justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 08.11.06, 15:46 witam! dzis totalna porażka...zjadlam sniadanko, w torebeczke jabluszko i mnostwo stresu...niestety rozmowa trwala dlugo i wrocilam do domu bardzo glodna!!! no i sie posypalo wszystko...jeszcze wczoraj sie chwalilam ze nie oblizalam nawet palcow podczas przygotowania jedzonka....a dzis po wyjezdzie gosci rzucilam sie na resztki... jestem podlamana...chyba juz nigdy mi sie nie uda zgubic tego sadla... Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 08.11.06, 18:29 czesc Wam cos mi sie kurde nie udaje do Was wrocic W pon zjadlam kilka ciasteczek, bo u kumpeli projekt robilysmy trza nam zastrzyku cukru bylo,a wczoraj w kinie zlomotalam chipsy i ciacha znowu. Dzis w miare ok, moze tylko niepotrzebnie Danio brzoskwiniowy zjadlam, ale wracajc do domu umieralam juz z glodu Wstyd mi przed Wami, bo sie tak ladnie trzymacie... Pozdro 4 all ( ha, co raz nas wiecej w tym watku) Odpowiedz Link
martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 08.11.06, 20:12 Ja w sumie bez większych wpadek w sumie to bez żadnych...muszę się przyznać ze jestem bardzo zawzięta aż sama siebie podziwiam dziś zjadłam 7:30 serek piątnica 3% + pół pomidora + kakao 9:30 kilka orzechów włoskich;p 11:30 jogurt 400g+ jabłko( nie wiem ktoś chyba mówił ze można tylko 200g dziennie to prawda??) 17:00 szpinak 200g wybełtany z 3 jajkami + 2 plasterki szynki + 1/2 pomidora nom i nie wiem cos sobie jeszcze przekąsze.....choc wiem ze nie powinnam....ale co głodowac nie będe;p pozdrawiam dziewczyny trzymajcie sie i nie dajcie się pokusie!!! a tak woóle to mam sny z jedzeniem w roli głownej...;p Odpowiedz Link
kasia70g Re: te 200g to odnośnie jogurtu naturalnego 08.11.06, 21:25 Mnie tez sie sni jedzenie, oczywiscie to zabronione. Wczoraj snil mi sie czekoladowy cukierek - taka jaks trufla, a dzisiaj chyba czekolada goraca nie pamietam, ale rano sie obudzilam normalnie z wyrzutami sumienia hihi, szkoda tylko ze we snie nie czuje ich smaku, cos bym z tego miala, poza porannym przerazeniem, zanim do dojde do siedzie i stwierdze ze to tylko sen Moje dzisiejsze menu: serek piatnica z pomiodrkiem i cebula, jajecznica z 2 jajek, zupka pieczarkowa i serek wiejski, po drodze kawka, czerwona i zielona herbata. Nadal sie trzymam bez grzechow, moze jutro tez sie uda pozdrowionka Dziewczynki Odpowiedz Link
martyna540 Re: te 200g to odnośnie jogurtu naturalnego 08.11.06, 21:41 no ja wypiła tera zwłasnie kakao...wiem ze późno ale wolałam wypic to niż coś zjeśc...a wogóle można pic kakao o tej godzinie?? Odpowiedz Link
kasia70g Re: te 200g to odnośnie jogurtu naturalnego 08.11.06, 22:17 Wydaje mi sie ze mozna, w koncu przeciez w SB nie chodzi o zadne ograniczenia kalorycznem, czy czasowe spozywanych posilkow, tylko o jedzenie tego co wolno, a kako wolno) Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 09.11.06, 07:58 Witam. Jestem dumna z mojego wczorajszego dnia .Po rybie, którą zjadłam okolo 16 zjadłam jeszcze tylko 3 kosteczki czekolady. Wieczorem mnie piwko kusilo, ale wygralam z nim. POmyslam, że skoro czuje sie juz chudsza to po co znów ładować w siebie piwo i obudzic sie jakby sie ważyło tone. Poza tym po ostatnim, obfitym w alkohol wekendzie obiecała nie pić do andrzejek!!!Chyba mi sie to nie uda ponieważ umówiłam sie jutro na grzane winko z koleżanko!!!Oby tylko nie za dużo wypić i nie podjadać w międzyczasie. A dzisiejsze menu zapowiada sie nastepujaco: 6 - 2 kromki Wasy + 4 plasterki batonu drobiowego + plaster sera Hochland + plasterki pomidora 10 - activia + 2 mandarynki 13 - jabłko 16 - serek wiejski Aha około 12 przyjdzie do mnie kolega z pracy i będziemy pić czekolade na gorąco. Wiem że to nie jest najlepszy wybór i że nie jest dozwolona, ale sie umówilam Qrcze ale sie do tego forum przyzwyczaiłam!!!Chodźbym chciałam nie napisac co jem to już nie umiem. Musze przyznać że mnie takie pisanie niesamowicie mobilizuje Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 09.11.06, 08:14 Siemanko. Ja też tak mam, że zanim zjem coś niedozwolonego, to myślę sobie, że potem będę musiała to napisać na forum i będzie mi wstyd. ) Co wczoraj zjadłam: bułka razowa (myślicie, że można?) z wędliną drobiową i ogórkiem dwa serki wiejskie z ogórkiem, kawa activia truskawkowa (nie było naturalnej) i nie miałam wzdętego brzucha wczoraj (może to moje urojenia, że to dzięki activii jabłko dwa kawałki wędliny z ogórkiem kiszonym i lampkę wina dwa kawałki czekolady mlecznej bez cukru. pozdrawiam Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 09.11.06, 08:29 witajcie...ja oczywiscie wracam na dobra droge...juz wczoraj wrocilam...od razu po tym jak sie tu "wyspowiadalam" zakazane rzeczy zjadlam po 15...pozniej juz tylko gruszka na kolacje...i tak mialam ogromny brzuch...dzis juz lepiej i ostre postanowienie poprawy Odpowiedz Link
martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 09.11.06, 16:20 Witam koleżanki ale wy strasznie mało jecie...ja bym tak nie mogła;p... dzisiejszy jadłospis 7- piątnica 3% pól pomidorka + kakao;D 9- jabłko ( ale mi tego brakowało!!) 11:30 jogurt naturalny 400 g 15:30 pierś z kurczaka smażona na kilku kropelkach oliwy z oliwek + 250g szpinaku ....nom jeszcze nie wiem co zjem później chyba jeszcze jeden jogurt naturalny tak ok 18 ze słodzikiem przed treningiem bo mam na 19 jestem z siebie dumna żadnej wpadki zero!!!;D.....żadnej pizzy piwa słodyczy tylko dozwolone produkty.........ja dopiero jestem 3 dzień na 2 faziei narazie jem tylko 1 owoc dziennie...bo w sumie to bardzo mało schudłam w 1 fazie...bo tylko 2.5 kg...i nie wiem za bardzo jak wprowadzać nowe produkty w jakich ilościach i czasie.....a najgorsze ze nie mam wagi w domu;p Odpowiedz Link
madziuus Re: II faza - kto do mnie dołączy 09.11.06, 16:39 ja pamietam ze pierwszym produktem jaki wprowadzilam do 2 f byly winogrona i rodzynki xD .. wiem ze niezabardzo sa ok ale musialam je jesc jeszcze nawet pod koniec 1 bo bylam u lekarza, badali mi krew i wyszedl tak niski cukier ze az sama sie przestraszylam.. a doktor powiedziala mi zebym zjadla troche winogron to podskoczy.. buntowalam sie ale jadlam .. jakos nic nie przeszkodzilo Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 09.11.06, 19:23 Czesc dziewczyny U mnie dzis juz (lol) drugi dzien bez slodyczy Powoli wracam na dobra droge Pozdrawiam Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 09.11.06, 19:33 O matko!!! Niby dzisiaj zjadłam tyle co zawsze a jednek zgłodniałm . Dopiero wróciłam i zjadłam plaster sera żółtego i kupiłam sobie winko po drodze bo strasznie mi sie chciało - wytrawne oczywiście. Tylko mam maly problem - nie umiem poprzestać na 1 lampeczce - znacie jakiś sposób? Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 09.11.06, 19:44 Czwarty dzien bez slodkiego i trzymam sie nadal, chociaz dzisiaj jest mi wyjatkowo ciezko, caly dzien chodze glodna i wydaje mi sie ze jestem coraz grubsza dlaczego?? Mimo to bede starac sie nadal. Dzisiaj zjadlam jajecznice z szynka, jogurt, zupe pieczarkowa i miseczke duszonych pieczrek i 3 serki wiejskie z kawalkiem papryki Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 09.11.06, 21:22 Wlanie zjadlam jogurt wprawdzie naturlany, ale znowu cos jem Skad ja mam takiego glodomora, myslicze ze jest szansa na schudniecie przy takim jedzeniu? Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 10.11.06, 07:34 Hej. I wiedzialam ze tak sie skończy ;'(. Całą butelke wypiłam !!!!! Ehhhhhhhhhh kiedy ja zmądrzeje!!!!!!!!!! A dzisiaj: 6 - 2 kromki Wasy + plaster sera żóltego + pomidorek 10 - activia 13 - 2 mandarynki 16 - serek wiejski A wieczorkiem znowu winko ;p Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 10.11.06, 08:40 Ja wczoraj też winko piłam, tyle że dwie lampki, bo więcej nie było. Wczoraj zjadłam: owsianka i kawa rano serek wiejski z ogórkiem bułka razowa z wędliną i ogórkiem, kawa activia (wczoraj też zjadłam, zapomniałam napisać) prawie cała paczka orzeszków solonych (nie mogę się oprzeć ) fasolka szparagowa pestki słonecznika kromka chleba pełnoziarnistego z serem żółtym i odrobiną keczupu (coś mi na wieczór się zachciało) diwe lampki wina czerwonego wytrawnego No i to tyle, strasznie dużo jem, no ale trudno Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 10.11.06, 13:37 witajcie jem dietowo - po tym moim wybryku ale troszke Was zdradzilam a tak naprawde diete...Otoz wpadlam na pomysl odnosnie Montignaca...Co o tym myslicie?? Mialyscie cos z tym wspolnego? Przyczyny: 1. SB stosuje z przerwami od 3 lat...i troszke mi sie znudzila, nowa wiedza nowy zapał. 2. Pomyslalam ze moze ta dietka juz na mnie nie działa.... Wczoraj staralam sie jesc wedlug MM i dzis tez (chociaz nie wiem jeszcze zbyt wiele i popelniam bledy) Ale widze juz wady i rzeczy ktore mnie denerwuja: 1. 3 posilki dziennie a max 4 to nie jest to do czego moj organizm jest przyzwyczajony, chociaz nie przecze ze posilki sa tak syte ze jestem najedzona...a nawet troszke przejedzona bo na raz to bardzo duzo Generalnie mam mnostwo watpliwosci czy dobrze robie i takie tam...Ksiazki jeszcze nie czytalam...wiec dokladnie nie znam ideii... No nic...najwazniejsze ze jem dietowo i nie opycham sie slodyczami i innymi temu podobnymi Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 10.11.06, 13:52 Justynko ja też sie ostatnio zastanawiałam nad MM. Bardzo podobna jest ta dietka do sb i w zasadzie nie wiem zabardzo jakie sa różnice. może Ty sie bardziej orientujesz. Ja dzisiaj zgrzeszyłam ciastkiem i czekoladą na gorąco. Coś mi sie zdaje że weekend sie zaczyna ;'( Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 10.11.06, 16:06 Ja mam dzisiaj mega ciezki dzien, myslalam ze wczoraj bylo zle, ale teraz... Non stop jestem glodna, pochlonelam dzisiaj serek piatnica, serek camemebert, serek wiejski, 2 kielabski biale, pieczarki, 2 pomidory chce slodkiego!!!! Odpowiedz Link
martyna540 chcesz słodkiego??......piątek.....:) 10.11.06, 20:33 skarbie jak Ci słodyczy brakuje to sobie zjedz serek(jogurt)nawal tam mega dużo słodzika i dodaj kakao lub aromat do ciasta np. waniliowy albo migdałowy...albo zrób sobie kakao...mi cos takiego pomaga...i musze się pochwalić ze od miesiąca nie miałam NIC słodkiego w ustach;D...jestem z siebie dumna...normalnie;p oto co dziś zjadłam: 7:00 jajecznica (3 jaja + 4 plasterki okrągłego batonu szynkowego + pomidor) 10:35 jabłko.....pychota..... 13:30 400g jogurtu naturalnego 16:00 pierś usmażona na kilku kropelkach oleju + sałatka grecka wielka mich aż się sama sobie dziwie ze tyle zjadłam;p 20:00 serek piątnica z ogórkiem no i to tyle na dzis juz więcej jeśc nie będe pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link
kasia70g Re: chcesz słodkiego??......piątek.....:) 10.11.06, 22:07 Zjadalam jeszcze dzisiaj serek topiony i troche salatki greckiej, pozniej wypilam kako i w koncu mnie zapchalo. Dziekuje Martynko) za rade, udalam sie takze po aromat waniliowy jeszcze nie testowalam, bo jak na razie sytuacja kryzysowa zazegnana, ale jakby co to stoi w szafce na strazy)Coz ja bym bez Was zrobila, w ogole stwierdzam ze sie uzaleznilam od naszego watku) Odpowiedz Link
tripcafe Re: chcesz słodkiego??......piątek.....:) 10.11.06, 23:26 czeee dzis u mnie totalnie nieesbecko, ale bezslodyczowo. jedyne co dzis jadlam to... spaghetti bolognese. a co do slodyczy, to bbawiam sie, ze moj zoladek czy cokolwiek nie daloby sie oszukac jakims nedznym jogurtem z aspartamem i kakao. zreszta jak o tym pomysle, to mi sie slodkiego odechciewa. wczoraj oszukalam sie pijac cole light. wprawdzie to nie to samo, co normalna, ale glod slodyczowy zostal zaspokojony buziaki i w miare bezgrzesznego weekendu Odpowiedz Link
martyna540 Re: chcesz słodkiego??......piątek.....:) 11.11.06, 13:08 Ja też się uzależniłam od naszego wątkuFajnie tak sobie pisać co się zjadło itd...a wogóle musze sobie w końcu kupic poradnik bo jest za mocny dzis zjadłam 9- piatnica z papartyką 12 grapefruit czerwony i tak ok 16 zjem pierś z sałatka grecką a o 20 może jakąś leciutka kolacyjkę; nom to pozdrawiam was kochane dziefffczynki i nie dajcie się!!! Odpowiedz Link
martyna540 Re: chcesz słodkiego??......piątek.....:) 11.11.06, 13:30 głodna jestem chyba zjem jeszcze jabłko;p;p;p Odpowiedz Link
kasia70g Re: chcesz słodkiego??......piątek.....:) 11.11.06, 19:10 Witam w sobotni wieczor. Minal 6 dzien bez slodyczy jejej )) Dzisiaj rano byly roladki z szyneczki i jajka z majonezem do tego pomidorej ogorek i papryka, pozniej salatka grecka, moze troche za duzo ale glodna bylam, bigosik i kielbaska, a teraz serek homogenizowany naturalnyPierwsza czesc weekendu bez grzechow Odpowiedz Link
madziuus Re: chcesz słodkiego??......piątek.....:) 11.11.06, 20:59 uu gratuluje jutro tez bedzie dobrze! wierze w to ;] Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 12.11.06, 14:47 Witam w niedzielne popołudnie. Najpierw opisze mój dziwny wczorajszy dzień. O 9 - zjadłam activie. Potem wyszłam z domu i od 13-18 byłam ze znajomymi w pizzerii. I zjadłam 2 kawałki pizzy na cienkim cieście + 4 lampki grzanego winka. Jak wróciłam to zjadłam serek wiejski a o 20 pół bułki z wędlinką. Jakiś taki bardzo dziwny dzień A dzisiaj... 9 - 2 kromki chrupkiego pieczywka z wędlinką i pomidorkiem 12 - 2 mandarynki 15 - (czylki za moment)pieczona noga kurczaka z surówką szwedzką 18 - activia z otrębami pszennymi A waga jak stala w miejscu tak stoi Odpowiedz Link
martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 12.11.06, 14:56 ...wczoraj nie zjadłam tej piersi tylko samą sałatke grecką...a najlepszym sposobem jest się zakochac wtedy sie wogóle prawie nie chce jeśc;p wogóle dobra jestem to juz mój 4 dzień bez słodzika;p jakoś daje rade ...jak dzisiaj byłam w Geancie to zauważyłam ze sa słodziki na jakims cyjanku sodu czy czymś taki i zastanawiam się czy taki jest zdrowszy od aspartanu... a oto co dzis zjadłam i zjem;p 8:30 kawałek ogórka 11:30 jajecznica( szynka pomidor ogórek kiszony 2 jaja), jabłko jeszcze nie wiem o której zjem obiad...ale chyba zjem sobie sałątke grecką... później piątnice z ogórkiem na kolacje...nom pozdrawiam u mnie jak zwykle bezgrzeszny weekend Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 12.11.06, 20:32 Tydzien bez slodyczy ))))) A dzisiaj rano jajecznica + saltka pomidor, ogorek, papryka, kako, udko z kurczaka, kubek soku pomidorowego, serek homo naturalny z kawalkiem papryki, i kako po raz drugi, to bedzie dzisiaj na tyle Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 12.11.06, 20:51 ...jak dzisiaj byłam w Geancie to zauważyłam ze sa słodziki na jakims cyjanku sodu czy czymś taki i zastanawiam się czy taki jest zdrowszy od aspartanu... cyjanek sodu to silna trucizna, na pewno nie dodaje sie go do slodzikow Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 13.11.06, 07:46 Witam 13-ego .Mam nadzieję że będzie szczęśliwy i nie nagrzeszymy ;P Wczoraj zjadałam tylko tyle ile napisalam + 2 plasterki sera żółtego i 3 kosteczki gorzkiej czekolady. Ale jak dzisiaj stanęłam na wagę to pokazala + 2 kg i normalnie sie załamałam, bo przecież wczoraj zjadłam mało i bardzo sbecko. Przyczyną jest zbliżający się @. No ale żeby aż 2 kg ;'(. No nic trzeba sie wziąść w garść i walczyć..... A dzisiaj: 6 - 2 kromki chlebka pełnoziarnistego Schulstad + plaster polędwicy Sopockiej + 2 plastry sera żółtego + plaster pomidorka, a kromeczki posmarowałam sobie serkiem Tartare z łososiem - pyszne były, choć wydaje mi się że za dużo tego wszystkiego nawaliłam ;/ 10 - activia z 2 łyżeczkami otrąb 13 - pomarańcza 16 - planuje udusić sobie brokuły, kalafiorek, cebula, papryka, czosnek, fasolka i zioła (jadłam coś takiego kiedyś u koleżanki i pyszne było, więc sama spróbuje takie warzywka sobie zrobić) Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 13.11.06, 08:28 Cześć dziewczyny. Widzę, że tu duży ruch się zrobił A ja w weekend trochę przesadziłam z jedzeniem. Wczoraj były imieniny mamy i najadłam się sałatki z kurczakiem, ananasem, kukurydzą i majonezem. Mam nadzieję, że za bardzo nie przytyję od tego. Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 13.11.06, 12:08 Definitywnie wracam na plaze! Dosc obzarstwa ( choc paradoksalnie praktycznie od tego nie tyje!) Moje sniadanko (haha, o 12 w poludnie): 2 opieczone kromeczki razowca z odrobina Almette i jajo z majo Buziaki Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 13.11.06, 21:42 Ja dzisiaj caly dzien poza domem, ale jakos udalo mi sie wygrac z pokusami typu sphinx, pizza hut itp. Rano serek piatnica i salatka pomidor ogorek papryka, pozniej salatka z roznych rodzajow salaty, jajka, pomidora, sera zoltego, a na kolacje a moze to byl obiad (niewazne) taki jakby gyros chude mieso podpiekane z surowka z bialej i czerwonej kapusty Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 06:36 Witajcie! Od piatku folgowalam na maxa to nie byly grzeszki...tylko objadanie sie na calego niedozwolonymi rzeczami gdzie ja mam rozum?? jest mi bardzo przykro. Dziwne ze mialam odwage stanac dzis na wadze...startowalam z 62,5 kg...z racji tego ze juz ktorys raz stosuje diete waga spada bardzo powoli i trzeba mi bylo az miesiac aby pojawilo sie 60 kg...czekalam juz wymarzonej 5 na pierwszym miejscu?? celem bylo 55 do świąt...a teraz przez moją głupotę jest 63 kg! I bedzie mi schudnąć jeszcze trudniej Na moje wytłumaczenie błahe powody osobiste... WRACAM NA PLAŻĘ!!!! Poki co pije ciepłą cytrynkę, na śniadanie zjem omleta, ale jeszcze nie jestem głodna.... Pozdrawiam Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 08:20 Witam. Moja waga też jakośc dziwnie w górę choć nie wiem dlaczego . Dzisiaj sie nie ważyłam, postaram sie dopiero w niedziele. A dzisiaj.... 6 - 2 kromki chlebka schulstad posmarowany serkiem topionym na to pomidorek 10 - serek wiejski + 2 łyżki otrąb 13 - 3 mandarynki 16 - sałatka z tuńczyka (kupna) Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 11:12 Siemanko. Ja też postanawiam nie objadać się niedozwolonymi rzeczami. Muszę się wziąć za siebie, bo nigdy nie schudnę. Wczoraj zjadłam: owsianka i kawa dwa serki wiejskie z ogórkiem, kanapka z wędliną i z ogórkiem, activia, gruszka, potem byłam strasznie głodna i zjadłam trochę sałatki jarzynowej i potem dwie kanapki z serem żółtym. Potem pestki słonecznika. Ogólnie to strasznie dużo chyba zjadłam. Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 11:37 Powiem Ci aja że dość sporo jesz . Ja od wczoraj mam jakiś zły humor, chodze i sama nie wiem czego mi sie chce . Niby jem tylko to co powinnam i to co pisze, ale wczoraj bylam już w polowie drogi do automatu ze słodyczami i sie wróciłam. To chyba przez ten listopad i zbliżający sie okres . Wogóle czuje sie jak balon!!! Wczoraj wypiłam xenne na przeczyszczenie i nawet mnie dzisiaj nie ruszyło Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 15:32 No i stało się..... buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Właśnie zjadłam 3 bita. Nie mogłam już wytrzymać . Ja nie wiem co sie ze mną ostatnio dzieje!!! Taka sie ospała czułam, że pomyslałam że już tylko coś czekoladowego mi może pomóc.Wiem że to żadne tłumaczeniem, ale chyba jest troszke lepiej. O 16.15 zaczynam pisać test z angielskiego i potrzebowałam energii! Zdaje sobie sprawe z grzechu który popełniłam ale już sama nie wiem co zrobić żeby poprawić sobie humor. Teraz to sie dopiero ciężko czuje. Dziewczynki pomóżcie mi, bo jak jutro będe miała taki humor to tragedia!!! Dzisiaj już chyba nic nie będę jadła bo po angielskim idę do kina... Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 15:47 no ja wiem, że sporo jem, ale to chyba przez tą jesień i to, że jestem przed okresem. No ale gdybym jadła tak malutko, jak ty Aniu, to bym chyba z głodu umarła. Na szczęście nie jem słodyczy, jakoś sobie z tym radzę. Najgorzej jest w pracy, bo nie mam możliwości zjedzenia czegoś ciepłego, to zjadam kilka serków, jogurtów itp. Ogólnie to złapało mnie obżarstwo jesienne. Pomocy dziewczyny ! Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 15:52 o matko aja Ciebie też złapało obzarstwo!!!!To kto mi pomoże????Jedyna nadzieja w Tobie a Ciebie tez dopadło .A możeby tak lampke winka wieczorkiem. Aja jem tyle i nie chudne...ja niestety w pracy tez nie moge na Cieplo zjeść a jeszcze do tego 2 razy w tygodniui angielski i wracam do domu od rana o 19,20 Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 16:16 Jesienne obzarstwo to chyba dopada wszsytkich, na dworze ciemno, zimno, mokro, blee. U mnie jest teraz troche lepiej ale w tamten czwaretk i piatek stoczylam z soba turbo walke. Ja tam nie uwazam zebys Aja jadla duzo, po prostu tyle potrzebujesz, a nie jesz zadnych nieesbeckich rzeczy, ktore moglyby spowodowac tycie. Ja mimo, ze staram sie ograniczac nic nie chudne, juz mam pomalu dosyc, ile mozna czekac na jakies efekt, brzuch caly czas jak balon. Dzisiaj przeczytalam ze spozywanie zbyt duzej ilosci nabialu spowalnia chudniecie, co Wy na ten temat. Ja jem dziennie srednio jeden serek wiejski, jeden jogurt i ser bialy piatnicy, sadzicie, ze to za duzo?? Mam jeszcze pytanie jakie activia przynosi Wam Dziewczynki efekty. Duza buzka w paskudny jesienny dzien... Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 17:16 Kasiu dzisiaj nie zjadłam activi, bo nie zdążyłam kupić, ale przyznam żezdumiewającego efektu nie widzę, a w zasadzie to żadnego. Byz może dlatego, ze zbliża mi sie okres i chyba puchnę. Wyglądam już jak balon .Zastanawiam sie czy jest sens jeść ta activie skoro wole serek wiejski. Co do nabiału, top mnie sie jhak do tej pory wydawało, ze to on jest podstawa tej diety. No teraz to już zgupiałam ;/. Przyznam szczerze ze ja również zaczynam sie dołować brakiem postępu w diecie. Coraz poważniej zastanawiam sie nad przejsciem na kapuścianą. W zasadzie to jak sb ale bez nabiału. Kiedyś w ciągu 10 miesiecy schudłam na niej około 20 kg. Robiłam tak że bylam 2 tygodnie na kapuście a tydzien jadłam normalnie. Zrzucałam średnio w 2 tygodnie 2-3 kg. Potem przybywał mi w 1-2 tygodni max kg, wiec i tak byłam do przodu. W tej chwili waże o jakieś 5-6 kg wiecej od najjniższej wagi i bardzo chciałabym do niej wrócić. Toteż chyba od poniedziałku gotuje kapustkę i walcze na kapustce ;P Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 19:14 Nie wyobrazam sobie jedzenia bez serkow, jogurtow, zawsze je jadlam, moze nie w takich ilosciach, bo teraz zamiast kanapki jem serek jak jestem glodna...Postaram sie troche ograniczyc ilosc nabialu, ale nie zrezygnuje z niego napewno, kurde nie mozna doprowadzic sie do koszmaru jedzeniowego z powodu kilku kg za duzo Dzisiaj zjadlam na rano 3 roladki z szyneczki i 2 jajek z majonezem do tego saltka z pomidora ogorka papryki, jogurt,obiad zupa fasolowka, teraz jem saltake grecka I jak zwykle duzo wody, herbaty czerwonej Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 21:13 dziewuszki, nie swirujcie tak z ta dieta! wiadomo, ze jak jesien, to trudniej wytrwac na diecie i czasem ( haha, czasem) wpadnie cos niedozwolonego. ale nie ma co sie zalamywac z powodu jednego zjedzonego batonika! gdybym postepowala jak wy, to chyba bym zwariowala zadreczajac sie, ze znow zjadlam cos niedozwolonego. ja sie specjalnie nie przejmuje wpadkami, staram sie ich unikac, ale jak mi nie pojdzie, to trudno, jups, cholera... wiecej luzu mi dzis jedzeniowo poszlo w miare ok, wprawdzie zjadlam Piruet Campiny, ale uznajmy, ze pozniej go wytanczylam. trzymajcie sie , buziaki Odpowiedz Link
martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 14.11.06, 21:30 Ale mam zaległości;p...musze powiedzieć ze 2 faza przynosi większe efekty niź 1 bo podczas 1 fazy schudłam tylko 2 kg przez miesiąc a teraz w tydzień zrzuciłam 1,5 kg!!!! teraz waże 56;D.....bosko;D....dziś zjadłam 1 bułke grahamkę...ale w zamian za obiad;p;p;p.....bo ja nie jem żadnego pieczywa ani makaronów itd. ja jem jedno jabłko dziennie a teraz już 2 tydzien się zaczyna więc zabieram się do eksperymentowania...co tydzień będę wprowadzać coś nowego i zobaczę ile moge zjeśc alby utrzymac wagę;p...jeszcze tylko 4 kg...dam rade a dzisiaj przesadziłam z owockami;p;p....2 jabłka i słoiczek gruszek( babcia takie obre robi w zalewie z cukrem;/...ale co tam;p) dzisiaj zjadłam: 7:30 piatnica + 1/2 pomidora 9:30 jabłko 11:30 znów jabłko...stasznie mi się chce jeśc po jabłku... 13:30 jagurt 400g 16:00 grahamka pierwsza od miesiąc...dobra była;p...ale jadłam suchą bo na mieście byłam przed treningiem 19;30 ten nieszczęsny słoiczek gruszek;/ dzisiaj poprostu przegięłam na maxxxa z tym żarciem...musiałam uczcić 1.5kg;p pozdrawiam Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 15.11.06, 10:11 Wczoraj przeszłam samą siebie Aż wstyd sie przyznać Jak wróciłam do domku to wypiłam butelke wina i zjadłam 3 albo 4 kanapeczki z pieczywa wasa!!!dzisiaj jak stanęlam rano na wagę to normalnie załamka .Czuje sie taka naładowana, że dopiero teraz zjadłam pół dużego jogurtu naturalnego, czyli 200 ml a reszte zjem około 13. W domku dzisiaj po pracy o 16 planuje zjeść pierś w gyrosie i moje duszone warzywka z poniedziałku.Mam nadzieje ze dzisiaj na tym sie skończy. Wczoraj to był naprawde okropny dzień. Oby sie wiecej nie powtórzył Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 15.11.06, 19:22 Dziewczynki gdzie sie podzialyscie??? Ja dzisiaj 10 dzien bez slodycz ) Wlasnie teraz jem serek homo z aromatem waniliowym - smieszny nigdy nie jadlam wczesniej ale dobre) A dzisiaj jeszcze byl serek piatnica i moja tradycjna sniadaniowa saltaka, pozniej wiesniak, kubek soku pomidorowegom, zupka na obiad, saltka grecka i tyle ) buziaki Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 15.11.06, 19:31 Normalnie dzisiaj taki sie zastój zrobił że aż sama nie wierze Dzisiaj już ze mną troszke lepiej. Tzn. oprócz tego dużego jogurtu i piersi smarzonej w gyrosie z warzywkami (duszony kalafior, brokół, cebulka, fasolka czosnek i zioła) zjadłam jeszcze 3 mandarynki, 2 landrynki i 2 plastry sera. Teraz wróciłam do domku z zakupów i piję piwko . Miałam duża ochotę. Qrcze kiedy ja sie poprawie..... Dzisiaj natomiast stwierdziłam jedno, a mianowicie, że nie potrzebnie jem jak wstane śniadanie o 6, bo o 10 już jestem głodna i jem 2 sniadanie. A dzisiaj zjadłam dopiero o 10 i głodna nie byłam. Doszłam wiec do wniosku ze nie będę jesc tak wczesnie rano i tym sposobem zaoszczedze jeden posiłek Odpowiedz Link
bognisia1 Re: II faza - kto do mnie dołączy 15.11.06, 21:05 Ja zaczynam od jutra drugą fazę )))))) Sniadanko - 2 kromki chlebka razowego (!!!!!!!!!) z rzodkiewkami + kawka II śniadanko serek wiejski z papryką + herbata zielona przekąska 15 orzeszków zupka bulgarska na obiad z kluseczkami serowymi deser - jogurt+kakao+slodzik może jabluszko??? bez kolacji pewnie bo idę na silownię! juz nie mogę doczekać się jutra!!!!!!!!!!! jupi!!!!!!owocki )))))))))))))) Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 08:03 O jak miło Bognisiu, że do nas dołączylaś. Ja od dzisiaj dietuje na całego!!! Dość już tych grzechow i obrzarstwa!!!!Dość alkoholów i słodyczy!!!KONIEC!!! 7 - 3 kostki gorzkiej czekolady 9 - serek wiejski 3% z otrębami jabłkowymi 11 - kiwi 13 - jabłko około 15-16 moje duszone warzywka (podgrzałam sobie rano w domku i zabrałam w pudełeczku do pracy...mam nadzieje ze będą smaczne) Do domku wróce po 19, wiec nie wiem czy będę coś jeszcze jeść, ale jeśli to jakis zawijasek z sera żółtego z pomidorkiem Aja, Tripcafe, gdzie sie podziałyście????????? Szybciutko wraajcie bo potrzebuje mobilizacji!!! Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 12:57 Cześć dziewczyny. Kurcze, troszkę się przestraszyłam, jak weszłam dziś rano na wagę. ok. 1,25 kg przytyłam (( Czuję się okropnie i grubo strasznie. Wiem dlaczego tak się stało. Za dużo jadłam i za dużo orzechów i czasami zjadałam np. sałatkę z majonezem itp. ( Okropnie ogólnie. Chociaż w sumie dobrze, że się zważyłam, bo bym sobie dalej myślała, że jest dobrze. Kurcze, coś mi się nudzi ta dietka. Nie dam rady chyba wrócić na pierwszą fazę. Muszę jeść mniej i nie jeść niedozwolonych produktów. Od dzisiaj się mobilizuję. Żadnych orzeszków nie podjadam i żadnych sałatek. Myślicie, że się uda znowu zacząć chudnąć? Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 13:20 Aja mnie też sie zaczyna nudzić. A najgorsze jest to że jak zrzce 2 kg to przez weekend zjem troszke wiecej i odrazu mi sie odkłada .Nie mam jednak pomyslu na coś innego. Postaram sie teraz bardziej rygorystycznie przestrzegać diety to może jakiś efekt będzie. Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 13:52 Ja też przecież się nie objadam ani słodyczami, ziemniaków nie jem, makaronów też. Strasznie szybko się tyje niestety. Tak się zastanawiam, czy już nigdy nie będę mogła troszkę inaczej zjeść, bo zaraz przytyję? Mam troszkę nadzieję, że ten przyrost wagi to tak przed okresem jest też. Aniu, to bierzemy się za siebie. Muszę się przyzwyczaić do jedzenia znów tak jak na początku II fazy, tzn. serki wiejskie, warzywka, fasolka szparagowa (dużo jej jadłam, teraz przestałam), grillowany kurczak, ryba. Z owsianki, owocu dziennie i kanapki z chlebem pełnoziarnistym nie zrezygnuję chyba. Muszę zrezygnować na razie zupełnie z orzeszków, bo jak zacznę jeść, to nie mogę przestać. To samo z jedzieniem na mieście. Jęsli sałatka, to bez sosu. Mam nadzieję, że mi się uda. Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 14:10 Witam Dziewczynki Ja dzisiaj na sniadanie zjadlam jajecznice z moja tradycyjna salatka, pozniej szprotki w pomidorach i szklanka soku pomidorowego, na obiad bedzie zupa,a wieczorkiem jakis serek alb o wiesniak albo homo naturalny. Ostatnio rozmwialam z kolega, ktory chodzi do dietetyczki (ktora cieczy sie bardzo dobra slawa), tez mial ten problem co my, na poczatku szybciutko waga leciala, a pozniej stanela, az w koncu jakies 2 kg mu wrocily. Pani dietetyczka twierdzi, ze to normlane i tak sie zdarza, ze waga stoi, a nwet wzrasta, jednak w efekcie znowu zacznie spadac. Wiec slyszac taka nowine podnioslam sie na duchu, mam nadziejem ze Wam to troche poprawi dietowe nastroje Ja musze tez chyba wprowadzic w koncu jaki chleb, owoce, albo makaron. Powiedzcie jaki chleb najlepszy razowy, pelnoziarnisty, zytni, wielozbozowy?? A makaron sojowy, ryzowy, razowy?? Zawsze mnowstwo niewadomych.Pozdrawiam w piekny, sloneczny, jesienny dzien)) Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 14:32 Dzięki Kasiu, za podniesienie na duchu Ja już postanowiłam się wziąć za siebie i mam nadzieję, że dobrze będzie. Ja na początku kupiłam sobie chleb Schulstadt (chyba tak to się pisze) Fitness. teraz kupuję sobie różne, np. Żytni z mąki żytniej pełnoziarnistej z ziarnami itp. Myślę, że takie mozna. Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 14:47 Ja tez jem albo schulstad albo Wase. No to dziewczynki bierzemy sie zasiebie i ciagniemy to dalej Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 14:45 No więc dzisiaj zjadłam: rano owsianka i herbata w pracy dwie kanapeczki z wędliną drobiową i ogórkiem Kawa dwa małe jabłka w międzyczasie serek wiejski z ogórkiem Na razie tyle. W domu mam zamiar zjeść rybę z grilla i fasolkę szparagową. Myślicie, że może być? Dalej sporo, ale i tak mniej niż ostatnio jadłam. Odpowiedz Link
martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 14:58 witam...kurcze ja zauważam u siebie tendencje "pozwolić sobie na więcej"... nie są to żadne grzechy ale ostatnio zaczynam jeść za dużo owoców...2-3 jabłka dziennie...chce wprowadzić jakiś chleb w końcu...makaron...ryż...nie mam prawie wogóle energii...a jak we wtorek zjadłam mała grahamke to normalnie tak sie dobrze czułam ...oprócz owoców za dużo jem też nabiału..dzisiaj była piatnica, 900g jogurtu naturalnego 2 jabłka...no przegięcie na maxxxa......w szkole strasznie mi się chce jeśc...i jak patrze jak każdy sobie wcina jakieś słodkie buły to mnie aż skręca...;/ w sumie to sie boje ze jak wprowadze jeszcze dodatkowo 2 kromki chleba albo cos innego to juz wogóle nie będzie efektów..poradzcie coś!!;/ Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 15:06 Aja Kochana ja uwazam, ze Ty wcale duzo nie jesz!!! Zjadasz mniejsze porcje, niz ktos sie sie nie odchudza, wiec wszsytko jest w normie, a poza tym na sb nie chodzi o jedzenie malo, tylko jakosciowo odpowiednich produktow. Moze sprobuj pozbyc sie orzechow, ja zauwazaylam u mnie tedencje do przybiernia na wadze jak sobie na nie pozwole, poza tym nie umiem liczyc i zawsze jakos zjadalo mi sie wiecej niz mozna bylo)) Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 15:47 Dzięki Kasiu za odpowiedź. Ja właśnie nie mam za bardzo możliwości jedzenia bardzo regularnie. Dziś np. obiad zjem po 18 niestety albo później. Za to w pracy jak bym zjadła tylko kanapkę lub jeden serek, to bym chyba tylko siedziała i myślała o tym, że głodna jestem. Do tej pory chudłam jak zjadłam np. rano owsiankę i w pracy jogurt, jabłko i dwa serki. Najgorzej, że ostatnio za bardzo sobie pozwalałam, w stylu, że "Jak raz zjem coś tam, to nic się nie stanie", wiecie o co chodzi. I tak tego przybywało. Postanawiam poprawę. Może nie tyle w ilości, chociaż trochę na pewno, ale w jakości. buziaki Mam nadzieję, że znowu zacznę chudnąć i się Wam pochwalę. Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 16:01 U mnie aja jest dokładnie ten sam objaw...jak raz coś tam zjem to ..... tyle że mnie ostatnio te razy zdarzały sie codziennie a we wtorek to przegięłam na całej linii!!! Ja np. jem mało wiec też nie mam za bardzo możliwości ograniczenia w ilości (choć ostatnio jak pisałam postanowiłam jesc sniadanie dopiero w pracy o 9, co powoduje ze jem 1 posilek mniej)wiec musze postawić na jakość. Dzisiaj to wogóle bardzo mało zjadłam i teraz zmykam na angielski a potem do kina i wróce do domu około 21.30, wiec raczej juz nic nie zjem. Choć planuje robic wieczoram sałatke z tuńczyka to pewnie cos tam podskube . OOOOO wymysliłam teraz hasło reklamowe "STAWIAM NA JAKOŚĆ" hihhihihiihi i trzeba to teraz do główki wpoić ;P Odpowiedz Link
madziuus Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 17:34 a ja z jakoscia nigdy nie mialam problemow.. tylko zawsze ta ILOSC.. pfff zawsze zmartwienei zeby nie za duzo .. ale i tak jem wiele;d Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 18:09 Witajcie u mnie zupelna klapa...wyjechalam na dlugi weekend do rodzicow...wiec mozecie sobie wyobrazic bede tu do niedzieli... w kazdym razie czytam wasze wpisy - jako doswiadczona plazowiczka w niektorych kwestiach az mnie serce boli w zwiazku z tym co piszecie... wybaczcie: ania: to ze wykreslasz jeden posilek jeszcze z samego rana nie przyniesie Ci zadnych korzysci, a moze przyniesc straty- po pierwsze ograniczasz kalorycznosc: dziennego wyzywienia, metabolizm trzeba wlasnie z samego rana rozkrecic...trzeba dac z samego rana sobie troszke energii...to nic ze jak nie jedzac tego sniadanka nie czujesz zadnej roznicy. W przyszlosci moze sie okazac ze jak zjesz bardziej kaloryczne jedzonko lub wiecej to bedziesz tyc od byle czego.... Poza tym ograniczajmy sie bardziej jakosciowo a nie ilosciowo...nasze jedzonko powinno byc bardziej roznorodne, a wiec duzo warzyw, z nabialem nie przesadzajmy Pozdrawiam Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 19:35 czesc dziewczyny nie brak mi motywacji Aniu , codziennie tu zagladam, nawet jak nic nie pisze i jakos sie trzymam, chociaz... ostatnio kupilam sobie pudding i teraz codziennie mnie korci, zeby zjesc cos takiego, a przeciez to sam cukier. ale dzis sie nie dalam. zjadlam dzis rybke w pomidorach, 2 kormeczki razowca z almette, troche ogorkow kiszonych, rolmopsa, 2 plasterki salami i fasolke po mojemu. upieklam ciasto poza tym, ale dziobnelam tylko odrobinke ( pyyyyszne ) za to jutro bedzie totalnie antyesbecki dzien, z kremem dyniowym ( a dynka ma chyba wieksze IG niz ziemniaki), grzanym winkiem ( bo codzi za mna od dawna), ciastem i ,bog wie, czym jeszcze buziaki esbeściaki Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 19:58 Justynko, a moglabys napisac jak to jest z tym nabialem, czemu spowalnia chudniecie i co to znaczy ograniczyc?? Czy jak jem dziennie serek wiejski, homogenizowany i te ser bialy piatnicy to jest za duzo, moge to jeszcze popic mlekiem?? Dobrze znam te pobyty w domu rodzinnym, ja tydzien u Mamy odpokutowuje do dzisiaj.A na poczatku grudnia jade znowu )) Odpowiedz Link
madziuus Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 20:07 TO PO CO KUPILAS TEN PUDDDING.. :d? Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 21:21 madziuus napisała: > TO PO CO KUPILAS TEN PUDDDING.. :d? bo on do mnie wołał z polki w sklepie: kup mnie, kup mnie i zjedz mnie no i go posluchalam was nigdy nic tak nie wołało? Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 21:37 Oj wola wola. Ale ostatnio, w ramach cwiczenia slabej silnej woli, zawsze jak ide na zakupy przechadzam sie miedzy regalami ze slodkosciami i ich nie zabieram ze soba) Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 22:41 kasiu: ilosc jaka wymienilas jest Ok...ale musisz jesc tez duzo warzyw...chodzi mi o to, ze nie mozemy do kazdego posilku wlaczac tego nabialu (np. na sniadanie jajka z piatnica, pozniej na drugie sniadanie serek homogenizowany...do obiadu tez cos...a w miedzyczasie jakis deserek)....wiem ze zdaza sie i tak...ze nasza potrzebe zjedzenia czegos slodkiego zaspokajamy serkami i wielokrotnie mowimy ze moglybysmy jesc tylko to a tak naprawde to sie tym nie sycimy...tylko na moment zapominamy o glodzie...dlatego sa one najlepsze na drugie sniadanie i podwieczorek Pozdrowienia i powodzenia Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 16.11.06, 22:44 O rany dziewczynki....a ile razy mnie tak coś z półki woła!!!A zwłaszcza czekoladki.....no takie małpy... i czasami sie skusze, ale i tak myślę ze silna jestem tym bardziej że je uwielbiam . Może i macie racje ze nie powinnam rezygnować z tego sniadania....musze sie z tym przespać....jutro napisze jaki był efekt. A dzisiaj zjadłam jesszcze tylko wieczorkiem 2 plastry sera wedzonego Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.11.06, 07:54 Przespałm sie, przemyślałam i doszłam do wniosku, ze chyba macie racje ze nie powinnam rezygnować ze sniadania. I dlatego dzisiaj rano zjadłam snieadanie Moje dzisiejsze menu: 6 - 2 kromki wasy posmarowane: 1 serkiem topionym Hochland a druga serkiem tartare z łososiem + plaster sera żółtego wędzonego + plasterki pomidorka 10 - serek wiejski + otreby jabłkowe 13 - kiwi 15 - sałatka (tuńczyk,ser wedzony,kukurydza, ananas, majonez) - to nie jest chyba najlepszy wybór,ale wczoraj zrobiłam i miałam wielka ochote, ponieważ ją uwielbiam. Bede dzisiaj na zajeciach na uczelni do 20, wiec taka sałateczka bedzie pozywna 17 - jabłko aha....zapomniałam sie przyznac ze wczoraj piwko wypiłam Odpowiedz Link
madziuus Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.11.06, 08:03 przyznam szczerze ze mnie nigdy nie wolaja rzeczy ktorych mi nie mozna ale kiedys bylo ciezko ;d Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.11.06, 10:38 Cześć dziewczyny. Mnie też czasami woła coś z półki w sklepie, np. wczoraj na zakupach, ale się nie dałam. Nie kupiłam orzeszków!!! Zjadłam obiad wczoraj dopiero ok. 19. Zjadłam rybę z grilla i fasolkę szparagową i kapustą kwaszoną (chyba można kapustę?). Także chyba nie zgrzeszyłam wczoraj Dziś zjadłam owsiankę i herbatę wypiłam. Teraz wypiłam Activię (to chyba faktycznie pomaga na wzdęcia). Do pracy mam też jeden serek wiejski i bułkę razową z wędliną. W domu jeszcze nie wiem, co zjem. buziaki. Aniu, nie rezygnuj ze śniadania. Prędziej zrezygnuj np. z piwka. ) Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.11.06, 11:15 No dobrze premówiłyście mi do rozsadku i będę jesc to sniadanko. A z tym piwkiem i winkiem to jest tak ze najczesciej nie palnuje, tak jak wczoraj .Przyszłam z kina a mama sobie piła i mi dała jedno i już. Qrde nie umiem być asertywna.... Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.11.06, 11:18 Bry Ania- ja jak ide na 8 na zajecia to tez jem sniadanko o 6 a potem drugie kolo 10, bez wyrzutow sumienia A dzis zjadlam 2 kromki razowca, cieniutki plasterek zoltego sera i jablko. A pozniej grzesze z premedytacja A i milego weekendu Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.11.06, 11:20 aja84: skad kupujesz razowe bulki?? jestes pewna ze sa dobre i nie maja zadnych cukrow?? jesli chodzi o chleby to wiekszosc jest oszukana, wcale nie sa z nieprzetowrzonej maki, sa barwione i dodane sa po prostu jakies ziarna...a z bulkami to gorzej bo nie ma na nich opisu Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.11.06, 11:45 Ja tylko w Tesco takie spotkałam. W sumie to nie pamięta, jak one się dokładnie nazywały. Albo żytnie albo razowe. Są ciemne dosyć. Nie wiem w sumie, czy można takie. Dopiero drugi raz kupiłam. A jaki chleb można jeść? Ja kupiłam ostatnio taki żytni. W składzie jest napisane, że jest z pełnej mąki i bez mąki pszennej. No nie wiem już sama. Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.11.06, 14:25 Czytajac te wszsytkie madrosci, doszlam do wniosku ze najlepszy jest chleb zytni pelnoziarnisty, bez dodadtku ekstartu slodowego, i super takze by bylo gdyby byl to rownoczesnie pupernikiel. Znalazlam taki firmy mestemacher. Nie wiem na ile wysnute przeze mnie wnioski sa prawidlowe. Co do jakosci tego chleba nie moge nic powiedziec, bo jeszcze go nie zakupilam, ale uczynie to z pewnoscia Dzisiaj zjadlam serek piatnicy z saltka, teraz zupa ogorkowa buzka Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.11.06, 17:40 Do mojego dzisiejszego menu dodaje biala kielbaske, pomidora, kawalek papryki, i jeszcze zjem wiesniaka. A wieczorkiem udaje sie na maly clubbing, z silnym slabym postanowieniem niepiscia) A i mam koljeny dylemat jaka kasze mozna jesc, wlasnie na forum wyczytalam, ze gryczana, a jak czytalam opisy drugiej fazy wszedzie podawiala sie jeczmienna, co Wy na to?? Milego piatkowego wieczoru Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.11.06, 19:38 Do dzisiejszego menu dodaję kromka wasy z serkiem topionym, wedzonym i pomidorkiem oraz łyżeczka masła orzechowego. Dzisiaj całkiem nieźle było Odpowiedz Link
martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 17.11.06, 21:24 Dzisiejszy dzień minął...mija okropnie zjadłam 4 jabłka(!!!) wypiłam cappucino z mlekiem 3,2% do tego była taka dekoracja wpostaci małego lodzika;< masakra...i do tego jeszcze rybke z patelni z mąką pszenną....co mogłam to oskubałam...czuje sie okropnie pierwszy raz od miesiąca!!!!!!!!a jak widze ten bebzon zwisający to aż mnie skręca...jutro postanawiam poprawe max 2 jabka dziennie ...i ścisła dieta!!! Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 18.11.06, 15:15 Jak mozna sie bylo spodziewac moje silne postanowienie okazalo sie slabe.Wprawdzie zaczelam wczoraj ladnie od 2 wod mineralnych, ale pozniej jeden z moich kolegow nie przyjamowal do wiadomosci ze nie pije no i skonczylo sie na 2 drinach cola light z wodeczka.Pocieszam sie tylko tym, ze przeczytalam na forum ze taki drink zostal uznany za esbecki) A dzisiaj rano byla jajecznica na oliwie z oliwek, a teraz zupka ogorkowa i kawalej gotowanego kurczaka.pzdr Odpowiedz Link
martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 18.11.06, 17:39 U mnie dziś w sumie nie aż tak źle...to mój pierwszy dzień jedzenia chleba... dzisiaj zjadłam : pomarańcze, banana, jabłko, serek piątnica, pomidorka, 3 kromeczki chlebka schulstad pełnoziarnistego żytniego i na obiad była pierś pieczona z pieczarkami i cebulką( mama dodała troche masła ale odsączyłam tłuszcz na ligninie;p;p;p)a przed chwilą zjadłam deserek tj. jogurt naturalny bez cukru ze słodzikiem kakao i aromatem migdałowym pycha.......od wczoraj biorę błonnik (filmy Walmark) i muszę powiedzieć ze są już pierwsze efektypozdrawiam** Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 18.11.06, 21:46 Do menu dodaje jeszcze serek wiejski i 2 sledzie, kilka plasterkow srra zoltego Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 19.11.06, 06:33 Witam we wczosny niedzielny poranek. Jakoś tak wczoraj sie wszystko toczylo ze nie napisałam co zjadłam. Był niestety jeden max grzech ale o tym za chwilkę 6 - 2 kromki chlebka Schulstad posmarowane serkioem tartare z łososiem = plaster żółtego sera (niestety nie light)+ plasterki pomidora 10.30 - serek wiejski 12.30 - jablko 14 - kawałki piersi kurczaka usmażonej w gyrosie + troszke salatki z tuńczyka 19 - bigos (ależ był dobry) no i na koniec dnia spotkałam sie z przyjaciółką bo przyjechała na weeekend i wypilyśmy po butelce wytrawnego winka A dzisiaj : 6 - 2 kromki chleba schulstad + serek tartare cebulkowy+plaster żółtego sera+ pomidor 11.30 - połowe dużego jogurtu naturalnego, czyli 200 gr 15 - obiad ale jeszcze nie wiem co ;P Później reszte dopiszę. Dobrej niedzieli zycze Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 19.11.06, 17:33 Ale tu dzisiaj cisza i spokoj Zjadlam dzisiaj jajecznice na szynce, serek wiejski, zupke ogorkowa, kilka plasterkow sera zoltego i wedliny. Dzisiaj mija 14 dni jak nie jem slodyczy Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 19.11.06, 18:40 cd. dzisiejszego menu...... 15 - pierś duszona z pieczarkami 18.30 - 1 rolmops (tak mi sie chciało a taki był niedobry No i to chyba na tyle dzisiaj... Aha tak w miedzyczasie 3 kostki gorzkiej czekolady Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - poniedziałek 20.11.2006 r. 20.11.06, 08:01 I znow nowy tydzień a my znowu na sb .Ktoś się wyłamał?Ktoś zagubił?Ktoś zaginął w akcji?Ktoś zniknął od tego odchudzania???????? U mnie od kilku dni nadzwyczaj dobry humorek i jakaś taka siła wewnętrzna by być lepszym .Chyba minęła depresja jesienna..... A dzisiejsze menu wygląda tak: 5.30 - 2 kromki chleba schulstad z serkiem tartare + plasterki pomidorka + plasterki ogóreczka 9 - serek wiejski 11 - jabłko 13 - 2 mandarynki 16 - duszona pierś z kurczaka z pieczarkami. No i chyba tyle na dzisiaj....choć pewnie okaże sie dopiero wieczorkiem ;P Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 09:44 Cześć dziewczyny. Chyba będę musiała Was opuścić przynajmniej na jakiś czas. Wczoraj wyszedł pozytywny test i jeżeli tylko to lekarz potwierdzi, to w wakacje 2007 na świat przyjdzie mały ajek lub mała ajka )) buziaki Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 10:04 o rany!!!!!!!!!!!! Ale super!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULUJĘ!!!! Buziaczki dla Ciebie i Twojego maleństwa ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 10:36 Aja GRATULACJE )) i przede wszsytkim duzo zdrowia i dobrego samopoczucia ) Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 10:46 Dzięki wielkie )) Mam tylko nadzieję, że lekarz to potwierdzi. A już chyba mam pierwszą dolegliwość, bo normalnie usypiam na stojąco. Zastanawiam się, jak powinnam jeść. Z kilku nawyków esbeckich chyba nie zrezygnuję. Np owsianka jest bardzo zdrowa i serki wiejskie. Nie wiem tylko co ze słodzikami, czy można. A te moje ostatnie obżarstwo to też chyba z tym wszystkim związane. Najlepsze jest to, że jak ostatnio napisałam, że przytyła, to jak w weekend się zważyłam, to było 3kg mniej. Już sama nie wiem o co chodzi. Będę do was zaglądać. Wy będziecie pisać ile schudłyście, a ja ile przytyłam. A w przyszłym roku na dietkę na pewno przejdę. )) Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 11:17 Z tego wszystkie zapomnialam napisac co jadlam Do wczorajszego menu trzeba jeszcze dopisac kawalek pasztetu i serek homo z aromatem waniliowym. A dzisiaj rano activia( mam zamiar stosowac cale 14 dni moze w koncu moj balon w brzuchu spusci powietrze), pozniej 2 male kielabaski biale i saltka z pomidora ogorka, papryki. Na reszte dnia menu brak, do 19 zajecia Aja jeszcze raz grastucje, pisz Kochana jak sie czujesz) Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 11:47 300 post w naszym watku Aja- gratki i wszystkiego najlepszego A mnie niech ktos w dupe kopnie za to co w weekend wyczynialam. Makarony w kosmicznej ilosci, wińsko, chipsy, ciastka, dynie, znow makaony, znow chipsy i marcepan 200 g ( na raz zezarlam). Ale wracam do Was absolutnie (ktory to juz raz), bo tyc zaczynam, a nie chce znow wazyc 80 kg ( kiedys tak bylo, matko) Dzis jeszcze nic nie jadlam, chyba po wczorajszym marcepanie mi sie nie chce Buziaki Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 12:49 Witajcie.... wrocilam od rodzicow i od dzis przyzwyczajam organizm do mniejszych ilosci jedzenia...poki co drugofazowo...ale pewnie pierwsza faza bedzie konieczna Tripcafe- co to weekend ja grzeszylam tydzien i ku przestrodze wszystkim jak miesiąc temu wrociłam do dietki z 63 zeszłam do 60...teraz jest 64 płakać się chce... Chociaż nie płaczę bo mam dziś szczęśliwy dzień - dostałam pracę - a więc główny powód moich dołów, jedzenia z nudów odpada zaczynam 1 grudnia!!! Wieczorem napisze menu Aja- trzymam kciuki aby przypuszczenia się potwierdziły i wtedy będę gratulować!!!!!!! Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 13:45 no kobitki kochane to poszalałyście ;P ale ja sie nie madruje bo ja czasmi też przeginam zwłaszcza z winkiem choć miniony weekend był nadzwyczaj spokojny zarówno w picu jak i jedzeniu. Justynko Tobie również należą sie gratulacje ;* Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 15:51 justynam24 napisała: -> (...)od dzis przyzwyczajam organizm do mniejszych ilosci jedzenia...poki co drugofazowo...ale pewnie pierwsza faza bedzie konieczna (...) u mnie 1 tez chyba bedzie konieczna, ale nie wskocze w nia od razu po takim obzarstwie, bo nie wytrzymam. dzis poki co idzie ok- zjadlam 2 kromeczki razowca z almette, pol puszki tunczyka i jablko Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 17:05 tripcafe...masz racje lepiej nienaganna dwójka niż kilka dni jedynki i znów obżarstwo - może razem za kilka dni wskoczymy na jedynke ?? za tydzień czy troszkę wcześniej?? Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 20:04 Justynko GRATULACJE, normalnie powinnismy sie wszsytkie spotkac i w ramach uczczenia sukcesow wspoltowarzyszek dietowych zjesc wiadro czekolady, albo chipsow,albo czego tam jeszcze paskudnego) Ja po pobycie w domu tez sobie zrobilam taka 1 faze, tzn nie scisla bo jadlam jakas kielbase raz czy dwa, ale moja pierwsza faza nigdy nie byla idelana z ksiazka. W kazdym razie dalo mi to duzo, brzuch wrocil do stanu sprzed domowego obrzerania sie. Teraz zamierzam rozpoczac taka prawdziwa 2 faze, wprowadze sobie chelbek, owocki, platki. Tylko dopiero od srody, bo wczesniej nie bede miala kiedy zrobic zakupow. A dzisiaj do menu nalezy dodac sok pomidorowy, zupe ogorkowa, fasolke gotowana i troche kiszonej kapusty. Jeszcze raz Gratulacje Dziewczynki. Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 20.11.06, 20:57 Justyna -> Mozemy wskoczyc na 1 . Moze w piatek np, albo w przyszly poniedzialek ? Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 21.11.06, 06:15 Witam! Ja juz mam dzis pobudke, bo jakos nie moglam spac, ale przynajmniej przysluzylam sie mezowi -ktorego zawioslam na dworzec Wczorajsze menu sniadanie: Piatnica z pomidorem i ogorkiem kiszonym, sok pomidorowy II sniadanie: jablko platki owsiane tunczyk wedzony jogurt naturalny kostka twarogu chudego z truskawkami (zakupilam wczoraj mrozone) i na wieczor sushi - w ten sposob swietowalismy moja prace tak na to patrze i bylo tego spooorooo...ale uwierzcie mi duzo mniej niz w zeszly tydzien Na dzis nie mam jeszcze konkretnego menu - poki co pije sok pomidorowy i planuje na obiad piers z kurczaka, ale nie wiem co z tego wyjdzie bo mam dzis kilka spotkan na miescie... Tripcafe...- mi pasuje od poniedzialku, chociaz moze juz w tym tygodniu zrobie jakies dni I fazowe...ale w weekend mam uczelnie, wiec bede chciala wziasc jakies jabluszko.. Pozdrowionka Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 21.11.06, 07:50 Witam A ja wczoraj znowu nagrzeszyłam....butelka wytrawnego winka....troszke za duzo pije. A najgorsze ze nie umiem lampki sie napić tylko odrazu całą butelke A dzisiaj menu wygląda tak 6 - 2 kromki chleba grahama z serkiem tartare+pomidorek (2 plasterki)+ogóreczek (4 plasterki) 9 - serek wiejski 11 - 2 mandarynki 13 - jabłko 16 - serek wiejski no i nie wiem czy jeszcze coś, bo mam dzisiaj angielski i wróce po 19 Odpowiedz Link
martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 21.11.06, 10:20 Witam dziewczynki po dłuższej przerwie...jakoś ostatnio zabiegana jestem i nie miałam czasu nawet usiąść Przyłanczam się również do gratulacji aja trzymam kciuki za bobasa i za Twoją nowa prace też tripcafeTeraz trzeba nadrobić zaległośći a więc: Niedziela 8:30 3 kromeczki chlebka Schulstad i jajecznica( 2 jajka,pieczarki,cebulka,szynka) 16:00 pierś i sałatka (pomidor ogórek sałata z jogurtem i ziołami) później też cos jeszcze zjadłam już nie pamiętam co... Poniedziałek 7:30 kostka twarogu na słodko + 3 kromeczki chleba Schulstad 10:00 pół jogurtu jogobella light i pół paczki otrębów granulowanych(!!!) matko jakie one dobre;p a i jeszcze mandarynka 11:30 jabłko i 2 mandarynki 13:30 dokończyłam jogurt jogobelle 16:00 sałatka (kapusta marchewka jabłko por szczypiorek z jogurtem i odrobinka majonezu) i miałam juz nic nie zjeść ale moja mama mi wcisnęła 2 jajka z pasta tuńczykowo-żółtkowo-twarogow-szczypiorkową...o 22:30!!! Dzisiaj 10:00 owsianka z jabłkiem i cynamonem ...ale to dobre jem to pierwszy raz w życiu;p...ale sie obżarłam... póżniej jakis obiadek przetrące...jeszcze napisze pozdrawiam;*** trzymajcie się cieplutko aha...włąśnie po ilu dniach, tygodniach 2 fazy można wskoczyć na 1 faze?? dziś mija mój 2 tydzień na 2 fazie...w 1 tyg. schudłam 1.5 kg..a teraz czuje ze wróciło...wprowadziłam chleb, otręby, płatki owsiane...zważe sie za tydzień Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 21.11.06, 10:46 martyna540: to ja dostałam pracę co do powrotu do I fazy to idealnie by bylo gdybys wcale nie musiala do niej powrocic...moze ruszy sie wskazowka na dwójce?? ile masz jeszcze do zgubienia,ile wazysz i masz wzrostu?? Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 21.11.06, 18:38 Moj dzisiejszy jadlospis wygladal nastepujaco: rano activia, piatnica z salatka z pomidora, ogorka, papryki, pozniej jogurt naturalny ( z przymusu bo w bufecie uczelnianym nic esbeckiego nie mieli a zajecia sie przeciagnely o 3 godziny!!!) pozniej kapusniak, a teraz salatka z tunczykiem. W ramach wejscia w druga faze pelna para kupilam sobie herbate zurawinowo-jagodowa - pieknie pachnie, mam nadzieje ze tez tak smakuje Odpowiedz Link
martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 21.11.06, 20:33 oooOOoooOOooojjjjjj......przepraszam za pomyłkę;p wskazówka juz się ruszyła w 1 tygodniu tak jak napisałam( -1,5 kg) tyle ze to była faza " półtora" bardzo rygorystycznie tego przestrzegałam i jadłam tylko 1 jabłko dziennie...a jak się zważyła i zobaczyła 56 kg to byłam wniebowzięta;D...teraz juz sobie chyba za duzo pozwalam bo jem dużo owoców( 4 dziennie;/)od soboty jem 3 kromki chleba schulstad,otręby granulowane, płatki owsiane oczywiście nie wszystko narazjem za mało warzyw...co mnie martwi a za duzo nabiału ...nie wiem ile waże bo nie mam wagi w domu(;/) i waże się u pielęgniarki w szkole...a mam 172 i tydzień temu ważyłam 56 kg...dążę do 52...moze się wam wydawac ze jestem chora psyhicznie anorekcja i te sprawy ale ja się poprostu źle czuje z normalną waga a startowałam z ok. 60kg. w sumie to nie wiem...ile i jakie węgle wprowadzać po sobie...nie potrafie eksperymentowac sama ze sobą...i póki wiedziałąm ze moge tylko jednen owoc dziennie wszytsko wydawało się prostsze...a teraz jak juz mam "wybór" to troche sie sama w tym gubię...napisze co dziś zjadłam: 10:00 owsianka(na mleku 0,5% z jabłkiem i słodzikiem)no włąśnie ile można takiej owsianki zjeść maxymalnie...i czy jak zjem taką owsiankę to moge jeszcze cos z dodatkowych węgli zjeśc np. otręby albo cos?? 12:30 jabłko, 2 mandarynki 14;00 pól jogurtu jogobella light ok 250ml z otrębami nie wiem ile tam tego wsypałam chyba pól paczki...bo pierwsze pól paczki zjadłam wczoraj;/ 16:30 dokończyłam jogobelle ok 250 i zagryzłam 2 kromeczkami chlebka schulstad ze słonecznikiem 18:00 sałatka z tuńczykiem ( sałata lodowa,paparyka, ogórek kiszony, jogurt naturalny i przyprawy no i tuńczyk;p) nie wiem ja jestem ostatnio strasznie żarłoczna to chyba przed okresem...i czuje się jak balon...taka nadęta chodze ze masakra......i wyglądam jakbym w ciąży była;p....co jest raczeej nie możliwe bo mam 17 lat;p;p;p....hehhehe....w sumie wiek nie ma znaczenia<lol>......pozdrwaiam was dziefffczynki kochane**** Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 21.11.06, 21:29 Czeeesc -> Justynam - moze byc od poniedzialku A ja dzis zjadlam 2 kromki chleba razowego z 2 plasterkami salami i almetkiem, pomidorka, serek wiejski, jablko, jogurcik activia sliwkowy ( matko, jaki slodki), kotlecika mielonego z 2 kromami bialego chleba u babci. Ale i tak cud, ze sie przed slodyczami powstrzymalam. Wlasnie wrocilam, kompletnie bez energii i chetnie cos czekoladowego bym zjadla. Buziole Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - środa 22.11 22.11.06, 07:54 Hej kobitki Wczoraj było pieknie oprocz popołudnia, a mianowicie....koledzy z angielskiego zamówili pizze i zjadłam kawałek. Co prawda siłą mi nie wmuszali, ale zjadłam A wieczorkiem 3 kosteczki gorzkiej czekolady. Wczoraj zważyłam sie w pracy na elektronicznej wadze (w domu mam taką zwykłą).Była godzina 14, więc juz po obiadku. Ważyłam sie oczywiście w ubraniu (bluzka, jeansy, kozaki, pasek z ciężką metalową klamrą) i wyszło ze warze 53,5 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Normalnie sie załamałam, bo moja waga, np. dzisiaj rano pokazała 49 kg. Dlatego wydaje mi sie ze elektroniczna jest dokladniejsza ; (. No więc mam do zrzucenia przynajmniej tą końcówka, czyli 3,5 a marzeniem byłoby 6,5. No noc trza sie wziąźć do roboty!!!!!!!!!!!!! Menu środowe: 6 - 3 kromki Wasy posmarowane ziołowym serkiem Tartare + 3 plasterki pomidorka + 6 plasterków ogórka 10 - serek wiejski 13 - 2 mandarynki 16 - leczo i może jeszcze wieczorkiem troszke lecza, ale to sie jeszcze zobaczy... Puki co miłego dnia życzę Buziaczki ;* Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - środa 22.11 22.11.06, 10:32 Witajcie ja sie trzymam na razie przyzwyczajam żołądek do ostrzejrzej dietki... tripcafe - w takim razie zaczynamy w poniedzialek!! chociaz ja pewnie w od piatku do niedzieli wlacze do menu owoce bo zaczynam prace i uczelnia w weekend, wiec na samym nabiale nie przezyje!!! Odpowiedz Link
martyna540 Re: II faza - środa 22.11 22.11.06, 10:34 Tak to prawda Aniu838 waga elektroniczna waży o wiele dokładniej nawet do 100g...więc fajnie by było sobie taką sprawić bo wtedy można kontrolować wzrost wagi i odstawiać produkty które powoduja tycie...ja niestety nie mam takiej mozliwości...;pja już się długo nie ważyłam...boje się..bo wydaje mi się ze jak dołączyłam chleb owsianke czasem otręby to strasznie przytyłam...zobaczymy w następny wtorek...w sumie to talie mam cały czas taka samą czyli 66cm...;/ dzisiejsze menu: 10:15 owsianka z jabłkiem,płatkami migdałów, cynamonem i słodzikiemzasmakowałam mi 13-14 pomarańcza, może jogurt naturalny... 16-17 pierś z kurczaczka podduszona z pieczarkami i cebulka + sałatka ze świeżych warzyw no i postaram się nie jeść juz nic...jak biore 4 tabletki błonnika to potrafie wytrzymać bez jedzenia tak jak w niedziele od 8:30 do 16...wim ze to nie zdrowo... PS: używacie rosołku czy czegoś takiego bo włąśnie sie uświadomiłam ze nie można;p taaa..."mądry polak po szkodzie";p;p;p pozdrwaiam Odpowiedz Link
martyna540 Re: II faza - środa 22.11 22.11.06, 10:39 Ej dziewczyny a po ilu dniach, tygodniach, miesiącach można w skoczyc spowrotem na 1 faze??...a w ogóle wizja świąt mnie przeraża...w ogóle będziecie "coś" jeść w święta czy dalej ścisła dieta ( chyba sama nie wieże w to co pisze;p) ja chyba będę "próbować" a po świętach na 1 fazę w skocze;p... Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - środa 22.11 22.11.06, 12:52 Nie wiem dokladnie jak to jest z tym powrotem na I. Qrcze mnie też święta przerażają. Mnie rodzice nie pouszcza zebym nie zjadła w święta "wszystkiego po trochu". Sama wigilia to przecież dużo rybek i kapustki...ale ta mąka. Gorzej z ciastami Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - środa 22.11 22.11.06, 16:18 Jesli chodzi o swieta to u mnie w domu nie ma szans zebym sie wymigala od jedzenia. Na poczatku zawsze staram sie twardo trzymac, ale pozniej wiadomo jaki jest koncowy wynik. Dzisiaj zjadlam activie, jajecznice z slatka z pomidora, ogora, papryki, jogur naturalny, kapusniak, grepfruta) i do niego serek topiony, a wieczorem dokoncze salatke z tunczyka. Dzisiaj sie w koncu zaopatrzylam w owoce, a ile szcescia dal mi ten grejpfrut) Odpowiedz Link
aja84 Re: II faza - środa 22.11 22.11.06, 16:33 Cześć dziewczynki. Jakoś nie mogę się odzwyczaić od zaglądania do was codziennie Wczoraj zrobiłam coś totalnie nieesbeckiego, mianowicie zjadłam twistera w kfc. Straszną miałam ochotę. buziaki Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - środa 22.11 22.11.06, 17:34 Aja my równiez za Toba tęsknimy ;-* Hymmmmmm czyżbyś miała pierwsze oznaki ciąży???? Apetyt na byle co...... Buziaczki Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 23.11.06, 07:55 Witam. Qrcze wczoraj mój żołądek zwariował .Położylam sie do łóżka o 20 i dość szybko zasnąłam...przebudziłam sie o 23 i mialam taką ochotę na masło orzechowe, ze wstałam i zjadłam 2 łyżeczki. Położyłam sie do łóżka a tu normalnie rewolucja w żołądku .Chyba juz dawno nie jadł o tej godzinie, hihiihi. Coś strzelało, pykło, stukało, burczało....Jak podczas Rewolucji z 1905 r A wczoraj po leczu które zjadłam o 16 były jeszcze tylko 3 kosteczki gorzkiej czekolady no i wspomniane wyżej 2 łyzeczki masła orzechowego. A dzisiaj rano wstałam za późno i z pośpiechu zapomniałam zabrać z domu serek wiejski i jakiegoś owocka. Wstąpiłam po drodze do sklepu i kupiłam tylko serek wiejski a owocka nie zdążyłam..... Dzisiaj mam po 15 imprezke w pracy z okazji zdania przez koleżanke doktoratu. Totez nie obejdzie sie bez wódeczki.Oby tylko za dużo nie zjeść.... A polanowane menu na dzisiaj wygląda następująco: 6 - pół dużego jogurtu naturalnego z otrębami 10 - serek wiejski hymmmmmm i na tym sie kończy moja znajomość dzisiejszego menu.... Napisze wieczorkiem jak nagrzeszyłam Miłego dnia Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 23.11.06, 11:02 Witajcie Ja sie trzymam ale ledwo Wczoraj duzo zjadlam ale SB-ecko....sama nie wiem jak przetrwalam ten dzien...caly czas za mna chodzily slodycze...dzis od rana to samo (okres nadchodzi )... slodyczy pelna szafa...w lodowce kawałek ciasta ktore wczoraj zrobilam dla mężusia .... wszystko woła zjedz mnie...zjedz mnie Pomagam sobie cola-light...ale nie wiem czy to pomoże na cały dzień... pozytywne jest to, ze dopadła mnie biegunka i latam od kilku dni cały czas na kibelek...(to pewnie stresik przed nowa praca) moze pozbede sie zapasow ktore nazbieralam w domciu - oczywiscie jesli dzis nie rzuce sie na jedzonko mam nadzieje ze zaraz ktos wejdzie na to forum i napisze cos na moja przestroge i doda mi sił ania838- mam nadzieje ze obowie wyjdziemy calo z dzisiejszych pokus Odpowiedz Link
martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 23.11.06, 11:54 Dziewczyny nie dajcie się!!!...te wszystkie dobre rzeczy tylko czekają aż je zjecie a jak juz to zrobicie to będą się z was śmiały ze jesteście takie słabe!!! NIE DAJCIE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Do wczorajszego menu dołączam jeszcze twaróg piątnica lekki 250 g....;/ ...miałam taką straszną ochote na cos takiego na maxxxa słodkiego od razu po obiedzie czyli ok. 16 i wcisnęłam w siebie cała miske "deserku" po czym wzijałam się z bólu bo było mi strasznie nie dobrze...ale później już nic nie zjadłam na szczęscie;p jestem ostatnio strasznie pazerna...to chyba przed okresem...;/w sumie juz mi sie troche nudzi dietka...macie może jakieś ciekawe pomysły zeby sobie urozmaicić śniadanka, obiadki...?(moze podacie jakies fajne przepisy?? to planowane menu na dziś: 10:30 4 kromeczki chleba schulstad ze słonecznikiem z sałatą pomidorem ogórkiem szynka jajkiem i szczypiorkiem takie kolorowe kanapeczkichyba troche za dużo tego chleba zjadłam...;/ 13 jakiś owoc...jabłko raczej;p na obiadek to samo co wczoraj czyli pierś duszona z pieczarkami i cebulką z sałatką jakąśjeszcze nie wiem o której godzinie... w sumie to ja juz pózniej nic nie jem bo jak biore błonnik to nie jestem głodna...kurde musze się zważyć...zeby sobie poprawić bądź zepsuć humorek;p pozdrawiam**** Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 23.11.06, 21:22 Dzisiaj zaczelam od activi ( jak na razie nie widze efektow stosowania), pozniej kielbaska z salatka pomidorowo-ogorkowo-paprykowa, nastepnie JABLKO=wielka radosc, sok pomidorowy, kapusniak i salatka grecka + jak zwykle morze wody i czerwonej herbaty Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 23.11.06, 21:33 a ja dzis zjadlam 3 kromeczki razowca, posmarowane serek, 2 plasterki salami, buleczke taka ciepluuutka, troszke makaronu, pol torebki mrozonych warzywek, 2 parowki i kawalek szarlotki. nie do konca esbecko czyli, ale i tak jstem zadowolona pozdro i zieeew Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 24.11.06, 06:41 Witajcie a ja sie wczoraj oparlam wszystkim pokusom i wytrzymalam przez caly dzionek bez slodyczy Pomogla mi troszke cola light i chrom ktory wzielam... Mam nadzieje ze dzis bedzie lepiej i nie bede miala tylu pokus...teraz szykuje owsianke...a na reszte dnia nie mam pomyslow.. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 24.11.06, 08:11 Witam. Mamy piątek tygodnia koniec i początek ;P Troszkę mi dzisiaj cieżko, ale to skutek wczorajszej imprezki. Tak jak napisałam wczoraj rano zjadłam kanapeczki, potem serek wiejski a o 15 poszłam na imprezkę. W sumie to zjadłam tam prawie esbecko, oczywiście oprócz szampana i wódeczki . A to co zjadłam: 2 * salatka warzywna (po 2 łyżki stołowe)+ śledzik+roladka ze schabu pieczonego+jakieś mięsko pieczone+ 2 czekoladki(no i to nie potrzebne).W sumie to chyba nieźle jak na impreze. Nie zjadłam strogonofa ani żadnego placuszka, a to że się wódeczki napiłam (5-6 kieliszków)....no cóż trzeba było doktora oblać. Na szczescie jak przyszłam do domku to już nic nie jadłam.Ale w sumie i tak mi ciężko...pewnie od tej wódki. Trzeba dużo pić dzisiaj. Już wypiłam 2 zielone herbatki a teraz kawka z mleczkiem. Menu na dzisiaj: 6 - kostka (20 dag) sera białego+troszkę mleka+cynamon+troszkę cukru wanilinowego (słodzików nie uzywam bo nic nie słodzę, a osobiście jestem zdania że lepszy naturalny cukier niż jakaś chemia) 10 - serek wiejski 13 - pomarańcza 16 - talerz leczo i nie wiem czy jeszcze coś o(",)O Odpowiedz Link
martyna540 placuszki...macie przepis?? 24.11.06, 11:52 naszła mnie straszna ochota na jakieś placuszki z jabłkiem i się zastanawiam czy wyjdą mi z otrębów pszennych zamiast mąki...jak myslicie??... a moze macie jakies fajne przepisy?? jak tak to byłabym wdzięczna Odpowiedz Link
martyna540 piątek...;/...i...cholerne racuchy... 24.11.06, 15:58 No i zjadłam te cholerne placki z jabłkiem...tyle ze mąkę zastąpiłam otrębami owsianymi...a zrobiłam je tak: 100 g otrębów zalałam wrzątkiem rozrobiłam kawałek drożdży ze słodzikiem i dodałąm troche ciepłeko mleka do drożdży zeby się zrobiły płynne...w misce rozbiłam jedno jajko dodałam drożdże 1/4 szklanki mleka 0% oczywiście i mieszałam dodając otręby...i wszystko byłoby dobrze gdyby nie ten olej....musiałam go nalać "trochę" na patelnie zeby sie usmażyły no i te racuchy wsiąknęły prawie cały tłuszcz(olej kujawski)z patelni...;/...ale zjadłam je nic już nie zjem dzisiaj...jestem wściekła ze zjadłam cos tak tłustego;/.....eh.... a to moje menu : 8:00 3 kromki chlebka schulstad (ze słonecznikiem) zjadłam je z paprykarzem...jego pewnie też nie mozna... ok 12 zjadłam dużą jogobelle lihgt brzoskwiniową 15:30 cholerne racuchy......... ............................. na dziś to koniec jedzenia choćby nie wiem jak mnie ssało to nic nie zjem... dzień ogólnie do dupy i w dodatku kompletnie NIE sb-cki;/ a jak wejde na wage we wtorek to pewnie zamiast spadku wagi zobacze kilka kg więcejoby nie......... Odpowiedz Link
ania838 Re: piątek...;/...i...cholerne racuchy... 24.11.06, 19:55 o 16 lecza wkońcu nie było. Wróciłam po 18 do domku i zjadłam wtdy kromkę chleba z serem żółtym (tak naprawde to wcale głodna nie byłam - zjadłam bo wiem ze powinnam). Teraz wypiłampiwko i przegryzłam 2 plasterkami sera Odpowiedz Link
madziuus Re: piątek...;/...i...cholerne racuchy... 24.11.06, 21:03 dziewczyny uwazajcie na siebie zeby nie przesadzic z ta dieta........ i przede wszystkim nie jedzcie malo... Odpowiedz Link
madziuus przepis na PLACKI JABŁKOWE 24.11.06, 21:09 PLACKI JABŁKOWE • 1/2 litra kefiru • 1 jajko • 2 lyzki maki (mozna make pszenna razowe jak juz ktos sie bardzo chce • trzymac zasad) • Mus jablkowy nieslodzony • Owoce typu jagody, maliny, jezyny, truskawki Zmiekczone namaczaniem platki owsiane wymieszac z pozostalymi skladnikami, mase klasc na rozgrzana oliwa z oliwek patelnie i smazyc do zarumienienia. Podawac udekorowane owocami. Jak ktos chce zaszalec mozna na to prysna bita smietana - byle nie za duzo. Odpowiedz Link
madziuus jeszzce inny troche przepis na racuszki jabłkowe 24.11.06, 21:10 RACUSZKI JABŁKOWE Składniki: 1 mały kefir (najlepiej jakiś odtłuszczony ale jak nie ma no to nic też sie nie stanie..) 1 jajko 2/3 szkl. mąki razowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 duże jabłko (kwaśne -najlepiej antonówka) oliwa do smażenia, ewentualnie polewa czekoladowa (tabliczka gorzkiej czekolady rozpuszczona w miseczce nad gotującą się wodą i troszke zmielonych orzechów czy migdałów) ale bez też są pycha Sposób przyrządzenia: kroimy jabłko w małą, płaską kosteczkę; do miski wlewamy kefir, wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, wbijamy jajko i dokładnie roztrzepujemy (mieszamy na jednolitą masę), do tego dodajemy jablka i mieszamy. Smażymy na gorącej oliwie z obu stron. Pałaszujemy póki jeszcze są ciepłe same lub z polewą, albo możemy posypać je jeszcze cynamonem jak ktoś lubi Odpowiedz Link
kasia70g Re: 25.11.06, 12:09 Musze sie wyspowiadac za wczoraj bo jakos czasu nie bylo. Na sniadanie owsianka z kakem i bananem, pozniej grepfrut, kapusniak i saltka grecka.Wieczorem kieliszek czerwonego wina, gin z tonickiem i latte Milego weekendu Odpowiedz Link
ania838 Re: 25.11.06, 16:51 matko dziewczynki! Nie wiem co się dzieje nie mam od wczoraj apetytu. Wczoraj zjadłam mało i to wszystko na przymus a dzisiaj.... o 11.30 2 kromki grahama z szerem,pomidorkiem i ogórkiem (na przymus bo mi się ręce strasznie trzęsły) i teraz 2 łyżki sałtki warzywnej i też mi nie smakował ; (.Aż dziwne,bo zawsze jak coś kroję to podjadam i zanim skończe sałatkę to już jestem najedzona tak że haj. A dzisiaj dopiero jak wymieszałam to 2 łyżki spróbowałam. Powinnam się niby ciszyć ale nie wiem co się dzieje. Już dawno tak nie miałam. I nawet głodna nie jestem. W między czasie zjadłam jeszcze 2 kostki gorzkiej czekolady. Za chwilke bedzie u mnie koleżanka z winkiem, bo ma imieniny i o dziwo nawet winka mi sie nie chce Kasiu, jeśli masz również dzisiaj imieniny to wszystkiego najlepszego ;* Odpowiedz Link
tripcafe Re: 25.11.06, 22:51 Ty nie masz apetytu, a ja mam wielkiego gloda. Moglabym jesc na okraglo. Wprawdzie bez slodyczy, ale np zwykle bulki dzis jadlam. Justyna, mam nadzieje, ze zdania nie zmienilas i od poniedzialu sie pojedynkujemy Buziole Odpowiedz Link
justynam24 Re: 26.11.06, 06:34 witajcie niedziela rano a ja juz na nogach i szykuje sie na uczelnie...wczoraj nie wytrzymalam na wszystkich zajęciach...ale pożniej spędziłam super czas z mężusiem - kleilismy sushi...ktore jem jeszcze dzis na sniadanie tripcafe...wlasnie miałam Ci to napisać!! że jutro zaczynamy!!! Odpowiedz Link
kasia70g Re: 26.11.06, 11:06 Dziekuje Aniu za zyczenia imieniny byly na szczescie udalo mi sie obyc bez grzeszenia. Na sniadanie zjadalam wczoraj jajecznice z saltka, pozniej jablko, zupke warzywna, shoarme, serek homo naturalny i do tego szklanka soku pomidorowego. Dzisiaj od rana owsianka z bananem i slonecznikiem - jak tak dalej pojdzie to sie od niej uzaleznie.Nie martw sie Aniu brakiem apetytu - tez czasami tak mam, wazne tylko zeby wtedy mimo wszystko cos jescMilej niedzieli zycze Odpowiedz Link
ania838 Re: 26.11.06, 11:33 Hej dziewczynki U mnie ciąg dalszy braku apetytu.... Dzisiaj kilka razy podchodziłam do lodówki i otwierałam ją, po czym zamykałam bo nic do reki nie mogłam nawet wziąść. Wkońcu się przełamałam wzięłam plasterek żółtego sera i 2 łyzki sałatki . Wogóle mi nie smakowało!Teraz zjadłam 3 kostki gorzkiej czekolady i jakoś mi nie smakowała.....No poprostu nie wiem co sie dzieje! Około 14 postaram sie zjeść leczo. Może choć ono mi będzie smakowało.... Odpowiedz Link
madziuus Re: 26.11.06, 16:36 hmm to moze jak tak nie masz apetytu to poogladaj ksiazke kucharska, wybierz cos niezwykle apetycznego, przyrzadz, namęcz się przy tym i az milo bedzie zjesc;] Odpowiedz Link
ania838 Re: 26.11.06, 17:38 Madziu, właśnie wczoraj robiłam sałatkę a ja je uwielbiam i dosłownie tylko sprobowałam. Nic mi nie smakuje. Zjadłam wkońcu to leczo i teraz plasterek sera, czyli dzisiaj leczo + 2 plasterki sera żółtego + 3 kostki czekolady i tyle ;/ Odpowiedz Link
kasia70g Re: 26.11.06, 22:02 Dzisiaj jeszcze doszlo jablko z serkiem wiejskim, zupa warzywna, serek wiejski z warzywkami, kawalek camemberta. Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 27.11.06, 08:11 Witajcie No to jak sie deklarowalam od dzis zaczynam 4 dniowe pierwszofazowe oczyszczenie (no chyba ze w piateczek tez sie uda...ale raczej na pierwszy dzien pracy nie bede pakowac kartonow salatek Tripcafe? jak u Ciebie? jaki nastroj i podejscie? ja sie musze przyznac ze nie mialam po przebudzeniu ochoty na I faze ale damy rade zwazylam sie rano i o zgrozo jest 63,5 kg...duuuzo chociaz dzis powinnam dostac okres wiec moze waga troszke przeklamana...ale mimo wszystko przeraza juz mnie sama 6 na pierwszym miejcu!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 27.11.06, 11:31 Hej hej Ja w pelnej gotowosci do 1 fazy i to raczej na dluzej niz 4 dni ( tydzien chociaz). Zara jem sniadanko- serek wiejski, pol puszki tunczyka i pol pomidorka. potem planuje jajecznice z 2 jaj ( eksperymentalnie, nie na sniadanie, moze jak jej nie zjem na pusty zoladek to nie bedzie mi niedobrze), fasolke po mojemu i moze troche orzechow wloskich. Justynam, Ciebie zalamuje 6 na pierwszym miejscu... cikeawe co bys powiedziala na 7... albo 8 Buziaki dziewczyny Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 27.11.06, 19:58 Hej dziewczynki. No i znowu dzień bez apetytu. Dzisiaj zjadłam: 8 - serek wiejski 13 - 2 mandarynki 18 - activia do picia i plaster żóltego sera A teraz piwko sobie pije bo leży w domku i mnie kusi Qrde tak w przeliczeniu na kcal to zjadłam około 400-450. Masakra nie? Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 27.11.06, 21:14 troche kiepsko. kompletnie na nic ochoty nie masz? nawet na cos pysznego i niedozwolonego? jak kiedys na sb bylam, na 1 fazie to tez mialam taki okres, ze w ogole nie mialam apetytu, jak pomyslalam, o jajku czy tunczyku, to az mi sie niedobrze robilo Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 28.11.06, 07:48 Naprawde nie mam na nic apetytu. Wczoraj byłam z mamą w Tesco i ciągle mnie pytała:"kupić Ci to, kupić Ci tamto..." a ja nawet pysznych rzeczy odmawiałam. W lodówce mam już arsenał serków wiejskich, żółtych, tartare. Mama mi codziennie 2 przynosi i mam ich już jak chomik. Np. dzisiaj rano zjadłam 3 kostki czekolady kokosowej i jest mi po niej niedobrze .Nawet już czekolada nie działa. Wypiłam rano kawke z mlekiem i zielona herbatke i przyszłam do pracy. Wzięłam ze sobą 2 serki wiejskie i 2 mandarynki. Tyle na cały dzień, bo w domu będe po 19. Schudłam już od piątku ponad 2 kg . To jest akurat pocieszające..... Napisze wieczorkiem jak sie dzisiejszy dzień skończył Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 28.11.06, 09:34 Niedobrze Aniu, ze tak nie mozesz jesc, uwazaj coby Ci sie krzywda nie stala. Ja natomiast wczoraj caly dzien lazilam glodna,czego efektem bylo wchloniecie: activi, sera piatnicy, saltki z warzywek, drugiej salatki tej z szynka, jajkiem i sera zoltego+jakies tam warzywa, zupy warzywnej, serka wiejskiego z warzywami, kawalka camemberta i duzo nasion slonecznika. A dzisiaj jestem juz po activi i porannej owsiance z bananem i slonecznikiem Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 28.11.06, 12:01 witajcie ja tez walcze chociaz nieudolnie, z wczorajszego dnia - nie jestem za bardzo zadowolona, generalnie nie mialam apetytu, nie moglam sie zdecydowac co zjesc, na co mam ochote i dojadlam przez caly dzien - cale szczescie dozwolone rzeczy... teraz wrocilam z wyprawy do Centrum, zjadlam na drugie sniadanko serek homogenizowany i glodna jeszcze jestem Pozdrowionka Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 28.11.06, 14:29 witajcie...ojej ale mam dzis ciezki dzien....mam w lodowce super sernik z malinami (tzn. wydaje mi sie ze super bo nie sprobowalam- sama wczoraj pieklam)...miala byc piekna I faza, ale zjadlam juz jablko....i walcze zeby w ogole nie odstapic od diety....nie wiem czy to okres, czy po prostu chec zabicia stresu jedzonkiem Poki co trzyma mnie jedna rzecz - otoz wczorajszy widok w lustrze....nie zdawalam sobie ze moje posladki i uda sa w tak tragicznym stanie - cellulit i w sumie to nie widze gdzie sie koncza posladki a gdzie uda...okropne ;-( pomimo tego ze rozmiarow nie nosze jeszcze ogromnych - to na plazy byloby mi wstyd!!! Wydaje mi się ze musze wlaczyc jakies cwiczenia!!! Juz obejrzalam oferte fitnessu w poblizu...jak tylko rozpoczne prace i zobacze ile mam czasu pobiegne tam - bo szkoda czasu i młodości.... Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 28.11.06, 18:08 PRZEGRAŁAM....... dół płakać się chce Odpowiedz Link
martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 28.11.06, 20:53 oooOOOoooOOOooo......... kurcze ale mnie długo nie było......ciągle jestem czymś zajeta..nauka i wogóle...dzisaj po raz pierwszy usłyszałam komplement o tym że schudłam...milutkoa w piątek po tych racuchach to zjadłam 2 kawałeczki pasztetu zapiekanego ok 21...;p a więc musze sie wyspowiadać z 4 dni;p SOBOTA 10- 2 kromki razowca z sałatą pomidorem szczypiorkiem szynką i pieczenią + 2 jajka na twardo 14- 2 średnie jabłka 16:30 kotlecik schabowy oczywiście smażony bez panierki na kilku kropelkach oliwy z oliwek...bo moja patelnia teflonowa juz ma zdarty teflon i nie moge smażyć bez tłuszczu bo się przypala... 20;30 jabłko 22:30 kanapeczki z sałaty z pomidorkiem szczypiorkiem i pieczenią 4 chyba...troche późno!!! NIEDZIELA 7:30 jajecznica z 4 małych jaj + 2 kromki razowca z szynką i pomidorem 11 jogurt naturalny 400g + pomarańcza 16 pierś + mizeria...późnije na deserek kilka gruszek ze słoika(babcia takie gruszki robi dobre w zalewie z cukrem ...ale zalewy nie pije;p) 21- twaróg 250g, kilka orzechów PONIEDZIAŁEK 7- 2 kromki razowca + sałata 2 plastry szynki i pomidorek 9- jabłko 10:35 jogurt naturalny 400 g 14 jajecznica(pieczarki, pomidor, 2 jaja) 18- półtora zawijańca ze schabu + sałatka z sałaty ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym...pózniej dokończyłam jogurt...oczywiście był to duży jogurt 400g;p WTOREK 7- 2 kromki razowca z pieczenią i pomidorem, jajecznica z 2 jaj z szynką 11:30 jabłko 12:30 jogurt n. 400g. 19:15 póltora zawijańca ze schabu+ sałatka grecka na dzisiaj koniecjak narazie to waga stoi( ciagle 56kg)...od 2 tygodni...ale jakos się zbytnio nie przejmuje...będe jeść w taki sposób jak jem do świąt...w święta pozwole sobie na troszke więcej...a po świętach wskakuje na 1 faze...a później faza 1 i 1/2 pozdro******* Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 28.11.06, 21:27 Nieee placz, nie gadaj ze przegralas. Ja przegrywam ze soba prawie codziennie. Mialam sie z Toba pojedynkowac, ale mi dzis nie bardzo wyszlo. No cholera, marcepanowe kartofelki na spole z kumpela a potem w autobusie chlebek marcepanowy, bo sie wsciekalam stojac w korku i nie mialam co ze soba zrobic Moze jutro bedzie lepiej Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 28.11.06, 21:49 tripcafe musimy sie obie wziasc w garsc!! bo obie dzis nawalilysmy jakas telepatia?? u mnie pocieszajace jest jedynie to ze zjadlam te syfy ok 17 i od tej pory tylko woda i nie jestem glodna, bo z reguly takie wyskoki powodowaly u mnie zwiekszenie apetytu i pochlanianie wszystkiego po kolei - tym razem przynajmniej sie tym nasycilam - chociaz wcale mi nie smakowalo Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.11.06, 08:01 Hej kobietki. Do wczorajszego menu dorzucam Pepsi, czyli 2 serki wiejskie+czekolada na gorąca+Pepsi...nieźle Apetytu jak nie było tak nie ma, ale dzisiaj rano zjadłam sniadanie z rozsądku, bo jak wyszłam z wanny to mi sie w głowie zakręciło . Musiałam coś bo sie przestraszyłam. Zjadłam 2 kromki Wasy z serkiem Tartare (łososiowy) + 2 plasterki pomidorka + 2 plasterki ogórka. Strasznie czułam sie najedzona..... Do pracy mam serek wiejski i 2 wczorajsze mandarynki. Wracam dzisiaj do domku wcześniej więc może zjem jakiś obiad np. leczo (oczywiście jeśli będę miała apetyt) . Wieczorkiem umówiłam sie ze starym znajomym więc pewnie jakieś winko sobie walnę....na winko to nawet mam apetyt Odpowiedz Link
martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.11.06, 09:41 Aniu skarbie każdy tak czasem ma ze nie chce sie jeść...ja tak też mam...moze nie teraz...ale czasem więc się nie przejmuj...i jedz bo jak przestaniesz to wiesz...schudniesz a późnije jojo jak wróci Ci apetyt...;/ a dzisiaj zjadłam i zjem 7- 3 kromki razowca z szynką i ogórkiem( miałam zjeśc 2 ale to juz była końcówka tzn 3 to była piętka zaraz(ok 10) sobie zrobie jajecznice z szynką 2 jajka pieczrkami i ogórkiem kiszonym...bo mama mi kasy nie zostawiła na żarcie w szkole...więc sobie wezme jedno jabłko i musze jakoś do godziny 17 wytrzymać!!!;/ ok. 17 zjem sobie kotleta schabowego ze szpinakiem w środku do tego jakąs sałątke ze świerzych warzyw......dzisiaj mało zjem...bo po obiedzie juz nic nie jem;p pozdrawiam;***...moze waga się w końcu ruszy...a za tydzień sobie strzele 3 pifffka bo impreza zaplanowana juz od dawna...(połowinki);p Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.11.06, 12:47 Wczoraj: na drugie sniadanie saltka z warzyw z jajakiem i wedlina,grejpfrut pozniej zupka i slonecznik, serek piatnicy z warzywami i slonecznik - ale mnie wzielo) A dzisiaj od rana activia, owsiana z bananem i slonecznikiem - stwierdzam u siebie uzaleznienie, serek wiejski z warzywami, jablko Aniu jedz koniecznie, zmuszaj sie ale jedz i to nie ze wzgledu na jajo, tylko dla walsnego zdrowia. Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 29.11.06, 13:12 Dziękuje dziewczynki kochane za troskę o moje zdrowie. Właśnie staram sie dzisiaj juz jesć pomimo braku apetytu, choć troszeczkę. Zjadłam o 11 serek wiejski i jak wróce to odgrzeje sobie leczo. Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 30.11.06, 13:21 Halo, dziewuszki, gdzie jestescie? Mi ostatnie 2 dni szlo licho, przez te cholerne marcepany. Wczoraj poznym wieczorem bylam zla jak osa i zezarlam 2 torebki kartofelkow (200g!). Ale juz wiecej marcepana w domu nie mam i postanawiam poprawe (ktory to juz raz). Niedlugo zjem sniadanko- czyli jajo jak zwykle, z czyms jeszcze. Buziaki Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 30.11.06, 13:58 Hej. Tripcafe Ty jestes niesamowita z tymi poprawkami hihihihi...... Ale i tak trzymam za Ciebie kciuki. Ja wczoraj wieczorkiem poszłam wkońcu na to winko. Wypiłam 2 lmapki (100 ml) winka wytrawnego. Wróciłam do domku i było mi mało toteż poszłam do sklepu kupiłam sobie jeszcze jedno. Masakra!!!!!!!!!!!Tak się opiłam, że te niewielkie ilości pożywienia, które wczoraj zjadłam wylądowały w kibelku Rano wstałam lekko skołowana i do pracy. Zjadłam jednak sniadanko: 2 kromki wasy z serkiem Tartare i ogórkiem. O 11 zjadłam serek wiejski. W między czasie w pracy podjadłam 2 czekoladki . O 15 planuje zjeść jakiś obiadek, bo jadę do Krakowa na koncert więc pewnie wróce w środku nocy. Kupiłam sobie na drogę jogurt pitny ze zbożami. Jutro napisze ile wkońcu zjadłam.... Odpowiedz Link
martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 30.11.06, 16:47 Hejka dziewczynki...nastąpiła zmiana mojego wczorajszego jadłospisu;p;p;p...bo jak przyszłam wczoraj do domu o 17 to nie miałąm na nic siły a juz tym bardziej na gotowanie...więc zjadłam jogutr naturalny z gruszkami w kawałkach w środku;p to był obiad;p...a o 19:30 byłam juz na maxxxa głodna...zjadłam 2 kromki chlebka żytniego z ziarnkami z pieczenia pomidorkiem sałata i zrobiłam sobie taka normalną jajówe z 4 jajek!!!!.....masakra;p....wczoraj zjadłam AŻ 5 kromek chleba...i zdecydowanie za dużo owoców...(jak codziennie);p....a dzisiaj było: 7- 2 kromki chlebka z twarogiem i pomidorem w szkole zjadłam mała jogobelle i jabłko 15- dokończyłam twaróg z rana bo rozdrobniłam piątnice 250g 0% 16- obiadek ...czyli schab pieczony + sałatka ze świerzych warzyw ....ostatnio mama straszna ochote na "COŚ" słodkiego i od razu po obiedzie...(w sumie nie najadłam się nim jakoś bardzo)...zjadłam jogobelle dużą czyli 500g...nom ale jedyno co mnie pociesza to ze ide dzis na trening i wszytstko zbędne spale...kurde musze sobie w końcu wage kupić...;p...dobra laski papaty;***** Odpowiedz Link
madziuus Re: II faza - kto do mnie dołączy 30.11.06, 17:19 ja ostatnio ciagle kakao kakao kakao czekolada maslo czekoladowe itd.. Odpowiedz Link
kasia70g Re: II faza - kto do mnie dołączy 30.11.06, 19:08 Ja dzisiaj dotaralam do domku do Mamy i sie zaczelo) Na poczatek restauracyjka i obiadek z jakims super pieczywkie, pozniej w domku jakies ciasteczka i kawalek bialego chleba z zoltym serem Jak widac calkiem dobrze mi z tym, tak sobie postanowilam pogrzeszyc w domku A poza tym rano zjadalam moja ukochana ostatnio owsianke, 2 jablka i serek wiejski Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 01.12.06, 06:42 Witajcie u mnie bezgrzesznie, ale jem duzo i baaardzo drugofazowo - az za bardzo, na czyms takim z pewnoscia nie schudne, oby tylko nie przytyc wiecej, bo tego juz bym chyba nie wytrzymala . Dzis moj pierwszy dzien w pracy - zaczynam o 10...mam malutkiego stresika, bo pewnie oszalamiajacy bedzie ten dzien!!! ale rozpoczna sie nowe znajomosci i zupelnie nowy rozdzial zycia Mam nadzieje ze praca i zadowolenie z niej da mi siłe do walki z moja tusza...bo jak wczoraj chodzilam z mezusiem po sklepach to nie moglam patrzec w lustrach... Na dodatek mojemu mezusiowi patyczakowi zachcialo sie wczoraj zartow i ubral moje jeansy, ktore byly mu oczywiscie luzne...gdzie mi sie na udach opinaja, to jemu nawet sladow nog nie bylo widac Zaczynam dzien od owsianki, a do pracy jakies jabluszka i jogurt... Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 01.12.06, 08:40 Witam w piękny grudniowy poranek Justynko powodzenia w nowej pracy. A mężem się nie przejmuj...cóż chłopy takie są . Oni qrde jedzą tone i nie tyją. To nie jest sprawiedliwe, no ale cóż zrobić.....Tak nas stworzono. A ja dzisiaj mam wolne od pracy i nie wiem co jeść. Z apetytem już troszkę lepiej, tzn. nie mam już jakiegoś wstrętu. Ale to dobrze, bo nie chce mi sie ciągle jeść tylko poprosu jem z rozsądkiem. Trudno mi jest dziejszy dzień zaplanować, jeżeli chodzi o jedzenie. Póki co zjadłam przed chwilką 2 kromki Wasy (jedna z paprykarzem, druga z srekiem tartare i plasterkami zielonego pomidorka - taka sałatka ze słoika). Później planuję usmażyć sobie rybkę - niestety nie umiem inaczej jej przyrządzić niż taką w panierce i usmazoną na oliwie . mam nadzieje że mi nie zaszkodzi. Po południu mam zajęcia na uczelni,więc też nie wiem co tam zjem...wyspowiadam się wieczorkiem Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 01.12.06, 13:25 Bry Hiehie, Justynam, niezle nam idzie faza pierwsza Ja dzis chlebek na sniadanie jadlam, wczoraj zreszta tez. Wiecie, ze wlasnie mi 4 miesiace na SB minely! Grzesze notorycznie, ale i tak sie do konca nie poddaje . Troche (8-10 kg- nie pamietam od jakiej wagi startowalam) mnie ubylo, ale gdybym ciagle nie zarla slodyczy, to pewnie mogloby byc jeszcze wiecej. Chcialabym jeszcze zgubic jakies 8 kg. A dzis zjadlam 2 kromeczki razowca, jajo malutkie z majonezem i pol puszki tunczyka. Niedlugo zjem fasolke albo jakies warzywka, potem wychodze i nie wiem co bedzie... Buziaki Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 01.12.06, 19:28 witajcie dziekuje za zyczonka na pierwszy dzien pracy, bylo calkiem niezle, ale ciężko mi się jeszcze połapać!!! no nic mam nadzieje ze sie jakoś wdrożę moje dzisiejsze menu (juz dawno nie pisałam, ale czas przywrocic ten moblizizujacy zwyczaj) sniadanie: owsianka z kostka czekolady w pracy: 3 jablka, serek homog naturalny, sok marchwiowy jednodniowy w domku: 1/2 kostki twarogu z 2 pomidorkami, feta i oliwa tripafe: zdecydowanie nam nie idzie ale ty przynajmniej cos schudlas, a ja w punkcie wyjscia jesli nie przytylam to na tyle!!! Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 02.12.06, 19:02 witajcie?? co tu taka cisza, gdzie się podziałyście ?? moje dzisiejsze menu czas zamknac, wszystko niestety w biegu, bo caly dzien na uczelnie i z rana jeszcze lodowka w domu pusta byla (ale mezus juz cale szczescie uzupelnil) sniadanie: omlet z 1/2 kostki twarogu i kosteczka czekolady 90 % na uczelni: dwa jablka, Bieluch i troszke kawy capuccino ze slodzikiem (niedobra wiec wiekszosc wylalam ) po powrocie do domciu: baklazan z patelni z cebulka i jednym jajkiem Piatnica z dwiema mandarynkami! chcialabym na tym skonczyc jedzonko. Planuje jeszcze tylko drinka na coli light Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 03.12.06, 10:28 Hej. Wczoraj miałam troszkę zakręcony dzień i nie wpisałam jadłospisu...a było tak... 11 - 2 kromki Wasy z serkiem Tartare i ogórkiem 14.30 - 2 krokiety (niestety nie esbeckie ) i wieczorkiem piwko i 2 plasterki polędwicy z indyka, plaster serka brie - ssanie mi się od piwa włączyło Aha - i troszkę za dużo czekolady - chyba 6 kostek A dzisiaj: 9.30 - 2 kromki Wasy z serkiem Tartare i ogórkiem około 13.30 będzie obiad - bigos i.....jeszcze nie wiem co jeszcze Życzę udanej niedzieli Zajrzę później Buziaczki Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 03.12.06, 12:13 Siemka Ja juz dokladnie nie pamietam co wzoraj zjadlam, ale na pewno byly 2 male porcje lodow z Malinowej ( mniaaaam), kawaleczek ciasta z jabluszkami( urodziny kolezanki), troszke rodzynek w czekoladzie, kilka chipsow no i Twix... czyli znow do dupy troche hiehie, ale oprocz tego nic praktycznie nie jadlam. Teraz ide na sniadanko Buziaki, milej niedzieli Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 03.12.06, 19:59 Hej. U mnie bilans dzisiejszy ostatecznie wygląda tak: 9.30 - 2 wasy z serkiem Tartare 13.30 - troszkę łazanek (nie esbeckie) 18. - 2 kawałki małej pizzy + kawa z amaretto musiałam koleżankę pocieszyć bo jej portfel ukradli, więc postawiłam pizze... Niby nie tak dużo tego dzisiaj było, ale i tak mam wyrzuty, bo to nie było esbeckie... Od jutra poprawa, bo chce do świąt zrzucić jeszcze jakieś 2-3 kg A tak wogóle to dzisiaj przeszłam na piechotkę jakieś 10-12 kg, więc może troszkę zrzuciłam Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 03.12.06, 20:40 Witajcie Moje dzisiejsze menu: sniadanie: platki owsiane z kostka czekolady na uczelni: 2 jablka, serek bieluch obiad: danie z patelni( kotelty sojowe, boczniki, cebulka, pomidorki z puszki) kolacja: 1/2 kostki twarogu z pomidorkiem i serem feta i oliwa To wszystko!!! Ciekawe czy na takim jedzonku cos zgubie...generalnie to dla mnie mala ilosc i licze ze dzieki pracy uda mi sie ograniczac jedzonko, bo nie bede miala czasu na myslenie o nim...zobaczymy co z tego wyjdzie Pozdrawiam Odpowiedz Link
martyna540 Re: II faza - kto do mnie dołączy 03.12.06, 21:50 a mnie znów długo nie było;p;p;p piatek 8- owsianka z jabłkiem 10:30- jogutr duży natyralny 3 mandarynki, pomarańcza, 16- schab + mizeria...małą jogobella jabłko i pomarańcza...(!!!) 22 piątnica ze słodzikiem i cynamonem...a pózniej kawałeczek pieczeni + ogórek kiszony;p;p...ale kombinacja;p Sobota 10- piątnica + byłka grahamka z szynką 12 pomarańcza 13:30 jogurt nat. + jabłko 15 zupka pieczarkowa z 2 kromkami razowca 18 jogurt nat. + jabłko 23 2 kanapki z cheba z dodatkiem pszennej mąki;/....+ banan..... Niedziela 11:30 2 kanapki takie jak w niedziele wieczorem;p 14 jabłko 17 zupa pieczarkowa ...jogurt nat. duzy i pomarańcza 20;30 3 jajka,2 plasteki pieczeni,ogórek kisz,pomidor........ dobrze ze sobie wszytsko zapisuje bo widze ile ja jem........!!!.musze ograniczać owoce...do jednego dziennie bo to zachodzi za daleko!!!......;p pozdrwaiam...boje się stanąc na wage;p Odpowiedz Link
madziuus Re: II faza - kto do mnie dołączy 04.12.06, 07:17 Martyna wcale nei ejsz duzo owocow '_ pzdr Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 04.12.06, 08:13 Hej dziewczynki. Jak nowy tydzień??U mnie chyba delikatna tendencja wzrostowa - trzaba sie pilnować, bo kg tylko na mnie czyhają Menu: 6 - 2 plasterki polędwicy z indyka cieniutko posmarowane majonezem i do tego pół ogórka kiszonego 11 - serek wiejski 16 - spróbuję zrobić coś takiego - troszke razowego makaronu + kilka kwiatków brokuł uduszone na oliwie + czoseczek + cebulka + zioła prowansalskie i na koniec wymieszam to z makaronem i wyjdą takie a'la łazanki Co o takim daniu myslicie??? ESbeckie?? Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 04.12.06, 11:54 Ania - na moje oko moze byc razowy makaron w 2 fazie jest ok. I do tego smacznie brzmi. A swoja droga, to ciekawe jak wczoraj przeszlas 10-12 KG Ehhh, wszystko przez ta diete, niedlugo placic w sklepie bedziemy w kg Dzis poniedzialek, wiec sie bede ladnie starac. Wlasnie jajo na snadanie gotuje, na obiad wciagne jakies warzywka. Tylko musze duzo pic, bo jutro ide krew oddac. Buziaki, milego dnia Odpowiedz Link
madziuus Re: II faza - kto do mnie dołączy 04.12.06, 16:17 jak tam dziewczyny dzien mija? Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 04.12.06, 17:10 hihihihiihhihi Tripcafe - to już chyba obsesja z tymi kg!!!Masz rację Juz po tym obiadku - pycha był , mniam Odpowiedz Link
kika261 Re: II faza - kto do mnie dołączy 04.12.06, 17:21 Witam wszystkie plażowiczki!!! Jeśli nie macie nic przeciwko postanowiłam od dzisiaj tu wpisywac mój jadłospis,chociaż na drugiej fazie jestem już ponad dwa tygodnie to do tej pory nie wpisywałam sie,ale codziennie zaglądam do Was na forum!!!a oto co dzisiaj zjadłam: 10-jajecznica z 3 jajek z serkiem topionym light i 2 kromki chleba razowego 13-pół szklanki napoju gazowanego i 1 ciacho(to nie zabardzo, no ale trudno) 16-bigos i jeszcze mam zamiar zjeśc jabłko, albo pomarańcze Pozdrawiam wszystkie plażowiczki Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 04.12.06, 19:04 Witam Kika. Pewnie że się możesz do nas dołączyć . Ja sie muszę dzisiaj przyznać do grzechu...... zjadłam 6 kostek czekolady Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 04.12.06, 20:01 Hiehiehie, trudno mi sie przyznac... ale zjadlam dzis 2 kawalki pizyy i chipsy, tak na dobry pocztek tygodnia A jutro tez nie bedzie dobrze, bo bede musiala wsunac jakiegos batona czy rogalika przed oddaniem krwi, a potem pewnie 8 czekolad dostane. To ja moze poczekam z poprawa do srody Jeeezu, jaka ja mam slaba silna wole! Pozdrowy Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 04.12.06, 22:31 Witajcie U mnie drugi dzien pracy Mam duzo zapalu, do dietki tez - tym bardziej ze prawie wszystkie kolezanki w pracy to takie szczuplutkie dziewczyny Szkoda tylko ze ona zajadaja ciasteczka, zamawiaja KFC...ale co tam - trzymam sie dzielnie Moje dzisiejsze menu: sniadanie: platki owsiane z kosteczka czekolady (standard w pracy: serek bieluch, jablko, 3 mandarynki, ser cammembert (120 g) po pracy: danie z patelni (jajko, kielki, cebula, pomidory z puszki, fasolka szparagowa) Ponad litr wody (ciezko mi dzis to przyszlo, bo nie chce sie pic), herbatki zielone i niestety cola light Dziewczyny co myslicie o moim jedzonku w pracy?? Jest ok?? Nie za duzo? - w koncu poza domem jestem ponad 9 h. Odpowiedz Link
ania838 Re: II faza - kto do mnie dołączy 05.12.06, 07:49 Hej. Justynko nie przejmuj się że koleżanki zajadają się ciasteczkami...pomysl jaka Ty bedziesz laseczka jak zrzucisz choćby kg . Jesz zdrowo a one objadają się jakimiś sztucznym jedzonkiem. ;P Ja na szczescie pracuje sama z 7 facetami, więc mnie az tak nie stresują .....,ale uwielbiją ciacha i musze im je kupować....i na początku było ciezko, ale teraz już mnie do ciastek tak nie kusi. Owszem skusze sie czasami ale to już bardzo rzadko w porównaniu do tego jak było kiedyś . Choć ozywiście święta nie jestem, bo czekolada mnie codziennie kusi i tylko jej ostatnio nie mogę się oprzeć . Dzisiaj postanowiłam zjeść rano śniadanko... 6 - 2 kromki wasy z serkiem Tartare 11 - serek wiejski 15 - serek wiejski i nie wiem co jeszcze po po pracy angielski i wracam o 19 do domku. Justynko myślę że Twoje jedzonko w pracy jest ok! Tak trzymaj Miłego dnia Odpowiedz Link
kika261 Re: II faza - kto do mnie dołączy 05.12.06, 10:28 Cześc.Ania838 dzięki za miłe powitanie Do wczorajszego menu musze jeszcze doliczyć 2 kostki czekolady na szczęście gorzkiej!A dzisiaj zaplanowałam: 10- 2 kromki razowca posmarowane delikatnie serkiem, bo nie lubie takich postnych i do tego szynka i papryka marynowana 14-pomarańcza 16-bigos jeszcze mi został ale to już końcówka i nie wiem jeszcze co bo o 18 mam aerobik a po nim nie chce już jeść!!może przed nim jeszcze jakiś serek zjem wiejski!! pozdrawiam i miłego dzionka życze!! Odpowiedz Link
justynam24 Re: II faza - kto do mnie dołączy 05.12.06, 20:30 Witam Ojej ale wy malo jecie...ja to jestem pasibrzuch... Moje dzisiejsze menu: sniadanie: tradycyjnie platki owsiane z kostka czekolady w pracy: jablko, kaki, pomarancz, mandarynka, serek Figura light i kanapka z 2 kromek wasy i trojkata serka light, sok jednodniowy marchwiowy w domu: wieeelkie danie z patelni z cebuli, baklazana, kielek soi, fasolki szparagowej i jajka To wszystko jestem najedzona i na tym zakoncze.... Pozdrowionka Odpowiedz Link
tripcafe Re: II faza - kto do mnie dołączy 05.12.06, 21:21 czesc dziewuszki a ja dzis bezkarnie zjadlam wafelka i soczek jablkowy ( to przed oddaniem krwi) a potem w metrze pol tabliczki czekolady, zeby na tancach nie zaslabnac, potem jablko i drugie pol czekolady. oprocz tego 3 kromki razowca, troche musli i jogurcik maly. jeszcze jestem glodna, ale dzis mi wolno moze ktoras chce czekoladke? Odpowiedz Link