10.03.09, 22:21
witam. rozpoczęłam dietę w poniedziałek i jest to moja pierwsza w życiu dieta. Wszystko niby jest ok, ale tak się zastanawiam co z energią? Przecież to głównie węglowodany dają energię do pracy organizmu..
Być może się mylę, ale liczę na odpowiedź wink
Obserwuj wątek
    • kr_ka_11 Re: energia?? 11.03.09, 10:55
      no mozesz byc troche oslabiona, moja kolezanka byla przez pierwszy tydzien senna
      ale to mija. organizm sie przestawia.
      • kmina_1 Re: energia?? 11.03.09, 23:39
        dzięki. ja tez słyszałam, że pierwsze dni są najgorsze.. na razie idę w zaparte chociaż słodycze ciągle za mną chodzą.. jutro robię więc ciasto (przepis znalazłam tu na forum) i może trochę chęć zaspokoję wink

ale mam jeszcze jedno pytanie.. czytałam na innym forum o tej diecie i ktoś tam napisał, że jeśli wskaźnik bmi jest w normie to wtedy jest bardzo trudno schudnąć na SB. wiecie coś o tym??

pozdrawiam wink
        • kr_ka_11 Re: energia?? 12.03.09, 09:42
          powiem tak, ja nie stosuje sie ryogrystycznie do tej diety, bo czasami skusze
          sie na kromeczke chleba razowego albo orkiszowego. nie jem natomiast ziemniakow,
          nie slodze herbaty, jak kupuje cole czy redbulla to zawsze bez cukru. slodyczne
          za mna specjalnie nie chodza a jesli juz to pomaga cola light. moje bmi jest w
          normie, waze ok 54 kilo (162 cm wzrostu) z tym, ze biore antykoncepcje (jak nie
          bralam wazylam 49). moim problemem nie jest waga a cellulit, pomimo w miare
          szczuplej sylwetki. mnie ta dieta (choc tak jak mowie, z pewnymi odstepstwami)
          pomaga na ten nieszczesny problem. wystarczylo, ze odstawilam cukier, nie jem
          rzeczy o wysokim IG i wygladam o niebo lepiej. wiadomo, ze wspomagam sie
          basenem, czasami jakimis cwiczeniami ale to naprawde dziala. chcialam zmienic
          nawyki zywieniowe, jesli kolacja to brokul, fasolka szparagowa a nie kanapki z
          serem zoltym jak to mialam w zwyczaju. nie jadalam slodyczy w duzych ilosciach
          ale pochlanialam herbate, a kazda porcja slodzona dwie lyzeczki uncertain na sniadanie
          jadam jajko, twarozek, rzodkiewki, jak mnie najdzie ochote to odrobine pieczywa
          ale zrezygnowalam z bialego zupelnie. trzymajac sie pewnych zadad nie mam
          wyrzutow sumienia jak raz na czas pozwole sobie na pizze. to bardziej sprawa
          komfortu psychicznego, ze jem z glowa.
          warto stosowac ta diete, nawet jesli nie w 100% to chociaz patrzec na to IG i
          unikac produktow ktore naprawde szkodza.

jezeli BMI masz dobry, to i tak troszke zrzucisz. po prostu kazdy ma swoja
          urode, jakbys w takiej sytuacji miala schudnac 10 kilo to napewno nie byloby to
          zdrowe.
          • kmina_1 Re: energia?? 12.03.09, 11:31
            bardzo dziękuję za odpowiedź wink
            i też chyba zdecyduję się na takie właśnie drobne odstępstwa..
            Chociaż nie powiem, dziś rano wstałam z o wiele mniejszym brzuchem!! (myślę, jednak, że to bardziej skutek nie jedzenia po 20. Spać poszłam po 1.. A zawsze jadłam późno w nocy).
            Ja na cellulit stosuję roll-on Garniera i myślę, że pomaga. Tylko trzeba codziennie (a wiadomo, że różnie to bywa big_grin) ale efekty są wink
            Basen jest o niebo lepszy, ale ja nie mam na razie możliwości..
            Pozdrawiam wszystkich, powodzenia wink
            • kr_ka_11 Re: energia?? 12.03.09, 13:03
              ja lubie bardzo good bye cellulite smile szybko sie wchlania a to dla mnie
              najwazniejsze w porannym pospiechu, nie niweluje jakos specjalnie ale fajnie
              ujedtnia. to Twoje tez sprobuje.

pozdrawiam również smile
              • kmina_1 Re: energia?? 12.03.09, 17:54
                bo ja w ogóle bardzo lubię kosmetyki garniera wink postaram się też niebawem kupić
                roll-on na brzuch, bo i z brzuszka przydałoby się coś zgubić wink
                i dietą jestem coraz bardziej zadowolona bo dziś mój brzuch zaczął być płaski!!
                pierwszy raz od półtorej roku wink
                coś wspaniałego wink

życzę gubienia kilogramów wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka