emma514
28.09.09, 11:51
Witajcie,
Co raz poważniej zastanawiam się nad zakupem wózka Stokke Xplory. Moje dziecko przyjdzie na świat na przełomie stycznia i lutego. W związku z tym mam kilka wątpliwości, które mam nadzieję pomożecie mi rozwiać.
1. Czy wózek poradzi sobie z niewielką ilością śniegu na chodnikach? Mieszkam w dużym mieście, wózek będzie mi służył jedynie do spacerów po osiedlowych uliczkach, w pobliskim parku oraz w galeriach handlowych. Z tego co mi wiadomo, przednich, obrotowych kółek nie można zablokować?
2. Czy wózek w trakcie użytkowania rzeczywiście skrzypi? My podczas oglądania Stokke w jednym ze sklepów "dosłuchaliśmy się" takiej wady. Nie wiemy tylko czy był to jakiś egzemplarz felerny, czy taki jest urok tych wózków.
3. Do jakiego wieku dziecka użytkowaliście gondoli, a następnie spacerówki? Moje pytanie wynika z obserwacji aukcji na Allegro, gdzie bardzo często są sprzedawane roczne Stokke.
Z góry dziękuję za odpowiedzi na powyższe pytania. Mąż namawia mnie na zakup Bugaboo, bo niby jest lepszy. Niestety ja ze względu na moje problemy zdrowotne z kręgosłupem wolałabym kupić wysoki wózek:-)
Pozdrawiam serdecznie,