czekoladowego bym zjadla.
            Buziole smile
    • ania838 Re: II faza - środa 22.11 22.11.06, 07:54
      Hej kobitki wink
      Wczoraj było pieknie oprocz popołudnia, a mianowicie....koledzy z angielskiego
      zamówili pizze i zjadłam kawałek. Co prawda siłą mi nie wmuszali, ale zjadłam crying
      A wieczorkiem 3 kosteczki gorzkiej czekolady.
      Wczoraj zważyłam sie w pracy na elektronicznej wadze (w domu mam taką
      zwykłą).Była godzina 14, więc juz po obiadku. Ważyłam sie oczywiście w ubraniu
      (bluzka, jeansy, kozaki, pasek z ciężką metalową klamrą) i wyszło ze warze 53,5
      kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Normalnie sie załamałam, bo moja waga, np. dzisiaj
      rano pokazała 49 kg. Dlatego wydaje mi sie ze elektroniczna jest dokladniejsza ;
      (. No więc mam do zrzucenia przynajmniej tą końcówka, czyli 3,5 a marzeniem
      byłoby 6,5. No noc trza sie wziąźć do roboty!!!!!!!!!!!!!
      Menu środowe:
      6 - 3 kromki Wasy posmarowane ziołowym serkiem Tartare + 3 plasterki pomidorka
      + 6 plasterków ogórka
      10 - serek wiejski
      13 - 2 mandarynki
      16 - leczo
      i może jeszcze wieczorkiem troszke lecza, ale to sie jeszcze zobaczy...
      Puki co miłego dnia życzę
      Buziaczki ;*
      • justynam24 Re: II faza - środa 22.11 22.11.06, 10:32
        Witajcie

ja sie trzymam smile na razie przyzwyczajam żołądek do ostrzejrzej dietki...

tripcafe - w takim razie zaczynamy w poniedzialek!! chociaz ja pewnie w od
        piatku do niedzieli wlacze do menu owoce bo zaczynam prace i uczelnia w
        weekend, wiec na samym nabiale nie przezyje!!!
      • martyna540 Re: II faza - środa 22.11 22.11.06, 10:34
        Tak to prawda Aniu838 waga elektroniczna waży o wiele dokładniej nawet do
        100g...więc fajnie by było sobie taką sprawić bo wtedy można kontrolować wzrost
        wagi i odstawiać produkty które powoduja tycie...ja niestety nie mam takiej
        mozliwości...;pja już się długo nie ważyłam...boje się..bo wydaje mi się ze jak
        dołączyłam chleb owsianke czasem otręby to strasznie przytyłam...zobaczymy w
        następny wtorek...w sumie to talie mam cały czas taka samą czyli 66cm...;/
        dzisiejsze menu:
        10:15 owsianka z jabłkiem,płatkami migdałów, cynamonem i
        słodzikiemsmilezasmakowałam mibig_grin
        13-14 pomarańcza, może jogurt naturalny...
        16-17 pierś z kurczaczka podduszona z pieczarkami i cebulka + sałatka ze
        świeżych warzyw
        no i postaram się nie jeść juz nic...jak biore 4 tabletki błonnika to potrafie
        wytrzymać bez jedzenia tak jak w niedziele od 8:30 do 16...wim ze to nie zdrowo...
        PS: używacie rosołku czy czegoś takiego bo włąśnie sie uświadomiłam ze nie
        można;p taaa..."mądry polak po szkodzie";p;p;p pozdrwaiam kiss
        • martyna540 Re: II faza - środa 22.11 22.11.06, 10:39
          Ej dziewczyny a po ilu dniach, tygodniach, miesiącach można w skoczyc spowrotem
          na 1 faze??...a w ogóle wizja świąt mnie przeraża...w ogóle będziecie "coś" jeść
          w święta czy dalej ścisła dieta ( chyba sama nie wieże w to co pisze;p) ja
          chyba będę "próbować" a po świętach na 1 fazę w skocze;p...
          • ania838 Re: II faza - środa 22.11 22.11.06, 12:52
            Nie wiem dokladnie jak to jest z tym powrotem na I.
            Qrcze mnie też święta przerażają. Mnie rodzice nie pouszcza zebym nie zjadła w
            święta "wszystkiego po trochu". Sama wigilia to przecież dużo rybek i
            kapustki...ale ta mąka. Gorzej z ciastami crying
            • kasia70g Re: II faza - środa 22.11 22.11.06, 16:18
              Jesli chodzi o swieta to u mnie w domu nie ma szans zebym sie wymigala od
              jedzenia. Na poczatku zawsze staram sie twardo trzymac, ale pozniej wiadomo
              jaki jest koncowy wynik. Dzisiaj zjadlam activie, jajecznice z slatka z
              pomidora, ogora, papryki, jogur naturalny, kapusniak, grepfrutasmile) i do niego
              serek topiony, a wieczorem dokoncze salatke z tunczyka. Dzisiaj sie w koncu
              zaopatrzylam w owoce, a ile szcescia dal mi ten grejpfrutsmile)
              • aja84 Re: II faza - środa 22.11 22.11.06, 16:33
                Cześć dziewczynki.
                Jakoś nie mogę się odzwyczaić od zaglądania do was codziennie smile
                Wczoraj zrobiłam coś totalnie nieesbeckiego, mianowicie zjadłam twistera w kfc.
                Straszną miałam ochotę.
                buziaki smile
                • ania838 Re: II faza - środa 22.11 22.11.06, 17:34
                  Aja my równiez za Toba tęsknimy ;-*
                  Hymmmmmm czyżbyś miała pierwsze oznaki ciąży????wink
                  Apetyt na byle co......
                  Buziaczki
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 23.11.06, 07:55
      Witam.
      Qrcze wczoraj mój żołądek zwariował wink.Położylam sie do łóżka o 20 i dość
      szybko zasnąłam...przebudziłam sie o 23 i mialam taką ochotę na masło
      orzechowe, ze wstałam i zjadłam 2 łyżeczki. Położyłam sie do łóżka a tu
      normalnie rewolucja w żołądku wink.Chyba juz dawno nie jadł o tej godzinie,
      hihiihi. Coś strzelało, pykło, stukało, burczało....Jak podczas Rewolucji z
      1905 r wink
      A wczoraj po leczu które zjadłam o 16 były jeszcze tylko 3 kosteczki gorzkiej
      czekolady no i wspomniane wyżej 2 łyzeczki masła orzechowego.
      A dzisiaj rano wstałam za późno i z pośpiechu zapomniałam zabrać z domu serek
      wiejski i jakiegoś owocka. Wstąpiłam po drodze do sklepu i kupiłam tylko serek
      wiejski a owocka nie zdążyłam.....
      Dzisiaj mam po 15 imprezke w pracy z okazji zdania przez koleżanke doktoratu.
      Totez nie obejdzie sie bez wódeczki.Oby tylko za dużo nie zjeść....
      A polanowane menu na dzisiaj wygląda następująco:
      6 - pół dużego jogurtu naturalnego z otrębami
      10 - serek wiejski
      hymmmmmm
      i na tym sie kończy moja znajomość dzisiejszego menu....crying
      Napisze wieczorkiem jak nagrzeszyłam
      Miłego dnia
    • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 23.11.06, 11:02
      Witajcie

Ja sie trzymam ale ledwo sad Wczoraj duzo zjadlam ale SB-ecko....sama nie wiem
      jak przetrwalam ten dzien...caly czas za mna chodzily slodycze...dzis od rana
      to samo sad (okres nadchodzi sad )...

slodyczy pelna szafa...w lodowce kawałek ciasta ktore wczoraj zrobilam dla
      mężusia .... wszystko woła zjedz mnie...zjedz mnie smile
      Pomagam sobie cola-light...ale nie wiem czy to pomoże na cały dzień...

pozytywne jest to, ze dopadła mnie biegunka i latam od kilku dni cały czas na
      kibelek...(to pewnie stresik przed nowa praca) moze pozbede sie zapasow ktore
      nazbieralam w domciu - oczywiscie jesli dzis nie rzuce sie na jedzonko

mam nadzieje ze zaraz ktos wejdzie na to forum i napisze cos na moja przestroge
      i doda mi sił

ania838- mam nadzieje ze obowie wyjdziemy calo z dzisiejszych pokus
      • martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 23.11.06, 11:54
        Dziewczyny nie dajcie się!!!...te wszystkie dobre rzeczy tylko czekają aż je
        zjecie a jak juz to zrobicie to będą się z was śmiały ze jesteście takie słabe!!!
        NIE DAJCIE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Do wczorajszego menu dołączam jeszcze twaróg piątnica lekki 250 g....;/
        ...miałam taką straszną ochote na cos takiego na maxxxa słodkiego od razu po
        obiedzie czyli ok. 16 i wcisnęłam w siebie cała miske "deserku" po czym wzijałam
        się z bólu bo było mi strasznie nie dobrze...ale później już nic nie zjadłam na
        szczęscie;p jestem ostatnio strasznie pazerna...to chyba przed okresem...;/w
        sumie juz mi sie troche nudzi dietkasad...macie może jakieś ciekawe pomysły zeby
        sobie urozmaicić śniadanka, obiadki...?(moze podacie jakies fajne przepisy??smile
        to planowane menu na dziś:
        10:30 4 kromeczki chleba schulstad ze słonecznikiem z sałatą pomidorem ogórkiem
        szynka jajkiem i szczypiorkiemsmile takie kolorowe kanapeczkismilechyba troche za dużo
        tego chleba zjadłam...;/
        13 jakiś owoc...jabłko raczej;p
        na obiadek to samo co wczoraj czyli pierś duszona z pieczarkami i cebulką z
        sałatką jakąświnkjeszcze nie wiem o której godzinie...
        w sumie to ja juz pózniej nic nie jem bo jak biore błonnik to nie jestem
        głodna...kurde musze się zważyć...zeby sobie poprawić bądź zepsuć humorek;p
        pozdrawiamkiss****
        • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 23.11.06, 21:22
          Dzisiaj zaczelam od activi ( jak na razie nie widze efektow stosowania),
          pozniej kielbaska z salatka pomidorowo-ogorkowo-paprykowa, nastepnie
          JABLKO=wielka radoscsmile, sok pomidorowy, kapusniak i salatka grecka + jak zwykle
          morze wody i czerwonej herbatysmile
          • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 23.11.06, 21:33
            a ja dzis zjadlam 3 kromeczki razowca, posmarowane serek, 2 plasterki salami,
            buleczke taka ciepluuutka, troszke makaronu, pol torebki mrozonych warzywek, 2
            parowki i kawalek szarlotki. nie do konca esbecko czyli, ale i tak jstem
            zadowolona smile
            pozdro i zieeew
            • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 24.11.06, 06:41
              Witajcie

a ja sie wczoraj oparlam wszystkim pokusom i wytrzymalam przez caly dzionek bez
              slodyczy smile Pomogla mi troszke cola light i chrom ktory wzielam...

Mam nadzieje ze dzis bedzie lepiej i nie bede miala tylu pokus...teraz szykuje
              owsianke...a na reszte dnia nie mam pomyslow..
              Pozdrawiam
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 24.11.06, 08:11
      Witam.
      Mamy piątek tygodnia koniec i początek ;P
      Troszkę mi dzisiaj cieżko, ale to skutek wczorajszej imprezki. Tak jak
      napisałam wczoraj rano zjadłam kanapeczki, potem serek wiejski a o 15 poszłam
      na imprezkę. W sumie to zjadłam tam prawie esbecko, oczywiście oprócz szampana
      i wódeczki wink. A to co zjadłam: 2 * salatka warzywna (po 2 łyżki stołowe)+
      śledzik+roladka ze schabu pieczonego+jakieś mięsko pieczone+ 2 czekoladki(no i
      to nie potrzebne).W sumie to chyba nieźle jak na impreze. Nie zjadłam
      strogonofa ani żadnego placuszka, a to że się wódeczki napiłam (5-6
      kieliszków)....no cóż trzeba było doktora oblać. Na szczescie jak przyszłam do
      domku to już nic nie jadłam.Ale w sumie i tak mi ciężko...pewnie od tej wódki.
      Trzeba dużo pić dzisiaj. Już wypiłam 2 zielone herbatki a teraz kawka z
      mleczkiem.
      Menu na dzisiaj:
      6 - kostka (20 dag) sera białego+troszkę mleka+cynamon+troszkę cukru
      wanilinowego (słodzików nie uzywam bo nic nie słodzę, a osobiście jestem zdania
      że lepszy naturalny cukier niż jakaś chemia)
      10 - serek wiejski
      13 - pomarańcza
      16 - talerz leczo
      i nie wiem czy jeszcze coś o(",)O
    • martyna540 placuszki...macie przepis?? 24.11.06, 11:52
      naszła mnie straszna ochota na jakieś placuszki z jabłkiem i się zastanawiam czy
      wyjdą mi z otrębów pszennych zamiast mąki...jak myslicie??... a moze macie
      jakies fajne przepisy?? jak tak to byłabym wdzięcznawink
      • martyna540 piątek...;/...i...cholerne racuchy... 24.11.06, 15:58
        No i zjadłam te cholerne placki z jabłkiem...tyle ze mąkę zastąpiłam otrębami
        owsianymi...a zrobiłam je tak: 100 g otrębów zalałam wrzątkiem rozrobiłam
        kawałek drożdży ze słodzikiem i dodałąm troche ciepłeko mleka do drożdży zeby
        się zrobiły płynne...w misce rozbiłam jedno jajko dodałam drożdże 1/4 szklanki
        mleka 0% oczywiście i mieszałam dodając otręby...i wszystko byłoby dobrze gdyby
        nie ten olej....musiałam go nalać "trochę" na patelnie zeby sie usmażyły no i te
        racuchy wsiąknęły prawie cały tłuszcz(olej kujawski)z patelni...;/...ale zjadłam
        jesad nic już nie zjem dzisiaj...jestem wściekła ze zjadłam cos tak
        tłustego;/.....eh....
        a to moje menu :
        8:00 3 kromki chlebka schulstad (ze słonecznikiem) zjadłam je z
        paprykarzem...jego pewnie też nie mozna...
        ok 12 zjadłam dużą jogobelle lihgt brzoskwiniową
        15:30 cholerne racuchy.........sadsadsadsadsadsad
        .............................
        na dziś to koniec jedzenia choćby nie wiem jak mnie ssało to nic nie zjem...
        dzień ogólnie do dupy i w dodatku kompletnie NIE sb-cki;/sad
        a jak wejde na wage we wtorek to pewnie zamiast spadku wagi zobacze kilka kg
        więcejsadoby nie.........
        • ania838 Re: piątek...;/...i...cholerne racuchy... 24.11.06, 19:55
          o 16 lecza wkońcu nie było.
          Wróciłam po 18 do domku i zjadłam wtdy kromkę chleba z serem żółtym (tak
          naprawde to wcale głodna nie byłam - zjadłam bo wiem ze powinnam).
          Teraz wypiłampiwko i przegryzłam 2 plasterkami sera crying
          • madziuus Re: piątek...;/...i...cholerne racuchy... 24.11.06, 21:03
            dziewczyny uwazajcie na siebie zeby nie przesadzic z ta dieta........ i przede
            wszystkim nie jedzcie malo...
            • madziuus przepis na PLACKI JABŁKOWE 24.11.06, 21:09
              PLACKI JABŁKOWE

• 1/2 litra kefiru
              • 1 jajko
              • 2 lyzki maki (mozna make pszenna razowe jak juz ktos sie bardzo chce
              • trzymac zasad)
              • Mus jablkowy nieslodzony
              • Owoce typu jagody, maliny, jezyny, truskawki
              Zmiekczone namaczaniem platki owsiane wymieszac z pozostalymi skladnikami, mase
              klasc na rozgrzana oliwa z oliwek patelnie i smazyc do zarumienienia. Podawac
              udekorowane owocami. Jak ktos chce zaszalec mozna na to prysna bita smietana -
              byle nie za duzo.
              • madziuus jeszzce inny troche przepis na racuszki jabłkowe 24.11.06, 21:10
                RACUSZKI JABŁKOWE

Składniki:
                1 mały kefir (najlepiej jakiś odtłuszczony ale jak nie ma no to nic
                też sie nie stanie..)
                1 jajko
                2/3 szkl. mąki razowej
                1/2 łyżeczki proszku do
                pieczenia
                1 duże jabłko (kwaśne -najlepiej antonówka)
                oliwa do smażenia,
                ewentualnie polewa czekoladowa (tabliczka gorzkiej czekolady rozpuszczona w
                miseczce nad gotującą się wodą i troszke zmielonych orzechów czy migdałów) ale
                bez też są pycha

Sposób przyrządzenia:
                kroimy jabłko w małą, płaską kosteczkę; do miski wlewamy kefir, wsypujemy mąkę,
                proszek do pieczenia, wbijamy jajko i dokładnie roztrzepujemy (mieszamy na
                jednolitą masę), do tego dodajemy jablka i mieszamy. Smażymy na gorącej oliwie
                z obu stron. Pałaszujemy póki jeszcze są ciepłe same lub z polewą, albo
                możemy posypać je jeszcze cynamonem jak ktoś lubi
                • kasia70g Re: 25.11.06, 12:09
                  Musze sie wyspowiadac za wczoraj bo jakos czasu nie bylo. Na sniadanie owsianka
                  z kakem i bananem, pozniej grepfrut, kapusniak i saltka grecka.Wieczorem
                  kieliszek czerwonego wina, gin z tonickiem i lattesmile Milego weekendu
                  • ania838 Re: 25.11.06, 16:51
                    matko dziewczynki!
                    Nie wiem co się dzieje nie mam od wczoraj apetytu. Wczoraj zjadłam mało i to
                    wszystko na przymus a dzisiaj....
                    o 11.30 2 kromki grahama z szerem,pomidorkiem i ogórkiem (na przymus bo mi się
                    ręce strasznie trzęsły) i teraz 2 łyżki sałtki warzywnej i też mi nie smakował ;
                    (.Aż dziwne,bo zawsze jak coś kroję to podjadam i zanim skończe sałatkę to już
                    jestem najedzona tak że haj. A dzisiaj dopiero jak wymieszałam to 2 łyżki
                    spróbowałam. Powinnam się niby ciszyć ale nie wiem co się dzieje. Już dawno tak
                    nie miałam. I nawet głodna nie jestem. W między czasie zjadłam jeszcze 2 kostki
                    gorzkiej czekolady.
                    Za chwilke bedzie u mnie koleżanka z winkiem, bo ma imieniny i o dziwo nawet
                    winka mi sie nie chce crying
                    Kasiu, jeśli masz również dzisiaj imieniny to wszystkiego najlepszego ;*
                    • tripcafe Re: 25.11.06, 22:51
                      Ty nie masz apetytu, a ja mam wielkiego gloda. Moglabym jesc na okraglo.
                      Wprawdzie bez slodyczy, ale np zwykle bulki dzis jadlam.
                      Justyna, mam nadzieje, ze zdania nie zmienilas i od poniedzialu sie
                      pojedynkujemy wink
                      Buziole
                      • justynam24 Re: 26.11.06, 06:34
                        witajcie

niedziela rano a ja juz na nogach i szykuje sie na uczelnie...wczoraj nie
                        wytrzymalam na wszystkich zajęciach...ale pożniej spędziłam super czas z
                        mężusiem - kleilismy sushi...ktore jem jeszcze dzis na sniadanie smile

tripcafe...wlasnie miałam Ci to napisać!! że jutro zaczynamy!!!
                        • kasia70g Re: 26.11.06, 11:06
                          Dziekuje Aniu za zyczenia kiss imieniny byly na szczescie udalo mi sie obyc bez
                          grzeszenia. Na sniadanie zjadalam wczoraj jajecznice z saltka, pozniej jablko,
                          zupke warzywna, shoarme, serek homo naturalny i do tego szklanka soku
                          pomidorowego. Dzisiaj od rana owsianka z bananem i slonecznikiem - jak tak
                          dalej pojdzie to sie od niej uzalezniesmile.Nie martw sie Aniu brakiem apetytu -
                          tez czasami tak mam, wazne tylko zeby wtedy mimo wszystko cos jescsmileMilej
                          niedzieli zycze
                          • ania838 Re: 26.11.06, 11:33
                            Hej dziewczynki wink
                            U mnie ciąg dalszy braku apetytu....
                            Dzisiaj kilka razy podchodziłam do lodówki i otwierałam ją, po czym zamykałam
                            bo nic do reki nie mogłam nawet wziąść. Wkońcu się przełamałam wzięłam
                            plasterek żółtego sera i 2 łyzki sałatki crying. Wogóle mi nie smakowało!Teraz
                            zjadłam 3 kostki gorzkiej czekolady i jakoś mi nie smakowała.....No poprostu
                            nie wiem co sie dzieje! Około 14 postaram sie zjeść leczo. Może choć ono mi
                            będzie smakowało....
                            • madziuus Re: 26.11.06, 16:36
                              hmm to moze jak tak nie masz apetytu to poogladaj ksiazke kucharska, wybierz cos
                              niezwykle apetycznego, przyrzadz, namęcz się przy tym big_grin i az milo bedzie zjesc;]wink
                              • ania838 Re: 26.11.06, 17:38
                                Madziu, właśnie wczoraj robiłam sałatkę a ja je uwielbiam i dosłownie tylko
                                sprobowałam. Nic mi nie smakuje. Zjadłam wkońcu to leczo i teraz plasterek
                                sera, czyli dzisiaj leczo + 2 plasterki sera żółtego + 3 kostki czekolady i
                                tyle ;/
                                • kasia70g Re: 26.11.06, 22:02
                                  Dzisiaj jeszcze doszlo jablko z serkiem wiejskim, zupa warzywna, serek wiejski
                                  z warzywkami, kawalek camemberta.
    • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 27.11.06, 08:11
      Witajcie

No to jak sie deklarowalam od dzis zaczynam 4 dniowe pierwszofazowe
      oczyszczenie (no chyba ze w piateczek tez sie uda...ale raczej na pierwszy
      dzien pracy nie bede pakowac kartonow salatek smile
      Tripcafe? jak u Ciebie? jaki nastroj i podejscie? ja sie musze przyznac ze nie
      mialam po przebudzeniu ochoty na I faze sad ale damy rade smile
      zwazylam sie rano i o zgrozo jest 63,5 kg...duuuzo sad chociaz dzis powinnam
      dostac okres wiec moze waga troszke przeklamana...ale mimo wszystko przeraza
      juz mnie sama 6 na pierwszym miejcu!!!

Pozdrawiam
      • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 27.11.06, 11:31
        Hej hej
        Ja w pelnej gotowosci do 1 fazy i to raczej na dluzej niz 4 dni ( tydzien
        chociaz). Zara jem sniadanko- serek wiejski, pol puszki tunczyka i pol
        pomidorka. potem planuje jajecznice z 2 jaj ( eksperymentalnie, nie na
        sniadanie, moze jak jej nie zjem na pusty zoladek to nie bedzie mi niedobrze),
        fasolke po mojemu i moze troche orzechow wloskich.
        Justynam, Ciebie zalamuje 6 na pierwszym miejscu... cikeawe co bys powiedziala
        na 7... albo 8 wink
        Buziaki dziewczyny smile
        • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 27.11.06, 19:58
          Hej dziewczynki.
          No i znowu dzień bez apetytu.
          Dzisiaj zjadłam:
          8 - serek wiejski
          13 - 2 mandarynki
          18 - activia do picia i plaster żóltego sera
          A teraz piwko sobie pije bo leży w domku i mnie kusi
          Qrde tak w przeliczeniu na kcal to zjadłam około 400-450. Masakra nie?
          • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 27.11.06, 21:14
            troche kiepsko. kompletnie na nic ochoty nie masz? nawet na cos pysznego i
            niedozwolonego?
            jak kiedys na sb bylam, na 1 fazie to tez mialam taki okres, ze w ogole nie
            mialam apetytu, jak pomyslalam, o jajku czy tunczyku, to az mi sie niedobrze
            robilo
            • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 28.11.06, 07:48
              Naprawde nie mam na nic apetytu. Wczoraj byłam z mamą w Tesco i ciągle mnie
              pytała:"kupić Ci to, kupić Ci tamto..." a ja nawet pysznych rzeczy odmawiałam.
              W lodówce mam już arsenał serków wiejskich, żółtych, tartare. Mama mi
              codziennie 2 przynosi i mam ich już jak chomik.
              Np. dzisiaj rano zjadłam 3 kostki czekolady kokosowej i jest mi po niej
              niedobrze crying.Nawet już czekolada nie działa. Wypiłam rano kawke z mlekiem i
              zielona herbatke i przyszłam do pracy. Wzięłam ze sobą 2 serki wiejskie i 2
              mandarynki. Tyle na cały dzień, bo w domu będe po 19. Schudłam już od piątku
              ponad 2 kg wink. To jest akurat pocieszające.....
              Napisze wieczorkiem jak sie dzisiejszy dzień skończył
              • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 28.11.06, 09:34
                Niedobrze Aniu, ze tak nie mozesz jesc, uwazaj coby Ci sie krzywda nie stala.
                Ja natomiast wczoraj caly dzien lazilam glodna,czego efektem bylo wchloniecie:
                activi, sera piatnicy, saltki z warzywek, drugiej salatki tej z szynka, jajkiem
                i sera zoltego+jakies tam warzywa, zupy warzywnej, serka wiejskiego z
                warzywami, kawalka camemberta i duzo nasion slonecznika. A dzisiaj jestem juz
                po activi i porannej owsiance z bananem i slonecznikiemsmile
                • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 28.11.06, 12:01
                  witajcie

ja tez walcze chociaz nieudolnie, z wczorajszego dnia - nie jestem za bardzo
                  zadowolona, generalnie nie mialam apetytu, nie moglam sie zdecydowac co zjesc,
                  na co mam ochote i dojadlam przez caly dzien - cale szczescie dozwolone
                  rzeczy...

teraz wrocilam z wyprawy do Centrum, zjadlam na drugie sniadanko serek
                  homogenizowany i glodna jeszcze jestem sad

Pozdrowionka
                  • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 28.11.06, 14:29
                    witajcie...ojej ale mam dzis ciezki dzien....mam w lodowce super sernik z
                    malinami (tzn. wydaje mi sie ze super bo nie sprobowalam- sama wczoraj
                    pieklam)...miala byc piekna I faza, ale zjadlam juz jablko....i walcze zeby w
                    ogole nie odstapic od diety....nie wiem czy to okres, czy po prostu chec
                    zabicia stresu jedzonkiem sad

Poki co trzyma mnie jedna rzecz - otoz wczorajszy widok w lustrze....nie
                    zdawalam sobie ze moje posladki i uda sa w tak tragicznym stanie - cellulit i w
                    sumie to nie widze gdzie sie koncza posladki a gdzie uda...okropne ;-( pomimo
                    tego ze rozmiarow nie nosze jeszcze ogromnych - to na plazy byloby mi wstyd!!!
                    Wydaje mi się ze musze wlaczyc jakies cwiczenia!!! Juz obejrzalam oferte
                    fitnessu w poblizu...jak tylko rozpoczne prace i zobacze ile mam czasu pobiegne
                    tam - bo szkoda czasu i młodości....
                    • madziuus Re: II faza - kto do mnie dołączy 28.11.06, 20:17
                      Justyna co sie stalo ?sad
    • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 28.11.06, 18:08
      PRZEGRAŁAM.......sad dół sad płakać się chce
      • martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 28.11.06, 20:53
        oooOOOoooOOOooo......... kurcze ale mnie długo nie było......ciągle jestem czymś
        zajeta..nauka i wogóle...dzisaj po raz pierwszy usłyszałam komplement o tym że
        schudłamwink...milutkosmilea w piątek po tych racuchach to zjadłam 2 kawałeczki
        pasztetu zapiekanego ok 21...;p
        a więc musze sie wyspowiadać z 4 dni;p
        SOBOTA
        10- 2 kromki razowca z sałatą pomidorem szczypiorkiem szynką i pieczenią + 2
        jajka na twardo
        14- 2 średnie jabłka
        16:30 kotlecik schabowy oczywiście smażony bez panierki na kilku kropelkach
        oliwy z oliwek...bo moja patelnia teflonowa juz ma zdarty teflon i nie moge
        smażyć bez tłuszczu bo się przypala...
        20;30 jabłko
        22:30 kanapeczki z sałaty z pomidorkiem szczypiorkiem i pieczenią 4
        chyba...troche późno!!!
        NIEDZIELA
        7:30 jajecznica z 4 małych jaj + 2 kromki razowca z szynką i pomidorem
        11 jogurt naturalny 400g + pomarańcza
        16 pierś + mizeria...późnije na deserek kilka gruszek ze słoika(babcia takie
        gruszki robi dobre w zalewie z cukrem ...ale zalewy nie pije;p)
        21- twaróg 250g, kilka orzechów
        PONIEDZIAŁEK
        7- 2 kromki razowca + sałata 2 plastry szynki i pomidorek
        9- jabłko
        10:35 jogurt naturalny 400 gsmile
        14 jajecznica(pieczarki, pomidor, 2 jaja)
        18- półtora zawijańca ze schabu + sałatka z sałaty ze szczypiorkiem i jogurtem
        naturalnym...pózniej dokończyłam jogurt...oczywiście był to duży jogurt 400g;p
        WTOREK
        7- 2 kromki razowca z pieczenią i pomidorem, jajecznica z 2 jaj z szynką
        11:30 jabłko
        12:30 jogurt n. 400g.
        19:15 póltora zawijańca ze schabu+ sałatka greckawink
        na dzisiaj koniecsmilejak narazie to waga stoi( ciagle 56kg)...od 2 tygodni...ale
        jakos się zbytnio nie przejmuje...będe jeść w taki sposób jak jem do świąt...w
        święta pozwole sobie na troszke więcej...a po świętach wskakuje na 1 faze...a
        później faza 1 i 1/2 pozdrokiss*******
      • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 28.11.06, 21:27
        Nieee placz, nie gadaj ze przegralas. Ja przegrywam ze soba prawie codziennie.
        Mialam sie z Toba pojedynkowac, ale mi dzis nie bardzo wyszlo. No cholera,
        marcepanowe kartofelki na spole z kumpela a potem w autobusie chlebek
        marcepanowy, bo sie wsciekalam stojac w korku i nie mialam co ze soba zrobic wink
        Moze jutro bedzie lepiej
        • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 28.11.06, 21:49
          tripcafe musimy sie obie wziasc w garsc!! bo obie dzis nawalilysmy sad jakas
          telepatia?? u mnie pocieszajace jest jedynie to ze zjadlam te syfy ok 17 i od
          tej pory tylko woda i nie jestem glodna, bo z reguly takie wyskoki powodowaly u
          mnie zwiekszenie apetytu i pochlanianie wszystkiego po kolei - tym razem
          przynajmniej sie tym nasycilam - chociaz wcale mi nie smakowalo
    • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.11.06, 08:01
      Hej kobietki.
      Do wczorajszego menu dorzucam Pepsi, czyli 2 serki wiejskie+czekolada na
      gorąca+Pepsi...nieźle
      Apetytu jak nie było tak nie ma, ale dzisiaj rano zjadłam sniadanie z rozsądku,
      bo jak wyszłam z wanny to mi sie w głowie zakręciło crying. Musiałam coś bo sie
      przestraszyłam. Zjadłam 2 kromki Wasy z serkiem Tartare (łososiowy) + 2
      plasterki pomidorka + 2 plasterki ogórka. Strasznie czułam sie najedzona.....
      Do pracy mam serek wiejski i 2 wczorajsze mandarynki. Wracam dzisiaj do domku
      wcześniej więc może zjem jakiś obiad np. leczo (oczywiście jeśli będę miała
      apetyt) crying. Wieczorkiem umówiłam sie ze starym znajomym więc pewnie jakieś
      winko sobie walnę....na winko to nawet mam apetyt wink
      • martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.11.06, 09:41
        Aniu skarbie każdy tak czasem ma ze nie chce sie jeść...ja tak też mam...moze
        nie teraz...ale czasemsmile więc się nie przejmuj...i jedz bo jak przestaniesz to
        wiesz...schudniesz a późnije jojo jak wróci Ci apetyt...;/
        a dzisiaj zjadłam i zjemwink
        7- 3 kromki razowca z szynką i ogórkiem( miałam zjeśc 2 ale to juz była końcówka
        tzn 3 to była piętkawink
        zaraz(ok 10) sobie zrobie jajecznice z szynką 2 jajka pieczrkami i ogórkiem
        kiszonym...bo mama mi kasy nie zostawiła na żarcie w szkole...więc sobie wezme
        jedno jabłko i musze jakoś do godziny 17 wytrzymać!!!;/
        ok. 17 zjem sobie kotleta schabowego ze szpinakiem w środku do tego jakąs
        sałątke ze świerzych warzyw...wink...dzisiaj mało zjem...bo po obiedzie juz nic
        nie jem;p pozdrawiam;***...moze waga się w końcu ruszy...a za tydzień sobie
        strzele 3 pifffka bo impreza zaplanowana juz od dawnawink...(połowinki);p
        • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.11.06, 12:47
          Wczoraj: na drugie sniadanie saltka z warzyw z jajakiem i wedlina,grejpfrut
          pozniej zupka i slonecznik, serek piatnicy z warzywami i slonecznik - ale mnie
          wzielosmile)
          A dzisiaj od rana activia, owsiana z bananem i slonecznikiem - stwierdzam u
          siebie uzaleznienie, serek wiejski z warzywami, jablkosmile Aniu jedz koniecznie,
          zmuszaj sie ale jedz i to nie ze wzgledu na jajo, tylko dla walsnego zdrowia.
          • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.11.06, 13:12
            Dziękuje dziewczynki kochane za troskę o moje zdrowie. Właśnie staram sie
            dzisiaj juz jesć pomimo braku apetytu, choć troszeczkę. Zjadłam o 11 serek
            wiejski i jak wróce to odgrzeje sobie leczo.
    • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 30.11.06, 13:21
      Halo, dziewuszki, gdzie jestescie?
      Mi ostatnie 2 dni szlo licho, przez te cholerne marcepany. Wczoraj poznym
      wieczorem bylam zla jak osa i zezarlam 2 torebki kartofelkow (200g!). Ale juz
      wiecej marcepana w domu nie mam i postanawiam poprawe (ktory to juz raz).
      Niedlugo zjem sniadanko- czyli jajo jak zwykle, z czyms jeszcze.
      Buziaki
      • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 30.11.06, 13:58
        Hej.
        Tripcafe Ty jestes niesamowita z tymi poprawkami hihihihi......
        Ale i tak trzymam za Ciebie kciuki.
        Ja wczoraj wieczorkiem poszłam wkońcu na to winko. Wypiłam 2 lmapki (100 ml)
        winka wytrawnego. Wróciłam do domku i było mi mało toteż poszłam do sklepu
        kupiłam sobie jeszcze jedno. Masakra!!!!!!!!!!!Tak się opiłam, że te niewielkie
        ilości pożywienia, które wczoraj zjadłam wylądowały w kibelku crying
        Rano wstałam lekko skołowana i do pracy. Zjadłam jednak sniadanko: 2 kromki
        wasy z serkiem Tartare i ogórkiem. O 11 zjadłam serek wiejski. W między czasie
        w pracy podjadłam 2 czekoladki crying. O 15 planuje zjeść jakiś obiadek, bo jadę do
        Krakowa na koncert więc pewnie wróce w środku nocy. Kupiłam sobie na drogę
        jogurt pitny ze zbożami. Jutro napisze ile wkońcu zjadłam....
        • martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 30.11.06, 16:47
          Hejka dziewczynkismile...nastąpiła zmiana mojego wczorajszego jadłospisu;p;p;p...bo
          jak przyszłam wczoraj do domu o 17 to nie miałąm na nic siły a juz tym bardziej
          na gotowanie...więc zjadłam jogutr naturalny z gruszkami w kawałkach w środku;p
          to był obiad;p...a o 19:30 byłam juz na maxxxa głodna...zjadłam 2 kromki chlebka
          żytniego z ziarnkami z pieczenia pomidorkiem sałata i zrobiłam sobie taka
          normalną jajówe z 4 jajek!!!!.....masakra;p....wczoraj zjadłam AŻ 5 kromek
          chleba...i zdecydowanie za dużo owoców...(jak codziennie);p....a dzisiaj było:
          7- 2 kromki chlebka z twarogiem i pomidorem
          w szkole zjadłam mała jogobelle i jabłko
          15- dokończyłam twaróg z rana bo rozdrobniłam piątnice 250g 0%
          16- obiadek ...czyli schab pieczony + sałatka ze świerzych warzyw
          ....ostatnio mama straszna ochote na "COŚ" słodkiego i od razu po obiedzie...(w
          sumie nie najadłam się nim jakoś bardzo)...zjadłam jogobelle dużą czyli
          500g...nom ale jedyno co mnie pociesza to ze ide dzis na trening i wszytstko
          zbędne spale...smilekurde musze sobie w końcu wage kupić...;p...dobra laski
          papaty;*****
          • madziuus Re: II faza - kto do mnie dołączy 30.11.06, 17:19
            ja ostatnio ciagle kakao kakao kakao czekolada maslo czekoladowe itd.. uncertain crying
            • kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 30.11.06, 19:08
              Ja dzisiaj dotaralam do domku do Mamy i sie zaczelosmile) Na poczatek
              restauracyjka i obiadek z jakims super pieczywkie, pozniej w domku jakies
              ciasteczka i kawalek bialego chleba z zoltym seremsmile Jak widac calkiem dobrze
              mi z tym, tak sobie postanowilam pogrzeszyc w domkusmile A poza tym rano zjadalam
              moja ukochana ostatnio owsianke, 2 jablka i serek wiejskismile
              • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 01.12.06, 06:42
                Witajcie

u mnie bezgrzesznie, ale jem duzo i baaardzo drugofazowo - az za bardzo, na
                czyms takim z pewnoscia nie schudne, oby tylko nie przytyc wiecej, bo tego juz
                bym chyba nie wytrzymala sad.

Dzis moj pierwszy dzien w pracy - zaczynam o 10...mam malutkiego stresika, bo
                pewnie oszalamiajacy bedzie ten dzien!!! smile ale rozpoczna sie nowe znajomosci
                i zupelnie nowy rozdzial zycia wink Mam nadzieje ze praca i zadowolenie z niej
                da mi siłe do walki z moja tusza...bo jak wczoraj chodzilam z mezusiem po
                sklepach to nie moglam patrzec w lustrach...

Na dodatek mojemu mezusiowi patyczakowi zachcialo sie wczoraj zartow i ubral
                moje jeansy, ktore byly mu oczywiscie luzne...gdzie mi sie na udach opinaja, to
                jemu nawet sladow nog nie bylo widac sad

Zaczynam dzien od owsianki, a do pracy jakies jabluszka i jogurt...
                • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 01.12.06, 08:40
                  Witam w piękny grudniowy poranek wink
                  Justynko powodzenia w nowej pracy. A mężem się nie przejmuj...cóż chłopy takie
                  wink. Oni qrde jedzą tone i nie tyją. To nie jest sprawiedliwe, no ale cóż
                  zrobić.....Tak nas stworzono.
                  A ja dzisiaj mam wolne od pracy i nie wiem co jeść. Z apetytem już troszkę
                  lepiej, tzn. nie mam już jakiegoś wstrętu. Ale to dobrze, bo nie chce mi sie
                  ciągle jeść tylko poprosu jem z rozsądkiem.
                  Trudno mi jest dziejszy dzień zaplanować, jeżeli chodzi o jedzenie. Póki co
                  zjadłam przed chwilką 2 kromki Wasy (jedna z paprykarzem, druga z srekiem
                  tartare i plasterkami zielonego pomidorka - taka sałatka ze słoika). Później
                  planuję usmażyć sobie rybkę - niestety nie umiem inaczej jej przyrządzić niż
                  taką w panierce i usmazoną na oliwie crying. mam nadzieje że mi nie zaszkodzi. Po
                  południu mam zajęcia na uczelni,więc też nie wiem co tam zjem...wyspowiadam się
                  wieczorkiem
                  • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 01.12.06, 13:25
                    Bry
                    Hiehie, Justynam, niezle nam idzie faza pierwsza big_grin Ja dzis chlebek na
                    sniadanie jadlam, wczoraj zreszta tez.
                    Wiecie, ze wlasnie mi 4 miesiace na SB minely! Grzesze notorycznie, ale i tak
                    sie do konca nie poddaje wink. Troche (8-10 kg- nie pamietam od jakiej wagi
                    startowalam) mnie ubylo, ale gdybym ciagle nie zarla slodyczy, to pewnie
                    mogloby byc jeszcze wiecej. Chcialabym jeszcze zgubic jakies 8 kg.
                    A dzis zjadlam 2 kromeczki razowca, jajo malutkie z majonezem i pol puszki
                    tunczyka. Niedlugo zjem fasolke albo jakies warzywka, potem wychodze i nie wiem
                    co bedzie...
                    Buziaki
                    • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 01.12.06, 19:28
                      witajcie

dziekuje za zyczonka na pierwszy dzien pracy, bylo calkiem niezle, ale ciężko
                      mi się jeszcze połapać!!! no nic mam nadzieje ze sie jakoś wdrożę smile

moje dzisiejsze menu (juz dawno nie pisałam, ale czas przywrocic ten
                      moblizizujacy zwyczaj)
                      sniadanie: owsianka z kostka czekolady
                      w pracy: 3 jablka, serek homog naturalny, sok marchwiowy jednodniowy
                      w domku: 1/2 kostki twarogu z 2 pomidorkami, feta i oliwa

tripafe: zdecydowanie nam nie idzie sadale ty przynajmniej cos schudlas, a ja w
                      punkcie wyjscia jesli nie przytylam sad
                      to na tyle!!!
    • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 02.12.06, 19:02
      witajcie??
      co tu taka cisza, gdzie się podziałyście ??

moje dzisiejsze menu czas zamknac, wszystko niestety w biegu, bo caly dzien na
      uczelnie i z rana jeszcze lodowka w domu pusta byla (ale mezus juz cale
      szczescie uzupelnil)
      sniadanie: omlet z 1/2 kostki twarogu i kosteczka czekolady 90 %
      na uczelni: dwa jablka, Bieluch i troszke kawy capuccino ze slodzikiem
      (niedobra wiec wiekszosc wylalam smile )
      po powrocie do domciu: baklazan z patelni z cebulka i jednym jajkiem
      Piatnica z dwiema mandarynkami!

chcialabym na tym skonczyc jedzonko. Planuje jeszcze tylko drinka na coli light
      • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 03.12.06, 10:28
        Hej.
        Wczoraj miałam troszkę zakręcony dzień i nie wpisałam jadłospisu...a było tak...
        11 - 2 kromki Wasy z serkiem Tartare i ogórkiem
        14.30 - 2 krokiety (niestety nie esbeckie crying )
        i wieczorkiem piwko crying i 2 plasterki polędwicy z indyka, plaster serka brie -
        ssanie mi się od piwa włączyło
        Aha - i troszkę za dużo czekolady - chyba 6 kostek
        A dzisiaj:
        9.30 - 2 kromki Wasy z serkiem Tartare i ogórkiem
        około 13.30 będzie obiad - bigos
        i.....jeszcze nie wiem co jeszcze wink
        Życzę udanej niedzieli
        Zajrzę później
        Buziaczki
        • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 03.12.06, 12:13
          Siemka
          Ja juz dokladnie nie pamietam co wzoraj zjadlam, ale na pewno byly 2 male
          porcje lodow z Malinowej ( mniaaaam), kawaleczek ciasta z jabluszkami( urodziny
          kolezanki), troszke rodzynek w czekoladzie, kilka chipsow no i Twix... czyli
          znow do dupy troche hiehie, ale oprocz tego nic praktycznie nie jadlam.
          Teraz ide na sniadanko
          Buziaki, milej niedzieli
          • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 03.12.06, 19:59
            Hej. U mnie bilans dzisiejszy ostatecznie wygląda tak:
            9.30 - 2 wasy z serkiem Tartare
            13.30 - troszkę łazanek (nie esbeckie)
            18. - 2 kawałki małej pizzy + kawa z amaretto
            musiałam koleżankę pocieszyć bo jej portfel ukradli, więc postawiłam pizze...
            Niby nie tak dużo tego dzisiaj było, ale i tak mam wyrzuty, bo to nie było
            esbeckie...
            Od jutra poprawa, bo chce do świąt zrzucić jeszcze jakieś 2-3 kg
            A tak wogóle to dzisiaj przeszłam na piechotkę jakieś 10-12 kg, więc może
            troszkę zrzuciłam wink
            • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 03.12.06, 20:40
              Witajcie

Moje dzisiejsze menu:
              sniadanie: platki owsiane z kostka czekolady
              na uczelni: 2 jablka, serek bieluch
              obiad: danie z patelni( kotelty sojowe, boczniki, cebulka, pomidorki z puszki)
              kolacja: 1/2 kostki twarogu z pomidorkiem i serem feta i oliwa

To wszystko!!! Ciekawe czy na takim jedzonku cos zgubie...generalnie to dla
              mnie mala ilosc i licze ze dzieki pracy uda mi sie ograniczac jedzonko, bo nie
              bede miala czasu na myslenie o nim...zobaczymy co z tego wyjdzie smile

Pozdrawiam
              • martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 03.12.06, 21:50
                a mnie znów długo nie było;p;p;p
                piatek
                8- owsianka z jabłkiem
                10:30- jogutr duży natyralny 3 mandarynki, pomarańcza,
                16- schab + mizeria...małą jogobella jabłko i pomarańcza...(!!!)
                22 piątnica ze słodzikiem i cynamonem...a pózniej kawałeczek pieczeni + ogórek
                kiszony;p;p...ale kombinacja;p
                Sobota
                10- piątnica + byłka grahamka z szynką
                12 pomarańcza
                13:30 jogurt nat. + jabłko
                15 zupka pieczarkowa z 2 kromkami razowca
                18 jogurt nat. + jabłko
                23 2 kanapki z cheba z dodatkiem pszennej mąki;/....+ banan.....
                Niedziela
                11:30 2 kanapki takie jak w niedziele wieczorem;p
                14 jabłko
                17 zupa pieczarkowa ...jogurt nat. duzy i pomarańcza
                20;30 3 jajka,2 plasteki pieczeni,ogórek kisz,pomidor........
                dobrze ze sobie wszytsko zapisuje bo widze ile ja jem........!!!.musze
                ograniczać owoce...do jednego dziennie bo to zachodzi za daleko!!!......;p
                pozdrwaiamkiss...boje się stanąc na wage;p
                • madziuus Re: II faza - kto do mnie dołączy 04.12.06, 07:17
                  Martyna wcale nei ejsz duzo owocow '_wink pzdr
                  • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 04.12.06, 08:13
                    Hej dziewczynki.
                    Jak nowy tydzień??U mnie chyba delikatna tendencja wzrostowa - trzaba sie
                    pilnować, bo kg tylko na mnie czyhają wink
                    Menu:
                    6 - 2 plasterki polędwicy z indyka cieniutko posmarowane majonezem i do tego
                    pół ogórka kiszonego
                    11 - serek wiejski
                    16 - spróbuję zrobić coś takiego - troszke razowego makaronu + kilka kwiatków
                    brokuł uduszone na oliwie + czoseczek + cebulka + zioła prowansalskie i na
                    koniec wymieszam to z makaronem i wyjdą takie a'la łazanki wink
                    Co o takim daniu myslicie??? ESbeckie??
                    • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 04.12.06, 11:54
                      Ania - na moje oko moze byc big_grin razowy makaron w 2 fazie jest ok. I do tego
                      smacznie brzmi. A swoja droga, to ciekawe jak wczoraj przeszlas 10-12 KG tongue_out
                      Ehhh, wszystko przez ta diete, niedlugo placic w sklepie bedziemy w kg big_grin
                      Dzis poniedzialek, wiec sie bede ladnie starac. Wlasnie jajo na snadanie
                      gotuje, na obiad wciagne jakies warzywka. Tylko musze duzo pic, bo jutro ide
                      krew oddac.
                      Buziaki, milego dnia
                      • madziuus Re: II faza - kto do mnie dołączy 04.12.06, 16:17
                        jak tam dziewczyny dzien mijawink?big_grin
                        • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 04.12.06, 17:10
                          hihihihiihhihi
                          Tripcafe - to już chyba obsesja z tymi kg!!!Masz rację wink
                          Juz po tym obiadku - pycha był , mniam
    • kika261 Re: II faza - kto do mnie dołączy 04.12.06, 17:21
      Witam wszystkie plażowiczki!!!
      Jeśli nie macie nic przeciwko postanowiłam od dzisiaj tu wpisywac mój
      jadłospis,chociaż na drugiej fazie jestem już ponad dwa tygodnie to do tej pory
      nie wpisywałam sie,ale codziennie zaglądam do Was na forum!!!a oto co dzisiaj
      zjadłam:
      10-jajecznica z 3 jajek z serkiem topionym light i 2 kromki chleba razowego
      13-pół szklanki napoju gazowanego i 1 ciacho(to nie zabardzo, no ale trudno)
      16-bigos
      i jeszcze mam zamiar zjeśc jabłko, albo pomarańcze
      Pozdrawiam wszystkie plażowiczkismile
      • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 04.12.06, 19:04
        Witam Kika.
        Pewnie że się możesz do nas dołączyć wink.
        Ja sie muszę dzisiaj przyznać do grzechu...... zjadłam 6 kostek czekolady crying
        • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 04.12.06, 20:01
          Hiehiehie, trudno mi sie przyznac... ale zjadlam dzis 2 kawalki pizyy i chipsy,
          tak na dobry pocztek tygodnia wink A jutro tez nie bedzie dobrze, bo bede musiala
          wsunac jakiegos batona czy rogalika przed oddaniem krwi, a potem pewnie 8
          czekolad dostane.
          To ja moze poczekam z poprawa do srody wink
          Jeeezu, jaka ja mam slaba silna wole!
          Pozdrowy
    • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 04.12.06, 22:31
      Witajcie

U mnie drugi dzien pracy smile Mam duzo zapalu, do dietki tez - tym bardziej ze
      prawie wszystkie kolezanki w pracy to takie szczuplutkie dziewczyny smile Szkoda
      tylko ze ona zajadaja ciasteczka, zamawiaja KFC...ale co tam - trzymam sie
      dzielnie smile

Moje dzisiejsze menu:
      sniadanie: platki owsiane z kosteczka czekolady (standard smile
      w pracy: serek bieluch, jablko, 3 mandarynki, ser cammembert (120 g)
      po pracy: danie z patelni (jajko, kielki, cebula, pomidory z puszki, fasolka
      szparagowa)

Ponad litr wody (ciezko mi dzis to przyszlo, bo nie chce sie pic), herbatki
      zielone i niestety cola light

Dziewczyny co myslicie o moim jedzonku w pracy?? Jest ok?? Nie za duzo? - w
      koncu poza domem jestem ponad 9 h.
      • ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 05.12.06, 07:49
        Hej.
        Justynko nie przejmuj się że koleżanki zajadają się ciasteczkami...pomysl jaka
        Ty bedziesz laseczka jak zrzucisz choćby kg wink. Jesz zdrowo a one objadają się
        jakimiś sztucznym jedzonkiem. ;P
        Ja na szczescie pracuje sama z 7 facetami, więc mnie az tak nie
        stresują .....,ale uwielbiją ciacha i musze im je kupować....i na początku było
        ciezko, ale teraz już mnie do ciastek tak nie kusi. Owszem skusze sie czasami
        ale to już bardzo rzadko w porównaniu do tego jak było kiedyś wink. Choć
        ozywiście święta nie jestem, bo czekolada mnie codziennie kusi i tylko jej
        ostatnio nie mogę się oprzeć crying. Dzisiaj postanowiłam zjeść rano śniadanko...
        6 - 2 kromki wasy z serkiem Tartare
        11 - serek wiejski
        15 - serek wiejski
        i nie wiem co jeszcze po po pracy angielski i wracam o 19 do domku.
        Justynko myślę że Twoje jedzonko w pracy jest ok! Tak trzymaj
        Miłego dnia
        • kika261 Re: II faza - kto do mnie dołączy 05.12.06, 10:28
          Cześc.Ania838 dzięki za miłe powitaniewink
          Do wczorajszego menu musze jeszcze doliczyć 2 kostki czekolady na szczęście
          gorzkiej!A dzisiaj zaplanowałam:
          10- 2 kromki razowca posmarowane delikatnie serkiem, bo nie lubie takich
          postnych i do tego szynka i papryka marynowana
          14-pomarańcza
          16-bigos jeszcze mi został ale to już końcówka
          i nie wiem jeszcze co bo o 18 mam aerobik a po nim nie chce już jeść!!może
          przed nim jeszcze jakiś serek zjem wiejski!!
          pozdrawiam i miłego dzionka życze!!
          • justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 05.12.06, 20:30
            Witam

Ojej ale wy malo jecie...ja to jestem pasibrzuch...

Moje dzisiejsze menu:
            sniadanie: tradycyjnie platki owsiane z kostka czekolady
            w pracy: jablko, kaki, pomarancz, mandarynka, serek Figura light i kanapka z 2
            kromek wasy i trojkata serka light, sok jednodniowy marchwiowy
            w domu: wieeelkie danie z patelni z cebuli, baklazana, kielek soi, fasolki
            szparagowej i jajka

To wszystko jestem najedzona i na tym zakoncze....

Pozdrowionka
            • tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 05.12.06, 21:21
              czesc dziewuszki
              a ja dzis bezkarnie zjadlam wafelka i soczek jablkowy ( to przed oddaniem krwi)
              a potem w metrze pol tabliczki czekolady, zeby na tancach nie zaslabnac, potem
              jablko i drugie pol czekolady. oprocz tego 3 kromki razowca, troche musli i
              jogurcik maly. jeszcze jestem glodna, ale dzis mi wolno tongue_out
              moze ktoras chce czekoladke?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka